Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
reszler112233 avatar
WhisT:
Az e4500 után már a q 6600 is sokkal jobb, de a lapodnak utánanézve mehet bele q9550 vagy q9650.Az sokat dobna a teljesítményen és ha kifogja az ember már elég kedvező áron kapható a használt piacon.
Bár én arra a platformra nem költenék, hanem inkább egy platformváltást iktatnék be.Bár a platformváltás sokkal költségesebb lehet.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Üdv!

Processzor váltás előtt állok. Jelenleg egy E4500 van a gépben, e helyett néznék egy E8500-8600-at VAGY egy Core2Quad Q6600-at (esetleg jobbat). Játékra, netezésre használnám.

Ti melyiket ajánlanátok? Válaszokat előre is köszi! 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én lap terén Asus párti vagyok és az I7 5820K is sokáig kiszolgál még alap beállításon is hát ha még meg is húzza az ember. 😉
0
0
0
0
showtekk avatar
X99es lapok tényleg nagyon jóknak tűnnek és az biztos, hogy azzal utána nem is kéne vesződnöm, lehet akkor ez lesz viszont decemberig kivárok a vásárlással az biztos. Melyiket ajánljátok az x99es lapba? 5820K? Vagy esetleg más? Minél hosszabbtávú megoldásra törekednék ha decemberben váltok nem akarok a procihoz nyúlni egy 3évig semmiképp sem.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
showtekk: Most a jelenlegi I7 es piacon az X99-es platform a legerősebb én a helyedben arra építenék és a csúcs I7-ek mind X99-es platformra jönnek ki úgy hogy ha csere lenne pár év múlva akkor is csak procit kell cserélned és kész is.
0
0
0
0
showtekk avatar
Családon belül mindenképp atombiztos 😀 Viszont az X99-es platformos dolog továbbra is érdekel mint másik lehetőség, ha van valaki itt akinek olyanja van és ért hozzá/van viszonyítási alapja azt meghallgatnám, akár privátban is. 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Na igen ha jó és biztos lehetőség van az eladásra akkor nem szóltam.Ha nekem lenne így én sem gondolkodnék sokat és lépnék én is Kaby Lake-re. De mivel nekem nemrég hirtelen jött hogy válthatok 775-ös platformról nem volt kérdés a Skylake-re építeni.( 2 nap gondolkodási időt kaptam rá, de fél percig sem tartott hogy döntsek.)
0
0
0
0
showtekk avatar
Az i7 4770et lappal rammal és táppal együtt el tudom adni és jó pénzt kapok érte mivel családon belül amolyan ajándék jelleggel oldjuk meg a dolgot mindegy ezt itt fórumon nem részletezném a lényeg, hogy úgy tudok majd platformot váltani hogy lesz induló pénzem ami más esetben nem lenne meg ezért gondolkozom a váltáson elsősorban nem azért mert az i7 4770 kevésnek bizonyulna. Csak majd később pár év múlva már elkél majd a váltás és akkor nem lesz már lehetőségem ilyesmire. Ezt megejthettem volna most nyár végén de nem akartam mert a Skylakere nem ruháznék be, ezért döntöttem úgy, hogy inkább várok Kaby Laket december jövő január környékén és arra váltok majd platformot (a pénzt akkor is megkapom még, az az utolsó ilyen lehetőségem) ha megerősítést nyer az, hogy ott már tényleg lenne érdemben ugrás. De most ez az x99es megoldás is elgondolkoztatott.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
showtekk
Szerény véleményem szerint i7 4770-ről nem éri meg váltani 7700-ra.Szerintem még a 4770 is kiszolgálja maximálisan az 1070-es kártyát.Másik meg az hogy ha nem akarsz tuningot akkor jó a mostani alaplap is.
0
0
0
0
showtekk avatar
És ez az i7 5820K-s megoldás tényleg ennyire jó? Néztem összehasonlító videókat FPS terén játékok alatt 5820K vs 6700K között, nem sok volt, volt mikor a 6700 le is verte, azt látom, hogy több mag stb de ez játékokban is értelmesen megtud mutatkozni? Valahogy jobban szimpatizálok az i7 7700as megoldással, de lehet akkor jobban utána is járok ennek a x99es megoldásos dolognak köszi! 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
showtekk

Ha mindenképp váltani akarsz akkor jó lesz a 7700 egy darabig.
Bár én a helyedben vennék egy I7 5820K + 99-es lapot és az tuti még minimum 5 évig elég és utána is csak procit kell majd cserélned az X99-es deszkák mindegyike támogatja az I7 6950-et is és 10mag 20szál szerintem még 10 év mulv is elég lesz.

Persze ez akkor érvényes ha a használt játszik.
5820k kb 80 x99 lap pedig olyan 45-től már kapható használtan.
0
0
0
0
showtekk avatar
Kiváncsi lennék pár hozzáértő ember véleményére, i7 4770ről szeretnék majd ha megéri Kaby Lake i7 7700re vagy 7700Kra váltani. (ez még nem dőlt el) Terveztem egy platform cserét a pénz már félre van rá rakva, de Skylakere egyáltalán nem érte/éri meg költenem szóval jegeltem a dolgot. Viszont ez a Kaby Lake már mozgatja a fantáziámat meg szívesen újítanék a gépen, pláne alaplapot mert rendkívül gagyinak érzem ilyen cuccok mellett. 😆 Mi a véleményetek? Kaby Lakere már érdemes vagy még azon is túl kéne várnom? 😀
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
azuredragon4 Jaaaaa neeeeeeeem! 😃 Nem vettem én magamra semmit, csak leírtam azt amit mindenki tudhat. 😃 Amúgy már nem terveztem FX-et venni, de kényszerhelyzet volt... 😜 Ööö és ja AM4 lesz! De most az, hogy nem lesz kompatibilis annyira nem hat meg... 😜 Mert azért 5 évente lapot is cserélni nem nagy cucc. 😃
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Noobhun:
Azthittem magadra vetted mivel neked is olyan van...😃

Amúgy a Zen már AM4 lesz ugye? Az lesz a gáz, hogy arra nem tud az ember régebbi AMD procival frissíteni, mert nem ugyan az a foglalat...:/
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
azuredragon4 Ezt most mire érted? 😃 Szerintem itt senki sem értett félre semmit. 😃 De jó tudni, hogy volt 6300-ad! 😃

Szerk. Hát de hüly3 vagyok még írtam is oda... Mindegy... 😃
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Félreértés ne essék, nem fikáztam le az Fx-8350-et. Nem, csak felhívtam rá a figyelmet, hogy az i3-as újabb technológiával rendelkezik, ebből kiindulva tud rá az ember alapozni és hozza az fx-8350-es szintjét. Amúgy remek processzor az is. Sokaknak van, én a technológia miatt ajánlottam az intelt..
UI: Eddig nekem is egy fx-6300-as gépem volt...😃 (meg is voltam vele elégedve)
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
azuredragon4: Csatlakozom! Nálam attól függ, hogy milyen lesz a következő procim, hogy a Zen hogy sikerül vagy az AM4. Különben lesz a filléres alkatrészekből legyártott, fogkrémmel pasztázott Intel, (no offense) ami viszont erősebb lehet majd... 😜

Szerk.

MFeri4615: Nem hinném hogy olyan nagyon sokat számítana... Ha csak a teszteredményeket nézzük! De ha félsz, hogy nem elég akkor legalább i5-öt vegyél. 😃 Max nem fogsz 4k 300 fps-el játszani.
0
0
0
0
Bronson avatar
két magos, de négy szálas.
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Köszönöm a válaszokat 😀 Akkor szerintem i3 lesz, csak kicsit félek tőle hogy 2 magos, és a mai játkokhoz azért már mindenhova kell a 4 mag nem ?
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
[LINK]

6. generációs intelről beszélünk, jó hogy jobb..😀 az AMD régebbi már, illetve fejlesztés szempontjából jobb az i3 mivel annak a foglalatába tudsz venni jobbat a jövőben, illetve az i3-hoz már DDR4 ramot is tudsz venni, és nem utolsó sorban az i3 olcsóbb is...😀 Én azt ajánlanám.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Hááááát ööö nem tudom... Lehet... Már a 8350 sem egy mai darab... Nem lennék meglepve ha megverné végülis az egyik zsír új a másik meg már 5 éves múlt... 😕
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Tényleg az i3 6100 felér egy Fx 8350 erejével ? 😲 csak mert teszteket nézven ezt alig hiszem el.
Pedig az intel csak 2 magos, az fx meg 8 --.-- tényleg így van? mert játékteszteket nézve ezt mutatja-
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Én az i3 6100& RX460 párost javaslom! 😀
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
melyiket vegyem i3 6100 VAGY fx 6350 ? Hosszú távon melyik érné még játékok szempontjából?
E mellé vennék egy gtx 750 ti VAGY Rx 460 2 GB
0
0
0
0
showtekk avatar
Ha jól tudom az új Kaby Lake ami december körül jön az jó lesz az 1151es foglalatba amibe a Skylake is! Szóval akár az adott i5öt eladva venni egy új Skylaket (i7 6700) vagy majd Kaby Laket simán lehet és megéri szerintem. Jobban mint előző generációra építeni most.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Hááát én szkeptikus vagyok ezekkel kapcsolatban ha most veszel mondjuk egy i5 Skylake configot..és van rá lóvécska is akkor mire kevésnek érzed szerintem lesz pöngő az új generációra is 😃 De persze szubjektív vélemény 😃 Szerintem informatikában NEM tudsz sok évre tervezni! Mert oks most veszel valami szutykot amibe tudsz erősebb valamit pakolni de szerintem mire ez szükségszerű lenne addigra lesz pénz az új platformra is 😃
0
0
0
0
showtekk avatar
Azért is nehéz kérdés, mert ha később lesz pénz proci cserére vagy bármire, platformot is cserélni kell ha i7 4790et választod. Ha viszont Skylake i5el indítasz abban tudsz procit cserélni alaplap csere nélkül. Az i7 szerintem jobb játékokra jelenleg szóval ha a pillanatnyi teljesítmény a lényeg én i7 4790et vennék, viszont számításba venném a hosszútávú célokat is, már szerintem érdemesebb Skylake platformot építeni.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
nehéz kérdés. leginkább azt mondanám, hogy i7 6700. 6500 és 6600 között nem sok különbség van, nyilván erősebb valamivel, de nem igazán éri meg a felárat. a 6600k már igen. úgyhogy én azon gondolkoznék, hogy belefér-e a keretbe a 6700, ha nem akkor pedig last gen i7 vagy next gen i5. magam sem tundék könnyen választani 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Melyik proceszor éri meg a 3 közül? i7 4790, i5 6500, i5 6600 vagy esetleg más ? Csak játékra lenne és egy új gép lenne
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nézz körbe, mert szerintem minimálisan több pénzzel már az új, 6. generációból válogathatsz, amihez DDR4 dukál.
0
0
0
0
no avatar
Egy teljesen új gépet fogok összerakni majd, a keret a procira olyan 60.000-70.000, (ha megéri ennyit rákölteni). Bocsi ezeket tényleg kihagytam. 😀 Ha lehetne akkor több fajta árkategóriásat. Én egy i5 4690-et néztem ki, de inkább a Ti segítségetek is kérném.
0
0
0
0
xsebix avatar
Stefanio

Szerintem az a legegyszerűbb, ha leírnád mi a terved...
Teljesen felépítenél egy új gépet vagy csak fejlesztenéd a mostanit?
Ha fejlesztenél csak akkor milyen alkatrészeid vannak?
Mennyit szánsz rá a vásárlásra?
Így talán könnyebben tudnak neked segíteni. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Foglalattól is függ ez.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az Intel i5-ös procik közül melyik a legerősebb illetve melyiket éri megvenni ami gamer számítógépbe lenne.?
0
0
0
0
no avatar
Intel Core i5-nél tudtok olyan processzort írni ami 4. generációs?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Eshanzel: El mondom még egyszer. Szerintem az X99-es lap az teljesen jó csak nem azzal a CPU-val mert az 2011-es tokozású a lap meg 2011-v3 és nem ugyan az a kettő. De ha abba a lapba bele raksz egy bele való Cpu-t, akkor az nagyon sokáig ki fog tudni szolgálni. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Eshanzel: Zoli73 arra gondol hogy Gigabyte GA X99 lapodba nem megy bele a 4820K processzor! Ott valami sántít... 😆
0
0
0
0
zelcsi avatar
hát igen, abba a lapba csak ezek a kompatibilis processzorok : [LINK] 😉
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Eshanzel: Nem lenne ez rossz irány, csak egy dolog zavar egy kicsit a configod-ban. Mond már meg nekem légy szíves, hogy hogyan sikerült egy 2011-es CPU-t működésre bírni egy 2011-V3-as lapba? Mert ez engem nagyon érdekelne, hogy ez a bravúr neked hogyan sikerült. Ha már kamu gépet raksz fel, akkor legalább néznél rendesen utána, hogy mi mibe megy! 😉

Amúgy az irány nem lenne rossz! Még egyszer kihangsúlyozom! Persze nem ezzel a configgal mert ez nem működik! 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
https://kepfeltoltes.hu/160627/geppapu_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttps://kepfeltoltes.hu/160627/gepppent_www.kepfeltoltes.hu_.png

Az első képen amd apu-val szerelt gép van, ez azt jelenti hogy a processzorban(4 magos) van a grafikus is. Nem kell megijedni ez bőven jobb mint a mostanid és egy része új játékot is viszi, de fontos neki a kétcsatornás memória ezért van 2x4gb, bármikor beszerelhető egy még erősebb diszkrét vga.

Másik képen diszkrét vga-val szerelt gép van, itt sajnos az alaplap és a proci szenvedi meg ezt, de ezen is egy része új játék gond nélkül menni fog.

Házat nem tettem, mert az izlés dolga és valószinüleg van is egy otthon(a régi), hdd-t viszont igen, mert ha még működpképes is már jó régi lehet és valószínűleg nem is túl nagy.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok szeretnék jobb gépet ősszerakni mint amim van kb 100 000 ft lenne rá Alaplap neve MSI G31M3 V2 (MS-7529) Videokártya NVIDIA GeForce 9500 GT (1024 MB) CPU típusa DualCore Intel Pentium E5200, 2533 MHz (12.5 x 203) még kezdő vagyok játékra szeretném használni a gépet de ezzel sajnos a gyengébb játékok is elég rosszak.
0
0
0
0
danee23 avatar
Kell-e wordhöz, excelhez i7? Ez ugye nem komoly kérdés?

Senki nem tudja mi lesz 4-5 év múlva, de jelenleg szinte mindent kiszolgál az i5 kivéve a legelvetemültebb vga-kat és ezek párosítását, persze ha streamelni szeretnél az más, vagy rendszeressen videókat renderelni és nagyon nem akarsz várni, wordre excelre elég a pentium g4400 is photoshopnál meg fontosabb hogy legyen egy újszerű grafikusod mert használja rendesen azt is.
0
0
0
0
Adamhun97 avatar
VGA-t 4-5 év alatt kétszer fogsz cserélni, CPU meg kb 6 év alatt egyszer se, ha pedig 6600K akkor simán bírni fogja még tovább.
0
0
0
0
no avatar
szerintetek van értelme egy gamer gépnél az i7-nek?
nem streamelnék,csak simán játékra(max 1080p ott is maximum)/sulihoz/munkára(word,excel,light PS) kellene.
jelenleg készülő gépembe egy i5 6600k-t szereztem,ezzel én legalább 4-5 évre terveznék szerintetek mennyire reális ez a terv?
0
0
0
0
danee23 avatar
Hát nyilván a performaszot!

De az órajelek ebben az esetben nem sokat, mivel nem csak azt kell nézni 960-nak 1024 feldölgözóegysége(geforcenál cuda mag amdnél stream processzor) van míg 970nek 1664! Szóval kisebb az órajelük de több mint másfélszer annyi van belőlük és ez továbbra is kb. másfélszer nagyobb teljesítményt jelent...

Aztán Te döntsd el hogy megéri e az a 20K ezt.

Amúgy az én véleményem hogy még ha nem is férne bele a 970, akkor vagy sima i7 vagy még akár az i5 is és 970. Többre mész vele.
0
0
0
0
Adamhun97 avatar
Ha a kisebb órajel a 970 esetében kisebb teljesítményt is jelenteni a 960 teljesítményéhez képest mert annak nagyobb az órajele, akkor szerint miért kerül perpillanat 30 ezerrel többe?
Meg a 970 miért hoz 2x akkora teljesítményt mint a 960?
0
0
0
0
peki15 avatar
Intel és NVidia párti vagyok 😃
A 970 nek kisebb a gpu órajele mint 960 nak ez mit befolyásol?
0
0
0
0
Puffin avatar
A 970 jó kártya. AMD nem játszik?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció