Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Második sorban is igen ki kell kapcsolni az energiagazdálkodást...meg még mellette sok minden mást is állítani kell
Azt hogy mit mennyivel az minden egyes konfignál más és más azt neked kell kitapasztalni
A cél 3.4Ghz-ről 4.1Ghz. A kérdésem az lenne, hogy ekkora húzásnál már elkerülhetetlen a feszültség emelés? Ha igen, akkor offset módban emeljem vagy teljesen manuálisan írjam be a konkrét értéket?
A másik kérdésem pedig az, hogy az Energiatakarékos funkciókat muszáj-e kikapcsolni tuningolás előtt vagy maradhat bekapcsolva?
A gépem:
Alaplap: ASUS Z97-P
CPU: Intel Core i5 4670K - 3.4Ghz
VGA: MSI GTX 970 4G
RAM: Crucial 8GB 1600Mhz
Köszönöm a segítségeteket előre is! 😀
ASUS P8Z77-V LX2
Na kb erre gondoltam én is...
jacikaaa
A tömörítés lehet gyorsabb, de hogy játéknál észrevehető azt kétlem (nem online) mert kb. 2-3% különbség van teljesítményben hiába 4/8 mag/szál. Ráadásul az i5 azt tuningolható mivel szorzózár mentes
Nem beszélve amit kolléga is írt hogy egyáltalán nem tuningos alaplapod van, vagyis szinte egy teljesen alap kategória aminek még megfelelő tuninghoz szükséges fázis ellátása sincs...pedig szükséges, értve ezalatt pl.:hagyományos analóg tápellátás van szembe egy z77-essel ahol digitális PWM (pulzushossz modulációs) kialakítást alkalmazza, mely sokkal egyenletesebben és hatékonyabban adja le a CPU Vcore feszültséget, így az alaplap stabilitása nagyobb és élettartama hosszabb lesz...stb szóval ha tuningot akarsz arra bizony zsebbe kell nyúlni
az egy dolog, hogy az övét nem lehet
Van egy i5 2320 procim... Sajna szorzózáras. Jelenleg 3,3-ra felhúztam, de tovább nem engedi. Valaki valami tipp? 😀
Aki(k) FX 6100 cpu-t használ(nak), ki milyen órajelre tuningolta fel milyen hűtés mellett? 😀
Bátran ajánlom az Asrock Z77 extreme4-et nekem is volt ilyen egy 3770k-t tuningoltam vele, benne 2400-as ramokkal és egy r9 280x VGA-val, vitt mindent amit kellet eléggé megbízható lapocska (én 3 év garral vettem).
https://www.pcx.hu/?action=productList&categoryId=10511&manufacturer=MSI
Igaz picivel többe kerül de pár évig nem lessz gondod az alaplappal tuning terén sem
Ezeket találtam 30-40 ezer körül:
ASRock Z77 Extreme4
MSI Z77A-G45
Asus P8Z77-V LX2
GIGABYTE GA-Z77X-UD3H
Előre is köszi!
Szerintetek sok az 5 Ghz egy a10 7700K nak 1.5 voltal?
Sajnos lefagyott 2 szer is azért vissza vettem 4.5 Ghz-re 1.4500 voltra😃 Így már stabil a cpu
a GPU pedig 1000/1500 1.238V Stabil😃
Unige Valley 2337 pont
VGA-nál nem nagyon számít, hogy hány bites. Nvidia kártyák között is volt már oylan, hogy ezt említették gondnak, de az a kártya is jó. Összességében érdemes nézni, ez csak egy tétel a sok közül, amiből összeadódik egy VGA teljesítménye.
Néztem a r7 260-asat, de nem baj, hogy csak 128 bites?
Egy jó táp, 15-20 körül van, tehát kb 30-40-ed maradna VGA-ra. Ebben az árban egy r7 260x-et tudnál venni. Hozzá meg mondjuk egy FSP Hexa+ 500W-os táp.
VGA-ból természetesen használtan jobb is van, de tápból újat vegyél.
Alaplap: ASRock H61M/U3S3
Proci: I3-2120 3,3ghz - 2 mag 4 szál
Videókártya: HD7750 GDDR5 1GB (azt hiszem később átnevezték R7 250-re)
Ram: 2x4GB
450W-os táp
Úgy vélem, a videókártya eléggé idejét múlta, néha még a kép is zavaros lesz pár másodpercre, ezért gondoltam, újítanom kéne, amire van kb 50ezer, max 60ezer forintom, játékra használnám (gta5, ami most lowon 25-35fps között mozog) . Ti mit ajánlanátok a helyébe? Megéri-e azt kicserélni, vagy a konfig már "régi", és inkább új kéne 😞( ? Vagy fele-fele arányban proci-vga használtan?
Előre is köszönöm a válaszokat...
link: http://www.kepfeltoltes.hu/view/150427/1275160153N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
ENERMAX Liqmax II 120
Elfia: Ahogy nézem szorzózáras, de azért megpróbálhatod húzni (Viszont zár miatt nagyon meghúzni nem lehet)