Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
A chieftec tápk azok jók, de használtan nem feltétlenül jó vétel. CTG 500-at kb. 12k-ért tudsz venni.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Nekem az lenne a bajom, mai nap jöttem rá...
Ha telom a gép elött van... és hs hívnak.. vagy sms jön ..kikapcsol egy időre a billentyű
De ha nincs közelben ... semmi gond nincs
0
0
0
0
feka001 avatar
Sziasztok! Segítség kellene!
Van egy Chieftec gps-450aa-101a nevű tápom, most szereztem.
Kb 3 éves. Az a baj hogy azt csinálja, hogy ha kihúzom az áramkábelt, utánna visszadugom vagy ha csak lekapcsolom a tápot és visszakapcsolom akkor nem indul el a gép kb 15 percig. Mint ha töltődnie kéne. Áramot ad kezdetektől, megnéztem usb-s lámpával csak várni kell vele. Más gépen is próbáltam ugyan azt csinálja.
Mi lehet a baj? Károsíthat e valami hardvert? Most akarok venni egy komoly VGA-t, csak azért kérdem.
0
0
0
0
akos328 avatar
tipp, de kipróbálhatod. nyisd meg a total commandert, aztána főkőnyvtárban töröld ki a pagefile és a hiberfil.sys fájlokat, és indítsd újra a géped, majd futtas egy vírusellenőrt.
ha talált vmit azt töröld ki, ha nem, de ne olcsódott meg a probléma, akkor formázás, és Win install.
0
0
0
0
juhika96 avatar
Jól van mostmár látom, hogy így is kikapcsol😞
Akkor marad az ujratelepítés.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mit akarsz te letölteni?

Azt ne akard letölteni, mert valami trójai!
0
0
0
0
juhika96 avatar
Most ez a virus jött be hogy letörlöm-e:C/Users/Tulajdonos/AppData/Local/Temp/ihcbue.exe
Most máár gépezek kb. 15 perce és még nem állt le a gép. Eddig ezt letöröltem akkor llehet hogy ez miatt áll le? És ha letöltöm ezt ha lelehet akkor megoldóthat a probléma? Jah és ha nem muszáj akkor nem akarnám újratenni mert akkor egy csomó dolgot le kellene tölteni😞 És egy csomó játékot újratenni meg progit😞
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Újra kell rakni a gépet, ennyi az egész. Ha ezurán sem jó, akkor hardverrel lesz gond.
0
0
0
0
juhika96 avatar
Sziasztok nekem most "elromlott" a gépem. Vagyis amikor netezek vagy használom a netet akkor 15 perc mulva bejön egy kék hátterű fehér betűvel írt szöveg:Valami betű és szám, és utána még ez:Unkown Hard Error. Mi llehet a gond???😲 Írjatok privátot vagy ide is írhatjátok😃 Jah és windows 7 32 bites OP.rendszerem van. Ez lehet azért, mert mostanában töröltem le a vírusírtó tanácsára dolgokat mert virusosak voltak. Volt köztük szerintem valami rendszer szoftver is! KÖSZÖNÖM!😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mert nem offoltad az automatikus frissítést. Magyarul lebukott a Windows-od. Újra kell tenni majd az automatikus frissítést offolni kell!
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Sziasztok!

Az lenne a problémám, h a Win7-em a következő üzenetet küldi:

"This copy of Windows is not genuine"

Ez mindig ott van a jobb alsó sarokban, ráadásul minden bekapcsolásnál is kiír valamit ezzel kapcsolatban,ekkor fekete a háttér és nem is tudok semmit csinálni, végig kell lépkednem rajta, mint egy telepítőn.

Tegnap raktam újra a Win7et, azelőtt is ezt csinálta, és most is, újratelepítés után.

Ez miért van?
0
0
0
0
twoKgames avatar
ok akkor majd még próbálkozok 😜
0
0
0
0
twoKgames avatar
vettem észre 😃
de van vmi oka
0
0
0
0
twoKgames avatar
bazsi213 írta:
bazsi213 írta:
twoKgames írta:
sziasztok!
Letöltöttem a dirt 3-at , de amikor elindítom elindul de 3 mp múlva kilép magától!
Már volt ilyen eredeti játékkal is!
Ez miért van?
újratelepíteni már próbáltam...

nem tudjátok?

más játékoknál is ezt csinálja?

miden driver fent van?

fent vannak a driverek és csak bizonyos játéknál csinálja ezt mert pl. dirt 2 és 3 sem megy
0
0
0
0
bazsi213 avatar
bazsi213 írta:
twoKgames írta:
sziasztok!
Letöltöttem a dirt 3-at , de amikor elindítom elindul de 3 mp múlva kilép magától!
Ez miért van?

nem tudjátok?

más játékoknál is ezt csinálja?

miden driver fent van?
0
0
0
0
twoKgames avatar
sziasztok!
Ez miért van?

nem tudjátok?
0
0
0
0
Speper avatar
roberto888 írta:
Jaja! 😆 Akkor szerintem Driver Bug!

Driver bug? Minden a legfrissebb... :S
0
0
0
0
roberto888 avatar
Jaja! 😆 Akkor szerintem Driver Bug!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Hopsz, annyira nem olvastam vissza. Azt hittem minden játéknál beteg a gép.
Így a kérdés már a "Megmagyarázhatatlan rejtélyek" topicba való 😃
0
0
0
0
Speper avatar
apetit1989 írta:
Szerintem is a táp a gond. Ha nem fut a játék, a rendszer kevésbé van leterhelve, azt meg még bírja a táp. A vga-d meg még húzva is van, szóval a tápcsere reálisnak tűnik.

De akkor mért van az pl, hogy egy DiRT2 fullon ment, néha-néha egy nagyon minimális lagg, meg pl az AC is futott viszonylag rendesen, SC2 Beta is... cod meg nem?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Szerintem is a táp a gond. Ha nem fut a játék, a rendszer kevésbé van leterhelve, azt meg még bírja a táp. A vga-d meg még húzva is van, szóval a tápcsere reálisnak tűnik.
0
0
0
0
Speper avatar
roberto888 írta:
Akkor szerintem a drágalátos Codegen táp nem bírja azt a rendszert, ami nem lep meg, hisz nem gyenge rendszer!😀 Próbáld ki másik táppal ha teheted.

De ha a táp nem bírná, akkor alapból maga a rendszer rosszalkodna, nem csak a játékok nem?
0
0
0
0
roberto888 avatar
Akkor szerintem a drágalátos Codegen táp nem bírja azt a rendszert, ami nem lep meg, hisz nem gyenge rendszer!😀 Próbáld ki másik táppal ha teheted.
0
0
0
0
Speper avatar
roberto888 írta:
A gép nem lassú?

Maga a gép teljesen gyors... mindent azonnal megcsinál
0
0
0
0
Speper avatar
kisteker írta:
Alaplapi gond 100%. Szerintem kifolyott egy kondi a PCI express síntől jobbra, és akadályozza a VGA és az alaplap közötti kommunikáció, ezáltal kb. az 1/5-e a VGA-d teljesítménye, mint amilyen valójában lenne. A CM végű lapokon ez szokott probléma lenni, szerintem nézd meg azt a kondenzátort. Egy ilyen barna henger, és piros a tetjének egy része, ha jól tudom. 😀

Mikor takarítom a PC-m nem szoktam semmiféle oda nem illő dolgot látni :S Először a RAM-ra gyanakodtam, hogy kevés... de 2GB egy CoD4-hez untig elég...
0
0
0
0
kisteker avatar
Alaplapi gond 100%. Szerintem kifolyott egy kondi a PCI express síntől jobbra, és akadályozza a VGA és az alaplap közötti kommunikáció, ezáltal kb. az 1/5-e a VGA-d teljesítménye, mint amilyen valójában lenne. A CM végű lapokon ez szokott probléma lenni, szerintem nézd meg azt a kondenzátort. Egy ilyen barna henger, és piros a tetjének egy része, ha jól tudom. 😀
0
0
0
0
Speper avatar
Sziasztok!

Egy nagyon érdekes problémával fordulnék a hozzáértőkhöz most! A gépem konfigját meg tudjátok nézni az adatlapomon. A gond az lenne, h ezzel a konfiggal jóformán semmit nem tudok fullon, akadás mentesen futtatni, akárr fullHD-ban, akár 1600x1200, akár 1024x768-as felbontáson. Próbáltam: AC, Oblivion, Cod4.. és még rengeteg játékot. Mi a franc baja lehet? Nem hiszem el, hogy egy CoD4 csupán 30 fps-en futhat ezen a gépen... rengeteg mindent próbáltam már, új windows, több forrásból beszerezni 1 játékot, és még sorolhatnám....Pls valaki help!!!
0
0
0
0
roberto888 avatar
Nagyon Szívesen! Egyébként célszerű kikapcsolni az Express Gatet, ha nem használod!😀

szucsa:
Nekem olyan problémám van a laptop-ommal, hogy csak akkumulátorral működik rendesen kb. 1 óráig. Ha a konektorba is be van dugva, akkor max 10 percet bír utána lefagy. Ha pedig kikapcsolom, várok vele egy órát és vissza kapcsolom akkor meg nem kapcsol be és még a Bios setup-ig se jut el, csak nagy feketeség és semmi.. Volt már szervízbe is de nem tudtak vele mit kezdeni és fél éve lejárt a garanciája.

Ha valaki tud segíteni az írjon légyszi!

Szerintem ha hálózatról használod, kikéne venned az akksit!
0
0
0
0
tihi1988 avatar
robero88: okés, nem tudtam, h az nem hiba, akk az nem baj h megy. Kikapcsoltam a floppy meghajtót, és bootol megint a win7 is, szóval minden rendben. Köszönöm a seítséget.

foxbet: köszi neked is a tanácsot.
0
0
0
0
roberto888 avatar
popec88:
Az ASUS Express Gate egy beépített linux alkalmazás az Asus új alaplapjain. A gép bekapcsolásától számított 5 másodperc alatt indul és Internet böngészésre, Skype-ozásra kész, lényege, hogy gyors, és nem kell a Windows-ra várni. Ezt a funkciót simán kikapcsolhatod az alaplap BIOS-ában. Ez nem hiba.
Windows 7 telepitőjére meg menj be a BIOS-ba és kapcsold ki a Floppy támogatást teljesen! Az alaplapi Floppy meghajtót is kapcsold ki! Elméletileg ennek működnie kell!

WackoSheep:
Valószínűleg megvan törve valahol a kábel! Hozzáértő ember vágja ki a törött részt, és forrassza össze rendesen!😀
0
0
0
0
foxbet avatar
popec88 írta:
foxbet írta:
popec88 írta:
Sziasztok!

Hát nem tudom h ilyen problémája volt-e valakinek, de ez besz*rás...😀

Az a helyzet, hogy pár nappal ezelőttig minden okés volt. Win7et használtam, 32biteset. Aztán valami történt.
Eddig mikor bekapcsoltam a gépet, kijött egy feket háttér, felső sarokban az Asus jelzés. Most kiírjah "loading asus express gate", és csak pár másodperc múlva indul.

Közben a Win7 behalt, újra akartam rakni, de nem engedi. Kijön az ,hogy nyomjak meg egy gombot a dvd-romról való indításhoz, ez még jó.
Ezután bootol a dvdről, kijön a microsoft jelzés, majd jön a szokásos kék háttér + megjelenik az egér a monitoron. És itt kb vége a dolognak. A telepítő nem megy tovább, kék háttér + egér, és így áll. Az egér mozog, tehát nem fagyott le, egyszerűen nem jön a kis ablak amiben el tudom indítani az instalálást.

Ezt eljátszottam 2 Win7 dvd-vel, majd 3 WinVista dvd-vel, és minig ezt csinálta. Hozzáteszem, miután nálam nem működött, elvittük az összes dvd-t a haverhoz, ott hibátlanul mentek...

De itt még nincs vége a dolognak. Ezután próba-szerencse alapon előkerestem a "régi", sp3-as XP-met, az pedig gond nélkül települt. Most ezt használom, tesóm azt mondta kapott az éjszaka két kék halált - nyomja a WoW-ot 😂 -, de én még nem tapasztaltam problémát, látszólag rendesen működik.

Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy mi a fene lehet a gépemmel? Én először arra gondoltam, h elszállt a lapom, de akkor hogy települt az XP?

Remélem sikerült érthetően leírni a dolgot, aki tud légyszi adjon valami tanácsot. Előre is köszi...

Letöltöd az ubuntu-t ki másolod pen-drive ra úgy hogy onann tudjon bootolni(aza baz live lemezként használod) majd megnézed a "system" rendszer résznél a főbb hardvereket és ott angolul ki írja mi a baja és ad mellé hiba kódot is és ha nem elég amit ki ír akkor a hiba kódot google-val megfejted hogy mi a jelentése és mi rá a megoldás.

Okés. találtam egy ubuntu 11-04.-desktop- -i386 nevűt (685mb). Ez iso fájl, ha kiírom dvd-re akk úgy is ok lex? mert nincs itthon penem...

unetbootin ezt letöltöd ezzel kilehet live lemezként irni hogy onan bootoljonb csak be kell állítani hogy merevlemezre akrod írni és a meghajtót.(E:stb.)
Majd berakod és elindul akkor meg megnézed a rendszernél és pirossal ki fogja írni hogy minek mi a baja. Majd ha nem irki semmit akkor meg az összes tesztet lefutatod az ott található eszközzel és majd csak kikerekedik valami.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
foxbet írta:
popec88 írta:
Sziasztok!

Az a helyzet, hogy pár nappal ezelőttig minden okés volt. Win7et használtam, 32biteset. Aztán valami történt.
Eddig mikor bekapcsoltam a gépet, kijött egy feket háttér, felső sarokban az Asus jelzés. Most kiírjah "loading asus express gate", és csak pár másodperc múlva indul.

Közben a Win7 behalt, újra akartam rakni, de nem engedi. Kijön az ,hogy nyomjak meg egy gombot a dvd-romról való indításhoz, ez még jó.
Ezután bootol a dvdről, kijön a microsoft jelzés, majd jön a szokásos kék háttér + megjelenik az egér a monitoron. És itt kb vége a dolognak. A telepítő nem megy tovább, kék háttér + egér, és így áll. Az egér mozog, tehát nem fagyott le, egyszerűen nem jön a kis ablak amiben el tudom indítani az instalálást.

Ezt eljátszottam 2 Win7 dvd-vel, majd 3 WinVista dvd-vel, és minig ezt csinálta. Hozzáteszem, miután nálam nem működött, elvittük az összes dvd-t a haverhoz, ott hibátlanul mentek...

De itt még nincs vége a dolognak. Ezután próba-szerencse alapon előkerestem a "régi", sp3-as XP-met, az pedig gond nélkül települt. Most ezt használom, tesóm azt mondta kapott az éjszaka két kék halált - nyomja a WoW-ot 😂 -, de én még nem tapasztaltam problémát, látszólag rendesen működik.

Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy mi a fene lehet a gépemmel? Én először arra gondoltam, h elszállt a lapom, de akkor hogy települt az XP?

Remélem sikerült érthetően leírni a dolgot, aki tud légyszi adjon valami tanácsot. Előre is köszi...

Letöltöd az ubuntu-t ki másolod pen-drive ra úgy hogy onann tudjon bootolni(aza baz live lemezként használod) majd megnézed a "system" rendszer résznél a főbb hardvereket és ott angolul ki írja mi a baja és ad mellé hiba kódot is és ha nem elég amit ki ír akkor a hiba kódot google-val megfejted hogy mi a jelentése és mi rá a megoldás.

Okés. találtam egy ubuntu 11-04.-desktop- -i386 nevűt (685mb). Ez iso fájl, ha kiírom dvd-re akk úgy is ok lex? mert nincs itthon penem...
0
0
0
0
foxbet avatar
popec88 írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
tihi1988 avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
szucsa avatar
Nekem olyan problémám van a laptop-ommal, hogy csak akkumulátorral működik rendesen kb. 1 óráig. Ha a konektorba is be van dugva, akkor max 10 percet bír utána lefagy. Ha pedig kikapcsolom, várok vele egy órát és vissza kapcsolom akkor meg nem kapcsol be és még a Bios setup-ig se jut el, csak nagy feketeség és semmi.. Volt már szervízbe is de nem tudtak vele mit kezdeni és fél éve lejárt a garanciája.

Ha valaki tud segíteni az írjon légyszi!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Lehet VGA. Ha van másik gép, akkor tedd bele abba a VGA-t. Ha ott nem jó, akkor VGA. Ha jó, akkor nem a VGA a gond. Egy vírus is okozhatja a folyamatos újraindulást.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! Nekem olyan gondom lenne h néha nem akar kikapcsolódni a gép. Meg nem akar elindulni az everest ilyenkor. A cpu-z-nél amikor nem kapcsolódik ki a gép akkor az SPD-nél nem ír ki semmit minden üres. Máskor kiírja csak ilyenkor nem. Mi lehet gond? Lehet h a ramnál van a hiba?
0
0
0
0
niteforce avatar
de jó neked nekem alapon 50 fokos a poci és a gyári amd ventitől nem lehet megmaradni 😶
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem most a proci 30-32, a belső vinyó 33, a külső 39 fokos. Bár a procin jó hűtő is van. A belső vinyót meg egy usb-s ventilátorral hűtőm.

Mondjuk ez a meleg megizzasztja ám az alkatrészeket, emiatt talán előjönnek olyan szaggatások amik eddig nem voltak. 😶
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Laptop eléggé melegedős sajnos. 😶
0
0
0
0
KogeruKiller avatar
Tényleg nem tudom mi baja lehet... esetleg lehet hűtéssel van gond és vinyó 40% oda égett.. máskor is volt hűtéssel gond abban a lap topban..Na mind1 majd kiderül..:/
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Hát a Ram 83 fok.... az durva! 😲

Kipróbálhatod, hátha vírus, bár a 83 fok az nagyon forró!

Bár 40% nem olcasható, az már vinyó is lehet.
0
0
0
0
KogeruKiller avatar
Valaki tudna segíteni? Tesóm lap topján bejött gy hiba üzenet valami hard system failure, és a c meghajtóról eltünt minden, mi lehet a baja?
Kérte hogy tegyük újra az op rendszert, azzal megoldódik? Vagy merevlemez probléma?
Valami olyasmit is írt ki a PC repair hogy ram 83C fokos volt/van.
40% hard drive-nek nem olvasható.
Túlmelegedett? Mennyire lehet súlyos a kár tönkremehet?
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Superlompos írta:
Több lehetőséged van:

1. beraksz egy másik egeret. Ha az új működik, akkor az egér a gázos.

2. Ha az új egér se jó, de a másik gépnél igen, akkor lehet az usb, de akár vírus is.

3. Újrahúzod az egész rendszert, ha ez nem jó, akkor tényeg az usb a rossz.

Vírus nem lehet? Ma már nincs lehetőségem új egérrel kipróbálni, holnap nem gépezek, max pénteken... Nah mindegy, majd meglátom..😕
Jah, és ha folyamatosan mozgatom az egeret, akkor jó!....Ha mondjuk egy helyben van 10-15mp-re, akkor meg megmozdítani alig bírom..Ez WTF?😲
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Több lehetőséged van:

1. beraksz egy másik egeret. Ha az új működik, akkor az egér a gázos.

2. Ha az új egér se jó, de a másik gépnél igen, akkor lehet az usb, de akár vírus is.

3. Újrahúzod az egész rendszert, ha ez nem jó, akkor tényeg az usb a rossz.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Hello! Az lenne a problémám, hogy egy ideje (pár órája), az egér kurzpr meg-meg akad, valamikor alig tudom megmozdítani...😶 Van, hogy egy kis ideig megy, aztán megint beakad, stb....Ez mitől lehet? Egér/Egér USB/talán vírus? 😕 PLS HELP, nagyon zavaró...😕 Egyébként mindenhol ez van, asztalon is, MW2-ben is ezt csinálja, szal mindenhol!😕😞
0
0
0
0
0423mark avatar
Oké azért köszi szépen és mégegyszer bocs az off ért 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ezeket netről kell összekaparni. Sajnos nem tudom a pontos linkeket. 😶
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Aida64 (régebben Everest volt a neve)

Nyílván be kell állítani, hogy mutasa oldalsávban. Magadnak kiválaszthatod, hogy mit mutasson, és mit ne.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció