Windows 11
Nagyon kíváncsi vagyok hogy mennyivel lesz jobb az új Windows. A kép az online Microsoft dokumentum katalógusából származik. Miszerint a Win 10 nyugdíjazására 2025-ben kerül sor.
Nem hiszem hogy a cégek egyből állnak majd átfele.
Nem egy helyről tudok ahol még Win7 fut vagy 8.1
Windows 11 gépigény
Nem hiszem hogy a cégek egyből állnak majd átfele.
Nem egy helyről tudok ahol még Win7 fut vagy 8.1
Windows 11 gépigény
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[LINK]
[LINK]
Emellett jövő héttől ígérik a nyílt bétát, a frissítések ütemezését pedig előre láthatólag Novemberben kezdik, ami folytatódik 2022-ben.
De számos olyan beszámolót is olvasni, hogy jelenlegi generációs rendszereket is vissza dobott a Check miszerint nem alkalmas, nekik a BIOS-ban kell manuálisan bekapcsolni a TPM/fTPM lehetőséges.
A béta egyébként várós, valószínűleg felkerül majd megjelenéskor.
Viszont felmerült a kérdés bennem hogy valami oka biztos van a TMP 2.0 igénynek, ami befolyással van a rendszer vagy a vele érkező alkalmazások optimális működéséhez, és ha van akkor mi lesz az.
Van egyébként több megoldás is, például az is elég hogy ha a Win10-es appraiserres.dll fájlal felülírjuk a Win 11 telepítőben lévőt, így elvileg megint csak telepíthető akármilyen gépre ami megfelel a többi követelménynek.
Gondolom rengeteg problémád adódott belőle 😆
Mi ez a többesszám egyébként? Te és az ajtódon lévő 20 lakat amik elszeparálnak téged a normális emberfajtáktól?
TPM 2.0-át pl. pont kihagytad, amik az eddigi Windows-ok esetében nem volt kötelező, de látom megint csak meg szeretted volna szellőztetni azt a sötét kis buksidat és ideböfögni némi hülyeséget.
(Katasztrófát előidéző frissítések, és társai ami megkeserítik az ember életét)
Mert az nagyon nem hiányzik nekem...
Ne írj többes számban,mert én például örültem a 32 bitnek is köszi
Neked meg semmi sem tetszik. Mivel mindent hardvert és szoftvert egy szerelő csinálja meg te nem tudod átérezni,mert nem tudod megcsinálni. Azért írsz ilyen süketlenségeket.
Stabil meg szépen fut, de egyelőre ezt az új dizájnt nehezen tudom lenyelni.... Habár csak azok az apróságok hiányoznak amit a Windows 10 után ebből kivettek... Nincsenek kis tálcagombok? Nemá... 😞 😃 Ez az új widget részleg sem az igazi nekem. Viszont ez csak megszokás kérdése, alapvető rendszerstabilitás elég jó, laposon játékkal nem nagyon tudom kipróbálni mivel nem egy acélos gép. (i3-7020u, 8GBDDR4, Intel HD 620, 500GB SSD)
Még nyüstölöm egy darabig, hogy átfogóbb képem legyen róla. Nagy gépen hagyjuk még egyelőre a Windows 10-et... 😀
A design váltáson kívül túl sok funkcionalitásbeli különbséget nem tapasztaltam.
Talán egy kicsit pattogósabb lett tőle a masina, de ez lehet köszönhető a megújult animációknak is.
Direkt nem tiszta telepítésnek álltam neki csak egy frissítésnek.
Annyi extra volt hogy kötelezően kérte a TPM2.0 aktiválását a telepítő mielőtt alkalmasnak találta a gépet.
Pont úgy futott minden mint az elődjén.
Nem elképzelhetetlen hogy a kikerült build csak egy Windows 10 a 11 csinosításaival. Kíváncsi leszek hogy a végső rendszer is így működik-e majd
Vagy visszahozzák a service packos időszakot. És inkább kapjon ritkábban egy stabil nagyobb javító csomagot a rendszer. Minthogy sűrűn és hibákkal teli frissítést. 😆
Ki mit gondol? Telepíteni fogja avagy sem? Marad a 10 en, amig csak lehet, vagy vált?
És természetesen ha játékok terén nem lesz hatalmas teljesítménybeli különbség Win10 és 11 között.
Pont úgy mint azt a 7-nél is tettem.
Nem hinném, én már nem tudok a Win-ben bízni.
Marad a 10, aztán ahogy szépen hízik ez a 11-es példány majd szépen kiderül róla minden...
Windows 11 (telepítő ablakok kinézete is teljesen megújul)
[LINK]
Windows 11 Telepítő (Élesbe nem ajánlott a telepítése, mert még nem egy stabil végleges rendszerről beszélünk)
[LINK]
Trance - 009 Sound System Dreamscape zene. 😆 Akkoriban néha már a könyökömön jött ki ez a zene, mert minden videó alatt szinte az szólt. 😆 😆 De mostanra már egy lezárult korszakot szimbolizál.
ui: Remélem upgrade formájában is lehet majd váltani az új rendszerre. Persze tudom a tiszta telepítés az igazi, de hát a kényelem. 😆
Emlékszem XP esetében mindig szépen elővettem az összes driver cd-t friss install után aztán neki álltam felpakolni az illesztőket manuálisan.
Gamerség már más kérdés. Az a VGA piactól függ hogy talpon marad-e ekkora közönségnél vagy az ár miatt a piac leszűkül azokra akik meg tudják fizetni a tényleges ár 2-3x-szorosát.
Update hibák egy komolyabb teszteléssel kiküszöbölhetők vagy azzal is védheted magad ha nem teszed fel megjelenéskor, hanem csak 4-6 héttel később.
Magánoldalon nem ér hátrány és még lehet egy teljes reinstalltól is megvéded magad amilyen szintű hibák mostanában benne vannak.
Céges oldalon már más a helyzet. Ott eleve ha értelmes a rendszergazdi nem teszi fel egyből hanem a már említett 4-6 hét késéssel és akkor is csak egy szűk tesztgépcsomagra engedi ki.
Ezen felül a jelenlegi frissítési ütem baromi gyors az M$ oldalán céges környezetben és szerintem teljesen felesleges fél évente főverziókat kiadni. Ha lassabban haladnának, csak évente főverzióváltás, kezelhetőbb lenne a céges környezetben.
LoáL
Igaz most az asztali gépemmel van egy kis galiba, de ott is könnyen lehet hogy nem is 10 a hibás, hanem valamelyik hardver. Viszont ha megint rosszalkodik, (mert most épp még megy.) akkor nekiugrok egy újrahúzásnak, mert a rendszert 2019 decembere óta használom már, csak mindig frissítettem az újabb verziókra ahogy jöttek azok. Mai naptól már az asztali gépen 21H1 van fent, de a laptopon is a legfrissebb verziójú 20H2 van, de amint az is jelzi, hogy elérhető azon is a 21H1, akkor azt is frissíteni fogom majd.
Ugyan azt fogják folytatni mint a 10-nél.
Jönnek a frissítések melyek javítanak valamit, de haza is vágnak egyes dolgokat.
Szóval ugyan olyan tákolt lesz mint a 10.
A frissítések gyakoriságát le kéne egy kicsit csökkenteni, és alaposan kéne tesztelni őket...