Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok!

Kérlek segítsetek,h az általam kiválasztott "low budget" 😀 táp elég lesz-e a géphez( x2 5200+, HD 5830, asus M2N-E lap).
A táp pedig Chicony Hipro 430W, vagy Chieftec iArena GPA-450S 450W.Előre is thx
0
0
0
0
niteforce avatar
Synda: szerintem annyit nem eszik. nincs rajta tapcsatlakozo, a PCI-e pedig asszem 75 wattot tud adni neki.
0
0
0
0
ryan010 avatar
Sziasztok,lehet,hogy nem teljesen a témához kapcsolódik a kérdésem,de azért felteszem.
Adott a mostani gépem
Core 2 Duo E7200 @ 2530 MHZ
2GB Kingston DDR2 RAM @ 1066 MHZ
Radeon HD 5450 512 MB 64 bit GDDR3
LC Power 420 Watt táp (LC420H12)
Ebből a videokártyát szeretném lecserélni egy VTX3D HD 5670 1GB GDDR5-ös kártyára.A kérdés,hogy a tápom bírni fogja-e terhelés alatt.
Kiszámoltam http://educations.newegg.com/tool/psucalc/ itt,az új videokártyával a gépben pont 300W-ot írt a program.
Lehetséges ez?A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
jah oké 😃 köszi szépen 😀 akkor azt hiszem lecsapok a GTX 460ra és megrendelem 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
persze 😃

bar a monitornak semmi koze nincs a gep tapjahoz, annak kulon van. 😀
0
0
0
0
no avatar
Hali: AMD Phenom II X4 965 BE 3,4ghz-hez; 4GB ramhoz, gtx 460 EVGA-hoz és egy benq hdl2222-höz elég lenne a jelenlegi 550-es Chieftec tápom??
0
0
0
0
Osynho avatar
hardX írta:
Melyik táp jobb?

[LINK]
[LINK]
[LINK]

Érvek: Min3 moduláris, eddig egyenlőek. a HX az 80 plus bronze a msik 2 meg gold. Maradt az FSP és a CM. Az FSP nagyobb. Akkor azt érdemes venni?

A Corsair Seasonic beles, így nálam nyerő, de ha ennyi pénz van rá, akkor már Corsair AX 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
hardX írta:
Melyik táp jobb?

[LINK]
[LINK]
[LINK]

Érvek: Min3 moduláris, eddig egyenlőek. a HX az 80 plus bronze a msik 2 meg gold. Maradt az FSP és a CM. Az FSP nagyobb. Akkor azt érdemes venni?

Én ezek közül a Corsairt választanám, mert a CM 600W már kevés, ha normális 2 kártyás rendszert akarsz építeni, de felesleges egykártyásnak, az FSP-nek meg 4 felé bontott 12V-os ága van. A Corsair meg egyébként 80+Silver, és az az 1-2% az ezüst és az arany között totál jelentéktelen. 😀 Nem beszélve arról, hogy 7 év garancia van rá!
0
0
0
0
Killer17 avatar
Én ezt használom:Chieftec CTG-500-80PB 500W 😃
0
0
0
0
Robi1995 avatar
értem köszi a választ!😀
0
0
0
0
niteforce avatar
en ezt : Chieftec CTG-400-80 P 400 W 😃
0
0
0
0
bazsi135 avatar
Én ezt Rasurbo 450W 😜 Tudom nem a legjobb de jobb mint a codegen😀
0
0
0
0
gisti avatar
én ezt használom Xilence - Gaming Edition 600W 13.5cm
0
0
0
0
azbizony avatar
Robi1995 írta:
Sziasztok! Szerintetek melyik a jobb?

[LINK]

[LINK]

A drágább 😃
0
0
0
0
Robi1995 avatar
Sziasztok! Szerintetek melyik a jobb?

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
niteforce avatar
igen, mindenkeppen, de ugyanolyan teljesitmennyel is inkabb az FSP-t erdemes. az aurum gold az egyik legjobb tap.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Melyik táp jobb?

[LINK]
[LINK]
[LINK]

0
0
0
0
TomiMan avatar
gyenesmartin írta:
2db 12voltos ága van.Az egyik 14,5A a másik meg 12A-es.A -12V az biztos, hogy 0,15A? Mert ez nagyon kevés.

Valószínű hogy annyi de holnap 10000%ra tom mondani.😊
0
0
0
0
TomiMan avatar
Ha már ma már nem tom lefotózni itt egy PDF linkje ebből talán okosabbak leszünk http://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/HP_PS-6361-02HP_365W_Report.pdf
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
2db 12voltos ága van.Az egyik 14,5A a másik meg 12A-es.A -12V az biztos, hogy 0,15A? Mert ez nagyon kevés.
0
0
0
0
TomiMan avatar
Osynho írta:
TomiMan írta:
Olyat hogy 12V-on hány W-ot tud nem volt rajta.
A modelszámát megtaláltam:PS-6361-02 keresgélek hátha vhol leírják mit tud.😕

Szerintem egyszerűbb lesz, ha lefotózod és felteszed valahova... 😊
Nem is kell, hogy ráírják, hány W-os az ág, mivel a teljesítmény = feszültség x áramerősség, a feszültség adott (12V), az áramerősséget meg tuti, hogy ráírták (Amper). Így már egy nem olyan bonyolult szorzás nevű művelettel megkapjuk a táp teljesítményét. 😃

Ma már nem szedem szét a gépet mégegyszer de felírtam néhány dolgot ami rajta volt:

+12Vcpu___12V___5.08Vaux
14,5A---0,15A---3A

illetve

+5.08V___+3,33V____+12V
19A --- 24A ----- 12A

Így voltak egymás alá írva, próbáltam a kis vonalkákat is odaírni-
Majd holnap csinálok pár képet is úgy tényleg egyszerűbb lesz😜
0
0
0
0
no avatar
zeva78: Eddig a 4-es volt most már át cseréltem.Köszi!
0
0
0
0
Osynho avatar
TomiMan írta:

Szerintem egyszerűbb lesz, ha lefotózod és felteszed valahova... 😊
Nem is kell, hogy ráírják, hány W-os az ág, mivel a teljesítmény = feszültség x áramerősség, a feszültség adott (12V), az áramerősséget meg tuti, hogy ráírták (Amper). Így már egy nem olyan bonyolult szorzás nevű művelettel megkapjuk a táp teljesítményét. 😃
0
0
0
0
zewa78 avatar
tomaszka88 írta:
Sziasztok!

Az alaplapon a 8 tűs ATX 12V csatolóra melyik táp kábelt érdemes dugni a 8 vagy a 4 tűset? Egy kábelen van a kettő. Köszönöm a választ előre is!
Tápom Chieftec CTG 500-80P.
Hát egyértelmű hogy a 8 ast így stabilabb lesz a cpu áram ellátása
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Az alaplapon a 8 tűs ATX 12V csatolóra melyik táp kábelt érdemes dugni a 8 vagy a 4 tűset? Egy kábelen van a kettő. Köszönöm a választ előre is!
Tápom Chieftec CTG 500-80P.
0
0
0
0
TomiMan avatar
0
0
0
0
TomiMan avatar
Osynho írta:
niteforce írta:
az van, hogy a videokartyanak, vinyonak, egetonek, ezeknek osszesen maximum 160 W mehet, szoval osszesen ennyit fogyaszthat a VGA, a HDD es az ODD, tovabba minden olyan ami molex csatlakozos (venti, neon). Ha ezek osszes fogyasztasa meghaladja a 160W-ot, akkor nem indul a gep.
A tobbi, a 160 W-on kivul megyen a CPU-nak, alaplapra integralt cuccoknak.

egyszeru pelda: van 365 almam, abbol 160-at a haveromnak adok, a tobbit pedig anyamnak.
a hatasfokkal, tenyleges teljesitmennyel nem akarlak most terhelni.😃 lenyeg hogy azt konfigot elviszi.

A vga-nak semmi köze a 3.33 és 5V-os ágakhoz. Az ezeket terhelő fogyasztók pedig soha se fognak annyit enni, hogy átlépjék a 160W-ot. Szóval gyakorlatilag csak a 12V-os részt kell nézni, mivel a nagy fogyasztók (cpu + vga) ezt terhelik. Mit tud 12V-on az a táp?

Akkor ma is belebújok a házba és megnézem...😂
0
0
0
0
niteforce avatar
ja akkor bocs, en azt olvastam regebben valahol ....
0
0
0
0
Osynho avatar
niteforce írta:
az van, hogy a videokartyanak, vinyonak, egetonek, ezeknek osszesen maximum 160 W mehet, szoval osszesen ennyit fogyaszthat a VGA, a HDD es az ODD, tovabba minden olyan ami molex csatlakozos (venti, neon). Ha ezek osszes fogyasztasa meghaladja a 160W-ot, akkor nem indul a gep.

egyszeru pelda: van 365 almam, abbol 160-at a haveromnak adok, a tobbit pedig anyamnak.
a hatasfokkal, tenyleges teljesitmennyel nem akarlak most terhelni.😃 lenyeg hogy azt konfigot elviszi.

A vga-nak semmi köze a 3.33 és 5V-os ágakhoz. Az ezeket terhelő fogyasztók pedig soha se fognak annyit enni, hogy átlépjék a 160W-ot. Szóval gyakorlatilag csak a 12V-os részt kell nézni, mivel a nagy fogyasztók (cpu + vga) ezt terhelik. Mit tud 12V-on az a táp?
0
0
0
0
niteforce avatar
igen, jo tap, nem a legjobb, de megbizhato, nem gagyi
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A chicony hipro 430w oem jó táp 6k-ért?Sokan mondják, hogy jó az iponon.
0
0
0
0
aaron_ avatar
bazsi135 írta:
Rasurbo BasicPower BP-XII450 ez jó táp?

Nem! Az ilyeneket inkább kerüld.
0
0
0
0
bazsi135 avatar
Rasurbo BasicPower BP-XII450 ez jó táp?
0
0
0
0
niteforce avatar
nem neztelek hulyenek, vicc volt😃
0
0
0
0
TomiMan avatar
niteforce írta:

Oké oké azért nem kell hülyének nézni na.😞 Mindegy azért köszi😆
0
0
0
0
niteforce avatar

0
0
0
0
TomiMan avatar
niteforce írta:
az hogy az 5.08V es a 3.33V ag maximum kombinalt teljesitmenye 160W. szal annyi megy max a VGA-nak vinyoknak, DVD-iro(k)nak, ilyeneknek.

Lehet hülyének látszok de az elektronikához nem értek. Nekem ebből az jött le hogy a táp névleges teljesítménye 365 de a relatív csak 160?😊😲
Lehet kicsit fárasztó vok bocsi😜
0
0
0
0
TomiMan avatar
tasiadam írta:
TomiMan írta:
Hát Hewlett Packard-os gép ugyanilyen táppal.
Am az mi hogy: Max combined power of 5.08V and 3.33V is 160W Angolról le tom fordítani magyara de magyarul mit jelent? 😂😂

maximum kombinált áram 5.08V és 3.33V az 160W

Az oké de van vmi fontossága? Legyek olyan bátor hogy ugyanezt a tápot rakom az AMD-s konfigomhoz mint a HP-hoz?😊
0
0
0
0
niteforce avatar
az hogy az 5.08V es a 3.33V ag maximum kombinalt teljesitmenye 160W. szal annyi megy max a VGA-nak vinyoknak, DVD-iro(k)nak, ilyeneknek.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
TomiMan írta:
Am az mi hogy: Max combined power of 5.08V and 3.33V is 160W Angolról le tom fordítani magyara de magyarul mit jelent? 😂😂

maximum kombinált áram 5.08V és 3.33V az 160W
0
0
0
0
TomiMan avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
elvinne, de csak ha markas
0
0
0
0
TomiMan avatar
Hello

Gépem adatai:[LINK].
Az lenne a kérdésem hogy egy 365W-os táp elég lenne neki?
Nem tom milyen márkájú majd belebújok a házba és megnézem ha esetleg ez nagyon fontos lenne.😜
Előre is köszi.😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
😃 😃, szerintem lépcsőfoknak is megteszi 😀
0
0
0
0
Osynho avatar