Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mamusz11 avatar
ddkk22:köszönöm 😀
És itt a 2 közül melyik a jobb ha jól értelmezem ennek a 260x-nek az órajelei nagyobbak igaz többet fogyaszt de ha jobb akkor azt elnézem neki.Szerintetek ??
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
ddkk22 avatar
mamusz11
A Gigabytenak jobb a hűtése.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Sziasztok!
A két kártya között van valami különbség vesztek valamit ha az msi-t veszem??
[LINK]
[LINK]
Válaszotokat köszönöm! 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
lorkicaasd: De a 280 erősebb a legtöbb esetben!
0
0
0
0
Bronson avatar
lehet, csak nem érdemes...
0
0
0
0
no avatar
Az lenne még a kérdésem, hogy a sapphire r9 280 dual -x videókártyát, lehet-e crossfire-ba rakni ? (2 vidikártya)
Köszi !
0
0
0
0
SuperPuma avatar
220K€ ért már szerintem a Buránt is odaadják 😆
0
0
0
0
bukta2 avatar
üdv, még nem most, de lehet év vége fele meglepném magam egy teljesen új géppel, olyan 200-220 Ezret szánnék rá, de nem lenne baj ha kevesebből is megúsznám, VGA ba Zöld oldalon állok 970-et nézegettem mert minimum 3-4gb os kártyát akarok majd mert már a játékok most kérik a 3gb ot, tehát azsem baj ha inkább 4gb azért szemezgettem a 970-el,de ha tudtok jobbat mondani AMD oldalról ami erősebb gyorsabb abban az árban (350€ körül tudok hozzájutni a 970hez) akkor írjátok meg légyszives,Pü be jöhetnek komlett gép ről is tervek 200-220 ezer ig,tehát táp,gépház,processor sztem egy 8350 lesz csak azért hogy beleférjen a keretbe minden, amugy i5-i7-et vennék de megteszi az fx 8350 is jókat hallot/látok róla és árban tökéletes (170€) alaplapokban egyáltalán nem vagyok képben abban is kellene segítség, megéri már venni DDR4-est vagy fölösleges egyenlőre még? köszönöm előre is és pl PÜ-ben!. 😉 szép napot!
0
0
0
0
no avatar
Gaboo7: Igen de most a zotac is csak 5 ezer forintal drágább !
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
lorkicaasd: Szerintem a 3 közül a 280-al járnál a legjobban ár/érték arányban verhetetlen.
0
0
0
0
danee23 avatar
lorkicasd: 1.gtx 760 2. r9 280 3. r9 270x, ezekhez mind Elég minőséges táp kell.
gyusza: ha az ár nem számít vegyél először rendes tápot, nekem egy minőségtelen 450-es kinyírt pár alaplapot illetve grafikust is... Ha nem tudod a tápod márkáját az általában azt jelenti hogy **ar.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok most készülök új gépet vásárolni és a kérdésem az lenne, hgy melyik kártya lenne játékra jobb és melyiket érdemes megvnni ? Ha van másfajta kártya amit jobbnak tartotok ilyen árkategóriában azt szivesen várom! Előre is köszi!

Zotac GTX 760 2GB DDR5
vagy
Sapphire r9 270x 4GB DDR5
vagy
Sapphire r9 280 3GB DDR5
0
0
0
0
winrar avatar
GTX 750 Ti elég keveset fogyaszt (60W TDP), azt biztosan elbírja. De egy rossz minőségű tápra hiba bármit is rábízni.
0
0
0
0
Puffin avatar
hát sok múlik azon hogy milyen minőségű a tápod! Elbírja-e egyáltalán a kártyát amit ajánlunk.
pl: Radeon r7 260X, r9 270x
Geforce: GTX750Ti, Gtx 760, 960
0
0
0
0
gyusza25 avatar
Hogy milyen fajta a tápom azt nem tudom, de az most nem lényeges, én csak azt szeretném megtudni amit leírtam.
0
0
0
0
no avatar
nincs is ilyen kártya...De a 750m-re gondolsz az el vinné.
0
0
0
0
Puffin avatar
milyen fajta pontosan a tápod?
0
0
0
0
gyusza25 avatar
Az ár nem számit, csak az a lényeg,hogy a jelenlegi processzorom ki tudja hajtani.
0
0
0
0
gyusza25 avatar
amd a8-3870 proceszoromhoz melyik a legjobb videókártya amit még ki tud hajtani, amd és nvidia-át is írjatok.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
+1
Coolermasterből csak a V szériát szabad venni.
0
0
0
0
no avatar
Mármint több Watt,vagy jobb minőségűt ?
0
0
0
0
Bronson avatar
tápot nézz másikat...
0
0
0
0
no avatar
És ez így jó összeállítás ?

Proci : AMD-FX 8350
RAM : Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10
Videókártya: GTX 960/R9 280X
TÁP : Cooler Master B600
Alaplap : MSI 970 GAMING

Új gépet már nem nagyon szeretnék,max. cserélni benne vlmit + RAM.
Ilyen játékokkal játszanék : The Witcher 3 Wild hunt,Batman Arkham Knight,Far Cry 4 és hasonlók.
1920x1080-as felbontáson kb. high/ultra grafon.

Válaszokat elöre is köszönöm 😀
0
0
0
0
no avatar
Mit értesz a "ref" alatt ?
0
0
0
0
proStarxd avatar
koni77: GTX 960- Kicsit lassabb, viszont újabb, bírja a tuningot, jobb driverek, játéktámogatás.
(tuningal alig marad el). 120W TDP.

R9 280X- Kicsivel gyorsabb, öregebb, szarabb játéktámogatás, driverek.
250W TDP.

De ne ref. kártyát vegyél!
0
0
0
0
no avatar
Hali !! 😀 AMD-FX 8350 mellé GTX 960 vagy R9 280X ? 😊
0
0
0
0
mareszinho95 avatar
vélemény erről a kariról ASUS GTX770 DC2 OC 2gb
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Szintén gépvásárlás előtt állok, és nagyjából megvannak a komponensek, kivéve a GPU.
Egy Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 lappal és i5-4690k-s procival szerelt konfigot néztem ki (PSU 750W) . Nagyjából 65-75k közötti árat gondolnék. Ez nagyjából a GTX 960-as árkategória.
Kérdésem: Vegyek egy GTX 960-at, vagy keressek használtan régebbi SLI-s kártyá(ka)t (pl 660,760,770....)? Illetve van-e különbség a gyártók között, melyiket ajánljátok? Érdemes-e a 4GB-os kártyát választani?

Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
arsenal9 avatar
Ja értem így már világos azenenazjo .Kösz szépen 😃😀
0
0
0
0
Subaru avatar
Az SLI az amikor össze kötsz 2 darab Nvidia videókártyát, ezt az AMD Crossfire-nak hívja, a legnagyobb baj az SLI-vel és a Crossfire-vel is, hogy amikor kijönnek a játékok általában nincsen hozzájuk SLI profi, csak pár nappal a megjelenés után jönnek , ez azt jelenti, hogy csak 1 darab videókártyát használ a játék, hiába van kettő, a másik hátránya az SLI nek és a Crossfirenek is, hogy a VRAM MÉG( elvileg az SLInél DX12 vel már össze fog adódni) nem adódik össze a játékok alatt, szóval hiába van neked két egy gigás videókártyád, 1 giga VRAMod marad ami már lássuk be elég kevés.
0
0
0
0
arsenal9 avatar
ddkk22: Azenenazjo: Köszönöm a válaszaitokat akkor marad minden a régiben . Azenenazjo: még annyit hogy miaz a SLI? csak hogy tudjam eszt is 😀
0
0
0
0
Subaru avatar
arsenal9
a lapod és maga a GTX 750 sem támogatja az SLI-t szóval alapból felejtős az egész
0
0
0
0
ddkk22 avatar
arsenal9
Úgy értettem, hogy nem minden játék támogatja a 2kártyát.
Én annak a híve vagyok, hogy inkább 1erősebb kártya, mint 2gyengébb.
0
0
0
0
arsenal9 avatar
ddkk22: Azt hogy érted hogy nem minden játék szeret ? Nem akarok hülyének tüni vagy valami de nekem még nem volt 2 kari egy gépbe .
0
0
0
0
ddkk22 avatar
arsenal9
A 2db gtx 750 kb olyan erős mint a r9 280, plusz akkor 2kártyád lenne, amit nem minden játék szeret, és a 2kártya nem is hozza a 2szer annyi fpst.
0
0
0
0
arsenal9 avatar
Sziasztok:Komoly választás előtt vagyok az egyik spanom felajánlott nekem egy cserét az én videókártyámat 2 ilyenre Gigabyte GTX750 OC 2GB DDR5 GV-N750OC-2GI és nem tudom hogy menyivel lenne erősebb a gépem tőle ? Tudom hogy egy pár sorral azt írtam hogy jó nekem az a videókártya de az a 2 -is elég erős párosnak tünik .😊
0
0
0
0
JOC22O avatar
deakzsolt2001: Ja megéri jó kis kártyák akárki akármit mond ! Én 1600x900 as felbontásban játszom és mindent visz high on !
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok!

Gainward GTX 650-et találtam használtan 15k-ért. Szerintetek ennyiért megéri megvenni? C2D procim elég lenne mellé?
0
0
0
0
CaptainBalu avatar
Háát nemtudom, a képeken úgylátszik h. alul felül szegecselve van, ha egybe lenne nemkéne szegecs, de ezt látni kéne közelről. Alapból az elrendezés miatt ha akarja se tudja egy lemezből csinálni, tehát hegeszteni vagy szegecselni lehet csak de mivel az aluhegesztés nemkönnyű, és nem olcsó, ezért szerintem csak szegecselve van, legalábbis tervezési szempontból így a logikus/költséghatékony, az megint más kérdés h. tényleg így van-e csinálva, ezért írom h. látni kéne közelről, mert a kép az semmi. 😀
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hiába fúrná ki a szegecset, totál egybe van az 5,25-ös helyekkel. Mindenképpen vágni kéne.
0
0
0
0
cseszka avatar
A 290 valamivel erösebb,+1gb vram-mal rendelkezik...kb ennyi az elönye.
A 280X kicsit gyengébb,de egy jó proci társaságában hozza amit kell.Gondolom windforce hütés van rajta,ami jóval hatékonyabb,és halkabb is mint a 290 ref hütöje,ami igen zajos tud lenni,ha melegszik.Én a 280X venném.
0
0
0
0
CaptainBalu avatar
Kikell fúrni a szegecseket amik tartják és kijön szépen, még vágni se kell, ráadásul később visszalehet szegecselni.
0
0
0
0
mareszinho95 avatar
melyiket érdemesebb megvenni

Gigabyte R9 280X OC 3 GB (GV-R928XOC) --> 2.5 év gari van rá és 59 ezer
vagy
Asus R9 290 4GB (Referncia hűtős kártya) --> 1.5 év gari van rá 70 ezer
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Esetleg cseréld le a házat.
Abban az árkategóriában is vannak már olyan kuckók amiből ki lehet venni a középső hdd keretet, vagy nem is raknak oda.
De megfelelő eszközökkel ki lehet azt onnan vágni esztétikusan is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció