Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Core2 avatar
És ez?
https://shop.mediamarkt.ch/de/gaming/pc-gaming/gaming-pc-notebooks-tablets/gaming-pc/asus-g11cd-k-ch031t-gaming-desktop-intel-core-i7-7700-36-ghz-schwarzrot/idp9twrxsg8q
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Core2: Én ezt ajánlom, de ennyi pénzért jó kis konfigot lehet összerakni.
[LINK]
0
0
0
0
Core2 avatar
Üdv. Gépet szeretnék venni, a keret 2 ezer euró. Intel+gf vagy amd+radeon?
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Piero ez lenne a lap https://www.alza.sk/msi-z270-gaming-pro-carbon-ac-d4651549.htm?catid=18860809
0
0
0
0
Puffin avatar
Viktorinho: elég hozzá a táp! DE viszont a ház amit kinéztél csak mini ITX-es lapokat fogad, ezért olyan kellene bele!
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Szerintetek jó lehet ez a konfig?

Alaplap : MSI Z270 GAMING PRO CARBON AC
Tároló : M.2 Samsung 960 EVO 250GB + 1Tb WD Black
Proci : Intel Core i5 - 7600K
Hűtő : Corsair Cooling Hydro Series H80i V2
Ram : Kingston 16 GB KIT DDR4 3000 MHz CL15 HyperX Predator Series
Vga : ZOTAC GeForce GTX 1070 Mini
Psu : SilverStone SX500 500W SFX Series
Ház : Cooler Master Elite 110

Szeretnék egy jó "mini" pc-t összerakni. Psu-t azért választottam ilyet,mert kisebb helyet foglal mint egy ATX méretű táp,persze ha nem elég a teljesítménye akkor veszek jobbat akár.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
A táp legyen inkább a Corsair 500W CX500 CP-9020047-EU, bár azér ez a gép már elbírna egy goldot, hisz ez már közel 400ezres, nem biztos, hogy egy 15ezres tápot tennék alá.
0
0
0
0
no avatar
Köszi a tippeket, ezek alapján egy ilyenre módosítottam:

Gainward GeForce GTX 1070 8GB
LG 25UM58-P (25" 21:9 FHD IPS LED)
AMD Radeon R3 2.5" 120GB SSD
EVGA 100-W1-0500 500W
Deepcool TESSERACT SW (DIY RGB led világítás)
Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz
Intel Core i7-7700 3.6GHz LGA1151
MSI B250M PRO-VD
HDD-m van 3TB az azért nem került be ide mert azt nem kell venni 😃
SSD-ből pedig azért SATA3-asat néztem mert a leírás alapján az m.2-esek semmivel nem gyorsabbak, mint a fenti AMD.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
kötelezően javítandó:
-a ram az notebook ram, csere pl erre: Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz
esetleges módosítás:
-kisebb névleges teljesítményű, de minőségibb táp
-4x4 helyett 2x8 gb ram
-240es ssd helyett egy 120-as ssd és egy 1000-es hdd
-asus turbo verzió helyett hasonló árban inkább giga wf2 vagy g1, msi armor, inno3d ichill vagy talán még gainward

ha tényleg ennyire spórolsz, akkor vegyél egy i5 7600 procit egy normális 1070, nel, az jól fog szolgálni egy darabig
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Tomhawk:
ASUS turbo az ref. hűtés, inkább Giga XTREME, vagy Inno3d ichill vagy ha maradnál ASUSnál mindenképp strix, ennek a háromnak a legjobb a hűtése, cserébe elég méretesek is. Ha compactabb kártya kell Akkor MSI GAMING X, 4-5 c-fokkal melegebb kb, de cserébe kisebb és csendesebb.

550-600 W-os táp elég neki simán, a szorzózáras i7-et úgyse fogod húzni, nem fogyaszt annyit a rendszer hogy 700W kellene neki.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Nem rossz, szerintem elég korrekt fonfig. 😀
0
0
0
0
no avatar
Hello! Most tervezek venni egy új konfigot, és érdekelne a véleményetek, tanácsotok 😀 (A max ár 380k)

LG 25UM58-P (25" 21:9 FHD IPS LED)
ASUS GTX 1070 8GB Turbo
Kingston UV400 240GB SUV400S37
FSP FSP700-60AHBC 85+ 700W
DeepCool TESSERACT SW white (DIY RGB led világítás)
Kingston HyperX Impact 16GB (4X4GB) DDR4 2400MHz
Intel Core i7-7700 3.6GHz LGA1151
GIGABYTE GA-B150M-DS3H
0
0
0
0
Yezi_ avatar
PCX 5 ezer forintrét összerakja neked, már úgy fogják házhoz szállítani.
0
0
0
0
xsebix avatar
jvarga64

Talan az lenne a legjobb, ha irnal egy max osszeget amennyit szannal ra monitorral egyutt es ugy biztos irna valaki(k) 1-2 tippet.

Elore osszerakott gepet semmilyen esetben sem vennek szerintem max , ha nem lenne mas valasztas.
0
0
0
0
Andris18 avatar
jvarga64 egyetértek Mediziner Troll véleményével. Lehet hogy olcsóban kijön egy ugyanilyen gép. Bár hogy milyen azt pontosan nem tudjuk. Az alkatrészekről nem árt teszteket nézni. Másholkiválogathatod alkatrészenként a terméket weben és kisebb költségért összeszerelik neked. Pl ipon, pcland.

És ha lehet NE NAGYON VEGYÉL A COMPUTER IMPERIUMTÓL ÉN MÁR VETTEM. Lehet ez a model eltérő de amit én vettem abban ház és tápegység egyszerűen pocsék volt.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
jvarga64:
Szia
Látom ebben a csomagban minden benne van, nem csak monitor, hangfal bill egér is. De nekem így első blikkre sem az jut eszembe hogy megérné előre összerakott gépet megvenni.
Erről kb. semmi pontos információ nincs azon a linken amit küldtél. Milyen alaplap van benne? Gondolom a leggagyibb legolcsóbb. Milyen tápegység? Minőségi FSP Seasonic superflower, vagy az is valami gagyi f*sch?
Leginkább ezeken szoktak spórolni. Az apró betűs részben azt írja ebben már 4. generációs i5 van de melyik? A haswell refresh aminek már jó a hűtése, vagy a sima haswell aminek nem? Azokon belül is melyik? Dedikált VGA-t nem is írnak, az nincs is benne? Akkor mégis milyen játékokat fog futtatni? Amúgy meg ennyiből már lehet hogy kijön egy új generációs konfig is. Ramokról sem említenek semmit.

A garancia meg csalóka. Előre összerakott gépeknél ez szinte mindig úgy történik, hogy a gépház oldalát és a gápzáz hátsó falát is átérő kis vonalkódos matricával ragasztják le. Tehát ha leveszed az oldalát, hogy portalaníts, vagy betegyél plus ramot, esetleg egy dedikált VGA, vagy cserélni akarod 1-2 év után a kártyádat, akkor ez a kis matrica elszakad, és ott van vége a garanciádnak. Szerintem az imperiumnál sincs ez másképp.

Én a helyedben felhívnám őket, hogy mégis diktálják már le hogy pontosan mi az alaplap, pontosan melyik i5-ről van szó (i5 4440-i54690k-ig van azért pár), milyen ramok vannak benne (pontos márka típus) milyen VGA-val van szerelve, milyen tápegység (ennél a kettőnél is pontos márka és típus, nem elég annyi h pl. GTX 950, mert abból is van különböző márkájú, hűtésű és így árcédulájú is, vagy egyszerűen csak referencia kártya?). Ha ezt meg tudják mondani és leírod nekünk, akkor már többet tudunk segíteni hogy megéri-e vagy sem. De mondom, én nem vennék ilyet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Andris18: Nincs mit! A legkönnyebben ezzel tudsz monitorozni: [LINK]
Attól, mert "MSI" nem kell megijedni, mindennel működik.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Majd kipróbálok egy játék közbeni felvevő programot. Ha nem negy 60fok felé akkor remélem majd az új jatekoknál se fog. Az ipontól is írtak hogy a hűtő lehet csak 90fokkal elforgatva férne be, meg azt sem tudom mi lenne a ramokkal. De már 99%ig meggyőztél hogy nem kell. Nagyon hálás vagyok csuz-li 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Andris18: Egy megerősítés még, ha gondolod:
Az én processzorom 125W-ot fogyaszt és 61°C az üzemi hőmérséklete. És még ehhez is elég az az olcsó hűtő, amit írtam. A te processzorod 84W-ot fogyaszt és 72°C az üzemi hőmérséklete. Tehát ahhoz még annyi hűtési teljesítmény sem kell, mint az enyémhez. Nagyjából az a "szabály", hogy minél többet fogyaszt egy processzor, annál jobban melegszik, tehát nekem sokkal komolyabb hűtési teljesítmény kell, mivel a processzort a nagyobb melegedés ellenére is hűvösebben kell tartani ~10 °C-al, mint neked.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Hát akkor valószínűleg nem lesz csere, hacsak nincs valakinek egetrengető információja.

Köszönöm
H-ECTOR-nak
Piero-nak
Reszler112233-nak
és csuz-li-nak 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
84 W-os tdp-je van a procidnak (az enyém 65) a dc 300 meg 130w-ig hűt megfelelően, teljesen indokolatlan a csere. Ha mégsem elég a hűtési teljesítmény, akkor lehet a ház vagy a paszta hibája (lehet a kupak alatti paszta is), az viszont már nem a hűtő hibája, egy nagyobbal sem lenne sokkal jobb a helyzet, ha közben minden ugyanaz.
0
0
0
0
Andris18 avatar
H-ECTOR a egy kicsivel kisebb GHz-en van és kisebb a chip mérete amit hőt termeljen nálad. De a te kombód elég közel áll az enyémhez. Köszönöm 😀
Azért várok hátha még valaki ír valamit,
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Andris18: nekem pont ugyanez a hűtő van a gépben, én nem láttam még 50 fok felett sem soha a procit alap fordulatszámon, szóval nem szükséges másik. az intel úgy tudom, azt ajánlja, hogy 72 fok fölé ne menjen, szóval ha ez alatt van, akkor nincs probléma. (mondjuk ez legtöbb esetben a gyári hűtővel is megvan, úgyhogy neked annál minimum 10 fokkal kevesebbnek kell lennie
0
0
0
0
Andris18 avatar
Jó hogy írtatok 😀 Csak azért gondoltam ,hogy a nagyobb gépigényű játékok amikkel majd elbír a videokártya azzal a processzor részéről is több erőfeszítést igényel és egy jobb hűtő kéne hozzá. A másik gondolatom meg az volt hogy ha egy új hútővel (és újrapasztázással) megnő a processzor élettartama valamint hogy később elég lesz egy nagyobb teljesítményű processzorhoz (és sok foglalatra felrakható). Az új gépház szellőzését mondjuk nem számoltam bele.
De ha szerintetek a mostani Deepcool 300-as megfelel akkor lehet maradok a meglévőnél.
Mennyi az a hőmérséklet ami terhelés/játék alatt megengedett illetve ami a "hosszab élettartamhoz kell"?
0
0
0
0
Puffin avatar
Szerintem meg a mostani proci hűtő is elég hozzá simán!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Andris18:
Arra procira dosztig elég egy Cooler Master 212 EVO vagy 212X is, ami jóval olcsőbb az említett Noctua-nál.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Andris18: Az ilyen hűtőkhöz van egy szereléklap, ami az alaplap hátuljára kerül, hogy ne szakadjon ki, szóval ettől nem kell félni, ha okosan lett felszerelve.
Amúgy nem nagyon értem, miért a hatalmas hűtő. A processzorod nem húzható, ha pedig nem húzod kisebb hűtő is elég. Nekem egy olcsó, kb. 6000 forintba kerülő ZALMAN CNPS5X Performa hűtő van a 8350-en (ez a tiedre is jó amúgy) és semmi gondom vele, szépen hűvösen tartja a processzort. Viszont hűtő terén, mivel nincs túl nagy igényem (legyen olcsó és ne túl hangos), nem is nagyon vagyok képben.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Hát nem én szerelém össze szóval az hogy felrakni nagy móka nem az én gondom, nekem az lenne a baj ha eltörne az alaplap (ha lehet ilyen) vagy elrontaná a ramokat? (nem tudom most akkor ezt a részét fel kéne adni, nhd-14 gondolom az se sokkal kisebb , de teljesítményben jóval rosszabb vagy valami teljesen más léghűtés kéne 😞 )
0
0
0
0
csuz-li avatar
Andris18: Szerintem is jónak tűnik a ház, amit választottál. A Zalmant azért írtam, mert arról biztosan tudom milyen, mivel nekem is az van, szóval azt tudom teljesen jó szívvel és felelősséggel ajánlani. Nem csak teszteket olvastam róla, hanem napi használatban van.

A hűtővel viszont lehet gondod. Az alábbi videóban azt szerelik be a srácok. Hát nem egy kis helyigényű dolog és a memóriamodulokra is rendesen felfekszik. (úgy 38:40-nél indul a téged érdeklő rész.)
0
0
0
0
Andris18 avatar
Még várom a többiek észrevételeit is.

csuz-li : köszönöm 😀
A hűtőre leszek kíváncsi, befér-e (ha igen hogy takarítom 😆😉
Jobban preferálom ha elöl van két venti hátul egy, és porszűrői fogtak meg benne, a sok hely és kicsit a márkája is. (tudom hogy azért drága ház ez, meg úgy minden más is, de hosszútávra tervezek)
A videókártyához pedig egy klasszikus:
0
0
0
0
csuz-li avatar
Andris18: A hűtőről nem tudok mit mondani, nem volt még a kezemben.
A RAM jó, elmegy dualban.
A VGA-t is elbírja a táp és az MSI jó VGA-t gyárt. (Szerintem jobb, mint az XFX, de azért nem kell máglyára vetni... 😃 )
Házból én a Zalman Z3 + -t venném, mert olcsó, elől 1, hátul 1 és felül 2 ventivel és elfér benne 360mm-ig a VGA.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Ide írok mert jó pár komponens kicserélnék, de nem új gépházat vennék. A véleményeteket kérem és hogy ezek az alkatrészek kompatibilisek, megfelelőek illetve elférnek-e.

alaplap:Asus B85M-G mATX LGA1150 (ez marad)

processzor: i5-4590 3,3GHz->3,5GHz (ez is marad)

processzor hűtő: cserélném a meglévő deepcool gammaxx 300-at egy Noctua NH-D15-re. Ez ha jól tudom jó 1150-es foglalatra és 1151-re is a későbbiekben illetve elég jobb procikra is. Kérdés még hogy az alaplapom elbírja-e (nem nagyon értem ezt a rögzítést) illetve a 2 db RAMtól elférne vagy sem? 2x jobb a légáramlása mint a bequiiet darck rock 3 pro-nak CFM egységben ezért néztem ki és mert halk.

RAM: a meglévő egy Kingston HyperX DDR3 1866 MHz CL10 1x 8GB (KHX1866C10D3/8G) a kérdés hogy ez menne e dual chanelben a Kingston 8GB DDR3 (1866MHz HX318C10FB/8) rammal, most ez kapható, ez is ddr3 és 1866MHz cl 10-es de a kódszáma más, nem tudom van-e különbség a kettő között.

videokártya: cserélném az Asus r9 270-et egy MSI RX 480 Gaming X 8GB-ra elbírja a táp? (hallottam milyen jó az xfx de nekem most ez szimpatikus, azért ezzel sem járok rosszul ugye?

táp: Corsair RM550X 80+gold van rajta 6+2 pin a videokártyának

ház: cserélném a cooler master "elite" knight-ot egy Corsair Obsidian 450D-re, (a bequiet 800-al ellentétben itt csak 2 ODD tartó foglalná a helyet és a videókártya gondolom beférne (belógna alájuk) akkor is ha micro ATX lapom van. Illetve van sok sok levegő áramlási hely kétféle vastagságű porszűrővel, két 140mm venti elöl egy 120mm venti hátul. A tápon ezeknek is van megfelelő csatlakozó ugye? vagy valahogy elosztóval meglehet oldani? Illetve van benne SSD hely is is meg HDD bár egyenlőre csak 1-1 van. Még annyi hogy a gyártó oldalán a maximum cpu hűtő magassága 165mm. A hűtő gyártó oldalán meg azt írja 165mm akkor ezt be lehet paszírozni ugye?

optikai meghajtó: a régi odd az maradna

És akkor mindezt az Ipon-tól rendelném ,viszonylag olcsón portalanítják, újrapasztázzák nekem a procit (arctic mx-4-gyel) és át is raknak mindent, lehetőleg a kábeleket is szépen elrendezik.

Várom a véleményeket, köszönöm hogy elolvastátok! 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Roybertson Akkor mit ajánlasz? Lényeg, hogy könnyű legyen és 220-ba férjen bele.

reszler112233
Én is a HP felé hajlok, de ahh az a fránya műanyag rész a billentyűnél. Dellnél az fém.
0
0
0
0
Funes avatar
Quadgame

Egy fillért nem adnék egyikért sem.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Megmondom őszintén laptop téren nálam a Dell vezet, de ha a két laptop közül kéne választani lehet a HP-t venném. Azért mert újabb proci újabb integrált VGA-val, SSHD a sima HDD-vel szemben, na meg míg ki nem hagyom IPS kijelzős a HP.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Szerintetek melyik a jobb?

http://www.laptopszalon.hu/hp/hp-pavilion-x360-13-u101nh-y7w35ea-akc-laptop_24613-adatlap

http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-inspiron-5368-219092-laptop_24432-adatlap
0
0
0
0
reszler112233 avatar
norbertoo:
Nagyon nem mindegy milyen táp van benne, főleg nem egy ilyen kategóriájú gépnél.
Hát az ár. Ahhoz még ház típus is kéne, de ha 6 GB-os 1060 lenne benne még jobb lenne.
0
0
0
0
norbertoo avatar
reszler. Tápot nem tudok most mondani de az ára az 352 ezer szerinted megéri vagy nézzek még körül ?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
norbertoo:
Ez ha jól nézem előre összerakott gép.
Na most olyat nem nagyon éri meg venni. Még egy Táp pontos típust írhatnál, és egy árat amibe ez fájna.
0
0
0
0
norbertoo avatar
Szevasztok szerintetek ez jó konfiguráció? Játékok szerintetek hogy futna rajta ? Pl.Battlefield 1, Gta V stb. Fullon menne ?
Alaplap HP OMEN 870
Processzor Intel Core I7-7700 QUAD CORE
Memória 8GB (1X8GB) DDR4 2133
Videóvezérlő GFX NVIDIA GTX1060 FH 3GB G5
DVD-író Slim SuperMulti ODD
Háttértár HDD 2TB 7200RPM 3.5
Operációs rendszer: MS Windows 10 HU 64bit
0
0
0
0
FoLey avatar
ReSeth Görgesd lejjebb pár hsz-t és megtalálod a választ.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Volt pár tanács amit adtam mostanában de kijavítottak JOGOSAN! De talán azt jól tudom hogy az intel processzorok és nvidia kártyák (ha dedikált kártyás laptopot veszel) kevesebb hőt termelnek mint az amd. Ez fontos mivel a laptop nem olyan hatékonyan vezeti el a hőt (van hogy javasolt alá egy laptophűtő, /de láttam már laptophoz vízhűtést is 😆 / )
0
0
0
0
ReSeth avatar
Sziasztok, milyen laptopot vegyek 180ezer körül?
Nagyon-nagyon néha játszanék rajta, akár low-on is.
Filmezésre, netezésre használnám.
0
0
0
0
no avatar
Reszler, 6600 at akartam alapból, keret miatt mentem lejjebb, de most hogy megint megnéztem valóban pár ezer csak a különbség 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
kogeru
Jónak jó, de én inkább 6500-at vennék. Nem sokkal drágább azt hiszem viszont erősebb.
0
0
0
0
Andris18 avatar
(nem szóltam semmit...) 😆
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,
MSI H110M GAMING
INTEL Core i5-6400 2.70GHz 1151 OEM
HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 HX421C14FB/8

Ez így jónak tűnik?
Tápom, házam van, videokártya a régi marad még 1 max 2 hónapig, utána MSI GTX 1060 6G OC GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE kerül bele, utána nyilván kerül bele ssd + ez meg az.
0
0
0
0
FoLey avatar
Andris18 7700K-ban inkább a többlet fogyasztásban jeleskedik mint teljesítményben 2-3% eltérés szóval nem éri meg. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
A 7700K nem ér egy tízessel többet!!!!!!! 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció