Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
FoLey avatar
Moon_Breaker Majd kipróbálom egyelőre most nem hallom,amióta kilőttem a Windows Defender User Interface-t(ez ette 30%-on a cpu-t) a feladatkezelőből.
H-ECTOR Tegnap lett kitakarítva,igaz nem szedtem szét a tápot,de ahogy próbáltam kifújtam.
Windows Defender User Interface kilövésével gond lenne?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Mikor volt legutoljára kitakarítva a táp? Mivel már gari nincs rá, szét is kaphatod, fújd ki belőle a port, húzd meg a venti csavarjait, utána próbáld újra
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@FoLey
Sokaknál a földelés hiánya okozza a halk búgást-zúgást a tápból :
[url]http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=85166&page=6[/url]

Próbáld meg olyan konnektorba dugni a tápod kábelét amiről biztosan tudod hogy le van földelve.

Ha utána se szűnik meg a hang, valami gong van a gépeden belül a földeléssel.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Régen a Codegen is FSP belet használt az egyik szériához.
A Delta meg önmagáért beszél
0
0
0
0
FoLey avatar
H-ECTOR
Én sem vágom 700W-os tápot akar ajánlani nekem,holott jó AMD-s gépem van,de ez sem fogyaszt sokat,ha valaki kételkedik van youtuben 1-2 videó róla,hogy mennyit fogyaszt a cpu-m. Más részt én feltettem a kérdést,hogy miért csinálja azt,hogy nagyon halkan sistereg arra még nem kaptam értelmes választ.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
MIIIIIIIVAAAAAAAAAAAN?😆😆
Moon_Breaker: te szerintem el vagy tévedve. Az FSP egy teljesen minőségi táp, megfelelő védelemmel, különösebb fesz.ingadozás nélkül. 2. Egy jó táp nem hogy 3 évet, de 10-et is simán bír, nem értem miért kéne egy 3 éveset cserélni (az XFX még a tizenezres tápjaira is 5 év garit ad, más kérdés, hogy a kiskeresek ezt 3-ra csökkentik sokszor)
Mi a f@sznak 700-as táp, mikor egy mai, agyontuningolt proci egy agyontuningolt vga-val fogyaszt kb 600-at, de ez nyilván nem a hétköznapi gamer eszköze. 3. Egy használt, nem széthajtott, garis táp bátran használható és vásárolható (persze ha jó minőségű) ellenben mondjuk ssd/hdd-vel
Ezt az utolsó fejtegetést meg nem is értem
0
0
0
0
FoLey avatar
Az új kütyükben több a spórolás maradjunk annyiban. 😉
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Na igen régebbi gép lassabb, többet fogyaszt, tovább bírja.
Nézed azt hogy agy régi P4 -es proci milyen utasításkészlettel rendelkezik és egy mostani pl. 4.generációs I5 mennyi mindent tud :
P4 CPU, egy mag TDP : 68.4W : [LINK]
i5-4460, 4mag-4szál TDP : 84W : [LINK]
Többféle funkció, több esély a meghibásodásra.Elég logikusan hangzik, nem? 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Moon_Breaker Az tény,hogy nekem fölösleges 700W-os táp a másik FSP-ben van védelem,így nem kell egyelőre aggódnom. Jövőig kihúzom vele.

Érdekes a mostani tápok helyzete,hogy a legtöbb nem bírja 5+ évnél többet,holott van egy Acorp 300W-os tápom több mint 13 éves és még mindig bírja az sem 1-2 órát megy napiban,kösz jól elvan egy P4-es gépben. 😊
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@FoLey
Ahogy érzed, a Te géped. 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Moon_Breaker Miért tenne kárt? Hissz egy FSP tápról lenne szó.
Meg miért vegyek 700W-at,holott kb. 300W-ot eszik a gépem még annyt sem? Nekem elég lenne 400-450W-os is.
Ez a kis alkalmazás Windows Defender User Interface miatt volt kilőve már megoldva,de jó lehet a táp kezd már öregedni napi sok órát megy ez a gép.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@FoLey
Én a helyedben lecserélném azt a tápot mielőtt komoly kárt tesz a gépben, főleg hogy már 3 éves.

Persze hogy köze van a CPU -hoz meg a GPU -hoz, hisz ha az alaplapnak nem adja megfelelően a feszt meg az áramot, akkor a lap se tudja rendesen ellátni a rajta lévő komponenseket.

Egy jó Chieftec vagy Corsair tápot ajánlanék, ma már minimum 700 wattosat. (csak is újat vegyél, használtat semmiképp.)

Én megelőzöm a problémákat és egy ilyet fogok majd januárba venni, nekem is már lassan 2éve van meg a mostani.
[LINK]

vagy ezt [LINK]
0
0
0
0
FoLey avatar
Lenne egy több mint 3 éves FSP 350W FSP350-60APN Active PFC 85+ a probléma az,hogy mai naptól elkezdett nagyon halkan sisteregni mit lehet ezzel csinálni? 😲
Meg tápnak köze van hozzá a gpu,cpu hőmérséklethez? Kicsit felszöktek és alapjáraton vannak cpu 42 fok,gpu 55 fok. Igen kitakarítottam meg friss paszta van rajtuk.

Szerk.: Feladatkezelőben kinyomtam Windows Defender-es szarságot amit folyamatosan ette 30%-on cpu-t erre elcsitult és megy le a hőfok is wtf?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
akkor simán lehet, hogy az a hibás, szedj le egy másik verziót
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
ackileus: tört w10 van rajta?
0
0
0
0
no avatar
A hibákat a Dll. fájlok nem léte okozza.
kb minden 2. mozdulatnál kiírja,hogy ...dll. nincs meg,és ezért nem megy a program.

Ha valaki tud ebben segíteni,azt megköszönném :/
0
0
0
0
Hunork avatar
ackileus8: mindenből érdemesebb a legfrissebb verziót telepíteni. Alaplap gyártói oldal, ott szépen kimenüzöd a te alaplapod és a Download/Support...stb helyen leszeded a szükséges fájlokat. Aztán Microsoft oldala, itt meg VisualC, DX, Framework. Ha kér újraindítást, akkor meg nyilván engedd neki. Aztán lépésről-lépésre mindent feltelepítesz.
0
0
0
0
no avatar
úgy értettem,hogy azt a 3.at most raktam újra.

az alaplapos CD-vel kéne csináljam,vagy külön külön?
0
0
0
0
Hunork avatar
ackileus8: nyilván vannak hiányzó dll-ek. Tehát hiába most volt telepítve, én rágyúrnék VisualC+, .Net Framework, DirectX reinstallra, magától nem fog meggyógyulni... 😀 Plusz Lemezkarbantartó, Ccleaner, az sem árt. És fdőleg plusz: alaplap chipset driver reinstall, meg ami még evvel jár, Hálókártya, hangkártya, USB...stb.
0
0
0
0
martonszabika avatar
Köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
no avatar
igne,én is kerestem egy csomót,de azok napra készek elvileg és gyakorlatilag is.
meg gondolom a hiba okozza a dll hibákat is
0
0
0
0
Hunork avatar
Ettől még valami bibi van a rendszerrel. Ha beütöd az itt is megírt hibakódot a keresőbe, találsz egy halom találatot, mindegyik szinte VisualC runtime, NetFramework-el kapcsolatos...
0
0
0
0
no avatar
Új gép,a napokban lett telepítve win10,a legújabb Visual package és Dirctx van rajta 😞
de semmi 😞
0
0
0
0
Hunork avatar
ackileus8: hát a rendszerrel lesz a baj. Valószínű, hogy kell Visual C package, Net Framework. Ha rég volt Win install, ajánlatos egy friss tiszta telepítés, majd utána frissítés. Aztán: a problémás program futtatása Rendszergazdaként, és ha kell, beállítani egy kompatibilitási módot. Itt van egy MS leírás is: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
sziasztok.
futtatni szeretnék egy játékot,de kiírja,hogy Az alkalmazás nem tudod megfelelően elindulni(0xc000007b).

valamint kb minden új programnál kiír valami ..dl hibát.
ötletek? :/
0
0
0
0
Hunork avatar
OFF: nekem van egy Purple Surveillance, és nincs baj vele, hogy otthoni gépben van. 😀 Az, hogy mire van hivatalosan, egy dolog. Mikor megvettem, a plusz 4k arra volt jó, hogy pl a Purple 24/7 üzemre alkalmas, és nagyon jó technológiákkal rendelkezik, többek közt energiagazdálkodás...stb. Ettől még jól elvan rajta a Steam könyvtár. 😉
0
0
0
0
hashimoto avatar
A WD GREEN vinyók netezős/energiatakarékos használatra vannak,
A WD RED az NAS/Kisebb szerverekbe valók,
A WD BLUE mindennapos használatra, SSD mellé játékra kiváló,
A WD BLACK az extrém kihasználtságra, lehet nyúzni játékkal, meg minden jóval,
A WD PURPLE biztonsági kamerákhoz, dvr-ekhez van,
A WD GOLD ismét csak szerverekbe való.

Tehát, a BLUE és BLACK ajánlatos játékra, a GREEN meg netezős gépnek. A többi pedig átlagfelhasználók számára nem érdekes.
0
0
0
0
Puffin avatar
martonszabika: mivel az a vinyó nem fix fordulatszámmal forog, hanem közben gyorsan, közben lassul. Ez okozhat pillanatnyi akadásokat. A RED széria leginkább NAS-ba való.
A WD 1TB Blue (EZEX) teljesen jó lett volna. Nekem kettő van, a régebbi már túl van a 800nap üzemidőn és még mindig hibátlan.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Segítségetekre lenne szükségem egy rejtélyes hiba megoldásában 😃
Egyik ismerősömnél fennáll egy olyan probléma hogy a GTX 560Ti kártyáják akarja lecserélni egy R9 270-re,
de a Radeon kártyát nem tudja lekezelni a gépe.

A következő konfigokkal próbálkozott
ASUS B85M-G alaplap
i3-4170
2db Kingston 1600-as ram CL11-esek
FSP Hexa+ 500W-os táp

a másik pedig ugyan ez csak
ASUS H81M-K alaplappal
i3-4330 -al

A hiba jelenség, nincs kép, a BIOS 1 hosszú 3 rövid hangjelzést ad (memória hiba), de van amikor elindul és a következő restartig működik.

Olvastam hogy a B85M-G nem feltétlenül kezeli le a komolyabb VGA-kat (GTX 660-ra is írtak hasonló hibát máshol).

A válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
martonszabika avatar
Piero: azt ajánlották az élettartama miatt. Ez a probléma?
0
0
0
0
Puffin avatar
martonszabika: lehet nem RED Intelli vinyót kellett volna venni a gépbe!
0
0
0
0
martonszabika avatar
heló eddig használtam egy fél terrás hdd-t most váltottam 1 terrásra , néha Fallout közbe megakad a játék aztán megy tovább a régivel egyáltalán nem volt ilyen probléma. Megtörténhet hogy kicsi a 450W es táp és azért nem megy úgy ahogy kellene?
(Western Digital 1TB SATA-III IntelliPower 64MB Red)
0
0
0
0
hashimoto avatar
HungarianFreak: Pedig a Barracuda-k elég masszívak.. :/
[LINK]
Viszonylag elég olcsó, 500GB-s 7,2k rpm.
Vagy ez 1TB-s nekem is ilyen van.:
[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
HungarianFreak: Hát sajnos a pénz nagy úr, de nem nagyon lesz más választásod, ahogy a dolog kinéz. Bár elképzelhető, hogy van itt még valaki, akinek van ennél jobb ötlete, de nem hiszem.
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
csuz-li:
Elindítottam, ott is hagytam estére de megállt 10%-nál. Ma este próbálok valami megoldást keresni hozzá és úgy elindítani. A másik az, hogy még ha akarnám is, nem tudom kicserélni a HDD-t mert nincs rá pénz.
0
0
0
0
csuz-li avatar
HungarianFreak: Ahogy visor írta: futtasd a chkdsk-t parancssorból. Az kijavítja a hibás szektorokat, de mindenképpen érdemes lecserélni a HDD-t, amíg még menthetők az adatok, mert az esetek többségében a szektorhiba egy öngerjesztő folyamat, ami csak még több szektorhibát eredményez exponenciálisan.
0
0
0
0
visor261 avatar
[LINK] vagy chkdsk ha ez nem oldotta meg.
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
Ha szektorhibás a HDD, akkor mit lehet kezdeni vele?
0
0
0
0
hashimoto avatar
HungarianFreak: Az eventlogot PM-ben elküldheted.😀
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
H-ECTOR:
Nem, lefuttattam a memtest-et de úgy tűnik hogy azok rendben vannak.
UI: eventlog-ban találtam valamit ami mindig lefagyáskor jelenik meg.
Ha kell, akkor PM-ben elküldöm.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
HungarianFreak: nekem így elsőre memóriahibának tűnik
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
Lehet hogy rossz helyre írok, de van egy komoly problémám.
Nemrég (~3 hete) volt egy kékhalálja a gépnek miközben próbáltam alt+tabozni egy programból, utána nem akart újraindulni. Újratelepítettem, utána elkezdett random lefagyni, de csak az a program amit jelenleg használtam. Legyen az játék, böngésző, vagy akár a fájlböngésző. Egyik ismerősöm még adott is egy windows 8 kódot hogy próbáljam ki, hátha azzal megoldódik... hát nem. Szóval minden szoftveres probléma kizárva, maradt a hardver. Remélem hogy nem kell semmit kicserélni, mert szószerint nincs semmi pénzem rá.
0
0
0
0
GZol89 avatar
Megoldódott a problémám,tényleg kompatibilitás volta hiba mert AMD gépbe tökéletesen müködik a kártya(RX 460)Köszönöm az észrevételeket,nem gondoltam volna hogy ez lehet az oka!!!
0
0
0
0
Hunork avatar
Ezt nem értem. Mit nem enged feltelepíteni? Neked az Intel HD Graphics 3000 driver kell. Ha 5 fps van, akkor valami bibi van, vagy a driver szinten, vagy a beállításokban. (tálca/dátum mellett)
0
0
0
0
R0x0r avatar
Sziasztok, lehet rossz helyre írok, de van egy Dell Latitude 5520 laptopom, Core I5 2520M proci, 4 giga RAM, és egy integrált Intel GMA kártya benne. Na most semmilyen drivert nem enged jóformán feltelepíteni, és baromira zavar, hogy egy Team Fortress 2-vel sem tudok játszani jóformán mert van kb 5 fps-em 😃 szóval ha bárki bármilyen formában tudna segíteni, azt nagyon meg tudnám hálálni 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem a 478-as Intel korszakban volt hogy ugyan működött a HD3850, de gyengén szerepelve.Egy GeForce 7600GS lepipálta pedig papíron az fele teljesítményű volt.
0
0
0
0
GZol89 avatar
számteck boltba is ezt mondtam,azt mondták hülyeség.előzöleg egy ASUS GTX 750 OC 1GB-om volt és annak is ilyet írt foglalatnak mint az RX 460-nak....PCi 3.0 16x
0
0
0
0
Puffin avatar
Az is lehet hogy nem szereti az AMD kártyát. 😃
Nekem is volt olyan 775-ös deszkám ami nem szerette a Radeon kártyákat.
0
0
0
0
GZol89 avatar
az az alaplap cseszka!a proci az Q9400 intel(LGA 775)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció