Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az e4500 után már a q 6600 is sokkal jobb, de a lapodnak utánanézve mehet bele q9550 vagy q9650.Az sokat dobna a teljesítményen és ha kifogja az ember már elég kedvező áron kapható a használt piacon.
Bár én arra a platformra nem költenék, hanem inkább egy platformváltást iktatnék be.Bár a platformváltás sokkal költségesebb lehet.
Processzor váltás előtt állok. Jelenleg egy E4500 van a gépben, e helyett néznék egy E8500-8600-at VAGY egy Core2Quad Q6600-at (esetleg jobbat). Játékra, netezésre használnám.
Ti melyiket ajánlanátok? Válaszokat előre is köszi! 😀
Szerény véleményem szerint i7 4770-ről nem éri meg váltani 7700-ra.Szerintem még a 4770 is kiszolgálja maximálisan az 1070-es kártyát.Másik meg az hogy ha nem akarsz tuningot akkor jó a mostani alaplap is.
Ha mindenképp váltani akarsz akkor jó lesz a 7700 egy darabig.
Bár én a helyedben vennék egy I7 5820K + 99-es lapot és az tuti még minimum 5 évig elég és utána is csak procit kell majd cserélned az X99-es deszkák mindegyike támogatja az I7 6950-et is és 10mag 20szál szerintem még 10 év mulv is elég lesz.
Persze ez akkor érvényes ha a használt játszik.
5820k kb 80 x99 lap pedig olyan 45-től már kapható használtan.
Azthittem magadra vetted mivel neked is olyan van...😃
Amúgy a Zen már AM4 lesz ugye? Az lesz a gáz, hogy arra nem tud az ember régebbi AMD procival frissíteni, mert nem ugyan az a foglalat...:/
Szerk. Hát de hüly3 vagyok még írtam is oda... Mindegy... 😃
UI: Eddig nekem is egy fx-6300-as gépem volt...😃 (meg is voltam vele elégedve)
Szerk.
MFeri4615: Nem hinném hogy olyan nagyon sokat számítana... Ha csak a teszteredményeket nézzük! De ha félsz, hogy nem elég akkor legalább i5-öt vegyél. 😃 Max nem fogsz 4k 300 fps-el játszani.
6. generációs intelről beszélünk, jó hogy jobb..😀 az AMD régebbi már, illetve fejlesztés szempontjából jobb az i3 mivel annak a foglalatába tudsz venni jobbat a jövőben, illetve az i3-hoz már DDR4 ramot is tudsz venni, és nem utolsó sorban az i3 olcsóbb is...😀 Én azt ajánlanám.
Pedig az intel csak 2 magos, az fx meg 8 --.-- tényleg így van? mert játékteszteket nézve ezt mutatja-
E mellé vennék egy gtx 750 ti VAGY Rx 460 2 GB
Melyik proceszor éri meg a 3 közül? i7 4790, i5 6500, i5 6600 vagy esetleg más ? Csak játékra lenne és egy új gép lenne
Szerintem az a legegyszerűbb, ha leírnád mi a terved...
Teljesen felépítenél egy új gépet vagy csak fejlesztenéd a mostanit?
Ha fejlesztenél csak akkor milyen alkatrészeid vannak?
Mennyit szánsz rá a vásárlásra?
Így talán könnyebben tudnak neked segíteni. 😀
Az Intel i5-ös procik közül melyik a legerősebb illetve melyiket éri megvenni ami gamer számítógépbe lenne.?
Amúgy az irány nem lenne rossz! Még egyszer kihangsúlyozom! Persze nem ezzel a configgal mert ez nem működik! 😀
Az első képen amd apu-val szerelt gép van, ez azt jelenti hogy a processzorban(4 magos) van a grafikus is. Nem kell megijedni ez bőven jobb mint a mostanid és egy része új játékot is viszi, de fontos neki a kétcsatornás memória ezért van 2x4gb, bármikor beszerelhető egy még erősebb diszkrét vga.
Másik képen diszkrét vga-val szerelt gép van, itt sajnos az alaplap és a proci szenvedi meg ezt, de ezen is egy része új játék gond nélkül menni fog.
Házat nem tettem, mert az izlés dolga és valószinüleg van is egy otthon(a régi), hdd-t viszont igen, mert ha még működpképes is már jó régi lehet és valószínűleg nem is túl nagy.
Senki nem tudja mi lesz 4-5 év múlva, de jelenleg szinte mindent kiszolgál az i5 kivéve a legelvetemültebb vga-kat és ezek párosítását, persze ha streamelni szeretnél az más, vagy rendszeressen videókat renderelni és nagyon nem akarsz várni, wordre excelre elég a pentium g4400 is photoshopnál meg fontosabb hogy legyen egy újszerű grafikusod mert használja rendesen azt is.
nem streamelnék,csak simán játékra(max 1080p ott is maximum)/sulihoz/munkára(word,excel,light PS) kellene.
jelenleg készülő gépembe egy i5 6600k-t szereztem,ezzel én legalább 4-5 évre terveznék szerintetek mennyire reális ez a terv?
De az órajelek ebben az esetben nem sokat, mivel nem csak azt kell nézni 960-nak 1024 feldölgözóegysége(geforcenál cuda mag amdnél stream processzor) van míg 970nek 1664! Szóval kisebb az órajelük de több mint másfélszer annyi van belőlük és ez továbbra is kb. másfélszer nagyobb teljesítményt jelent...
Aztán Te döntsd el hogy megéri e az a 20K ezt.
Amúgy az én véleményem hogy még ha nem is férne bele a 970, akkor vagy sima i7 vagy még akár az i5 is és 970. Többre mész vele.
Meg a 970 miért hoz 2x akkora teljesítményt mint a 960?
A 970 nek kisebb a gpu órajele mint 960 nak ez mit befolyásol?