Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A 260x az erősebb 😀
https://gepigeny.hu/gpu/compare/radeon-r7-260x-v…gtx-750-ti
És itt a 2 közül melyik a jobb ha jól értelmezem ennek a 260x-nek az órajelei nagyobbak igaz többet fogyaszt de ha jobb akkor azt elnézem neki.Szerintetek ??
[LINK]
[LINK]
A Gigabytenak jobb a hűtése.
A két kártya között van valami különbség vesztek valamit ha az msi-t veszem??
[LINK]
[LINK]
Válaszotokat köszönöm! 😀
Köszi !
gyusza: ha az ár nem számít vegyél először rendes tápot, nekem egy minőségtelen 450-es kinyírt pár alaplapot illetve grafikust is... Ha nem tudod a tápod márkáját az általában azt jelenti hogy **ar.
Zotac GTX 760 2GB DDR5
vagy
Sapphire r9 270x 4GB DDR5
vagy
Sapphire r9 280 3GB DDR5
pl: Radeon r7 260X, r9 270x
Geforce: GTX750Ti, Gtx 760, 960
Coolermasterből csak a V szériát szabad venni.
Proci : AMD-FX 8350
RAM : Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10
Videókártya: GTX 960/R9 280X
TÁP : Cooler Master B600
Alaplap : MSI 970 GAMING
Új gépet már nem nagyon szeretnék,max. cserélni benne vlmit + RAM.
Ilyen játékokkal játszanék : The Witcher 3 Wild hunt,Batman Arkham Knight,Far Cry 4 és hasonlók.
1920x1080-as felbontáson kb. high/ultra grafon.
Válaszokat elöre is köszönöm 😀
(tuningal alig marad el). 120W TDP.
R9 280X- Kicsivel gyorsabb, öregebb, szarabb játéktámogatás, driverek.
250W TDP.
De ne ref. kártyát vegyél!
Egy Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 lappal és i5-4690k-s procival szerelt konfigot néztem ki (PSU 750W) . Nagyjából 65-75k közötti árat gondolnék. Ez nagyjából a GTX 960-as árkategória.
Kérdésem: Vegyek egy GTX 960-at, vagy keressek használtan régebbi SLI-s kártyá(ka)t (pl 660,760,770....)? Illetve van-e különbség a gyártók között, melyiket ajánljátok? Érdemes-e a 4GB-os kártyát választani?
Válaszokat előre is köszönöm!
a lapod és maga a GTX 750 sem támogatja az SLI-t szóval alapból felejtős az egész
Úgy értettem, hogy nem minden játék támogatja a 2kártyát.
Én annak a híve vagyok, hogy inkább 1erősebb kártya, mint 2gyengébb.
A 2db gtx 750 kb olyan erős mint a r9 280, plusz akkor 2kártyád lenne, amit nem minden játék szeret, és a 2kártya nem is hozza a 2szer annyi fpst.
Gainward GTX 650-et találtam használtan 15k-ért. Szerintetek ennyiért megéri megvenni? C2D procim elég lenne mellé?
A 280X kicsit gyengébb,de egy jó proci társaságában hozza amit kell.Gondolom windforce hütés van rajta,ami jóval hatékonyabb,és halkabb is mint a 290 ref hütöje,ami igen zajos tud lenni,ha melegszik.Én a 280X venném.
Gigabyte R9 280X OC 3 GB (GV-R928XOC) --> 2.5 év gari van rá és 59 ezer
vagy
Asus R9 290 4GB (Referncia hűtős kártya) --> 1.5 év gari van rá 70 ezer
Abban az árkategóriában is vannak már olyan kuckók amiből ki lehet venni a középső hdd keretet, vagy nem is raknak oda.
De megfelelő eszközökkel ki lehet azt onnan vágni esztétikusan is.