Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Elfia avatar
Sziasztok, egy MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G 4GB-os kártyát szeretnék venni, és az lenne a kérdésem hogy bele megy-e a 'present' nevű gépembe? Méretek szerint igen, de elég-e neki a táp meg eléggé meghajtaná-e a CPU?
0
0
0
0
proStarxd avatar
Erősen ajánlom azt a kártyát. 😀
Én egy Gainward Phantomot vettem és semmi panasz nincs rá. 😀
Jóval nem egy kat. a régi GTX 560-al szemben. 😀
0
0
0
0
Kroneda avatar
Amazon.comról 50 e-ért vásárolható, újonnan.😀
0
0
0
0
danee23 avatar
Jó kártya, keveset fogyaszt, nemrég jött ki, még lehet olcsóbb.
50k környékén vehetsz Radeon 270X-et ami kicsit gyengébb.
0
0
0
0
Bronson avatar
az 60-tól indul... jó választás.
0
0
0
0
Kroneda avatar
Szerintetek a GTX 960 mennyire jó választás a 40-55 forintos körben? Mit ajánltok ebben az árkategóriában? 😀
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Luiboy: Köszi szépen a segítséget. Már át is vettem egy ASUS Radeon R9 280X DirectCU II,eddig nagyon szépen muzsikál és a GTX 470-hez képest álom,nem is beszélve hogy 56 foktól nem nagyon kúszik feljebb még az AC: Unity alatt se. THX!! 😉
0
0
0
0
Manyik75 avatar
darkstreet89

Szerintem az említett felbontásra az a VGA bőven elég lesz.

Ha használt is játszik akkor annyiért HD7970/R9 280X is van
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Sziasztok! A tesom GTX-470-es kártyája már elavult kezd lenni és most tervezek neki egy R9 270x venni születésnapjára. Az az igaz max 50 rugot szántam rá és ennyiböl ki is jövök,de maga a teljesitmény mennyire lesz érezhetö? Persze nem FullHD-ba kell,csak 1440x900-ban. Mivel soha nem volt AMD kártyával tapasztalatom igy azért kérdezem, hogy megérie?
0
0
0
0
Silent Rain avatar
én egy 5770es radeont ajánlanék a 6570 helyett.. kis pénz nagyszerencse combo 😀
Jóval gyorsabb mint a mostanid és használtan pár ezerért lehet szerezni
0
0
0
0
Zelko315 avatar
Sziasztok!
Kis tudakozásképp lenne egy kérdésem. Azzal kapcsolatban, hogy az én kis gépemhez meg tápomhoz melyik az a kártya aminek jó az ár/érték aránya, úgy, hogy ne kelljen a tápot cserélnem. Még nem tudom, hogy a közeljövőben vagy később veszek kártyát, csak szeretném tudni, hogy mégis milyenfajta kártyá(ka)t lehetne a Hexa 400W-osomhoz hozzátenni. 😃
Köszönöm a válaszokat előre is! 😀
0
0
0
0
proStarxd avatar
A phantomot rendeltem 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
a phantom elég menő, nem rossz választás! 😉
0
0
0
0
proStarxd avatar
GTX 960-ból a Gainward Phantom milyen? Jó márka, mennyire éri meg?
Esetleg MSI GTX 960 2GD5T OC?
0
0
0
0
bassus16 avatar
Aki vga-t keres nézzen rá az adok-veszek topikra is.(Eladó az enyém.) 😃
0
0
0
0
psandor avatar
i3-4150 hez milyen nvidia vga passzolna?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis1919: Ja én is így gondoltam, csak nem emlékeztem fejből, hogy pontosan melyiket mire nevezték át, utánakeresni meg lusta voltam. Az a plusz órajel az, amit én "némi módosítás mellett"-ként fogalmaztam meg, illetve, ha jól emlékszem, akkor a memória órajelen és memória sávszélen is toltak egyet. De a lényeg: nagyjából ugyan az a két kártya.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: 280= 7950 boost, 280x= 7970 Ghz 😉
r7 270= 7870, 270X= 7870, 265 = 7850, 260x= 7790... Régi kártyák átnevezve, nevén kívül semmi érdemi változás, azért gyorsabb az új mert gyárilag magasabb órajelen üzemel, régi azonos órajelen ugyanazt hozza. 😜

PatrikVagyok: Max 45k, többet ne adj érte, ha többre tartja alkudozz.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Igen, persze attól függ, mennyiért adják. Amúgy ha jól emlékszem a HD 7970 ma r9 280 néven fut némi módosítás mellett.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok! használtan megéri HD 7970-et venni még? 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Catalyst-al is fel lehet 100%-ra húzni. Annyi a baj a videókkal, hogy nem biztos, hogy ugyanazt adják vissza...bár az a porszívó zaj tényleg nagyon meredek.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Tedd fel az msi afterburnert és a venti sebességet vedd le auto-ról és húzd fel 100%-ra és még akkor sem lesz olyan hangos mint a ref 290x.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A második videó nagyon durva. Bár nem tudom enyémhez képest milyen lehet. Azt élőben is hallani kellene.
Enyémben egy Giga 5770 van, procihűtő az fix fordulatszámú CM T2 és van még 5db venti + a táp ventije.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Azért a hangszigetelt házaktól nem kell csodát várni, már volt olyan házam. A hangszigetelő anyag amit beletesznek csak megfogja a meleget (akár szivacsos gumilap, akár habszivacs) és nem tudja úgy leadni a mint a sima fém oldallap, ami csak ront a helyzeten. És sajnos de, terhelés alatt 80-90%-ra is felmegy a ventije. Über módról ne is beszéljünk, azt bekapcsolva meg is sütöd a kártyát.
0
0
0
0
Murty avatar
MaTpr0F: Azért nem olyan borzalmassan rossz HA van egy jó szellőző ház pl: nanoxia deep silence 3-4-5 ami egyben valamennyire tompítja a zajt + felszerelve pár izmos rendszerhűtőt (min 3db) akkor szinte alig hallani, és nem az asztalon van! 😃 Persze ez plussz kiadással is jár, de így se kéne mert érzékeny vagyok a hangokra! 😀
100% ventilátoron meg úgyse fog pörögni így.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Ha nem nézek rá, becsukom a szemem, olyan mintha kajak repülőtéren lennék. 😆
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hát, akinek ez a hang még "rendben van" annak nem csak a fülével van probléma.
[LINK]
[LINK]

Tényleg jó kártya lenne, ebay-en már 55 körül lehet kapni egy 290x-et, vízhűtéshez bestbuy, de ez a referencia egy borzalom.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Murty: Használtra gondoltam, chipset hűtés 1k, van minden féle méretben. Vagy lehet kapni rézlapot, nálam is az van 4mm vastag, öntapadós hővezető lapok vannak a chipeken, a rézlap lefedi az egész nyákot, igaz kb fél napig melegítettem hajlítottam, hogy elférjenek a kondik.😂
0
0
0
0
Murty avatar
Genesis1919: Annyit nem ér az egész (legalábbis nekem), és olyan hűtést használtan 10 ezer ft ami egy hosszú nyákos R9 290X való +vram hűtőkkel is elátva egyben, hol van annyiért? 😀

Egyedül talán ref pozitiv oldala hogy hátulra nyomja ki a meleglevegőt, hangját is meg lehet szokni fülessel ami zárt! 😃
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Murty: Semmi gond a ref kártyákkal, R9 290x túlhajtva sem melegszik 93c fölé, ez a hőfok még befér. Hangja kit érdekel, hagy sikítson. 😆 De ha már itt tartunk 10k használtan vehet rá hűtést.😉
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Az is benne van persze.

Az a baj, hogy kellene már, de nem tudom eldönteni.
Nem csúcs dolog kellene, csak már terelnek arra az irányra.....
0
0
0
0
Murty avatar
Genesis1919: Ref Asus R9 290X ne ajánj, hiába csábító azaz ár, hidd el nekem hogy R9 290X referencia a hangja + hőtermelése (akár még az órajelet is visszaveheti ergó belassul a játék) nagyon NEM ajánlott azt megvenni, nem hiába annyi az ára!
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Bl0ck: Te tudod, de kb minden hibáját ki lehet deríteni, ma már mindenre van tesztprogram. Persze később tönkre mehet, amit veszel az is tönkre mehet, lehet pont a garancia lejárta után.
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Az a baj, hogy "próba" garancia szép meg jó. Csak ha 1-2 év múlva elhasal ez is mint mostani kártyám, tegyük fel. Hoppsz, az is leves....jöhet a kavics..... 770-re lenne garancia, vagy 280-ra, bár msi verziós 280 80k...
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Hardveren 68-ért van egy 290.....mást nem találtam...
0
0
0
0
no avatar
Genesis1919.az igaz,hogy vannak hulladék tápok is.az előző enyém is olyan volt.ezzel tudatában voltam,mivel TaylorXIII felvilágositott róla 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Bl0ck: Három közül 280x, egyrészt mert az a leggyorsabb, másrészt 3Gb Vram. 2Gb sok játéknak már most kevés. Nincs semmiféle szoftverhiba, ezt NV b@zik szeretik hangoztatni, nálam van Radeon is, nincs semmi gond vele. Gtx 960 a leglassabb, 770 8%, 280x 10% gyorsabb, szóval nincs nagy különbség. Egyikkel sem jársz rosszul, legésszerűbb R9 280X lenne. De mint írtam használtan R9 290 : 65k ez a lehető legjobb választás.

Aprón: Ref Asus R9 290X : 71k megbízható eladótól, én most azonnal lecsapnák.

Murty: Azok még csak elméletben léteznek, sok elméletben létező AMD csodáról kiderült, hogy a gyakorlatban sz@rt sem érnek. 😊
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Nem ér meg 72e-et a 770, R9 kicsivel többet tud, az meg megéri a 80-85-öt? Vagy épp, hol mennyi.
0
0
0
0
Murty avatar
Szeirntem is AMD R9 érdemes venni, DX12/Vulkan/Mantle/AMD Asynchronous Shaders ezek amd elég jó dolgok, ki tudja mi sül ki belőle!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bl0ck: Ha azt akarod kivárni, hogy egyetértés legyen abban a kérdésben, hogy melyik a kártya a legjobb, akkor az életben nem veszel új kártyát. Én például úgy tartom, hogy a dx12 natív támogatás, a Mantle, meg a Vulkan miatt r9-et érdemes venni. De biztos vagyok benne, hogy ezzel sem fog mindenki egyetérteni, mert mindenki más szempontokat vesz figyelembe és jórészt az adott szempontok szerint igaza is van.
(Mondjuk a 770 tényleg nem éri meg...)
0
0
0
0
Bl0ck avatar
LoL
Ahány embert kérdezek, annyi félét hallok.
960:128 bittel atombrutál, a másik azt mondja ,hogy jó kártya, de lehetőségekhez mérten kicsit lassabb.
770: Egyik ember azt mondja ,hogy már majdnem 2 éves, nem éri meg. Haver ezekkel foglalkozik hosszú évek óta, azt mondja simán megéri. Másik haver is azt mondja, bőven megéri, meg neten pár ember.
R9 280X: Nem éri meg, szoftverhibás, jobb a 960. Másik azt mondja, semmi baja, ez is megéri, 770-el szinten vannak majdnem. Haver azt mondja simán jó ez is.
Közel egy árban tudnának 770, 960, r9-et újan.

Most akkor?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
htcevo3d: Vannak ipari hulladéknak sem nevezhető tápok... ezért. 😉
0
0
0
0
no avatar
Genesis1919 akkor nem értem minek irják,hogy 600w kell a kártyának.vagy csak azért,hogy az ember vegyen már olyan erős tápot,vagy számolnak azzal,hogy olyan procija van meg hdd meg effélék,hogy elbirja?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
htcevo3d: 280x társaságában teljes rendszerfogyasztásod, full terhelésen, kb 475w lesz. Persze ehhez minden hardvernek 100% terhelésen kell üzemelni, amit játékkal soha nem fogsz elérni. Maradjunk 400w-nál az a reális, átlagos fogyasztás (játékkal). 😉
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII tudom tudom,hogy ezt a tápot is te ajánlottad.csak arra már nem emlékszek,hogy irtad,hogy mely kártyákat birja el.És örülök neki,hogy akkor segitettél nekem,mert semmi problémám nincs is.sem a kártyával sem a táppal.csak hát a kártya már elavult,és kellene egy picit újitani 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció