Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kakamatyi100 avatar
Üdv!
Tudnátok ajánlani egy új vga-t a jelenlegi gépembe, ami kb magas beállításokon viszik a GTA V-t, és a későbbiekben a Witcher 3-mat. (nem fontos a full HD) Az összeg olyan 30-35000 Ft lenne.
Előre is köszi!
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
köszi a segitséget! 😃
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Sziasztok!!
Sz.gép vásárlása elött állok és nemtudom milyen videókártyát vegyek?! Tőletek szeretnék egykis segítséget kérni!
Nvidia:GTX780 OC
AMD:R9 290X
+még ha márkákat is mondanátok melyik jobb megbizhatóbb megköszönném! 😀
0
0
0
0
no avatar
Köszi mégegyszer mindenkitől a segítséget,de sajnos úgy néz ki,hogy nem lesz a 290-esből semmi.Írtam az illetőnek mar 2-mailt,és semmi választ nem kaptam.Telefonszáma meg mincs megadva.Találtam egy másikat,aki szintén ugyan olyan 290-est árul,neki is írtam,és valahogy tőle sem jött semmilyen válasz.Nem értem,hogy az emberek miért árulnak valamit,ha nem képesek visszaírni.Szóval megvárom még a holnapi napot,és ha semmi válasz tőlük,akkor hétfőn megyek üzletből megrendelni a 280x-et.Nincs más választásom.Fogom sajnálni,hogy nem jött össze a 290-es,de nincs mit tenni 😞 vkristof kegyetlen jó a videó :-D
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
vkristof-nak igaza van, egy referencia 290 után ne félj, majd új értelmet fog nyerni a hangos videokártya kifejezés 😃
0
0
0
0
vkristof01 avatar
htcevo3d: Hangos? Ugyaan, na majd ettől hátha meggondolod magad 😆

0
0
0
0
no avatar
Köszi szépen mindenkinek a segítséget.Engem az végképp nem zavar,ha hangos lesz,mivel úgyis ha játszok,bekapcsolom az összes ventillátort,és akkor aztán van minden,csak csend nincsen :-D Mar csak várnom kell a válaszra a kártyával kapcsolatban,és ha minden ok,már veszem is
0
0
0
0
CsehMedve avatar
htcevo3d, csak ajánlani tudom a 290-est! Én Asus-t vettem, szintén referencia hűtéssel, de nem bántam meg. Kicsit hangos ugyan (ami mondjuk engem nem zavar), 94 fokig melegszik, de eddig nálam mindent elvitt a legrészletesebb grafikai beállításokkal 1080p-ben.

Még vmi: saját tapasztalat hogy az 550 watt elég kell hogy legyen neki!
0
0
0
0
cseszka avatar
Minimum????2-3 évig FHD felbomtásban a High alá biztos nemkell menned.....viszont ahogy néztem a linket,az ref hütéses,lehet nemkicsit hangos lesz terhelés alatt...,de ha téged nemzavar,ne is vedd figyelembe amit irtam.😀
0
0
0
0
no avatar
Én is így gondoltam,hogy remélem ezzel a kártyával már el leszek legalább 2-3évig úgy,hogy legalább minimumon menjenek a játékok.Sajna a mostani kártyámmal az Assassins creed unity még low-on sem megy.És van olyan érzésem,hogy a Witcher sem menne már.Ezért is szükséges a csere.Köszi a segítséget.Sokat segítettél 😀
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Lehet, hogy lenne némi limited, viszont ha később lecseréled a lapot meg a procit akkor nem kell megint vga után nézned.
0
0
0
0
no avatar
Na ennek örülök akkor,ha már majdnem mindenki azt írja,hogy elbírja.Remélem nem lesz vele semmi gondom.Bár azt is írták,hogy felesleges,mert proci limitem lenne
0
0
0
0
no avatar
ez most azt jelentené,hogy elvileg el kellene birnia?annak nagyon örülnék.akkor már intézném is 😀
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Kötve hiszem, hogy egy FSP 550-es nem visz el 1db 290-est.
0
0
0
0
no avatar
hát még nagyon meggondolom.amúgy 60-ért tudnám garanciával együtt.akkor szerintem annyiért meg is érné 😀 Már csak hogy a táp birna-e vele
0
0
0
0
heizerd avatar
Hát ez egy brutál erős GPU. Én most 280at vettem, mivel komplett új gép van összerakás alatt, ez fért bele a keretbe. Még a 280at nem próbáltam ki mert táp, és Ram nincs még meg, így erről még nem tudok nyilatkozni de dicsérik ezeket az AMD kártyákat. Nekem eddig is AMD vidikarim volt, kifogástalanul működik évek óta. Azért az is kérdés h mire akarod használni. Játékok vannak már ahol ajánlottba berakják az R9 290et a full grafhoz lásd Witcher 3. Jól jársz vele ha megveszed, sokáig elleszel vele.
H mennyit ér használtam, h úgy vedd meg, azt nem tudom. 70-80 között szerintem
0
0
0
0
no avatar
jaja,tudom hogy 750-et ir.de azt nem akarom elhinni,hogy olyan sokat használna 1 kártya.és amúgy jó az a kártya?elég erős?mennyit érhet olyan kártya használtan?
0
0
0
0
heizerd avatar
A weboldal amit linkeltél, tartalmaz specifikációt: ott azt írja 750 W szükséges. Bár talán az kicsit túlzás. De 550esed van ha jól látom. Az szerintem kevés
0
0
0
0
no avatar
Helótok.ehhez szerintetek elég lenne a tápom?
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2044&psn=&lid=1&leg=0#
0
0
0
0
kmetovics avatar
A táppal nincs gond. Az bőven megvan.
Akkor lehet, h megveszem az r9 270x-et, csak még kell rá gyűjtenem egy kicsit 😃
A monitorom az 1600X900-at tudja.
0
0
0
0
cseszka avatar
Procilimit az mikor a procid 100%dolgozik,mig a vga pl csak 70% megy,vga limit a forditott.Neked magasabb felbontáson kell játszanod,pl HD hejett FullHD amennyiben a monitorod tudja ezt a felbontást (1920*1080),igy a gpu-nak kell többet számolni,igy csökken a procilimit is.
--Szerk--
Ha r9 270X veszel,ennek már kellene egy minöségi 450W táp is.Nemnéztem a géped,ill lentebb nemirtad az milyen,de ha megvan a minöségi táp,akkor ez téged nemérint.😃
0
0
0
0
kmetovics avatar
70%-kal erősebb 😃 Azta 😀
Amúgy ez a proci limit mit jelent. Bocs, h megkérdem, csak nem nagyon vágom ezeket a dolgokat.
Amúgy köszi, h segítesz 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
50k környéke ujan,használtan,de még garisan olcsóbb jóval.Jólenne persze,de szerintem itt is lenne gy kis proci limt.Az R9 270X kb 70% erösebb mint a HD7770.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Hát nálam nem nagyon számít a grafika, de azért egy jó minőségű játék azért fusson már med-high graffon. Nem érdekel engem a full hd meg full graff, meg mittomén.
Szóval ez az R9 270x ez passzolna a mostani alaplaphoz és procihoz?
Am mennyibe kerül?
0
0
0
0
cseszka avatar
70k környékénn ujan GTX960,65K környéke,és attol felfelé r9 280X amd fronton.Ezekhez viszont már procit is kéne cserélni,legalább egy FX8320-ra ha a lapod is támogatja,vagy ha lehet i5 proci,plusz neki az alaplap....Nemsürgös most se kicserélni,hanem mondjuk nyáron,de igy a Phenommal marad a kártyákban tartalék böségesen.Esetleg ha nemvagy nagy gamer ill nemfontos a full graf beállitás,akkor R9 270X (HD7870) vagy GTX760...
0
0
0
0
kmetovics avatar
Sziasztok. Tudna valaki nekem segíteni, h ezekhez a cuccokhoz:
-AMD Phenom II X4 965 AM3 3,4GHz BOX Black Edition
-Kingmax 2X4GB DDR3 1600MHz
-ALAPLAP ASROCK N68-GE3 UCC AM3 milyen vga lenne jó?
Mert gondoltam veszek egy másikat, mert ez a hd7770 már nem olyan erős, mint régen.
Én most egy erős 2gb-osat szeretnék venni olyan 50000-70000 Ft között.
Tudna valaki ajánlani valami jófélét, ami kitart jó pár évig.
Mert látom jönnek ezek a magas gépigényű játékok( gta v, witcher 3 ac unity) Csak, h párat soroljak fel.
Köszi előre is a válaszokat 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
Mostani procid mellé ennél erősebbet nem nagyon érdemes. De az integrálthoz képest nagy lesz a különbség! Ahogy Bronson kollega is mondja lehet szükség lesz minőségibb tápra!
0
0
0
0
Bronson avatar
annyiért jó vétel, érdemes lenne lecserélned, igencsak megéreznéd a hatását játékok alatt! 😉 a tápodat viszont a helyedben lecserélném... elég sokat elárul egy tápról ha 500w de még egy darab 6pin-es csatlakozó sincs rajta... (természetesen vannak kivételek, de ez nem az 😃 )
0
0
0
0
schneke avatar
Sziasztok
Hozzá tudnék jutni most egy ilyen kártyához 17ért garival: http://www.pcplanet.hu/spd/E_SPH-R7250X-11229-03-20G/VGA-Sapphire-PCIe-AMD-R7-250X-1GB-GDDR5-FLEX-11229

A kérdésem az lenne, hogy megérné e megvenni, mennyit javítana a gépemen? (telefonról vagyok, a gép az adatlapomon megtalálható)
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
tucanagabor köszi én is azt gondolom hogy jobb picivel am nem én veszek hanem haverom ő meg ragaszkodik az újhoz
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
sziasztok GTX 750 vagy R7 260x lenne jobb választás?
0
0
0
0
cseszka avatar
Nyárig kár gondolkodni,addigra már lehet egy r9 280 is belefér majd ebbe az árkategóriába,a felsoroltak meg olcsobbak lesznek.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Nyáron tervezek venni egy kártyát csak sajnos nem tudom,hogy milyet.Ti mit ajánlotok?
A terv ez lenne:
AMD Fx 4130(4x3.8ghz)
8 GB ram
talán egy FHD-s monitor,de ez nem biztos( a mostani 1366x768)
450w táp.
7850-7870-r9 270-r9-270x ezeket néztem most,nem akarok valami nagyon drágát,max ez az árkategória.
0
0
0
0
no avatar
Akkor AMD Radeon R7 260X ??
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hát a 250 nem az a kategória amit egy darabig nem kell cserélni. Főleg nem medium high-on.
0
0
0
0
no avatar
És az jó mai játékokra is ? Mert egy darabig nem szeretném lecserélni.1920x1080-as monitorom van és max. felbontáson medium/highon szeretnék játszani. AMD Radeon R7 250 szerinted ez jó lesz kb. 30 000 ft-ért ?
0
0
0
0
no avatar
Hali 😀 Szerintetek milyenre cseréljem a Radeon HD 6670-esemet ?? 30-40 ezer forintig kb. ??
0
0
0
0
visor261 avatar
4GB radeon r9 270 meg jó lenne valami konfigba vagy ezen az áron van jobb is?
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
nagyzoli84
Akkor szerencsés vagy, a külföldi fórumok is zúgnak a hibáktól.
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Csak azért kérdeztem mert eddig csak sapphire-m volt. 5570,5770-270x. Semmi baj nem volt egyikkel sem. Gigabyte-ról pedig terjengenek rossz hírek/pletykák. Ha mégis lesz valami megtalállak 😀 Köszönöm a segítségedet!
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
nagyzoli84
Jól sikerültek, tuti lett a hűtő is, én melegen ajánlom.
A sapphire-t pont kerülném, venti halott lesz elég hamar vagy szervizes és ennek tetejébe egy hősugárzó, ha nem fűteni akarsz akkor ne vedd meg.
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Tudom de nekem az álom kategória. Gigabyte-ról mi a véleményed? 3 ezressel drágább mint a sapphire 280 de jobban meg van hajtva.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
nagyzoli84
Nincs mit! Ha a 970 állt volna szemben az R9-el akkor egyértelmű lett volna hogy GTX970, de az általad választásra ítéltek közül ha tetszik ha nem erősebb és jobb az R9.
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Köszönöm Csabika! Eddig sem volt semmi bajom az amd-vel. Csak gondoltam most a másik táborból választanék egyet újra így 8 év után. Viszont a következő árkategória ami neked is van sajnos nekem már sok. Pedig hosszabb távra megérné a 970.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
nagyzoli84
A normális driverek hiánya a legnagyobb gond az amd-re nézve, ha nem zavar a driver gond a 2 vga közül az R9 a jobb.
-2GB alá elég a 128bit
-4GB alá elég a 256bit
-6-8GB-nál már 384bit, de ott nem 1 monitort hajtanak 1920x1080-as felbontáson

Itt egy elég jól leírt cikk, olvasd át --> [LINK]
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Sziasztok! A kérdésem tömörem evga gtx 960 vagy sapphire r9 280? Az első 64k az utóbbi 55k. Teljesítményre kb. ugyanaz. Az amd sokat zabál,a geforce csak 128 bit. De állítólag ez csak fullhd felett hátrány ami engem nem érint. Meg amúgy is szeretnék egy nvidiát mert utoljára egy gainward 7600gt-m volt. Azóta csak amd. Tehát a fogyasztás szól csak az amd ellen,minden másban az a nyerő szerintem. Meg persze néhány játékban az a plusz 5 fps. Jó lenne ha valaki segítene eldönteni valami brutális indokkal mert én nem tudom. 😀
0
0
0
0
proStarxd avatar
Nem érné meg 4GB-s venni, mert nem használná ki.
64k-ért vetttem a GTX 960-at, és hasonló árban van az R9 280/285/280X is.
Bár a 64 k, 215 euro húsvéti akció volt.
0
0
0
0
visor261 avatar
[url]http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/f:memoria-merete-4096-mb,ddr5-memoria,memoria-savszelesseg-256-bit,dvi-van,ar=3/?orderby=2 [/url]
kettő között mi a különbség?
meg jó lennének valami konfigba vagy ezen az áron van jobb is?
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Elfia
A tápot cseréld le egy minőségire és mehet a GTX970.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció