Hangtechnika

Szerző: Cooley, 2010. September 19., téma
Fórum » Periféria
Hangtechnikával kapcsolatos téma
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ricsi272 avatar
1 kérdésem lenne még h nekem problémáim vannak az alaplapi hangkártyával és sok játéknál nincs vagy torz a hang ennek van jelentősége ha rádugok egy pci hangkártyát nem fogja ott is azt csinálni? Elküldeném szervízbe de nem fizetik ki a szállítást és am is egy jobbat akarok venni.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ricsi, pont olyanom van. A basszusa sokkal jobb mint az alaplapi kártyának. 64 bites 7-essel használom.
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
szerintetek melyiket vegyem meg?
asus xonar dg vagy Sound Blaster Audigy 2 ZS mert ugyanolyan árban van és nem tudom melyik szól jobban
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ricsi272 írta:
Nem tudtok ajánlani egy jó minőségű hangkártyát 5 ezer körül?
Én ezt néztem ki: http://szamitastechnika.vatera.hu/pc_asztali_szamitogep_alkatresz/hangkartya/sound_blaster_audigy_2_zs_hangkartya_1522592717.html
Ez többet is megér mint 6K. Csak az a baj, hogy a creativoknak nehéz jó drivert találni. Főleg egy ilyen régi kártya esetén.
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
Nem tudtok ajánlani egy jó minőségű hangkártyát 5 ezer körül?
Én ezt néztem ki: http://szamitastechnika.vatera.hu/pc_asztali_szamitogep_alkatresz/hangkartya/sound_blaster_audigy_2_zs_hangkartya_1522592717.html
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ezeket még én sem értem amiket írtok. Azon a hi-fi ami van rca kimenet az aktív hangfalakhoz való. Azaz kell még közé erősítő plusz szűrő.
0
0
0
0
greenmelon avatar
apetit1989 írta:
A mélyládámon nem csipesz konnektor van, hanem audio jack, de most már értem a logikáját.
Csak végettem rajzoltad ezt? Kösz! Majd kipróbálom.
Szerk:
Most jobban belegondolva ez így nem jó. A hangfalaim tiszta teljesítménye 100W, a mélyládáé sokkal kevesebb. Az eredeti hifi erősítőt kéne használni.

Az ilyen egybecuccokon (4.1), többnyire jack csatlakozó szokott lenni mint a tieden is. Gondolom a másik 4 hangfal is jacken keresztül kapja a jelet a mélysugárzóból. Szerintem a jackes megoldás miatt nem is lehet rákötni (az erősítőn RCA kimenet van a mélynek, az általam leírt módszernél meg szintén nem játszik a jack), és még ha sikerülne is, azt a 17 wattos ládát biztosan szétküldené az erősítő. Szóval ehhez szerintem szerezz be egy legalább 100W-os sima passzív mélysugárzót, és azt be lehet kötni gond nélkül ahogy a rajzon van. Persze egy aktív mélyládát is ráköthetsz a hifi RCA kimenetére, de az első módszer is teljesen elég neki, az a 2x100W bőven meghajtja a mélyet, fölösleges neki plusz erősítő.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A mélyládámon nem csipesz konnektor van, hanem audio jack, de most már értem a logikáját.
Csak végettem rajzoltad ezt? Kösz! Majd kipróbálom.
Szerk:
Most jobban belegondolva ez így nem jó. A hangfalaim tiszta teljesítménye 100W, a mélyládáé sokkal kevesebb. Az eredeti hifi erősítőt kéne használni.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Greenmelon, ezt sajnos többszöri átolvasás után sem értem. Leírnád mégegyszer, meg fogom érteni, mert vágom az elektronikát, csak ez kissé zavaros.
Egyébként, a creative mélynomóm, amit írtam, erősítővel együtt van, csak nem mertem úgy rábökni, mert féltem, hogy széjjelégetem a végfokot.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Szerk.: kétszer nyomtam a küldésre, sorry. Mondanivaló a másik hsz-ban van.
0
0
0
0
greenmelon avatar
apetit1989 írta:
Gyenes, az nem gyűjtemény, hanem egy halom felhalmozódott kacat.

Más dolog, kéne segítség, tanács, útmutatás, akármi:
Van egy Sony MHC-NX1-es hifim, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
https://www.iv.pl/images/39099395560161292611.jpg
Mint láthatjátok a képen, a bal alsó sarokban van egy csatlakozó, "Super Woofer" címmel. Egyéb információ a szóban forgó lyukról nincs rajta, sem a hozzátartozó manualban. Ez tulajdonképpen a subwoofer kimenet lenne? Ha igen, miféle subwoofer kellhet hozzá? Direktbe kéne kötni a mélynyomót, vagy kell erősítő is hozzá? Elég bika gép, a hozzá adott 100 wattos hangfalak szépen adják a basszust, viszont ha van rá lehetőség, nem hagynám kihasználatlanul azt a kimenetet. Sajnos, az interneten nem találtam semmilyen leírást, sem infót arról, hogy milyen hangszóró kéne hozzá (impedancia, pl). Otthon éppen van egy Creative inspire 4.1 4400 -as szettből egy mélyládám, a benne lévő hangszóró 4 Ohmos. Ezt szeretném rákötni, ha lehetséges.
Egy másik dolog: ha ismét megnézitek a képet, látni, hogy van ott egy hűtőventillátor, ami bizony nálam nem forog. Nagyon sokat használom ezt a hifit (számítógépre van kötve, a cd, kazettás mechanika része már rég elhalálozott), ezért nem szeretném, hogy egy esetleges túlhevülés végett tönkremenne, így hát szeretném, ha ezt is meg tudnánk oldani együtt. A gép szétszedése nem akadály.
A válaszokat előre is köszönöm.

Arra a kimenetre csak saját erősítővel ellátott cucc megy rá, tehát vagy aktív mélyládát kötsz rá, vagy egy erősítőt majd mélyládát.
De egy sima passzív dobozt is be tudsz kötni a hangfalak és az erősítő közé, ha a mély hátulján ilyen csatlakozás van:
https://a248.e.akamai.net/pix.crutchfield.com/products/2004/107/h107psw10b-b.jpeg
Az inputba mennek a hangfalkábelek az erősítőből, az outputból meg a hangfalakba.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nite, nem kell magyarázat, szerelésből élek 😀
Egyébként kösz a választ, azért várok a szétszedéssel, mert az a gyanúm, hogy van benne egy szenzor, ami csak akkor adja a kakaót a ventinek, ha érzi, hogy túlmelegszik.
Ötlet a mélynyomós részre?
0
0
0
0
niteforce avatar
ha a szétszedés nem akadály, akkor szedd szét, és nézd meg, hogy rendesen érintkezik-e a kábel a ventihez illetve az alaplapjához. ha igen, akkor a ventiben lehet a hiba. Vágd le egy késsel a ventit, a kábelről (ami üresen jön az alaplapból) egy 1cm-es szakaszon szedd le a szigetelést, és tekerd össze a kis szálakat, hogy legyen tartása. Utána dugd bele ezeket a kábeleket egy normál PC-s venti csatlakozójába, feketét a feketéhez, pirosat a piroshoz. Utána szigeteld le egy szigszalaggal, és kapcsold be nézd meg hogy műxik-e. Ha nagyon extrát akarsz akkor rakj világítós ventit 😃
(én így cseréltem ventit tápban)

a kábelre nincs ötletem 😞
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Gyenes, az nem gyűjtemény, hanem egy halom felhalmozódott kacat.

Más dolog, kéne segítség, tanács, útmutatás, akármi:
Van egy Sony MHC-NX1-es hifim, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
https://www.iv.pl/images/39099395560161292611.jpg
Mint láthatjátok a képen, a bal alsó sarokban van egy csatlakozó, "Super Woofer" címmel. Egyéb információ a szóban forgó lyukról nincs rajta, sem a hozzátartozó manualban. Ez tulajdonképpen a subwoofer kimenet lenne? Ha igen, miféle subwoofer kellhet hozzá? Direktbe kéne kötni a mélynyomót, vagy kell erősítő is hozzá? Elég bika gép, a hozzá adott 100 wattos hangfalak szépen adják a basszust, viszont ha van rá lehetőség, nem hagynám kihasználatlanul azt a kimenetet. Sajnos, az interneten nem találtam semmilyen leírást, sem infót arról, hogy milyen hangszóró kéne hozzá (impedancia, pl). Otthon éppen van egy Creative inspire 4.1 4400 -as szettből egy mélyládám, a benne lévő hangszóró 4 Ohmos. Ezt szeretném rákötni, ha lehetséges.
Egy másik dolog: ha ismét megnézitek a képet, látni, hogy van ott egy hűtőventillátor, ami bizony nálam nem forog. Nagyon sokat használom ezt a hifit (számítógépre van kötve, a cd, kazettás mechanika része már rég elhalálozott), ezért nem szeretném, hogy egy esetleges túlhevülés végett tönkremenne, így hát szeretném, ha ezt is meg tudnánk oldani együtt. A gép szétszedése nem akadály.
A válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
meszes17 avatar
sintaxxx:és olyanokat hol lehet venni vagy rendelni euroba jo lenne..?
0
0
0
0
niteforce avatar
SyntaxXx írta:
meszes17 írta:
vagy olyan fulhalgatod kell vennem amin nagy a volume a hangero...nekem fulhalgatoval kell...nah mindegy koszi a infot ez a baj h recseg ha felhangositom am meg

Egy mélynyomós füles, egy "agybamenő" az tuti jó lenne, akkor hangerővel nem lenne gond. Ha jó minőségit akarsz akkor Sennheiser,Sony,Philips. Ezeknek az ára 4000-től mennek fel. Ezek nagyon jó minőségűek, de ha egyenlőre olcsó fülest akarsz ami úgy jó is akkor ajánlom figyelmedbe a Canyon CNR-EP8-t.

skullcandy ink'd -t tudom ajánlani, nekem is olyan van, nagyon erős a basszus, és nagyon jól szól, kellően hangos is.
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
meszes17 írta:
vagy olyan fulhalgatod kell vennem amin nagy a volume a hangero...nekem fulhalgatoval kell...nah mindegy koszi a infot ez a baj h recseg ha felhangositom am meg

Egy mélynyomós füles, egy "agybamenő" az tuti jó lenne, akkor hangerővel nem lenne gond. Ha jó minőségit akarsz akkor Sennheiser,Sony,Philips. Ezeknek az ára 4000-től mennek fel. Ezek nagyon jó minőségűek, de ha egyenlőre olcsó fülest akarsz ami úgy jó is akkor ajánlom figyelmedbe a Canyon CNR-EP8-t.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
apetit1989 írta:
Nem kis szenvedés volt egy 2003-as kártyához W7 64 bit drivert szerezni, de meg van, szól is rendesen ez a hangkari. Látszik rajta, hogy a legmagasabb kategóriába tartozott azelőtt. Szerintem 100-szor jobban szól, mint a gány integrált realtek. Ezt ha tudom, nem hagyom porosodni a fiók mélyén 2-3 évig.
2-3 évig porosodott? Hogyhogy eddig nem tetted be a gépbe?
0
0
0
0
meszes17 avatar
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
meszes17:
értem köszi a valaszokat és pl azt nemlehet h atkonvertalom csak h hangosabb legyen en probaltam mukodik egyket zenennel amely videozene de recseng a hang a tobbsegnel...ugy konvertaltam at h 250 helyet 999 volumera tettem...esetleg azt se leehtseges?

"Lehetni mindent lehet, csak nem biztos hogy jól alakul."
Ha annyira akarod, akkor virtual dj-vel erősítsd fel alapból a zene hangerejét, de a telón ugyan úgy recsegni fog. Ha ennyire szereted a nagy hangerőt, vegyél a telódhoz hangfalakat.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem kis szenvedés volt egy 2003-as kártyához W7 64 bit drivert szerezni, de meg van, szól is rendesen ez a hangkari. Látszik rajta, hogy a legmagasabb kategóriába tartozott azelőtt. Szerintem 100-szor jobban szól, mint a gány integrált realtek. Ezt ha tudom, nem hagyom porosodni a fiók mélyén 2-3 évig.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha a hangerőt szoftveresen növeled akkor csak recseg minél jobban növeled még 5-10% nál egész türhető a hangerő növelés
0
0
0
0
meszes17 avatar
értem köszi a valaszokat és pl azt nemlehet h atkonvertalom csak h hangosabb legyen en probaltam mukodik egyket zenennel amely videozene de recseng a hang a tobbsegnel...ugy konvertaltam at h 250 helyet 999 volumera tettem...esetleg azt se leehtseges?
0
0
0
0
niteforce avatar
hanyatt vágódni nem fogsz a különbségtől, de egy kicsi lesz a soundblaster javára
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Kösz... de nem tudom lesz e érdemi változás
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
apetit1989 írta:
gyenesmartin írta:
apetit1989 írta:
Véleményekre lenne szükségem olyantól, aki ért is hozzá és nem vájtfülű.
Van egy ilyenem:
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Aranyozott csatlakozók, 24bit, 7.1, firewire, Dolby, THX, EAX, stb, stb, stb
Megéri lecserélni az alaplapi Realteket erre?
Mennyiért? Használtan?

Igyen van. Nem vettem.
Akkor még szép, hogy megéri lecserélni.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
gyenesmartin írta:
apetit1989 írta:
Van egy ilyenem:
Mennyiért? Használtan?

Igyen van. Nem vettem.
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
meszes17 írta:
a mobilon hogy tudom hangositani a zeneket h hangosabb legyen a maxnal?probaltam a zeneket atkonvizni 999 vol erosseggel de akkor recsegett az volt a baj,vagy van ilyen progi vagy valami fajl amivel hangosabb lesz a media a teloba?pls help

nem érdemes az alapból beállított max hangerőn túlnyomatni a hangot, mivel nagy a kockázat arra hogy égés lesz a vége.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
meszes17 írta:
a mobilon hogy tudom hangositani a zeneket h hangosabb legyen a maxnal?probaltam a zeneket atkonvizni 999 vol erosseggel de akkor recsegett az volt a baj,vagy van ilyen progi vagy valami fajl amivel hangosabb lesz a media a teloba?pls help
Azthsziem ilyet csak a samsung (De lehet, hogy nem) telóknál lehet. Le kell szedni valami progit, a nevét már nem tudom. De nem ajánlott mert leéghet a hangszóró.
0
0
0
0
meszes17 avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
apetit1989 írta:
Van egy ilyenem:
Mennyiért? Használtan?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Van egy ilyenem:
0
0
0
0
jumbo avatar
Edem105 írta:
Most akkor erre az elosztóra 6 különböző 5.1-et lehet kötni pl egy logitech x-540,x-530,z-5500.....stb?

http://orfeusz.unas.hu/spd/unas_990199/Audio_35_JACK_eloszto_6fele

nem!Mutatja a neve,hogy mire való.
Max 6 erösítőt tudsz rákötni,ami tud a sztereó jelből 5.1 et csinálni.
0
0
0
0
Edem105 avatar
Most akkor erre az elosztóra 6 különböző 5.1-et lehet kötni pl egy logitech x-540,x-530,z-5500.....stb?

http://orfeusz.unas.hu/spd/unas_990199/Audio_35_JACK_eloszto_6fele
0
0
0
0
niteforce avatar
furcsa, nekem is VIA HD audio van, de eddig semmi gondom nincs vele, jól be lehet állítani, még viszonylag jól is szól. Nekem Logitech X530-al sem volt bajom vele.
Szóval szerintem hibás, vidd vissza az alaplapot (ha még garis)
ha nincs rajta gari akkor vegyél egy ilyet :

ASUS Xonar DG

[LINK]
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Akkor nem kell drága, ha neked elég volt az alaplapi realtek...
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
Nekem egy pc 5.1 em van és egy realtekes hangkártyám volt de most egy via hd van az új alaplapba és nagyon rossz a másikhoz képest néha ki is kapcsol magától a hangszoró.
Szerintetek milyen hangkártyát vegyek 5k alatt vagy inkább drágábbat vegyek mert nekem elég ha úgy szól mint a régi realtek
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Nekem meg ma jött meg az Edifier HCS 2330, nagyon jól szól, csak még járódnia kell így nem nagyon hallgathatom :SSS 😃
Király nagyon *.* 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ha optikaival van összekötve a gép az erősítővel akkor mindegy, hogy van egy jobb hangkártya vagy alaplapi realtek?Mert ilyenkor az erősítőben levő DAC számít nem?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
😀 D2 is jó lehet de az már 31 ezer 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
az jóféle 😀
lehet hogy karácsony körül én is veszek egyet 😜😜
0
0
0
0
niteforce avatar
gyenesmartin írta:
hardX írta:
És aD1-nél jobb az SB X-Fi Xtreme Audio?
Nem.

Mindenképpen ASUS hangkártyát vegyél. Én creative hangkártyákról még jót nem hallottam. Szoftveresen nem áll jól és még drágábbak is mint az ASUS, nem is szólnak úgy.
több embertől kérdeztem akiknek már volt egy pár hangkártyájuk meg pár király hangrendszerük, hogy melyik a jobb, a creative vagy az ASUS. mindenki azt mondta hogy ASUS mindenképpen és creative-ot soha többet.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hardX írta:
Nem.
0
0
0
0
niteforce avatar
hardX írta:
USB-s hangkártyákról mi a vélemény??

a rosszabbak hogyha ráteszel egy komolyabb hangrendszert elfüstölnek.
a jobbak meg aránytalanul drágák a hangjukhoz képest.
asztaliba mindenképpen PCI/PCI-e hangkarit vegyél. 15 K -ért már nagyon jót kapni.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
USB-s hangkártyákról mi a vélemény??
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, ti melyiket tudnátok ajánlani főként zenére, illetve játékhoz?

Edifier HCS 2330 ([url]http://***/index.php?page=shop.product_details&option=com_virtuemart&Itemid=6&vmcchk=1&Itemid=6&flypage=flypage.tpl&category_id=69&product_id=8577[/url])
EDIFIER R1600T PLUS 2.0 ([url]http://www.***/Hangfal/EDIFIER_R1600T_PLUS_2.0_hangfal-p245670.html[/url])
EDIFIER R1900T 2.0 ([url]http://www.***/Hangfal/EDIFIER_R1900T_II._Studio_Speaker_2.0_fadobozos_hangfal-p266301.html[/url])

Szerintetek? 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Én Asus Xonar D1-et vennék, ha nem a digitális kimenetet használnám a mostani Audigymen. 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció