Windows 11

Szerző: Arthur Morgan, 2021. June 12., téma
Fórum » Szoftver
Nagyon kíváncsi vagyok hogy mennyivel lesz jobb az új Windows. A kép az online Microsoft dokumentum katalógusából származik. Miszerint a Win 10 nyugdíjazására 2025-ben kerül sor.

Nem hiszem hogy a cégek egyből állnak majd átfele.
Nem egy helyről tudok ahol még Win7 fut vagy 8.1

Windows 11 gépigény
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NSD4rKn3SS avatar
Érdekes dolgoknak nézünk elébe, mivel a Win 11 kötelezővé teszi a TPM 2.0 támogatás igényét, egy rakás processzor nem fogja támogatni az új rendszert

[LINK]

[LINK]

Emellett jövő héttől ígérik a nyílt bétát, a frissítések ütemezését pedig előre láthatólag Novemberben kezdik, ami folytatódik 2022-ben.
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@NSD4rKn3SS: A TPM/UEFI korlátozó install.wim fájlt ki lehet cserélni a telepítőben, így felrakható számos régi rendszerre is, pl. Phenom II X2 mellett is gond nélkül lefuttatták a telepítést és a rendszer is hibátlanul üzemelt.
De számos olyan beszámolót is olvasni, hogy jelenlegi generációs rendszereket is vissza dobott a Check miszerint nem alkalmas, nekik a BIOS-ban kell manuálisan bekapcsolni a TPM/fTPM lehetőséges.

A béta egyébként várós, valószínűleg felkerül majd megjelenéskor.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
@LordSzalko: Az előbbiről nem tudtam, az utóbbiról viszont igen.

Viszont felmerült a kérdés bennem hogy valami oka biztos van a TMP 2.0 igénynek, ami befolyással van a rendszer vagy a vele érkező alkalmazások optimális működéséhez, és ha van akkor mi lesz az.
0
0
0
0
no avatar
@NSD4rKn3SS: Ha lesz valami komolyabb oka az majd kiderül, mindenesetre könnyen kijátszható annak aki nincs a támogatási listán, vagy szimplán nem akar BIOS-ban matatni mert nem ért hozzá.
Van egyébként több megoldás is, például az is elég hogy ha a Win10-es appraiserres.dll fájlal felülírjuk a Win 11 telepítőben lévőt, így elvileg megint csak telepíthető akármilyen gépre ami megfelel a többi követelménynek.
0
0
0
0
no avatar
@NSD4rKn3SS: Egy felől a TPM már most is "javasolt" ha pl BitLockert akarsz használni. Persze, megkerülhető és használható a BitLocker TPM nélkül is, de annak azért van nem kevés hátulütője, így nem véletlen hogy erősen javasolt a TPM megléte hozzá.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@NSD4rKn3SS: Nagyon Örülök neki , hogy se az I5 7400 nincs a támogatási listán se a Rzyen 5 1600X....
0
0
0
0
no avatar
Teljesen ingyenes lesz a frissítése akinek win 10-e van. Ősszel fog megjelenni.
0
0
0
0
💬 13
Andor1997 avatar
@Kings Bounty fan: Még lehet 8.1 vagy 7 esetén is! Többi majd meg kiderül!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Kings Bounty fan: Kihagyom az újabb tákolmányt, majd ha már építik lefelé a 10-et, akkor váltok esetleg...
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Mi is várunk vele, gépigényében is annyi változás van hogy törölték végre valahára a 32 bites szart, és csakis direct x 12-es vga-val fog elindulni 4 giga ram, de ez csak diavetítés lesz belőle, meg 64 giga tárhely kell hozzá, és valami gagyi proci.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan:
gépigényében is annyi változás van hogy törölték végre valahára a 32 bites szart

Gondolom rengeteg problémád adódott belőle 😆

Mi ez a többesszám egyébként? Te és az ajtódon lévő 20 lakat amik elszeparálnak téged a normális emberfajtáktól?

TPM 2.0-át pl. pont kihagytad, amik az eddigi Windows-ok esetében nem volt kötelező, de látom megint csak meg szeretted volna szellőztetni azt a sötét kis buksidat és ideböfögni némi hülyeséget.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Gamestar oldalán ott van pontosan és ott 64 gigát írnak tárhelynek.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: 64gb tárhely későbbi frissítések miatt
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Igen azért mondom ez nőtt meg a legjobban.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Kings Bounty fan: Engem pont nem a hardveres követelménye érdekel, hanem az hogy fojtani fogják-e a 10-nél lévő úri dolgokat.
(Katasztrófát előidéző frissítések, és társai ami megkeserítik az ember életét)
Mert az nagyon nem hiányzik nekem...
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Na igen a bugok azok ne legyenek, csinálják meg normálisan. Ez a 32 bites csak azért jó hogy nem lesz, mert már amúgyis minden 64 bites és a Microsoftnak nem kell ezzel szórakoznia ennyivel több lóvéjuk marad.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Mi is várunk vele, gépigényében is annyi változás van hogy törölték végre valahára a 32 bites szart,

Ne írj többes számban,mert én például örültem a 32 bitnek is köszi
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Jah azt mire mentél vele semmire. 4 giga ramnál többet úgy sem kezel akkor tökre felesleges lett volna ide már.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Anno az időben te is örültél hogy 32 biten tudtál játszani a kedvelt játékaidal. Mire mentem? Én örültem anno.
Neked meg semmi sem tetszik. Mivel mindent hardvert és szoftvert egy szerelő csinálja meg te nem tudod átérezni,mert nem tudod megcsinálni. Azért írsz ilyen süketlenségeket.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Annakidején jó is volt de mára egy játékot nem tudnék mondani ami még 32 biten elindulna.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Már 1 órája megy a live. Nincs chat 😞 😆
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@TRACERHD: 21 órakor van a fő bejelentő, vagy mégsem 😂
0
0
0
0
Aaron Keener avatar
Feldobtam a laptopomra, mert az amolyan szórakozós gépezet. TPM 2.0-ával nekem is kellett szarakodni mielőtt engedte volna a frissítést.

Stabil meg szépen fut, de egyelőre ezt az új dizájnt nehezen tudom lenyelni.... Habár csak azok az apróságok hiányoznak amit a Windows 10 után ebből kivettek... Nincsenek kis tálcagombok? Nemá... 😞 😃 Ez az új widget részleg sem az igazi nekem. Viszont ez csak megszokás kérdése, alapvető rendszerstabilitás elég jó, laposon játékkal nem nagyon tudom kipróbálni mivel nem egy acélos gép. (i3-7020u, 8GBDDR4, Intel HD 620, 500GB SSD)

Még nyüstölöm egy darabig, hogy átfogóbb képem legyen róla. Nagy gépen hagyjuk még egyelőre a Windows 10-et... 😀
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Felraktam tegnap, próbálgattam.
A design váltáson kívül túl sok funkcionalitásbeli különbséget nem tapasztaltam.
Talán egy kicsit pattogósabb lett tőle a masina, de ez lehet köszönhető a megújult animációknak is.

Direkt nem tiszta telepítésnek álltam neki csak egy frissítésnek.
Annyi extra volt hogy kötelezően kérte a TPM2.0 aktiválását a telepítő mielőtt alkalmasnak találta a gépet.
0
0
0
0
💬 9
gyuri191 avatar
@NSD4rKn3SS: tpm 2.0 az mi is?
0
0
0
0
no avatar
@gyuri191: Platformmegbízhatósági modul.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
@LordSzalko: így van, lehet hogy csak a kiszívárgott telepítőnek volt rá valamiért szüksége és majd a teljes verziónak nem lesz, minden esetre remek alkalom volt hogy megfrissítsem a BIOS-t ha már ott voltam 😃
0
0
0
0
no avatar
@NSD4rKn3SS: Helyes, ártani nem árt 😃
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@LordSzalko: áá értem köszönöm 😃
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@NSD4rKn3SS: Játékot próbáltál esetleg rajta futtatni ? 😆
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
@Arthur Morgan: Persze hogy próbáltam 😃
Pont úgy futott minden mint az elődjén.

Nem elképzelhetetlen hogy a kikerült build csak egy Windows 10 a 11 csinosításaival. Kíváncsi leszek hogy a végső rendszer is így működik-e majd
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@NSD4rKn3SS: Na, ezt jó hallani. 😆 És lehet hogy most nem fogják azt kijelenteni hogy ez az utolsó Windows 😂
Vagy visszahozzák a service packos időszakot. És inkább kapjon ritkábban egy stabil nagyobb javító csomagot a rendszer. Minthogy sűrűn és hibákkal teli frissítést. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Pls ne, korábban sem véletlenül vetették el az SP csomagokat szimplán nem előnyös aki meg amúgy is fél frissíteni mert szerinte ördögtől való dolog annak oly mindegy hogyan tálalják, azokban ugyan úgy volt hiba, csak annyi különbséggel hogy többet kellett várnod a következőre ami orvosolja, vagy fogtad és vissza álltál egy verzióval korábbra.
0
0
0
0
Superman79 avatar
Uraim!
Ki mit gondol? Telepíteni fogja avagy sem? Marad a 10 en, amig csak lehet, vagy vált?
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@Superman79: Váltok első nap, szokás szerint.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@LordSzalko: Én is azon gondoskodom.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Superman79: Ha az első hivatalos tesztek alapján nem lesz gond vele akkor lehet bevállalom az "ápgrédet".
És természetesen ha játékok terén nem lesz hatalmas teljesítménybeli különbség Win10 és 11 között.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Arthur Morgan: Én is ezen az állásponton vagyok.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Superman79: Egyértelmű számomra, hogy maradok a 10-nél ameddig csak lehet.
Pont úgy mint azt a 7-nél is tettem.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Scorn Face: Én is elvagyok a 10 el, de kíváncsi vagyok, hogy milyen ez az új rendszer. 7 és 10 között jobban csak dizájn változatosság volt egy laikus ember szemével, és ha persze nem mélyedünk bele egyebekbe. Itt képek alapján többről van szó, de majd meglátjuk.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Superman79:
Itt képek alapján többről van szó, de majd meglátjuk.

Nem hinném, én már nem tudok a Win-ben bízni.
Marad a 10, aztán ahogy szépen hízik ez a 11-es példány majd szépen kiderül róla minden...
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Scorn Face: Majd meglátjuk!
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Windows 11 Build 21996

Windows 11 (telepítő ablakok kinézete is teljesen megújul)

[LINK]

Windows 11 Telepítő (Élesbe nem ajánlott a telepítése, mert még nem egy stabil végleges rendszerről beszélünk)

[LINK]
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Arthur Morgan: Igazából már telepíthető és kipróbálható, kellemes egyébként, örülök hogy sok esetben a macOS sajátosságait vegyíti, a végén még összedobnak egy kényelmesen használható rendszert.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Arthur Morgan: Érdekes ez az új kezelőfelület. Kezdi elhagyni azt, amit lényegében Windowsnak ismerünk már 25 éve. Mondjuk szerintem nem is csoda. Már felnő egy olyan generáció, akik, nem hogy a 9X, de még az XP és Vistával sem feltétlen találkoztak. Nekik valószínű nem lényeg a klasszikus start menü. Ez is így sokkal inkább hajaz egy kicsit újabb android/iOS kezelőfelületre.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Régen mintha olvastam volna olyat, hogy a win 10 lesz az "utolsó" windows, és folyamatosan frissíteni fogják...
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@zsiroslangos: Egyik kedvenc esti mesém volt anno.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@zsiroslangos: De igen, de várható volt hogy az ablakos cég, nem fogja kibírni, hogy ne adjon ki új nyílászárókat. 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Nekem mindegy csak hozzák vissza a Windows 98 és XP korszakot 😆
0
0
0
0
💬 2
Arthur Morgan avatar
@FoLey: XP SP2-SP3-al én teljes mértékben elégedett voltam. De ha már jöjjön vissza az a korszak akkor a youtube is legyen olyan mint amikor piros csilagokkal lehetett értékelni videókat, nem volt sok reklám bennük. És a legtöbb tutorial videóba unregistered HyperCam 2 vízjel ott virított miközben alatta meg ment a
Trance - 009 Sound System Dreamscape zene. 😆 Akkoriban néha már a könyökömön jött ki ez a zene, mert minden videó alatt szinte az szólt. 😆 😆 De mostanra már egy lezárult korszakot szimbolizál.

ui: Remélem upgrade formájában is lehet majd váltani az új rendszerre. Persze tudom a tiszta telepítés az igazi, de hát a kényelem. 😆
Emlékszem XP esetében mindig szépen elővettem az összes driver cd-t friss install után aztán neki álltam felpakolni az illesztőket manuálisan.

0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Arthur Morgan: Itt már nem lényeges a tiszta telepítés. Sőt, igazából kibír a rendszer telepítés nélkül egy komplett konfigurációváltást is.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Nem vagyok programozó, de vajon meglépik, hogy only 64Bit lesz és multimédia központú, tehát inkább gamer és csak másodsorban más? Hiszen a Gamerség mint olyan, a videokártyákra és a procikra optimalizálásra eléggé szükség van. Egyébként kíváncsi vagyok, hogy az utóbbi idők siralmas update bajai is vissza vezethetőek-e már a végre, hogy valami gáz van!?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Andor1997: 64 bit only már kb most jelen van, ahogy a kötelező / javasolt memória méret átlépte 4GB-t, márpedig már évek óta 8GB a minimum kb.

Gamerség már más kérdés. Az a VGA piactól függ hogy talpon marad-e ekkora közönségnél vagy az ár miatt a piac leszűkül azokra akik meg tudják fizetni a tényleges ár 2-3x-szorosát.

Update hibák egy komolyabb teszteléssel kiküszöbölhetők vagy azzal is védheted magad ha nem teszed fel megjelenéskor, hanem csak 4-6 héttel később.
Magánoldalon nem ér hátrány és még lehet egy teljes reinstalltól is megvéded magad amilyen szintű hibák mostanában benne vannak.
Céges oldalon már más a helyzet. Ott eleve ha értelmes a rendszergazdi nem teszi fel egyből hanem a már említett 4-6 hét késéssel és akkor is csak egy szűk tesztgépcsomagra engedi ki.
Ezen felül a jelenlegi frissítési ütem baromi gyors az M$ oldalán céges környezetben és szerintem teljesen felesleges fél évente főverziókat kiadni. Ha lassabban haladnának, csak évente főverzióváltás, kezelhetőbb lenne a céges környezetben.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Uraim maguk hogy érzik? Az MS jó munkát fog végezni ? 😆
0
0
0
0
💬 14
no avatar
@Arthur Morgan: Mindegy igazából, úgy is megint jön majd a hater hullám mint anno a 10 megjelenésénél, na meg a jól megszokott bezzeg az XP szövegek.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: 10-et használok játszós gépen mert hát muszáj de laposon win 8.1 fut a mai napig és köszöni jól van 😆
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: A 7 után mindegyik újabb verziót első naptól használtam különösebb probléma nélkül, meglepődnék ha a következő kiadásnál akadna valami komolyabb probléma, a felhasználói felület meg már csak megszokás kérdése. Mondjuk számomra a MacOS-hez képest még mindig nagyon alul marad a Win felhasználói élmény szempontjából.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@LordSzalko: Ne keverjük már ide a MacOS-t... Lol, full más felépítésű... Unix rendszer, összeegyeztethetetlen a kettő... Jöttél csak ide menőzni meg pontot gyűjteni te sors...
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Igen mert a Mac szar, de munkára jó, híres idézet.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@LordSzalko: Gyenge, de munkára jó.
LoáL
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Arthur Morgan: Nekem nincs semmi bajom a 10-el, pedig szinte az elejétől használom. 7-ről egyből 10-re léptem, mert ugye ott volt a hivatalos ingyenes frissítés a 10-re. A 8.1 meg nálam kimaradt.
Igaz most az asztali gépemmel van egy kis galiba, de ott is könnyen lehet hogy nem is 10 a hibás, hanem valamelyik hardver. Viszont ha megint rosszalkodik, (mert most épp még megy.) akkor nekiugrok egy újrahúzásnak, mert a rendszert 2019 decembere óta használom már, csak mindig frissítettem az újabb verziókra ahogy jöttek azok. Mai naptól már az asztali gépen 21H1 van fent, de a laptopon is a legfrissebb verziójú 20H2 van, de amint az is jelzi, hogy elérhető azon is a 21H1, akkor azt is frissíteni fogom majd.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@reszler112233: Engem már vágott haza a 10-es rendszer frissítés után, nem is egyszer.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@LordSzalko: Az biztos, de egy mobil szerűre leegyszerüsített windowst én is szidnék. 😀
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@LordSzalko: Pedig a win95 jobb volt.
0
0
0
0
no avatar
@PatkosXX: Akkor már legyen az 1.0.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Arthur Morgan: Egyértelmű hogy nem.
Ugyan azt fogják folytatni mint a 10-nél.
Jönnek a frissítések melyek javítanak valamit, de haza is vágnak egyes dolgokat.
Szóval ugyan olyan tákolt lesz mint a 10.

A frissítések gyakoriságát le kéne egy kicsit csökkenteni, és alaposan kéne tesztelni őket...
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Scorn Face: Szerettem amikor a Windows 7 esetében kaptunk egy Betat , RC1 es RC2 kiadást és akkoriban jobban figyeltek a felhasználói visszajelzésekre.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Arthur Morgan: Igen akkoriban valahogy még helyén volt az eszük...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció