Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Dani46 avatar
Nem tudom mit siránkoznak sokan,ott van a 780 ti csak 3gigás aztán?mai napig csúcs kártya full hd felbontáson,semmi hátránya nincs abból mer 3gb vram van benne!!!!Aztán hogy vki vmi elmebeteg felbontáson játszik egézségére,nekem full hd be tökéletes a gtx 970 aláz rendesen!Aki megunná adja el nekem had menjen az sli😃
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hardveres a hiba, pont ez a probléma velük. Ha szoftveres lenne, semmi baj nem lenne, mert tudnák javítani. Ha jól informálódtam, akkor most kb. annyit tudtak tenni, hogy szoftveresen lekorlátozták 3,5 gb-ra.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
MaTpr0F: Igazad van. Hivatalos infó: KFA2, Inno3D, EVGA, Palit, MSI ezek mind visszafizetik a vételárat. De mindezt csupán jóindulatból teszik, nem ők hibáztak hanem az NV. Chipet(Gm 204) készen kapják, és ez a termék a hibás(szoftveresen), nem a nyák amit már Pl az EVGA tervez, sem a memória, hiába ez a fő probléma.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Nem hivatalos infók szerint a gyártók többsége vissza fogja venni a kártyákat, csak még az NV álláspontjára várnak. Azt hiszem talán a Gigabyte mondta, hogy nem fogja visszavenni, de szerintem, ha a többi gyártó beadja majd a derekát ők sem fognak másképp tenni.
0
0
0
0
gaborw avatar
Ott a pont "Genesis1919"! 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Gari nem érdekel, az csak egy papír. Vásárlás előtt jól meg kell húzni, futtatni egy tesztet 2h át, ha kibírja semmi baja, ha leég... akkor hibás terméket akartál eladni. 😂
0
0
0
0
gaborw avatar
Ha meglesz addigra tiéd 60-ért! 2 év garival, mert 3 van rá! Januárba vettem! 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Erről beszélek, több okuk is lehet, hogy nem javítsák. Inkább lenyelik, és máskor jobban odafigyelnek. Szerencsétlen NV programozók egy darabig biztos nem kapnak bónuszt. 😆

gaborw: Nem vicceltem, jövőre 970-et akarok, január környékén.
0
0
0
0
gaborw avatar
Jövőre mikor még a Windows 10 is akadna? Na csak vicc volt! 😀 Remélem addig nem lesz meg, azt nem szeretném megvárni! Ha nem veszik vissza, akkor ha kijön az R9 300 seria csere mindenféleképpen. De ha eladom felteszem ide is! 😀 Hátha valaki lesz rá! 😀
0
0
0
0
Kehbya avatar
980 után meg vissza fizetnék a vételár felét? mert nem hinném. 😆
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Ezért nem állhat érdekükben, senki nem venne 980-at. Megvennék az olcsóbbat, drivert frissítenének és röhögnének a markukba.

gaborw: Tartsd meg, jövőre megveszem tőled, 60-ért. 😃
0
0
0
0
gaborw avatar
Remélem nyáron kapok érte még egy 75-80-at érte! 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Itt az járna betyárjól,akinek 970 karija van,és mint lentebb Genesis1919 irta szoftveresen lehetne nyitni dolgokat,igy 970 árán kapnának gtx980 karit.Kérdés,felmenne e az ára a 970-nek.?Bár h ilyen karit vegyek nemfenyeget a veszély.😀
0
0
0
0
Kehbya avatar
Minden esetre, az árazás nem volt véletlen. 😊
Többi meg a jövőzenéje.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
piero86: Ma olvastam, hogy dolgoznak rajta. 1 hete azt mondták, hogy nem lehet vele mit kezdeni, rá 2 napra, hogy lehet, aztán, hogy nem lehet. Ma újból azt mondják, hogy dolgoznak rajta. Szvsz várjuk ki mit hoznak össze... Másodsorban a 970 egy butított 980, minden benne van ami a 980-ban és nem levágták róla hanem szoftveresen letiltották. Ha feloldanak bizonyos tiltásokat elvileg orvosolható a hiba.😀

Szerk: Én arra gondolok, ha feloldják a tiltásokat teljes értékű 980 lesz belőle, így nem áll érdekükben a javítás. De mivel nem én fejlesztettem a kártyát, sőt a szoftverét sem én írtam, így ez csak egy tipp, ha ismerném a megoldást megosztanám. 😆

Szer szerk: Ati x800 butítását régen úgy oldották meg, hogy a nyákra fúrtak egy lyukat, ha ezt beforrasztottad elérted a letiltott funkciókat. Manapság már nem lyukasztanak, szoftveresen tiltanak, de tessék keresni egy lyukat, forrasztani, hátha megjavul.😂
0
0
0
0
Puffin avatar
Genesis1919: driveresen nem lehet megoldani a hardveres hibát!
0
0
0
0
gaborw avatar
Ez idén talán az első játék! Egy év múlva semmit nem fog érni ez a kártya! Főleg Dx12-ben, ami alapból vram zabáló lesz! 3,5 Gb-ból ráadásúl a rendszer is lekap 100-200mb-ot! Az árán meg annyit bukunk, mint az állat! Használt ára nem lesz! Nem minden arany ami fénylik! Ez nem driver-es probléma, hanem hardware-es. nyilatkozta az nVidia is. Nem tudnak mit csinálni.

""Mint kiderült, ez annak köszönhető, hogy az Nvidia két részre osztotta a memóriát kezelő L2 cache-t, így a RAM-ot is ennek megfelelő egységekre választották szét. Így egy 3,5 GB-os darab mellett egy 512 MB-os rész készült, amellett, hogy a kettő nem olvasható egyszerre, az utóbbi lassabban is kommunikál a 970-es többi komponensével, mint a többi RAM"
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Le kell korlátozni a memóriaelérést 3.5Gb-ra, így nem jöhet elő a probléma. Egyébként driveres hiba, már dolgoznak a megoldáson.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Na leellenőriztem, sajnos én is szenvedek a hibától. Főleg dying light és FC4-nél. Amíg csak 3-3,3 gb-ot használ minden oké, de mikor kicsit több részletet kell megjelenítenie és fölé kéne nyúlnia a 3,5-nek jönnek az akadások. 😞
Elszomorító, főleg, hogy csak 1080P-ről van szó. Mi lenne vele 1440-en vagy 2K-n?
0
0
0
0
gaborw avatar
Ha rákeresel frissebb hírekre megtalálod!
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Ezt nem tudtam. Korábbi állításomat egy feb. 3-ai cikkre alapoztam, nem gondoltam, hogy már nem aktuális.
0
0
0
0
gaborw avatar
Azt az igéretet visszavonták! Memóriakezeléssel nem tudnak mir csinálni! Csak 3,5Gb a "teljes" értékű vram! Az az 512mb- nem ér rajta semmit! Optimalizálgatni fogják, de mivel hardware-es problémáról van szó, driver-en nem tudnak mit csinálni!
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Elvileg a következő driverrel megoldódik. Legalább is ezt ígérték.
0
0
0
0
Default avatar
970-el van 1 kis gond Spoiler!
http://pcforum.hu/hirek/16818/Beszolt+az+AMD+az+Nvidia-nak+a+GTX+970+memoriaproblemaja+miatt.html
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
kopaszka81: Egyértelműen Gtx 970. 780Ti picit gyorsabb, viszont jóval drágább, többet eszik.

erwin89: PhysX Radeon kártyával is használható, de a Cuda magok helyett proci fog számolni, így jobban terheled, erős processzorral semmi akadálya. 4-5 játékról tudok ahol Nv kártya hiányában nem lehet bekapcsolni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, kíváncsi lennék a véleményetekre,gtx 780ti vagy gtx 970-et vegyek?
0
0
0
0
GD_josh_hun avatar
DI3S3L: Először is ködzi a választ!!
olyan 30k lenne a felső limit, mert szeretek játszani, ezèrt szetetnèk fejleszteni, viszont vannak fontosabb kiadások
0
0
0
0
csuz-li avatar
A Mantle oylan, mint a DirectX. Csak komolyabb hardverhozzáférést ad a fejlesztőknek hasonlóan a konzolokéhoz. Jelenleg inkább egy gyengébb GPU, erősebb VGA párosnál hasznos. Én próbálgattam A Thief-nél: a processzort jobban használja, mint a DirectX, ami mondjuk nem nehéz. Elvileg elérhető Intelnek és Nvidiának is, de mivel AMD fejlesztés, nem meglepő módon AMD-s eszközökön hatékonyabb.
Mivel az új konzolokban is AMD-s APU van, ezért az AMD azt akarja elérni a mantle segítségével, hogy könnyebb legyen Mantle-vel portolni, mint DirectX-el PC-re, ami - reményeik szerint - segíti az eladásaikat.
0
0
0
0
no avatar
Köszi! 😀
Az AMD-nél meg van vmi Mantle, olvasgattam róla, de annyira még nem vágom a dolgokat 😃
Talán lesz/van olyan jó, mint a physx, vagy a kettőt nem lehet hasonlítani?
0
0
0
0
csuz-li avatar
PhysX nincs minden játékhoz. Itt a lista: [LINK] Ha ezek között van kedvenced, akkor érdemes elgondolkodni az Nvidián.
Én a Maffia II-ben ki tudtam próbálni. Azt a pályát játszottam le egy havernál, ahol a kocsmát kell szétlőni. Be és kikapcsoltan is végignyomtam. Őszintén szólva nem tudom, hogy mi volt pontosan a különbség (a kocsma szét lett lőve így is úgy is 😀😉, de jobbnak, szebbnek tűnt.

Az "x" kérdésében meg egyetértek ddkk22-vel. Annyit nem ér, de persze, ha van rá, akkor azért jobb egy fokkal, de értelmesebben is el lehet költeni azt a pénzt.
0
0
0
0
no avatar
Köszi szépen!

Szóval szerinted a physx nem dobja meg annyira, h jobb legyen az R9-nél?
Bocs a sok hülye kérdésért, de nem igazán vagyok otthon a témában. Remélem hogy a most majd megjelenő játékoknál sem nagyon számítana a teljesítménykülönbség. Mármint, remélem van annyira időtálló, mint az X társa 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
erwin89
A r9 280 erősebb a GTX 760-nál, játék függő, van ahol 1fps a különbség, de van amikor 10fps.
A r9 280 és a r9 280x között kb 5-8fps a különbség játékokban, szóval szerintem nem ér +15ezeret.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Én is a nem rég említett Asus GTX 760 és az Gigabyte R9 280 között gondolkozom.
Egy árban vannak, nem tudok dönteni. Mondjuk a GTX mellett szól a physx is, ami nem tudom mennyit dobna a teljesítményén. Talán jobb eredményeket mutatna az R9-nél?
Mennyire érdemes megvenni a R9 280X-t? 15 ezerrel lenne drágább. Hát kb ez a 80 ezer lenne a végső határ, amit még rászánnék szerintem.
0
0
0
0
F4T4L 3RR0R avatar
GD_josh_hun: Az attól függ hogy milyen összeget szánnál rá az upgrade-re. Egyébként egy R9 270X jó választás lenne az ASUS, Gigabyte illetve az XFX kínálatából.
0
0
0
0
GD_josh_hun avatar
hali!
Nekem egy Asus P5P41TD alaplapom, Intel q8300-as procim van, 4gb ram (majd akarok azt is többet) és az lenne a kérdésem, h milyen videókártyát vegyek, amit még kihajtana a proci belepiszkálás nélkül, vagy ha kicsit húzni kell, azt hogy?
Előre is köszi a válaszokat 😉
0
0
0
0
Thor155 avatar
Lenne egy olyan kérdésem,hogy aida 64-et használok és ott szoktam megnézni a hőfokokat és irja,hogy pl: gpu dioda 75 fok,gpu vrm1 65fok,gpuvrm2 pedig fojton 26 fok játszás közben is és alapon is létezne ,hogy az nem melegszik vagy csak az aida nem irja?
0
0
0
0
Altair24 avatar
Kvindor: Teljesen felesleges lecserélned az r7 250-es kártyádat arra a gt740-es kártyára. Nem lenne különbség köztük csak annyi, hogy 1GB helyett 2GB lenne a videókártyád memóriája. Ha egyáltalán kitudja használni a 2GB ramot a gt740-es.
0
0
0
0
Thor155 avatar
Én nemrég vettem meg az R9 280-as kártyát megvagyok elégedve vele ép most tolom a Battlefield 4-et makszon 1920-1080 felbontáson,és a Far Cry 4 is hasit rajta very high-on.A hőfok ilyen játék beálitások mellett 75 fok körül mozog tehát a hütés is elég jó rajta és halk.
0
0
0
0
KERKO avatar
Sziasztok ez jó videókártya lenne a gépembe?
Gainward GF GT740 2GB 128bit DDR5 PCI-E 3200
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Gerdzso
GTX 760
R9 280, de itt nincs physx
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Bronson, igen újan szeretnék venni, igazándiból egy olyan kártya kéne ami physx-es és bf 4 futna maxon 1920x1080 mellett. Ár. hát minnél olcsóbban egy ilyen kari. 😃 Amúgy az előző kártyát sikerült megcsinálni, úgy hogy valszeg majd eladom aztán az helyére lenne.
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Hali!

Jelenleg egy Sapphire HD 6950 2gb-s videókártyám van, ami úgy néz ki beadta a kulcsot.. :/ Valami olyan kártya kellene ami vagy ugyanolyan erős mint az előző, de Nvidia-s vagy valami erősebb(itt már mind1 a gyártó).
0
0
0
0
bazsi213 avatar
milyen vgat vegyek ketto kozul melyik legyen szerntetek?

http://www.asus.com/uk/Graphics_Cards/GTX750TIOC2GD5/

vagy:

http://www.asus.com/Graphics_Cards/R7250X2GD5/specifications/
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
MrPerfecto: Rövid nyákos Gtx 760-at hanyagold, sokkal jobban melegszik mint a normál méretű, ebből következik, hogy tuningot sem szereti. Így élettartama is kérdéses, valószínűnek tartom, hogy több probléma jöhet elő.
0
0
0
0
zsexer avatar
Vedd le a ház oldalát, és nézd meg.
0
0
0
0
MrPerfecto avatar
Ok, akkor ez lesz.
Azért nem írtam aki, mert a Spicy nevû programmal néztem, és oda nem volt írva. Hol lehet azt megnézni?
0
0
0
0
Puffin avatar
teljesítményben nem sokban különbözik, de viszont csak 17cm hosszú.
A tápodat nem tüntetted fel a gépnél.
0
0
0
0
MrPerfecto avatar
Hàt, faragni nem nagyon szeretnék. És ez az Asus van olyan jó mint a màsik, és bele is fér? Amúgy Ezt elbírja a proci meg a többi mindenség?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció