Milyen memóriát vegyek?

2009. February 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tomcsojn avatar
Hogyha eljutsz ahhoz a példához amit redrabit irt akkor feltétlen hívj meg minket 1 próba körre 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
robaj: Elméleti síkon lehet, hogy működik de a gyakorlatban nem fog, nem hinném, hogy létezik ilyen hibrid alaplap. Ehhez 2 különálló pc kéne. Jobban járnál, 2 erős kártyával, rettenet mennyiségű rammal, és persze bivaly proci sem hiányozhat. Mindez alsó hangon 600k, ja, meg persze kell 7 monitor.😆

Ha maximalista vagy elsőnek vegyél egy könnyűszerkezetes csarnokot, paks közelében, aztán mehet bele ez: https://kepfeltoltes.hu/131211/3368f2.resized_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
no avatar
Sajnos nem ennyire egyszerű a dolog. Flight simulator (fsx) futna gépen, tervek szerint 7 monitoron. Ahhoz hogy ennyi monitor függetlenül működjön 4 külön videokártyát javasoltak, hogy minél kisebb terhelés legyen 1-1 kártyán. Egyelőre elméleti síkon működik ez a konfiguráció, egy hasonló rendszert már összeraktunk korábban 2 vga-val 4 monitorral, az remekül működött egy dual core gépen. Most tovább lépnék. Információ gyűjtés szinten van a dolog, az is kérdéses hogy életképes lesz-e a rendszer. Eleve nem szereti az fsx a multimonitoros alkalmazást, de a korábbi működő rendszerünkből kiindulva akár működhet is. Tervek szerint 1db gtx760 és 3db gyengébb kártya dolgozna. Monitorok 3 különböző felbontással világítanának. Ennél jobban nem tudom bonyolítani...:-) Sok helyen érdeklődtem már hogy pontosan mi lenne a gépigénye ennek a dolognak, de mindenhol azt javasolták hogy próbálgassak beletenni ezt is azt is. Tudom hogy ez egy elég lápos terület, ha van valakinek tapasztalata hasonló témában szívesen fogadom. Akár magánban is hogy ne offoljunk :-) Köszi.
0
0
0
0
toopa avatar
robaj: Nyugodtan rakhatsz a gépbe 2x4 GB-ot az elején, majd később még 2x4-et ha már kevésnek találod a 8 GB memóriát. Játékok alatt nem igazán fogsz észrevenni különbséget a kettő, három, vagy négycsatornás üzemmód között.
Viszont ahogy olvasom amiket eddig írtál, abból azt látom hogy négy vga-t akarsz tenni egy úgymond "fapados" x79-es deszkába egy i7 3820 társaságában. A kérdésem az hogy milyen vga-kban gondolkodsz, és hogy csak játékra lenne-e a gép, valamint hogy milyen felbontású monitort/monitorokat használnál? Csak mert egy adott keretből lehet hogy ki tudnál hozni egy sok tekintetben kiegyensúlyozottabb rendszert is, amennyiben elég neked "csak" három vagy két vga is.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jól érted. Főleg ha játékok alá kell akkor még a dual channel sem számít. Csak a ram mérete ami legyen minimum összesen 8gb ha már ilyen gép lesz.
0
0
0
0
no avatar
Akkor jól értem, nem feltétlenül kell bele 4 stick az optimális működéshez?
0
0
0
0
tomcsojn avatar
robaj hát ha utána még szeretnél többet beletenni akkor érdemes 1ben venni a 8gb-s,DE ha nem nagyon tervezel nagyobb bővitést akk minimális gyorsulást érsz el ha 2 4est veszel akk kitudja használni a dual chanelt én az utóbbit ajánlom neked 4x2-t sztem nem nagyon éri meg
0
0
0
0
no avatar
Ha csak 2db 4gb teszek bele az ront a teljesítményen? Értem h 4 csatornás, csak sajnos meg kell kötnöm a kompromisszumokat. Kezdésnek 8Gb ot tudok beletenni. Ha a 4x2Gb kevés akkor mind a 4 et cserélhetem, mert 4 hely van az alaplapon. Ezért kérdezem h 2db 4gb-ossal romlik e a teljesítménye. Így nyitva maradna a későbbi bővítés lehetősége. Bocs ha dedós a kérdés, nem a szakmám :-)
Köszi
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Mivel s2011 négycsatornás(quad) kittet kell venni, 4x4 vagy 4x8Gb. Mhz mindegy, azt válaszd amelyik az olcsóbb. Időzítések miatt Corsair a jobb.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. egy kis segitseget szeretnek kérni. adott egy gigabyte ga-x79-ud3 alaplap, i7 3,6mhz processzorral. Kerdes hogy a ket kiszemelt memo közül melyiket célszerübb beletenni? Kingstone 1866mhz cl9, vagy corsair 1600mhz cl7. Árban kb ugyanott vannak, azonos tárolókpacitással. Elöe is köszi.
0
0
0
0
Raisechip86 avatar
Jah,végül is csak ez a 2 lehetőség van😀Még 1 kérdésem lenne:Biosban nem állítottam semmit 1,65volton mennek a ramok 1600mhz-el!Ez így jó?Autoba ezt állította be a bios magának!!
0
0
0
0
Megaisten avatar
Vagy eladod vagy megtartod tartaléknak.😆
0
0
0
0
Raisechip86 avatar
Már meg is rendeltem,csak még azt nem tudom mit kezdek majd a 2x2vel,ami most a gépbe van!!
0
0
0
0
Megaisten avatar
Akkor a 1600MHz vegyed.😃
0
0
0
0
Raisechip86 avatar
27000 az 1866os,az 1600as meg 19000!
0
0
0
0
ximo avatar
Bocsi, elnéztem azt hittem 8 Gb van most is ezért nem is értettem. (off vége)
0
0
0
0
Megaisten avatar
Akkor maradj a 1600MHZ -nál. mennyiért látad a 1866Mhz?
0
0
0
0
Raisechip86 avatar
1.es!1866mhz-es 7000rel drágább,csak azért kérdem!!
0
0
0
0
Megaisten avatar
Én 1866MHz irtam kicsivel jobb. hogy ne érdemes,nem mindegy hogy van 4gb ramod vagy 8.gb.😃 melyik alaplap van meg neked 1.https://kepfeltoltes.hu/131124/FM2A75M-DGS_m_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 2.https://kepfeltoltes.hu/131124/FM2A75M-DGS_20R2_0_m__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Raisechip86 avatar
Mármint Kingston HyperX DDR3 1600MHZ 2X4GB CL9?Érdemes amúgy a 2x2öt 2x4re cserélnem?
0
0
0
0
Megaisten avatar
1600mhz 2x4 gb kit Cl11 nem érdemes cserélni pláne cl11-re Maradj a Kingston HyperX DDR3 1866MHZ 2X4GB CL9 ilyet vegyél hamár le akkarod cserélni.
0
0
0
0
Raisechip86 avatar
Azért,mert 2x2 gb van most és 2x4gb-ra szeretném bővíteni!Prohardveren olvastam.hogy a TeamGroup ramokat is jónak tartják,meg most a többi ramhoz képest igen jó árba van!!
0
0
0
0
ximo avatar
Szerintem mennének a lapodban, de ezt nem lehet 100%-ra állítani, az viszont biztos, hogy nem érdemes lecserélned, nem is értem minek cserélne valaki cl9-es RAM-ot cl11-re...
0
0
0
0
Raisechip86 avatar
Sziasztok!TeamGroup Elite 1600mhz 2x4 gb kit Cl11 ramokat néztem ki,az alaplapom támogatási listájába ez a fajta nem szerepel,ez jelent valamilyen problémát,vagy síman vinni kell a gépemnek?(a mostani ramok cl9esek megtekinthetőek az adatlapomon,ezeket szertném lecserélni a fent említettre)!
0
0
0
0
griff55 avatar
inkább kingstont vegyél abból is van szép vagy ott van a világ legszebb ramja a corsair dominator (na attól jobb kinézetben nincs)
0
0
0
0
Gerhard avatar
Sziasztok!

Nemrég találkoztam Zeppelin ramokkal. Elég dizájnos volt rajta az I. VH-s német vaskereszt 😀, de memóriákat nem kinézet alapján választunk. Valakinek van valamilyen információja, vagy tapasztalata velük kapcsolatban, mert eddig nemigen hallottam róluk.
0
0
0
0
griff55 avatar
miért nem mennek lejjebb a ram árak?? egy éve folyamatosam csak nő az ára... nem értem
0
0
0
0
no avatar
sziasztok vettem egy asus p8 b75-v alaplapot és érdeklődöm,hogy milyen memóriát vegyek bele hyper x gondoltam 1600mhz vagy 1866mhz memóriát vegyek bele.

köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
Ajax avatar
Azért akarok csak azt venni, mert alapból is ilyet vettem a gépembe még 2010-be, és gondoltam akkor ugyanolyat veszek most is.
0
0
0
0
Ajax avatar
És ez? P C X .hu/termek/kingmax-4gb-ddr3-1600mhz-memoria-93755
Mert ez még olcsóbb és gyakorlatilag ugyan az mint amit én néztem, csak másik boltban. Vagy ez gyengébb mint amit te mondasz? Nem nagyon értek a ramokhoz, hogy mi a jó, de mind kettő 4gb, DDR3, 1600MHz.
0
0
0
0
Ajax avatar
Egy Kingmax 4GB/1600MHz DDR3 memóriát megéri 12.000ft-ért megvenni (újonnan)?
0
0
0
0
no avatar
Jolvan akkor köszi a segitseget iet fogok venni 2 gigast meg karacsonykor par giga ramot es megis jobb lesz a gepem mint most.jokat irnak arrol a kartyarol es akkor kikapcsolt gep mellet beleteszem es ennyi nem fogja leterhelni tapot meg gepet ahogy elneztem az alaplapom ujabb szal belemegy az a kartya meg nincs azon tap csati. megegyszer kossz a segitseget megis olcsobban kijovok igy
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igen én is arra gondoltam amit te találtál. Hihetetlen, hogy megtaláltad. A mostani kártyádnál ez is kb kétszer erősebb lesz. Egyébként Ac3nál nm feltétlen a vga gyenge. Lehet proci miatt is. Nem azért mert gyenge hanem azért mert intel párti a játék bár ez sem feltétlen igaz mert van akinek jól megy AMDvel. Léneg az, hogy AC3 nem jó játék tesztelésre...
0
0
0
0
no avatar
Asus GTX 650-E ezt találtam van 1-2 gigás is alacsony fogyasztású ,nem fontos nekem eddig amikkel játszottam egyik se lépte át az 500mega fogyasztást még ac3 se szoval szerintem elég a 1 gigas is csak jobb lenne ien alacsony fogyasztású mert táppal együtt sokba kerülne nincsenek nagy igényeim ha elmegy a game 25 fpsel nekem az már elég csak talán a first person játékoknál nehéz a lövöldözés amugy kösz a segitséget nem akarlak fárasztani😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
1gb-os. De neked ez miért olyan fontos, hogy 2gbos legyen? Ahhoz ez sem elég erős.
0
0
0
0
no avatar
Tudnál esetleg ajánlani és az a gtx 650 hány gigás ?😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Van tápcsatlakozót nem igénylő GTX 650 is szóval igen, van olyan kártya.
0
0
0
0
no avatar
valami szar chieftec gps-350eb-101 a mért szerinted létezik oan vga a számomra ami azert sok fpst ad és elég neki ez a 350 watt?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De most frankón nem nézted még mindig meg milyen tápod van?
0
0
0
0
no avatar
Az oké de gondolom nem ugyanoan minden tápon csatlakozok mint plul a regi ata csatik vagy amit irtál 4 vagy 8 tüs cpu szal szoval ha megrendelek tápot akkor az legyen is jó meg azt se tom hány wattos ke hozzá de végülis mind1 karácsony elött ugyse lesz nagyon rá pénzem de köszi a segitséget😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Minden csatlakozó egy helyre tud(erőltetés nélkül) belemenni szóval nehéz elcseszni. Azt hittem leesik, hogy a táp típusát úgy tudod meg ha benézel a géped házacskájába😃 Ha tápot akarsz cserélni egyébként sem árt benézni oda, nem? Egyébként annyiból áll, hogy kikapcsolod a gépet lekapcsolod a tápon a kapcsolót kihúzod a tápból a tápkábelt és utána kihúzol mindenhonnan a táp csatlakozóit(másképp elég nehéz lenne kivenni nem?) ezek után kicsavarod a táp rögzítőcsavarjait és ezek után már ki tudod venni a tápot. Beszerelés ugyanennyiből áll csak akkor figyelni is kell nem csak húzogatni. Becsavarod a táp csavarjait 4 vagy 8 tűs CPU 12 Voltos tápcsatlakozó megy a processzor mellé. Nálad 4 tűs van az alaplapon szóval az fog kelenni ha van 8 tűs is. 20+4 vagy 24 tűs ATX csatlakozót a helyére dugod(ezt azért máshová elég nehéz lenne😃😉 A SATA tápcsatlakozókat bedugod a vinyóknak dvd íróknak ahány van. Ha van extra ventilátorod ami molex csatlakozóról kap áramot akkor azokat/azt rádugod. Berakod a helyére a kártyát és rádugod a PCI-E 6tűs vagy 6+2 tűs csatlakozót a kártyára. Visszadugod a tápkábelt de már az új tápba és felkapcsolod a tápot és bekapcsolod a gépet. Ezek után remélhetőleg alapból a PCI-E slotban lévő videokártya fog már aktív lenni és kép is lesz ha rádugod előtte a monitor csatlakozóját.
0
0
0
0
no avatar
Huh hát annyit tudok róla kb hogy 350 wattos , volt már nvidiám én jobban szeretem van benn physix meg lehet képkockát renderelni,ugyhogy Gtx650 ti kéne csak nem tom mien táp kéne meg könnyü beszerelni a tápot? mert megrendelném netröl cuccokat sporolnék vele mintha szervizbe vinném csakhát nem értek hozzá elcseszni nem akarom azért.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
AKkor is kel egy VGA hidd el. GTX 650 2gb meg most felejtsd el😃 Ahol 2gbos ára van ott már van 650 Ti ami sokkal inkább megéri... de jobbat mondok mert 7790 AMD és az jövőben lehet előnyösebb lesz de ne kérd, hogy leírjam miért szóval csak annyit írok, hogy Mantle és ha érdekel olvass utána. Ha nem érdekel akkor vehetsz NVIDIA kártyát. Tápod mennyire gagyi? Pontosan milyen? Márka, típus?
0
0
0
0
no avatar
Mindegy azért köszi lehet inkább vgat veszek karacsonykor gtx650 2gb 5000mhz memoriást akarok csakhát tápot is kell akkor majd venni mert ez elég gagyi,egyébként szerintem nem lesz ekkora a watch dogs igénye ac3 nál is 1 gigás vgat irt megnéztem gpuzvel csak 550 megát használt de nem tudom , amugy külföldi honlapokon azt irják hogy egyik gépigény se hivatalos 4 giga ram minimumos se meg a 6 gb min es se de meglétjuk majd😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Watch Dogs APU IGPvel nagyon necces. Ha ez a gépigény tényleg igaz akkor az kb esélytelen kategória HD 7560D-vel. Oda már tényleg kell egy erős vga. Egyébként a videokártyádnak elég 1gb ram is szóval egyet elvehetsz tőle. Nem hinném, hogy bármi haszna lenne 1GB fölött. Ahol az kell ott már rég kevés az IGP alapvetően. Akkor vehetsz 1600 Mhzes ramot is pl ezt mivel a Watch Dogs mindenképp esélytelen szerintem és kel majd dVGA: ez is 16.5 Voltos http://i pon.hu/webshop/product/kingston_8gb_hyperx_xmp_red_ddr3_1600mhz_cl9_kit_khx16c9b1rk2_8x/263957
0
0
0
0
no avatar
Azt hiszem ddr3 2x2 gb 1600mhz csak ugye levesz vga 2gigát igy marad 2 ami az ujabb játékokhoz kevés plul ac3 al közepes grafon tudok jáccani ugy is 25 fps körül ami nekem végülis elég ien 3rd person gémeknl szeretnék watch dogsal is közepesen ezért akartam ramotvenni de nem tudom akkor van e értelme.😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mostani ramod hány mhz? Kingstone ramoknál nem szoktam kompatibilitási prolémák lenni. Csodát ne várj de 1-2 fps-t adhat és nem 60 fpsnél hanem 20-25 körül. Ami nagyon nem mind1.😃 Meg minek vennél mást ha kb nincs is 1600mhznél kisebb 2gb kit plusz alig olcsóbbak ezek is.
0
0
0
0
no avatar
Köszi szépen és ez biztos müködni fog szoval kikapcsolom belerakom és ennyi fel is ismeri?Nem igazán értek hozzá videókártyát is kéne majd vennem mert ez az integrált nem a legjobb de ha ettől a ramtol nyerek pár fpst nekem az is elég a gput meg jegelem egy ideig. Mégegyszer kössz a segitséget.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mivel az APU IGPre ikhat a memmória sebessgée és , hogy Dual channel-e ezért ezt ajánlom és most egyébként jó árban is van szóval meg is kéne most venni mert egyébként ez 27 ezer szokott lenni. ha eddig 1db modul használtál és mondjuk az 1333 Mhzes akkor elvileg lényeges teljesítménynövekedés lesz. http://i pon.hu/webshop/product/kingston_8gb_hyperx_xmp_ddr3_1866mhz_cl9_kit_khx1866c9d3k2_8gx/187204

ez amit ajánlottam 1.65 voltos és felejtsd el, hogy nem kitet veszel IGPnél és az 2gb+8gb nem tudom működne-e.

Megaisten: APU IGP használatánál egyáltalán, hogy kerülhet szóba, hogy nem Kitben gondolkodunk? Ez APUnál tudtommal alap.
0
0
0
0
no avatar
Kösz a segítséget 1x8 at akartam mert a videokartyam integrált és a remból veszi le a memóriát ezért akartam hogy az egyik 2 gbost benn hagynám a videókártyának de ha a 2x4 gbos tuti jó akkor inkább azt veszek még akkor is marad 6 gigám😀 (azt hol lehet megnézni hány voltos?)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció