Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
almos avatar
Azért látom 10-12 ezerből meg akarod úszni. Nincs ám minden gyártónak abban az árban épp tápja és az sem biztos,hogy a boltban lesz pont az amit kiszemelsz. Amiket Osynho javasolt, azok mind nagyon jó tápok 😀
0
0
0
0
spleenszuru avatar
ez igen, mostmár bőség zavara van 😃
köszi ismételten a hosszászólóknak 😀
0
0
0
0
almos avatar
YellowFlash írta:
maniacc írta:
spleenszuru írta:
akkor asszem holnap megyek tápot venni 😃
tudtok olyat mondani, amit NE vegyek ?

Ezeket semmi képp NE vedd! - HKC, Codegen, M-Tech, Mercury
Kapásból ezek jutnak eszembe 😃

Amiket vehetsz! - Cooler Master, FSP, Chieftech, Corsair, XFX
Ezek vannak megfizethető áron minőségiek 😀

És ottvan még az Enermax is. Igaz h nem a legolcsóbb, de rendkívül minőségi tápjai vannak, még nem vészes áron. 😀

Azért az Enermax elég drága, a legolcsóbb amit lehet felénk kapni az 15 ezertől indul és csak 350W-os. Ha az embernek van pénze, akkor Enermaxot vegyen,persze abból is van rosszabb sorozat,de nem azt kell venni 😀
Minőségi tápgyártók: Antec,Chieftec,Cooler Master,Corsair,FSP,Enermax, Gigabyte, OCZ,Raptoxx, Seasonic,Spire,Silverstone,SuperFlower,Thermaltake,Zalman,XFX kb. ezeket szbad venni,persze minden gyártónak van rosszabbul sikerült sorozata, ezért kell hozzá értőt kérdezni 😀
0
0
0
0
YellowFlash avatar
maniacc írta:
spleenszuru írta:

És ottvan még az Enermax is. Igaz h nem a legolcsóbb, de rendkívül minőségi tápjai vannak, még nem vészes áron. 😀
0
0
0
0
spleenszuru avatar
értem, köszi mindenkinek ! 😀
0
0
0
0
maniacc avatar
spleenszuru írta:

0
0
0
0
spleenszuru avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
spleenszuru írta:
na megnéztem, a mostani Deer, szal kalap sza(móca),nem ? 😆

deershit
0
0
0
0
spleenszuru avatar
na megnéztem, a mostani Deer, szal kalap sza(móca),nem ? 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Annyiért Chieftec CTG 500-at kapsz. Az kb. 12 k. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Cooler master 450, XFX Core 450. Ezek már komoly bélrfe épülnek, egyben hagyott 12-es ággal, magas hatásfokkal. Folyamatosan ezeket ajánlgatjuk. 😀 Ja, és 5 év a garancia rájuk.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
12, max 15-öt még adok érte, ahhoz valami ajánlat 😀 ?
mert ha egyszer talán fejleszteni tudnám a platformot, jó lenne ha nem kéne abból is újat venni megint.. nembaj ha nem 400 w, lehet 500 is
0
0
0
0
Osynho avatar
Amire már azt modnom, hogy minőségi és rá merném bízni a gépet, az a Hipro 430-as, kb 6 ezertől van. Az FSP Hexa picit komolyabb, az 9 környékén van.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
most nem nézem meg mert nem vagyok otthon 😃 de az a minőségi 400-as mennyibe fáj kb. ?
0
0
0
0
Osynho avatar
De mégis milyen márka? Rá van írva. Egyébként 7-8 ezerért nem kapsz újan minőségi 500-as tápot. 😕 A te gépedhet egy minőségi 400W-os több, mint elég.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
emberek, nekem valami 500 wattos tápom van, sztem nem valami márkás, 7 vagy 8 ezerért vettem asszem, szerintetek ha overclockolok is, vegyek egy komolyabbat, és ha igen hanyast ?
0
0
0
0
Cooley avatar
Egy TX650-nel léghűtésen már szénné tuningolható lenne az a gép. Ha nem akar OC-t, akkor egy 36A-es 12V-os ággal rendelkező táp már elég lenne. Olyan meg van egy jó pár 500W-os.
0
0
0
0
maniacc avatar
elég bőven a 650-es. Egy minőségi 600-as táp elvisz 3db 5870-et gond nélkül egyik tesztben 😀
0
0
0
0
no avatar
Corsair TX650 az kiváló, bár azért szerintem elkéne oda egy 750W szerintem, hogy ne centizzük ki, mert így is lehetnek gondok ha terhelés alatt van a 2 kártya...
0
0
0
0
Osynho avatar
looserking írta:
hali all gtx 560 soc (130w) sli hez és i7 960 (95w) mekkora táp szükséges ? (oc-t is tervezek) 1db ilyen karihoz a gigabyte 500w tápot ajánl.

Neked is a szokásos CM GX450-et, vagy XFX 450-et tudom ajánlani. Vagy az utóbbi 550W-os tesóját. Jahogy sli, akkor nem szóltam. 😳 TX650 nagyonjó! 😀

gyenesmartin: Hátigen, a 6870 nekem is kitakar pár sata csatit, de szerencsére van elég így is. Hozzáteszem, vicc, hogy ilyenre tervezik a lapokat. 😠
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
gyenesmartin írta:
Osynho írta:
Nem tudom. 😕 Max akkor lenne szignifikáns különbség a villanyszámlában, ha havi 30 napon keresztül 0-24-ben full maxon menne a vga. Ez ugye nem túl életszerű. Persze ha valaki annyira zöld (leginkább fejben), hogy ez zavarja, az más dolog. Én biztos nem vennék kb ugyanannyiért gyengébb vga-t, csakmert valamennyivel kevesebbet eszik (a 300W felett zabáló szörnyeket ne vegyük ide 😀 ) Terhelés nélkül nem sok difi van a fogyasztásban, ha meg játszok, akkor had egyen pár 10W-al többet.
Akinek ennyire számít a gépe fogyasztása, az tisztában van a hűtője, mélyhűtője, mikrója, bojlere, mikrója, hajszárótója, az összes izzója fogyasztásával is?
Az 5830 Extreme nyákja meg rövidebb, mint a referencia 5830-é, persze leeht, hogy valakit ez a méret is zavar. 😀
A tápegységemet akartam vele kímélni mert azért már csak 5 éves.Az extreme meg vagy 5centivel nagyobb mint az 5770-es.Nálam meg kb 1cm és nemférne el a sata csatlakozó.De amúgy énis az extremet ajánlanám másnak.
Gta4vevo írta:
i3 2100ba és hd 6850-be milyen tápegységet ajánlotok?
Mondjuk már lehet egyszer kérdeztem és válaszoltak is rá bocsi nem jókor kérdeztem.
A célom ha már leakarom cserélni a vidikártyát és a procit akkor legalább táp maradjon.
Szóval ötletek?Keret : 10 k(esetleg valamivel több ha olyan jóval jobb van mondjuk 3k-val drágábban).
Köszönöm minden válaszadónak!
Cooler Master GX 450.

Köszi a választ😀
0
0
0
0
no avatar
Elég hozzá egy 650-es is bőven, csak jó legyen...
0
0
0
0
matyosowski avatar
szerintem sima 850W es elég, de lehet hogy kell az 1 kilós nem tudom pontosan.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Osynho írta:
Nem tudom. 😕 Max akkor lenne szignifikáns különbség a villanyszámlában, ha havi 30 napon keresztül 0-24-ben full maxon menne a vga. Ez ugye nem túl életszerű. Persze ha valaki annyira zöld (leginkább fejben), hogy ez zavarja, az más dolog. Én biztos nem vennék kb ugyanannyiért gyengébb vga-t, csakmert valamennyivel kevesebbet eszik (a 300W felett zabáló szörnyeket ne vegyük ide 😀 ) Terhelés nélkül nem sok difi van a fogyasztásban, ha meg játszok, akkor had egyen pár 10W-al többet.
Akinek ennyire számít a gépe fogyasztása, az tisztában van a hűtője, mélyhűtője, mikrója, bojlere, mikrója, hajszárótója, az összes izzója fogyasztásával is?
Az 5830 Extreme nyákja meg rövidebb, mint a referencia 5830-é, persze leeht, hogy valakit ez a méret is zavar. 😀
A tápegységemet akartam vele kímélni mert azért már csak 5 éves.Az extreme meg vagy 5centivel nagyobb mint az 5770-es.Nálam meg kb 1cm és nemférne el a sata csatlakozó.De amúgy énis az extremet ajánlanám másnak.
Gta4vevo írta:
Mondjuk már lehet egyszer kérdeztem és válaszoltak is rá bocsi nem jókor kérdeztem.
A célom ha már leakarom cserélni a vidikártyát és a procit akkor legalább táp maradjon.
Szóval ötletek?Keret : 10 k(esetleg valamivel több ha olyan jóval jobb van mondjuk 3k-val drágábban).
Cooler Master GX 450.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Osynho írta:
Az 5770-nek nincs létjogosultsága szerintem, mivel az 512-esnél 3 ezerrel drágább az 1gb-os 5830-as...
Ha számít a fogyasztás meg a méret mint nekem is akkor van létjogosultsága.
0
0
0
0
Osynho avatar
Az 5770-nek nincs létjogosultsága szerintem, mivel az 512-esnél 3 ezerrel drágább az 1gb-os 5830-as...
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ok.. addig mér alakulnak az árak, ha nem is drasztikusan.
0
0
0
0
Devis avatar
attól függ mennyivel drágább az 1gb-os az 512mb-oshoz képest. ha sokkal 3-4e ft akkor ink 512.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Igen, erre gondoltam én is hogy majd később mi lesz. Akkor inkább 1GB még ha 1024ben vagy 1280ban is játszok ?
0
0
0
0
Devis avatar
igen ugyanazt azt adja, viszont később már kevéske lesz az 512 mb :S de ha 1024-ben játszol akkor egy ideig még elég lesz
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Én majd egy HD5770 et szeretnék venni, mivel 1024ben játszok elég ez is, talán majdan 1280ban fogok. Az lenne a kérdésem hogy 512-tes alacsony felbontáson ugyan olyan teljesítményt nyújt mint ha 1GB lenne ?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ujjzalan írta:
Sziasztok!
Haverom venne új tápot a gépébe.
Konfigja:
ASUS M4A78 PRO lap
AMD Athlon II X2 245
2gb ram
Asus EN9500 Gt vga
600W-os M-tech táp
És szerintem rá is jöttetek miért szeretné lecserélni.
Tervez +2gb ramot,4 esetleg 6 magos CPU-t és erősebb VGA-t is,szóval hosszú távra kéne neki.
FSP-t néztünk vele közösen Hexa 500 a típusjele.
Ti mit ajánlotok neki??
Köszi.
Inkább cooler master gx450.Jelenleg ez a legjobb ár/értékű tápegység ebben a kategóriában.
0
0
0
0
ujjzalan avatar
Sziasztok!
Haverom venne új tápot a gépébe.
Konfigja:
ASUS M4A78 PRO lap
AMD Athlon II X2 245
2gb ram
Asus EN9500 Gt vga
600W-os M-tech táp
És szerintem rá is jöttetek miért szeretné lecserélni.
Tervez +2gb ramot,4 esetleg 6 magos CPU-t és erősebb VGA-t is,szóval hosszú távra kéne neki.
FSP-t néztünk vele közösen Hexa 500 a típusjele.
Ti mit ajánlotok neki??
Köszi.
0
0
0
0
almos avatar
kvio1 írta:
Sziasztok! A terv gépemhez elég a chieftec 450w-os táp?

Simán elég annak 450W 😀
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! A terv gépemhez elég a chieftec 450w-os táp?
0
0
0
0
bendeguz avatar
ok nagyon szépen köszönöm a gyors és lényegre törő válaszokat
0
0
0
0
Osynho avatar
Nemtom hány csati van a tápon. Google-zz rá. Mondom az alaplapra tudsz kötni 3-at. Aztán nemtom, hogy mihez kell még molex a gépben, ha satás a dvd iró/olvasó és a hdd, akkor semmihez. Szal van 3 hely az alaplapon meg 4-5 tuti van a tápon, de mondom, keress rá, sok teszt van róla.
Amúgy 100 db ventit is elbír, ha a teljesítményt nézzük. 😜

Szerk: Egészségedre! 😉
0
0
0
0
bendeguz avatar
köszi és most már csak az a kérdésem h 5db-ot elbir vagyis van annyi csati? bocs h ennyit kérdezek csak tapasztalatlan vagyok
0
0
0
0
Osynho avatar
Szívesen.
Ott írja ám:
Csatlakozók:nagy 4 tűs (HDD), 3 tűs Molex

Szal mehet egyből tápra is, akkor maxon fog menni, vagy alaplapra, ami szabályozza.
0
0
0
0
bendeguz avatar
köszi a válaszokat. kinéztem egy 12cm xilence kék ledes hűtőt de csatira vami nem tom mit ir itt van http://www.xilence.hu/haz_ventilator/xpf120.tbl.htm és ehez jó a CM GX450 és az alaplapom asus m4n68t v2 lesz na is attól függ ügye h stimmel-e annyi hűtőt akarok a házba amennyit lehet h jólnézzen ki és jólegyen a hűtése
0
0
0
0
Osynho avatar
Mindegyiken van (és nem csak a dobozára írva...), mindegyik magas hatásfokú, minőségi belsőre épülő darab!
0
0
0
0
bendeguz avatar
a CM GX450-et választottam ezen van ilyen túlfeszültség védelem meg ilyenek h nehogy elromoljon amikor mondjuk túláram van ?
0
0
0
0
Osynho avatar
Ezt a gépet egy fele ekkora táp is elvinné, tehát megfelelnek az elvárásoknak. 😀
Nem tudom milyen ventijeid vannak. Illetve milyen csatlakozósak. És azt sem tudom, hogy szabályozni szeretnéd-e a fordulatukat, vagy nem. Az alaplapra lehet általában 3-4 db-ot kötni, ebből általában 2-t szabályoz. Ha meg molex csatlakozósak, akkor értelemszerűen molexre kell kötni őket. Ha kevés a molex, veszel molex elosztót és lesz még több molexed. 😆
0
0
0
0
bendeguz avatar
és mindegyik ugyanazt tudja vagyis megfelel ezeknek az elvárásoknak? de akkor az melyik kábéltől függ h hány ventit lehet használni lécci segits nekem majd kb 3-4 kell összesen
0
0
0
0
Osynho avatar
Teljesítményre bőven elég, a ventilátorok minimálisat fogyasztanak. Viszont a kábelek rövidek lesznek, mivel alsótápos ez a házikó. 😕
CM GX450, XFX Core 450, Chieftec CTG 500 - ezek elé hosszú kábelekkel rendelkeznek és jó tápok, jó áron.
0
0
0
0
bendeguz avatar
hali az lenne a kérdésem h ehez a konfighoz jólenne-e a FSP Hexa 500W-os tápja? : amd athlon ii x2 250 + gts 450 + 4GB ram + 500GB HDD ja és ezek mellé hány ventillátort(HÁZ) lehet bekötni mert nekem kb 3 vagy 4 kéne ja és ebbe a házba thermaltake commander msi jólesz a táp minden hova elérnek a kábelei?
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Vágom. Majd még meggondolásra kerül ez is a nyár végére 😃
Köszi a segítséget Osynho! 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Ne viccelj... Az én gépem többet eszik, mint a tied egy 2500K-val és fél évig egy 4 éves 360W-os Zalman táp vitte... 😜
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció