Hát visszamondtam rendelést és összeraktam egy új konfigot, sokan mondták hogy intelt vegyek...stb és végül azt lett
Alaplap: Asus B150M-K
Processzor: Intel Core i5 6400 2.70 Ghz 1151 BOX
Memória: Kingston DDR4 8GB 2133 CL14 HyperX Fury Black
Videókártya: GIGABYTE Radeon RX 460 WINDFORCE OC 4GB
Merevlemez: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB(WD10EZEX)
Tápegyság: Chieftec 450W CTG-450-80P BOX
Gépház: Aerocool V3X Advance Evil Blue Edition
Otikai meghajtó: ASUS DRW-24D5MT fekete OEM
Egér + Billentyűzet: Genius SlimStar C110 PS2 (fekete) HUN
185ezer és ebbe benne van a szállítási költség is, remélem nem bánom meg , de ettől jobbanat ennyi pénzből már nem hiszem hogy összelehetne rakni játékra.
Érdemes, csak messzire szerintem nem nagyon mehetsz vele... kicsi, olcsó, ha hatékony lenne olyan szinten, senki nem venne drágábbat... egy olcsóbb lap is megtette volna 23k körül és a maradék mehetett volna jobb hűtésre. de megleszel szerintem ezzel is...
MFeri4615: Akkor már egy erősebb AC Freezer kéne, nekem az van, igaz Intel, de nagyon halk, és jól teszi a dolgát, vagy egy komolyabb Alpenföhn / Scythe Ninja / vagy Zalman, de komolyabb. Ha hosszú távra tervezel, és tuning is befigyel, akkor hagyd a 10k alatt ne keresgélj. Ajánlom ezt az oldalt: [LINK], jó kis bolt, és garis használt hűtőket is lehet vásárolni!
hát pont hogy nem... a legújabb játékok már profitálnak a több szálból, de még mindig az erős magok a mérvadóak, és illik az fxeket legalább 3,8-4ghz-re húzni hogy szépen muzsikáljanak...
Van egy FX 8300-am GIGABYTE GA-990X-Gaming SLI lappal. Erre rálehet rakni ZALMAN CNPS8X proci hűtőt? már mint rá fog férni ?? csak mert az alaplapon van azért hűtőbroda meg egyebek és félek hogy nem fog ráféni a nagy hűtő.
Jaa és a gépházam amibe van az AEROCOOL V3X Advance Evil Blue Edition 151.8mm és a venti elvileg 148.5mm széles akkor ebbe a gépházba el kell férnie igaz?
Ha leszeded az oldalát, akkor ott láthatod, hogy elöl abban a vályatban ahová bele illeszkedik az oldal lap eleje vannak csavarok valószínű azok eltávolításával már lejön a ház előlapja.
Valaki nem tudja hogy a COUGAR GAMING MX200-gépháznak hogyan tudom levenni az elejét? mert ki akarnám venni előről a ventit de nem tudom hogyan lehet leszedni az elejét :S
Szerintem hasonló mint a Coolermaster Jetflo-nak. Jó az a megoldás. Amúgy ha sima műanyag szélűt veszel akkor lentebb írtam a gumis ventilátor rögzítőt. Pár 100 forintért kapni.
Piero: értem. revoltec kilőve. 😀 Az Antec még nálam a kakukktojás, mert a felfogatása szimpatikus, nem fémcsavaros. erről vélemény, tapasztalat? Nem muszáj márkának lenni, csak a felfogatás érdekel.
Piero: Köszönöm a gyors választ, a PH is csendben van,nehéz infókat találni. tesztek meg érdekesek, legtöbbször az Enermax-nál is drágábbakat tesztelik. Én is rá szavazok, DE: korábban volt Revoltec LED hűtőm,és tökéletes volt. Olcsóbb, mint Enermax. Kérdés: miért? Erről van valami infód,mert nem találok értelmes dolgokat erről...
Hunork: nekem volt egypár enermax ventim. Kiválóak! Jelenleg már csak egy Silence 12cm-es van belőlük. De amelyik igazán jól néz ki az a Vegas! 😃
Kicsit drágábban a Coolermaster Jetflo, brutális légszállítás és jól néz ki! 3 db van jelenleg a gépemben.[LINK]
Kék LED-es 12/14 cm ventilátorok ügyében melyik a legjobb választás?
Revoltec RL026 120mm LED /gyári 15-20 db
Zalman 120mm CASE FAN LED ZM-F3 LED (SF) Gyári 20db / Long Life Bearing
ENERMAX SILENCE 12CM LED BEARING Gyári: 8-14dB / Twister bearing
ANTEC TRUE QUIET 120MM BLUE Gyári 10-20 db / Nem tudom plusz: vibrációt elnyelő felfogatás
ENERMAX T.B. Apollish 12cm Kék és COOLER ENERMAX T.B. Apollish 14cm Kék Gyári 15-20db / Twister bearing
Az Antec felfogatása szimpatikus, de ez tudom, nem feltétlen számít.
Továbbá a Revoltec miért nem favorit hazánkban? Németek imádják, és régen is nagy hírük volt? hangos? nem jó a levegő szállítása?
Igen csavarral van 😃 így is olyan erősen kellet beletekerni hogy azt hittem széttörik a gépház oldala 😆
Ilyen gumis rögzítőről még nem is halottam, köszi 😀 majd utánna nézek. Remélem tényleg csak ennyi a baja mert nem akarok mindig ventilátort venni.
Van a gépházam oldalán egy Cooler Master ventillátor amit a mai nap kitakarítottam, és mikor bekapcsoltam a gépet a venti elkezdett recsegő hangot adni, mint ha valami beleérne kb.Biztos hogy a venti okozza mert direkt leszedtem a gépház oldalát és a ventiből jön a hang :S, de bekapcsolás utána kb 4-5 perc és elmúlik, újra csendes.
Ez mitől lehet ? már ez a második alkalom hogy így járok , az elző ventillátor ami ugyan itt volt elhelyezve ugyan ezt kezde csinálni egy idő utána, csak ott volt olyan hogy néha visszajött a hang néha nem ezért kiszedtem és eltettem egy dobozba, de kíváncsiság képpen ma elővettem azt is és rákötöttem a gépre, a ventit megfogtam a kezembe és egy hangja nem volt 😲 pedig mikor gépbe rendesen használtam olyan hangja volt hogy csak na -.- szerintetek mi lehet a gond? lehet a gépház miatt ad néha ilyen hangot? mert most ha pl: ráteszem a gépház oldalára a kezem akkor érzem hogy kicsit rezeg, de hát akkor miért csak néha jön elő? :S
Ha már hűtés, itt is megkérdezem: az alábbi számítógépházakkal van-e valakinek személyes tapasztalat: Raijintek Aeneas - ez kapta a legtöbb kiváló minősítést külföldi és hazai tesztekben, ez biztos.
Cooler Master Carbide 100R
Cougar Challenger
Csak ezek érdekesek a birtokomban lévő alkatrészek tükrében. 😀
Olyan problémám lenne, hogy a laptopom procija játék (cs, Lol. Szóval nem megterhelo játékok, a CPU usage sem olyan magas) közben elég magas hőfokon jár, ami miatt visszaveszi a teljesítményt, és fps droppol. Megértem, hogy nem gamer laptop, de 200ezerért már legalább egy Lol fusson rendesen el rajta. Erre a problémára fogadnak bármien megoldási tippet 😀
próbáltam már, vicces volt, ugyanis van egy 120mm-es álló noctuám, sajnos letakarta a pci-e foglalatot 😆
legideálisabb egy 90 vagy 92mm-es alló hűtő lenne, vagy a víz. sajnos kevés hely van az ITX alaplapon :/
sziasztok!
xeon prociról tudtok valami tapasztalatot mondani?
van egy x3430-am gyári hűtővel, és 40-80 fok között ugrál...
vízezni mindenképpen fogom, és procit cserélnem érdemes-e... vagy a víz fogja stabilizálni?
Ez is egy nagy örök rejtély, mindenki másra esküszik 😃
Én a közepire szoktam egy picit, vagy van mikor vékonyan szétkenem, de általában a közepére, és majd szétterül a hűtőborda alatt.
Ti hogy szoktátok a hűtőpasztát a procira "helyezni"? Szétkenitek az ujjatokkal vagy valamivel vagy csak nyomtok egy pöttyöt és rá a hűtőt az meg úgyis szétnyomja? Igazából én mindkettőt kipróbáltam, és nem vettem észre nagy különbséget, mindkét technikával hűti a procit a hűtő, csak érdekel a dolog 😃
ezt nem értem amúgy hogy ott is írják
Socket LGA-1150 : Nem
Socket LGA-1151 : Nem
Socket LGA-1155 : Igen
Socket LGA-1156 : Igen
De persze innen az összes foglalat egyforma akkor miért ne menne fel 1150re meg 1151re? mikor nekem 1155 is i7 4790k ref cooler volt a 2600k-n... idióta boltok 😃
OriginalGrandpa: nekem deepcool gammaxx 300-asom van, a 6500 még nem ment 45 fok fölé terhelés alatt alap fordulatszámon, de 1151-re még a 200T is elég. A Sellán én is gondolkodtam, végül ez lett.
Bronson: Szokásos 2-3 fok, szóval nem sok jelentősége van, mindenesetre házventiként jól szolgálhat... 😆 Hangra egyáltalán nem vészes, az én Arctic F12-es ventijeim jóval hangosabbak.
Bronson: Én is pont ilyet használok, előtte egy scythe mine 2 volt egy ventillátorral, és az hangosabb volt minimum fordulaton, mint a zero maxon! 3 ventivel használom, 600-700 RPM-en pörög (50-60% között, nagyon közel kell hajolni, hogy hallj valamit), gond nélkül hűt egy FX8320-at 4.7 Ghz-en. Böngészés közben, kisebb játékok alatt az egész gép passzívan megy. És elég jó minőségű pasztát adnak hozzá. Kifejezetten ajánlott, ennyiért szerintem nincs ellenfele, legjobb választás, ha befér a házba.
Hali! 1151-es foglalatra i3-6100-hoz milyen olcsóbb(max 5-6ezer forintos) hűtőt ajánlotok? Alpenföhn Sellán vagy Arctic Freezer Pro Rev 2-n gondolkozok, ha van olcsóbb, jobb hűtő légyszi szóljatok, mert szűkös a keretem. 😀
Alaplap: Asus B150M-K
Processzor: Intel Core i5 6400 2.70 Ghz 1151 BOX
Memória: Kingston DDR4 8GB 2133 CL14 HyperX Fury Black
Videókártya: GIGABYTE Radeon RX 460 WINDFORCE OC 4GB
Merevlemez: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB(WD10EZEX)
Tápegyság: Chieftec 450W CTG-450-80P BOX
Gépház: Aerocool V3X Advance Evil Blue Edition
Otikai meghajtó: ASUS DRW-24D5MT fekete OEM
Egér + Billentyűzet: Genius SlimStar C110 PS2 (fekete) HUN
185ezer és ebbe benne van a szállítási költség is, remélem nem bánom meg , de ettől jobbanat ennyi pénzből már nem hiszem hogy összelehetne rakni játékra.
Így néz ki a teljes konfig:
GIGABYTE GA-990X-Gaming SLI
AMD FX-8300 3.30GHz AM3+ BOX
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10
GIGABYTE GV-RX460WF2OC-4GD RX 460 4GB GDDR5 OC PCIE
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
LG GH24NSD1 fekete OEM
AEROCOOL V3X Advance Evil Blue Edition
FSP Hexa+ 500W
ZALMAN CNPS8X
Így van 180ezerbe.
Akkor ezzel a hűtővel húzni se érdemes ezt a procit ? :/
Jaa és a gépházam amibe van az AEROCOOL V3X Advance Evil Blue Edition 151.8mm és a venti elvileg 148.5mm széles akkor ebbe a gépházba el kell férnie igaz?
Kicsit drágábban a Coolermaster Jetflo, brutális légszállítás és jól néz ki! 3 db van jelenleg a gépemben.[LINK]
Kék LED-es 12/14 cm ventilátorok ügyében melyik a legjobb választás?
Revoltec RL026 120mm LED /gyári 15-20 db
Zalman 120mm CASE FAN LED ZM-F3 LED (SF) Gyári 20db / Long Life Bearing
ENERMAX SILENCE 12CM LED BEARING Gyári: 8-14dB / Twister bearing
ANTEC TRUE QUIET 120MM BLUE Gyári 10-20 db / Nem tudom plusz: vibrációt elnyelő felfogatás
ENERMAX T.B. Apollish 12cm Kék és COOLER ENERMAX T.B. Apollish 14cm Kék Gyári 15-20db / Twister bearing
Az Antec felfogatása szimpatikus, de ez tudom, nem feltétlen számít.
Továbbá a Revoltec miért nem favorit hazánkban? Németek imádják, és régen is nagy hírük volt? hangos? nem jó a levegő szállítása?
Ilyen gumis rögzítőről még nem is halottam, köszi 😀 majd utánna nézek. Remélem tényleg csak ennyi a baja mert nem akarok mindig ventilátort venni.
Van a gépházam oldalán egy Cooler Master ventillátor amit a mai nap kitakarítottam, és mikor bekapcsoltam a gépet a venti elkezdett recsegő hangot adni, mint ha valami beleérne kb.Biztos hogy a venti okozza mert direkt leszedtem a gépház oldalát és a ventiből jön a hang :S, de bekapcsolás utána kb 4-5 perc és elmúlik, újra csendes.
Ez mitől lehet ? már ez a második alkalom hogy így járok , az elző ventillátor ami ugyan itt volt elhelyezve ugyan ezt kezde csinálni egy idő utána, csak ott volt olyan hogy néha visszajött a hang néha nem ezért kiszedtem és eltettem egy dobozba, de kíváncsiság képpen ma elővettem azt is és rákötöttem a gépre, a ventit megfogtam a kezembe és egy hangja nem volt 😲 pedig mikor gépbe rendesen használtam olyan hangja volt hogy csak na -.- szerintetek mi lehet a gond? lehet a gépház miatt ad néha ilyen hangot? mert most ha pl: ráteszem a gépház oldalára a kezem akkor érzem hogy kicsit rezeg, de hát akkor miért csak néha jön elő? :S
Ha már hűtés, itt is megkérdezem: az alábbi számítógépházakkal van-e valakinek személyes tapasztalat:
Raijintek Aeneas - ez kapta a legtöbb kiváló minősítést külföldi és hazai tesztekben, ez biztos.
Cooler Master Carbide 100R
Cougar Challenger
Csak ezek érdekesek a birtokomban lévő alkatrészek tükrében. 😀
legideálisabb egy 90 vagy 92mm-es alló hűtő lenne, vagy a víz. sajnos kevés hely van az ITX alaplapon :/
xeon prociról tudtok valami tapasztalatot mondani?
van egy x3430-am gyári hűtővel, és 40-80 fok között ugrál...
vízezni mindenképpen fogom, és procit cserélnem érdemes-e... vagy a víz fogja stabilizálni?
Én a közepire szoktam egy picit, vagy van mikor vékonyan szétkenem, de általában a közepére, és majd szétterül a hűtőborda alatt.
Csak belekell pattintani, vagy vhogy forditani is kell közbe a pöcköket?
Köszi
Socket LGA-1150 : Nem
Socket LGA-1151 : Nem
Socket LGA-1155 : Igen
Socket LGA-1156 : Igen
De persze innen az összes foglalat egyforma akkor miért ne menne fel 1150re meg 1151re? mikor nekem 1155 is i7 4790k ref cooler volt a 2600k-n... idióta boltok 😃