Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Moon_Breaker avatar
@FoLey
Ahogy érzed, a Te géped. 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Moon_Breaker Miért tenne kárt? Hissz egy FSP tápról lenne szó.
Meg miért vegyek 700W-at,holott kb. 300W-ot eszik a gépem még annyt sem? Nekem elég lenne 400-450W-os is.
Ez a kis alkalmazás Windows Defender User Interface miatt volt kilőve már megoldva,de jó lehet a táp kezd már öregedni napi sok órát megy ez a gép.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@FoLey
Én a helyedben lecserélném azt a tápot mielőtt komoly kárt tesz a gépben, főleg hogy már 3 éves.

Persze hogy köze van a CPU -hoz meg a GPU -hoz, hisz ha az alaplapnak nem adja megfelelően a feszt meg az áramot, akkor a lap se tudja rendesen ellátni a rajta lévő komponenseket.

Egy jó Chieftec vagy Corsair tápot ajánlanék, ma már minimum 700 wattosat. (csak is újat vegyél, használtat semmiképp.)

Én megelőzöm a problémákat és egy ilyet fogok majd januárba venni, nekem is már lassan 2éve van meg a mostani.
[LINK]

vagy ezt [LINK]
0
0
0
0
FoLey avatar
Lenne egy több mint 3 éves FSP 350W FSP350-60APN Active PFC 85+ a probléma az,hogy mai naptól elkezdett nagyon halkan sisteregni mit lehet ezzel csinálni? 😲
Meg tápnak köze van hozzá a gpu,cpu hőmérséklethez? Kicsit felszöktek és alapjáraton vannak cpu 42 fok,gpu 55 fok. Igen kitakarítottam meg friss paszta van rajtuk.

Szerk.: Feladatkezelőben kinyomtam Windows Defender-es szarságot amit folyamatosan ette 30%-on cpu-t erre elcsitult és megy le a hőfok is wtf?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
akkor simán lehet, hogy az a hibás, szedj le egy másik verziót
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
ackileus: tört w10 van rajta?
0
0
0
0
no avatar
A hibákat a Dll. fájlok nem léte okozza.
kb minden 2. mozdulatnál kiírja,hogy ...dll. nincs meg,és ezért nem megy a program.

Ha valaki tud ebben segíteni,azt megköszönném :/
0
0
0
0
Hunork avatar
ackileus8: mindenből érdemesebb a legfrissebb verziót telepíteni. Alaplap gyártói oldal, ott szépen kimenüzöd a te alaplapod és a Download/Support...stb helyen leszeded a szükséges fájlokat. Aztán Microsoft oldala, itt meg VisualC, DX, Framework. Ha kér újraindítást, akkor meg nyilván engedd neki. Aztán lépésről-lépésre mindent feltelepítesz.
0
0
0
0
no avatar
úgy értettem,hogy azt a 3.at most raktam újra.

az alaplapos CD-vel kéne csináljam,vagy külön külön?
0
0
0
0
Hunork avatar
ackileus8: nyilván vannak hiányzó dll-ek. Tehát hiába most volt telepítve, én rágyúrnék VisualC+, .Net Framework, DirectX reinstallra, magától nem fog meggyógyulni... 😀 Plusz Lemezkarbantartó, Ccleaner, az sem árt. És fdőleg plusz: alaplap chipset driver reinstall, meg ami még evvel jár, Hálókártya, hangkártya, USB...stb.
0
0
0
0
martonszabika avatar
Köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
no avatar
igne,én is kerestem egy csomót,de azok napra készek elvileg és gyakorlatilag is.
meg gondolom a hiba okozza a dll hibákat is
0
0
0
0
Hunork avatar
Ettől még valami bibi van a rendszerrel. Ha beütöd az itt is megírt hibakódot a keresőbe, találsz egy halom találatot, mindegyik szinte VisualC runtime, NetFramework-el kapcsolatos...
0
0
0
0
no avatar
Új gép,a napokban lett telepítve win10,a legújabb Visual package és Dirctx van rajta 😞
de semmi 😞
0
0
0
0
Hunork avatar
ackileus8: hát a rendszerrel lesz a baj. Valószínű, hogy kell Visual C package, Net Framework. Ha rég volt Win install, ajánlatos egy friss tiszta telepítés, majd utána frissítés. Aztán: a problémás program futtatása Rendszergazdaként, és ha kell, beállítani egy kompatibilitási módot. Itt van egy MS leírás is: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
sziasztok.
futtatni szeretnék egy játékot,de kiírja,hogy Az alkalmazás nem tudod megfelelően elindulni(0xc000007b).

valamint kb minden új programnál kiír valami ..dl hibát.
ötletek? :/
0
0
0
0
Hunork avatar
OFF: nekem van egy Purple Surveillance, és nincs baj vele, hogy otthoni gépben van. 😀 Az, hogy mire van hivatalosan, egy dolog. Mikor megvettem, a plusz 4k arra volt jó, hogy pl a Purple 24/7 üzemre alkalmas, és nagyon jó technológiákkal rendelkezik, többek közt energiagazdálkodás...stb. Ettől még jól elvan rajta a Steam könyvtár. 😉
0
0
0
0
hashimoto avatar
A WD GREEN vinyók netezős/energiatakarékos használatra vannak,
A WD RED az NAS/Kisebb szerverekbe valók,
A WD BLUE mindennapos használatra, SSD mellé játékra kiváló,
A WD BLACK az extrém kihasználtságra, lehet nyúzni játékkal, meg minden jóval,
A WD PURPLE biztonsági kamerákhoz, dvr-ekhez van,
A WD GOLD ismét csak szerverekbe való.

Tehát, a BLUE és BLACK ajánlatos játékra, a GREEN meg netezős gépnek. A többi pedig átlagfelhasználók számára nem érdekes.
0
0
0
0
Puffin avatar
martonszabika: mivel az a vinyó nem fix fordulatszámmal forog, hanem közben gyorsan, közben lassul. Ez okozhat pillanatnyi akadásokat. A RED széria leginkább NAS-ba való.
A WD 1TB Blue (EZEX) teljesen jó lett volna. Nekem kettő van, a régebbi már túl van a 800nap üzemidőn és még mindig hibátlan.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Segítségetekre lenne szükségem egy rejtélyes hiba megoldásában 😃
Egyik ismerősömnél fennáll egy olyan probléma hogy a GTX 560Ti kártyáják akarja lecserélni egy R9 270-re,
de a Radeon kártyát nem tudja lekezelni a gépe.

A következő konfigokkal próbálkozott
ASUS B85M-G alaplap
i3-4170
2db Kingston 1600-as ram CL11-esek
FSP Hexa+ 500W-os táp

a másik pedig ugyan ez csak
ASUS H81M-K alaplappal
i3-4330 -al

A hiba jelenség, nincs kép, a BIOS 1 hosszú 3 rövid hangjelzést ad (memória hiba), de van amikor elindul és a következő restartig működik.

Olvastam hogy a B85M-G nem feltétlenül kezeli le a komolyabb VGA-kat (GTX 660-ra is írtak hasonló hibát máshol).

A válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
martonszabika avatar
Piero: azt ajánlották az élettartama miatt. Ez a probléma?
0
0
0
0
Puffin avatar
martonszabika: lehet nem RED Intelli vinyót kellett volna venni a gépbe!
0
0
0
0
martonszabika avatar
heló eddig használtam egy fél terrás hdd-t most váltottam 1 terrásra , néha Fallout közbe megakad a játék aztán megy tovább a régivel egyáltalán nem volt ilyen probléma. Megtörténhet hogy kicsi a 450W es táp és azért nem megy úgy ahogy kellene?
(Western Digital 1TB SATA-III IntelliPower 64MB Red)
0
0
0
0
hashimoto avatar
HungarianFreak: Pedig a Barracuda-k elég masszívak.. :/
[LINK]
Viszonylag elég olcsó, 500GB-s 7,2k rpm.
Vagy ez 1TB-s nekem is ilyen van.:
[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
HungarianFreak: Hát sajnos a pénz nagy úr, de nem nagyon lesz más választásod, ahogy a dolog kinéz. Bár elképzelhető, hogy van itt még valaki, akinek van ennél jobb ötlete, de nem hiszem.
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
csuz-li:
Elindítottam, ott is hagytam estére de megállt 10%-nál. Ma este próbálok valami megoldást keresni hozzá és úgy elindítani. A másik az, hogy még ha akarnám is, nem tudom kicserélni a HDD-t mert nincs rá pénz.
0
0
0
0
csuz-li avatar
HungarianFreak: Ahogy visor írta: futtasd a chkdsk-t parancssorból. Az kijavítja a hibás szektorokat, de mindenképpen érdemes lecserélni a HDD-t, amíg még menthetők az adatok, mert az esetek többségében a szektorhiba egy öngerjesztő folyamat, ami csak még több szektorhibát eredményez exponenciálisan.
0
0
0
0
visor261 avatar
[LINK] vagy chkdsk ha ez nem oldotta meg.
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
Ha szektorhibás a HDD, akkor mit lehet kezdeni vele?
0
0
0
0
hashimoto avatar
HungarianFreak: Az eventlogot PM-ben elküldheted.😀
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
H-ECTOR:
Nem, lefuttattam a memtest-et de úgy tűnik hogy azok rendben vannak.
UI: eventlog-ban találtam valamit ami mindig lefagyáskor jelenik meg.
Ha kell, akkor PM-ben elküldöm.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
HungarianFreak: nekem így elsőre memóriahibának tűnik
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
Lehet hogy rossz helyre írok, de van egy komoly problémám.
Nemrég (~3 hete) volt egy kékhalálja a gépnek miközben próbáltam alt+tabozni egy programból, utána nem akart újraindulni. Újratelepítettem, utána elkezdett random lefagyni, de csak az a program amit jelenleg használtam. Legyen az játék, böngésző, vagy akár a fájlböngésző. Egyik ismerősöm még adott is egy windows 8 kódot hogy próbáljam ki, hátha azzal megoldódik... hát nem. Szóval minden szoftveres probléma kizárva, maradt a hardver. Remélem hogy nem kell semmit kicserélni, mert szószerint nincs semmi pénzem rá.
0
0
0
0
GZol89 avatar
Megoldódott a problémám,tényleg kompatibilitás volta hiba mert AMD gépbe tökéletesen müködik a kártya(RX 460)Köszönöm az észrevételeket,nem gondoltam volna hogy ez lehet az oka!!!
0
0
0
0
Hunork avatar
Ezt nem értem. Mit nem enged feltelepíteni? Neked az Intel HD Graphics 3000 driver kell. Ha 5 fps van, akkor valami bibi van, vagy a driver szinten, vagy a beállításokban. (tálca/dátum mellett)
0
0
0
0
R0x0r avatar
Sziasztok, lehet rossz helyre írok, de van egy Dell Latitude 5520 laptopom, Core I5 2520M proci, 4 giga RAM, és egy integrált Intel GMA kártya benne. Na most semmilyen drivert nem enged jóformán feltelepíteni, és baromira zavar, hogy egy Team Fortress 2-vel sem tudok játszani jóformán mert van kb 5 fps-em 😃 szóval ha bárki bármilyen formában tudna segíteni, azt nagyon meg tudnám hálálni 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem a 478-as Intel korszakban volt hogy ugyan működött a HD3850, de gyengén szerepelve.Egy GeForce 7600GS lepipálta pedig papíron az fele teljesítményű volt.
0
0
0
0
GZol89 avatar
számteck boltba is ezt mondtam,azt mondták hülyeség.előzöleg egy ASUS GTX 750 OC 1GB-om volt és annak is ilyet írt foglalatnak mint az RX 460-nak....PCi 3.0 16x
0
0
0
0
Puffin avatar
Az is lehet hogy nem szereti az AMD kártyát. 😃
Nekem is volt olyan 775-ös deszkám ami nem szerette a Radeon kártyákat.
0
0
0
0
GZol89 avatar
az az alaplap cseszka!a proci az Q9400 intel(LGA 775)
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerintem ez a lap lesz:[url]ftp://ftp.ts.fujitsu.com/pub/mainboard-oem-sales/products/mainboards/eol/eol_classicdesktop/datasheets/D2xxx/DS_D2811-A.pdf[/url]
0
0
0
0
Puffin avatar
Csinálj egy képet az alaplapról!
0
0
0
0
VeresAdam avatar
gzol: Ha hangosan pörög a proci, netán újraindul a gép az bluescreen lenne, így hogy a videókártya is pörög, árammal nyilván el van látva a lapkája, ugyanis onnan megy tovább az áram a ventijébe. 350w valóban kevés, abban az esetben, ha gyenge a hatásfok (80-), vagy ha jó is, de a proci egy (pl amd fx, amd athlon), mert azok rengeteget fogyasztanak. Egy ismerős informatikaboltot fűzz meg, hogy próbatáppal hagy próbáld ki, és ha jó akkor veszel egy újat onnan. De ha már rx kártyád van és a táp a baj, akkor mindenképp érdemes többet adni erősebb tápra.
0
0
0
0
GZol89 avatar
Olyat vettem amin nincs tápcsati. A felsorolt hibák közül nekem a kompatibilitás a gyanús. A boot menü se jön be csak hangosan pörög a proci venti,és a kártya. Még annyi lehet hogy kevés neki a táp(gyári Fujitsu 350W)..ÚÍ:az alaplap tipus: d 2811-A1(elírtam)😀😆
0
0
0
0
DarkC0re avatar
VeresAdam Speaker volt is rajta csak nem csipog, ez a gond régen bekapcsolásnál volt egy pittyenés. Most már semmi. Próbálkoztam speaker cserevel is, de semmi. Nem tudom hogy azert mert gond van, vagy esetleg más oka lehet...
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
gzol: neten nem találtam az alaplapd gyártói leírását, így semmit nem tudok róla. Lehetséges problémák: 1. kompatibilitás, 2. csatlakozási hiba: 2.1 pci slotban nincs rendesen benyomva a kártya, 2.2 monitor csatlakozó nincs rendesen bedugva a gépbe, 2.3 pcie tápkábel nincs rendesen bedugva
semmit nem mutat a kép? ha nyomkodod a DEL-t belép a bios menübe?
0
0
0
0
VeresAdam avatar
tiborbarkto: A speakert nem lehet fordítva bekötni, ahogyan a sw buttont sem. Maximum keresztbe. (függőlegesen), viszont gondolom ilyen hibát nem csinálsz, ha már belenyúlsz a gépházba. Sok olyan van, hogy egy-egy dolog rossz egy lapon MIKOR még új is. PL, ha asus lapot veszel, akkor az egyik (északi, vagy déli) híd mindenképp -128 celsius- fokos lesz. Persze nem annyi, de minden program annyinak írja. Miért kell a speaker? Konkrétan semmire nem jó, csak csipogni (ált. amikor nem kell, pl éjszaka sok billentyű lenyomásra, mikor alszik melletted valaki..)
gzol: Nem lehet, hogy a csatolófelülettel nem kompatibilis a kártya? Jó, persze beleillik, de ugye van PCI-e 2- 2.x- 3.. stb. Elméletben ez nem lenne baj, de ha nagyon régi a lap, akkor ki tudja? Lehet, hogy nem látja el elég árammal a tápegység, de ha esetleg kell neki 6, vagy 8 pin-es vga tápcsatlakozó külön és nincs rádugva, az a baj. (Nem ismerem az általad említett kártya áramfogyasztását)
0
0
0
0
GZol89 avatar
Sziasztok!Adott ez az alaplap(fujitsu DA28-11-A1,nem mai darab)Lenne egy ASUS RX 460 2GB videókari.Lehetséges hogy nem támogatja mert amikor bekapcsolom a gépet nem ad képet,de a gép az megy,csak nincs kép???Köszönöm!
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Nem, nincs fordítva rajta. Mar azt is probaltam forditva rákötni
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció