Az i7 nem egy kategória a Phenommal. Jóval erősebb. Viszont ha te játékra használod a konfigot (és nem tervezel bitang SLI / CF rendszert), akkor majdhogynem felesleges egy ilyen drága cpu, úgy is a vga lesz a szűk keresztmetszet.
Esetleg várd meg a Bulldozer-t, vagy vegyél egy i5-öst, ha belefér a keretbe, de egy Phenom II X4 még mindig jó játékok alá.
hol jon ki a differencia? mert ahogy nezem itthon is az AMD Phenom II X4 joval olcsobb...a core i7 meg a duplajanal is tobb (pedig ha jol ertelmeztem a dolgokat akkor nagyjabol egy kategoria)...
Kozbe utana neztem es meg is van..hat az AMD-s buildben a videokari joval dragabb. Itt meg az 5870 a duplaja a gtx460-nak 😀 (de ha minden igaz lehet kicsit fennebb tuningolni a gtx460-at is nem?)
Es az ugy milyen otlet hogy maradnek a Phenom-nal ami olcsobb az i5-nel es melle tennem a gtx460-at ami joval olcsobb az 5870-nel....ez igy kivitelezheto nem? Mar persze ennek csak akkor van elonye ha az alaplap is kb ugyanannyiba kerul mint egy inteles build-nel..ha dragabb akkor megint mind1 (es a tobbi cucc is:memoria,tapegyseg,proci venti s ilyenek) - igy elmeletileg maradok egy i7-el "egyenlo" procival joval olcsobban..es megsem kerul tobbe a tervezett gep
Ati VGA: akkor inkabb fogalmazzak ugy hogy a letoltott jatekoknal joval tobb ATI videokaris problemat lattam..hogy ez mind csak user hiba lenne meglehet..de nekem eddig minden jatek ugy ment a leiras alapjan..mount, install, crack, jatek ..sosem volt gondom 😀
a tapasztalatok es a jatekforumokon valo hozzaszolasok azt tanusitjak hogy az ATI kartyakkal tobb a baj...nem indul a jatek, indul de...stb
8-9 éve csak Ati vga-im voltak és érdekes módon ilyet nem tapasztaltam. 😃 User errort ne keverjük a dolgokhoz... 😜
Ja, és nem azért voltak Ati karijaim mert Ati-b@zi vagyok, csak mikor éppen váltottam, az érte meg a legjobban (még mielőtt betalál vmi zöldszemüveges igazságharczos 😆😉. Most is majdnem GTX460 lett belőle, igen jó kis karesz 😀
Quadgame94 írta: atikac
A HD 5870 35-40%-al gyorsabb a GTX 460nál és nem régebbi konfig egyáltalán a Quad lenne régi, és az Ati meg igen is jó, nekem volt mind2 gyártotól karim és semmi baja nem volt egyiknek sem, legutóbb pont GTX 460-am volt, Ez már nagyon nincs így hogy az Ati (mostmár AMD) szarabb lenne esetleg olyan 3-4 éve talán de a HD 5000 sorozattal ez meg szűnt.
Változás nem lesz, játékban ugyan olyan jó az AMD int az Intel.
Ezzel teljesen egyetértek, annyival változtatnám hogy a Radeonok a 4000 sorozattól jöttek újra fel!
atikac
A HD 5870 35-40%-al gyorsabb a GTX 460nál és nem régebbi konfig egyáltalán a Quad lenne régi, és az Ati meg igen is jó, nekem volt mind2 gyártotól karim és semmi baja nem volt egyiknek sem, legutóbb pont GTX 460-am volt, Ez már nagyon nincs így hogy az Ati (mostmár AMD) szarabb lenne esetleg olyan 3-4 éve talán de a HD 5000 sorozattal ez meg szűnt.
AMD tapasztalatom: Sempron 3000+osom volt tuningot nem akartam vele de elvileg AGPben elég jó
Intel: most ez van nekem de nem sok különbséget vettem észre a sempron után
ez egy picit nem regebbi konfiguracio? (az altalam vazolt konfig nem erosebb? nyugodtan cafolj ha nem igy van)
es mindenkeppen geforce videokarit akarok (velemeny?)..a tapasztalatok es a jatekforumokon valo hozzaszolasok azt tanusitjak hogy az ATI kartyakkal tobb a baj...nem indul a jatek, indul de...stb (meg az en geforce 8600GT-mre se volt soha panaszom, a legujabb jatekok is elporoszkalnak rajta, persze a grafika banja de mennek)
Es mennyiben mas egy AMD-s gep mint egy Intel-es? vilag eletemben intel gepeim voltak..tehat fogalmam sincs (az is lehet h semmi felhasznaloi kulonbseg nincs)
Hat az elso nagy gond az az hogy nem vagyok magyarorszagi 😀 A masodik gond az az hogy egyelore gyujtesi fazisban van a dolog, tehat olyan szeptember kornyekere terveztem beujitani ezt a gepet.
Viszont az arat azt megtudom mondani mert atszamolom forintba : 133.300 Ft , na ennyi kb , egy itthoni weboldal alapjan (erre meg par ezres lehet rajon mert core i3-al szamoltam)
De mindezektol eltekintve mondhatod a tanacsokat ha vannak , mert adott esetben akár magyarorszagrol is el tudom hozni
atikac
Nem is kell összeszerelned, mert összererelik, i p o n. hu, vagy Lambdacomputer.hu, gépösszerakó, és összeállítod, ja és egy FSP HEXA 500W-s elég neki 11eFt,
Ja és mennyi énzed lenne a gépre? lehet ki hozunk belőle egy jobbat is.
Nemnagyon vagom az illyen Pin-es, hany pin-es temat 😀 igy direktbe kerdem hogy a leirtakhoz milyen? illetve ha nem milyen akkor mekkora tap kell.
A leirtak:-alaplap (egy valamilyen passzolo a tobbivel)
-proci - core i5 vagy core 2 Quad
-vga: GTX 460 1GB
-memoria: 2 x 2 GB DDR3 , 1333 Mhz
- DVD iro + 500 GB koruli winyo
(ezt a gepet akarom osszeallitani, de mivel nem vagyok nagy hardvare zseni -tehat sosem szereltem ossze gepet- eleg rizikos darabokbol rendelt gepet csinalnom)
A valaszt elore is kosz.
OFF: lesz egy A1-es kategóriájú jogsim vagyis korlátozott 125CCM-re ami a motorkerékpárra vonatkozik de vezethető vele quad.
A kérdésem az lenne hogy a quadra is vonatkozik a 125ccm?
A gyakorlatban miben jobb ha FSP Aurum Goldom van a Corsair CX szériás tápja helyett ?
Elvileg egy CX500-asnak sem szabadna meghalnia, meg a védelmek benne vannak.
?
Az FSP FSP beles, a Corsair CX CWT, az előbbi jobb, legalábbis az alapján, amiket olvastam róluk. 😀 Az Aurum 500-nak ha jól tudom, 2 18A-es 12V-os ága van, ami 432W terhelhetőséget jelent, míg a CX-nek ugyan egyben van a 12V-os ága, de 34A-es, ami csak 408W-ot jelent, mondjuk a 24W nem egy eget rengető különbség. 😃
A gyakorlatban miben jobb ha FSP Aurum Goldom van a Corsair CX szériás tápja helyett ?
?
Cooley írta:
Egy baja van, hogy csak 1 6-pines pci-e csati van rajta, de a videokártyának 2 kell, de tuti kapsz hozzá átalakítót. Amúgy nálunk az a táp 17e körül mozog. 😃
AMD Athlon II X2 260 3,2GHz és ATI Radeon HD5670 -hez milyen, mekkora táp illik?
milyen típus lenne a jó?
én FPS HEXA 400W -t néztem
az jó lenne hozzá?
Egy baja van, hogy csak 1 6-pines pci-e csati van rajta, de a videokártyának 2 kell, de tuti kapsz hozzá átalakítót. Amúgy nálunk az a táp 17e körül mozog. 😃
Kornel77 írta:
Cooley: Köszönöm,rendes tőled a segítség 😀
Ám itt az oldal,nem tudom el-e tudsz menni rajta,mert Szerb 😀
[LINK]
Szerencsére van fordító, de az a kínálat tényleg borzalmas. 😆
Máshonnan nem tudsz tápot venni? Mert itt az olcsóbb kategóriából csak a szarok vannak. Egyedül a 400W-os Seasonic-ot(ők gyártják a legtöbb jó minőségű táp belét) merem onnan javasolni, ha jól számolok, akkor az olyan 13eFt körül mozog, úgyhogy az ára is egész jó.
Kornel77 írta:
CooleyIgen,persze játékra. 😀
Akkor megfogadom tanácsod 😀
És köszi szépen 😀
CPU AM3 AMD Phenom™ II X4 955 Black Box
DIMM DDR3 2x4GB 1333Mhz
VGA GeForce GTX560 MSI OC 1GB/DDR5
HDD SATA3 7200 1TB WD Caviar Black WD1002FAEX
Így jó lenne,és ennek is megfelelne a 400w táp? 😀
Tökéletes. 😀 Mondjuk nincs nagy árkülönbség a 400 és 500-asok között, szóval úgy érdemes belőni, hogy játékok közben 50% körüli terheltsége legyen, mert ott a legjobb a hatásfok. Szóval ha csak minimális a különbség, akkor mondjuk egy HEXA 500-as vagy CTG 500-as jó választás, ha jelentősebb, akkor jó lesz a 400-as is. 😀
Persze, hogy elég a 400W-os táp, de az az összeállítás nagyon rossz, ha játékra használnád a gépet Kornel77. Sokkal jobban járnál egy X4 955-tel, mert játékokban néha még jobban is teljesít a magasabb órajel miatt(4-nél több mag játékokhoz teljesen felesleges), plusz a különbözetet hozzádobod a videokártyához, és vehetsz egy GTX560(nem Ti)/6870/5850-et. Sőt 5850-et már 40 alatt is lehet kapni. Ha az nV-re és az MSI-re szavazol, akkor ott van az MSI N560GTX-M2D1GD5. 😀
Szerk.: Ja hogy nincs nagy választék. 😕 Mik vannak?
10-12k forintal (3 ezer dinár ) olcsóbb a HD 5770,de néztem teszteket,és sehol nem bizonyult gyorsabbnak,igaz 4-15 FPS közötti különbség volt 😀 De a GTX 550 jobb magas felbontáson,és jól üzemel AMD-vel 😆
niteforce:Hát értem,de itt közelbe Szerbiában,nincs olyan nagy választék alkatrészek téren.Atiból van 5450,5670,5750,5770,6970.😆 Mocsok egy ország 😆
És ezért választottam a GTX 550-et.
Ám köszi.. 😉
Várjuk Cooley hozzászólását 😃
CPU AM3 AMD Phenom™ II X6 1055T
DIMM DDR3 2x4GB 1333Mhz
VGA GeForce GTX550 MSI OC 1GB/DDR5
Thermaltake V3 Black Edition(bár ez nem oszt nem szoroz 😆😉
Azt szeretném tudni ennek a sok mocsoknak mekkor táp lenne elég? 😆
Bőven elég lenne hozzá egy ctg 400-as. 😀 Egyébként a vinyót én is lecserélném. A samsung f3-as szériájából pl a 7200rpm-es 1terrás változat(HD103SJ) talán 500ft-tal drágább. 😃
minden kompatiblis, az ecogreen vinyot nem ajanlom, mert csak 5200-at forog, qrva lassu, de amugy minden jo, en az FSP hexa 500 wattosat ajanlom, de sztem egy 400 az chieftec ctg is elviszi, de ezt erositse meg mas is...
tasiadam: miert nem veszel egy FSP HEXA 400 wagy 500 wattosat?
sokkal jobb, es abbol szerintem a 400 as is vinne, +2000 forintot meger, vagy ha az 500 wattosat veszed akkor + 4000 forint.
Chieftec A-80 CTG-600-80P 600W Active PFC
Mi erről a tápról a véleményetek?😃
vagy ilyesmi árban milyen tápot ajánlanátok a terv gépembe?😃(X6-os procival 6 giga rammal és HD5870-el együtt)
Esetleg várd meg a Bulldozer-t, vagy vegyél egy i5-öst, ha belefér a keretbe, de egy Phenom II X4 még mindig jó játékok alá.
Kozbe utana neztem es meg is van..hat az AMD-s buildben a videokari joval dragabb. Itt meg az 5870 a duplaja a gtx460-nak 😀 (de ha minden igaz lehet kicsit fennebb tuningolni a gtx460-at is nem?)
Es az ugy milyen otlet hogy maradnek a Phenom-nal ami olcsobb az i5-nel es melle tennem a gtx460-at ami joval olcsobb az 5870-nel....ez igy kivitelezheto nem? Mar persze ennek csak akkor van elonye ha az alaplap is kb ugyanannyiba kerul mint egy inteles build-nel..ha dragabb akkor megint mind1 (es a tobbi cucc is:memoria,tapegyseg,proci venti s ilyenek) - igy elmeletileg maradok egy i7-el "egyenlo" procival joval olcsobban..es megsem kerul tobbe a tervezett gep
Ati VGA: akkor inkabb fogalmazzak ugy hogy a letoltott jatekoknal joval tobb ATI videokaris problemat lattam..hogy ez mind csak user hiba lenne meglehet..de nekem eddig minden jatek ugy ment a leiras alapjan..mount, install, crack, jatek ..sosem volt gondom 😀
8-9 éve csak Ati vga-im voltak és érdekes módon ilyet nem tapasztaltam. 😃 User errort ne keverjük a dolgokhoz... 😜
Ja, és nem azért voltak Ati karijaim mert Ati-b@zi vagyok, csak mikor éppen váltottam, az érte meg a legjobban (még mielőtt betalál vmi zöldszemüveges igazságharczos 😆😉. Most is majdnem GTX460 lett belőle, igen jó kis karesz 😀
atikac
Ezzel teljesen egyetértek, annyival változtatnám hogy a Radeonok a 4000 sorozattól jöttek újra fel!
Intel: most ez van nekem de nem sok különbséget vettem észre a sempron után
es mindenkeppen geforce videokarit akarok (velemeny?)..a tapasztalatok es a jatekforumokon valo hozzaszolasok azt tanusitjak hogy az ATI kartyakkal tobb a baj...nem indul a jatek, indul de...stb (meg az en geforce 8600GT-mre se volt soha panaszom, a legujabb jatekok is elporoszkalnak rajta, persze a grafika banja de mennek)
Es mennyiben mas egy AMD-s gep mint egy Intel-es? vilag eletemben intel gepeim voltak..tehat fogalmam sincs (az is lehet h semmi felhasznaloi kulonbseg nincs)
Phenom II X4 955 25eFt
2x2GB 9eFt
MSI 790GX-G65 17eFt
Samsung SpinPoint F3 1TB 12eFt
FSP HEXA 500W Active PFC 80+ 12cm 11eFt
Cooler Master Elite 342 RC-342 7.5eFt
Gigabyte GV-R587OC-1GD - HD5870 1GB 51eFt
134.855,-Ft
Viszont az arat azt megtudom mondani mert atszamolom forintba : 133.300 Ft , na ennyi kb , egy itthoni weboldal alapjan (erre meg par ezres lehet rajon mert core i3-al szamoltam)
De mindezektol eltekintve mondhatod a tanacsokat ha vannak , mert adott esetben akár magyarorszagrol is el tudom hozni
Nem is kell összeszerelned, mert összererelik, i p o n. hu, vagy Lambdacomputer.hu, gépösszerakó, és összeállítod, ja és egy FSP HEXA 500W-s elég neki 11eFt,
Ja és mennyi énzed lenne a gépre? lehet ki hozunk belőle egy jobbat is.
A leirtak:-alaplap (egy valamilyen passzolo a tobbivel)
-proci - core i5 vagy core 2 Quad
-vga: GTX 460 1GB
-memoria: 2 x 2 GB DDR3 , 1333 Mhz
- DVD iro + 500 GB koruli winyo
(ezt a gepet akarom osszeallitani, de mivel nem vagyok nagy hardvare zseni -tehat sosem szereltem ossze gepet- eleg rizikos darabokbol rendelt gepet csinalnom)
A valaszt elore is kosz.
ehez mit szóltok??
mielött kérdezitek mihez kell ekora hát SLI-hez!
elöre is kösz a tanácsokat.
Az Aurum melett szól még a 10%-kal jobb hatásfok, meg a rendesebb kondikészlet is. Jobb táp, persze drágább is.
A kérdésem az lenne hogy a quadra is vonatkozik a 125ccm?
(és ugye mindkettőben egy ág van ?)
Hali!
?
Az FSP FSP beles, a Corsair CX CWT, az előbbi jobb, legalábbis az alapján, amiket olvastam róluk. 😀 Az Aurum 500-nak ha jól tudom, 2 18A-es 12V-os ága van, ami 432W terhelhetőséget jelent, míg a CX-nek ugyan egyben van a 12V-os ága, de 34A-es, ami csak 408W-ot jelent, mondjuk a 24W nem egy eget rengető különbség. 😃
?
szerintem nem.
de ha kell, akkor ugyis adnak a vga-hoz, szoval no para 😃
Okés 😉 Thx 😀
Matuzadam : Kösz 😀
Melyik a jobb táp?:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
GTX480-hoz -és phenom II x4-hez lesz
Én a Silent Pro-t választanám.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
GTX480-hoz -és phenom II x4-hez lesz
de ha kell, akkor ugyis adnak a vga-hoz, szoval no para 😃
[LINK]
Ehhez nem kell átalakító (GTX 560) ? 😀
milyen típus lenne a jó?
én FPS HEXA 400W -t néztem
az jó lenne hozzá?
Cooley: Köszönöm,rendes tőled a segítség 😀
[LINK]
Szerencsére van fordító, de az a kínálat tényleg borzalmas. 😆
Máshonnan nem tudsz tápot venni? Mert itt az olcsóbb kategóriából csak a szarok vannak. Egyedül a 400W-os Seasonic-ot(ők gyártják a legtöbb jó minőségű táp belét) merem onnan javasolni, ha jól számolok, akkor az olyan 13eFt körül mozog, úgyhogy az ára is egész jó.
[LINK]
CooleyIgen,persze játékra. 😀
És köszi szépen 😀
DIMM DDR3 2x4GB 1333Mhz
Tökéletes. 😀 Mondjuk nincs nagy árkülönbség a 400 és 500-asok között, szóval úgy érdemes belőni, hogy játékok közben 50% körüli terheltsége legyen, mert ott a legjobb a hatásfok. Szóval ha csak minimális a különbség, akkor mondjuk egy HEXA 500-as vagy CTG 500-as jó választás, ha jelentősebb, akkor jó lesz a 400-as is. 😀
És köszi szépen 😀
DIMM DDR3 2x4GB 1333Mhz
Szerk.: Ja hogy nincs nagy választék. 😕 Mik vannak?
Ám nekem van HD 5770-em 😆
És ezért választottam a GTX 550-et.
Ám köszi.. 😉
Várjuk Cooley hozzászólását 😃
De amugy szerintem 400 wattos chieftec CTG ennek is eleg, de majd cooley mondja a tutit 😃
DIMM DDR3 2x4GB 1333Mhz
VGA GeForce GTX550 MSI OC 1GB/DDR5
Thermaltake V3 Black Edition(bár ez nem oszt nem szoroz 😆😉
Azt szeretném tudni ennek a sok mocsoknak mekkor táp lenne elég? 😆
Köszi előre is 😀
Ehez a géphez melyik tápegységet ajánlanátok ?
És azt is szeretném tudni minden kompatibilis e!
AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition
KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9AD3B1K2/4G
SAPPHIRE 11169-06-20R HD5830 1GB GDDR5 XTREME PCIE
ASROCK 870 Extreme3
SAMSUNG 1000GB F3 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 HD105SI
CHIEFTEC iArena 500W GPA-500S8
Vagy
FSP Hexa 500W
Szeretném tudni hogy minden kompatibilis nem akarok rossz cuccokat venni 😀
sokkal jobb, es abbol szerintem a 400 as is vinne, +2000 forintot meger, vagy ha az 500 wattosat veszed akkor + 4000 forint.
500W is elég, és egy FPS HEXA 500W-s tápot ajánlok neked 10-11ezer Ft
Mi erről a tápról a véleményetek?😃
vagy ilyesmi árban milyen tápot ajánlanátok a terv gépembe?😃(X6-os procival 6 giga rammal és HD5870-el együtt)