Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Az csak a videókarival kapcsolatos dolgokat írja ki, már próbáltam többet de vagy N/A vagy 0°C 😕
0
0
0
0
niteforce avatar
MSI afterburner harware monitor kiirja tobbek kozott azt is
0
0
0
0
no avatar
Tudnátok nekem olyan progit mondani amivel meg tduom nézni a proci hőmérsékletét! Mert mióta 4magosítottam a phenomot azóta nem ismeri fel a legtöbb ilyen progi.
0
0
0
0
grafi97 avatar
almos: köszönöm szépen.😀
niteforce: azok szerint amit leírtál fölösleges.😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!

kicsit ide is tartozik:

Van egy AMD Athlon II X4 procim(4 magositva van X3-bol) , és megcsinaltam a "nite fele" procitesztet. Benyomtam a 100-as stress testet, beraktam utorrent letoltest, firefox letoltest, 12 lap volt megnyitva firefoxban, ennek a fele flashes oldal volt, 1 youtube videot benyomtam, zenet benyomtam, benyomtam NFS hot Pursuit 3-mat, es a Dirt 2-t is, ezeken kivul 1 win rar kibontast csinaltam. a haz oldala fel volt rakva

ASUS PC probe mutatta a legnagyobb homersekletet, 59°C-t mutatott.
En ezek utan ugy dontottem, hogy nem veszek egy jobb hutot, mert most a gyari van rajta, a tesztem szerint kitunoen teszi a dolgat.
vegyek vagy ne?
0
0
0
0
almos avatar
grafi97 írta:
ha feloldom a +2 magot egy pheon II x2 555 BE-ben akkor kellhet neki komolyabb hűtés? most a gyári van rajta.

Nem,elég a gyári.
0
0
0
0
grafi97 avatar
ha feloldom a +2 magot egy pheon II x2 555 BE-ben akkor kellhet neki komolyabb hűtés? most a gyári van rajta.
0
0
0
0
zsivko avatar
forestgreen írta:
almos írta:
forestgreen írta:
A Phenom II x4-esekez kérdezném, hogy jó hűtővel meddig tidnám húzni a 955-ösömet? Gyári hűtővel, alapfeszen 3,8-at ment...

THx

Hát + fesszel is max 4.2GHz, de legtöbb megáll 4GHz-n 😀

Mit takar az, hogy megáll? Fagy a gép? Mire kell figyelni?

Dirt 2 alatt újraindúlt a gép... (4 Ghz-en)

Az enyémböl max 4.1Ghz-et hoztam ki stabilan, de menne 4.2GHz is csak hogy hozzá jobb táp kéne
0
0
0
0
nyozo avatar
Helló! az én E6500-at mennyire tudnám felhúzni 1 jó kis hűtővel?
0
0
0
0
forestgreen avatar
almos írta:
forestgreen írta:
A Phenom II x4-esekez kérdezném, hogy jó hűtővel meddig tidnám húzni a 955-ösömet? Gyári hűtővel, alapfeszen 3,8-at ment...

THx

Mit takar az, hogy megáll? Fagy a gép? Mire kell figyelni?

Dirt 2 alatt újraindúlt a gép... (4 Ghz-en)
0
0
0
0
almos avatar
forestgreen írta:

THx

0
0
0
0
forestgreen avatar

THx

Próbálkoztam kicsit...

+0,025v emeléssel, 4024 Mhz-en vagyok... 39-40 fokosak a magok és a proci...

Szerintetek?
0
0
0
0
Sheriff avatar
Hülyeség hogyha CPU limit áll fenn és adsz neki akkor kell h leygen javulás de egyébként ki beszélt jatékokról?Én a rendszerben nem érzek valtozast!Ugyhogy nem kell egyből leocskazni a cuccaimat!Mert ha pofazol akkor inkabb ne is írj!
0
0
0
0
niteforce avatar
looserking írta:
hali
arra volnék kivánics h Asus M4N68T-M LE V2 alaplappal lehet magot feloldani ?

igen lehet, nekem is olyan van, nekem sikerult!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
Sheriff írta:
Segítsetek légyszíves!".8 ról +.4 re felraktam a procit adtam neki voltot is de semmi érdemlehes valtozás mit tegyek?

Azzal a procival(meg olyan videokártyával) ne várj megváltást +600MHz-től. 😀 Nekem az előző gépemben egy HD3870-es(komolyabb grafikájú játékokban közepes grafikai beállításokkal) mellett a játékokban szinte semmit sem javított, hogy a D925-ömet 3GHz-ről 4,5-re húztam. Egyedül a szintetikus tesztekben volt érezhető a különbség.

akkor azért baszhatom a d820at, mert 3,2GHz-n és a VGA is emelve 2586 pontot csinált 3dmark 2006ban
0
0
0
0
Cooley avatar
Sheriff írta:
Segítsetek légyszíves!".8 ról +.4 re felraktam a procit adtam neki voltot is de semmi érdemlehes valtozás mit tegyek?

Azzal a procival(meg olyan videokártyával) ne várj megváltást +600MHz-től. 😀 Nekem az előző gépemben egy HD3870-es(komolyabb grafikájú játékokban közepes grafikai beállításokkal) mellett a játékokban szinte semmit sem javított, hogy a D925-ömet 3GHz-ről 4,5-re húztam. Egyedül a szintetikus tesztekben volt érezhető a különbség.
0
0
0
0
Sheriff avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!

hogyan tudom aktivalni az L3-mas cachet?

Alaplap: ASUS M4N68T-M-LE V2
Proci: AMD Athlon X4 645
0
0
0
0
Sheriff avatar
Hogyan tudok összehozni egy komplett CPU tuningot?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
MaximumGame írta:
Sheriff írta:
Miért nem lesz naagyobb a teljesítmény ha megelem aproci orajelét a BIOSban?

Oda még Voltot is kell adni 😃
kb ja, ha nagyobb az órajel, akkor nagyobb a teljesítmény is, de pl 100 mega húzás nem fog hatalmas növekedést hozni, nagyobbhoz meg biztosan kell szórakozni a fesszel, hogy stabil is maradjon
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Sheriff írta:

Oda még Voltot is kell adni 😃
0
0
0
0
Sheriff avatar
0
0
0
0
Rolando avatar
cs meddig tudnám felhúzni a procimat gyári hütővel és az mennyi fpst adna a játékokban?
0
0
0
0
pukkancs avatar
ok, de bioson belül hol? vagy meg fogom találni?
am maximum game előző procim úgy húztam csak vmiért nem akart visszamenni a gépbe és odaragasztottam. elvileg működnie kellene nem? 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Hu en ezt meg probaltam, nem ertem mit pofaznak a jo huto miatt, nincs akkora surlodasa hogy melegedjen! Csak elgorbultek a labai, de hat a huzas az huzos menet volt neki😀 amugy mar szep csikos a szonyeg, mintha takaritottam volna😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
pukkancs írta:
de hogyan tudom húzni?

Fogysz egy zsínort és rákötöd a procidat, és végighúzod a földön 😂 😂
és elönye , addig húzod amig szeretnéd 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Olyan 3.4 GHz-ig tudod huzni, hogy ne kelljen ra masik huto.
0
0
0
0
pukkancs avatar
Üdv! azt szeretném kérdezni, hogy a jelenlegi processzorom (AMD Athlon II X2 245, 2,9 GHz) meddig lehet húzni, és hogyan tudom húzni? és hogy kell-e vennem még hűtőt hozzá?
0
0
0
0
hnemaria avatar
sajnos nem lehet vele 😀
0
0
0
0
no avatar
A procimat esetleg lehet vhogy 4 magosítani??😜
Ezekhez nem nagyon értek😕
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Lehet de olyan alaplap is kell hozzá, amivel lehet, és a tieddel nem tom h lehet-e.
0
0
0
0
no avatar
Értem, köszi a segítséget😃
Vki esetleg tudja h az alaplapommal lehet-e??😜
0
0
0
0
Sheriff avatar
Miért nem érezhető ha BIOSban tuningolok?Segítsetek
0
0
0
0
Sheriff avatar
AaRock alaplapon tuningoltam OCTuner nevű progival a CPU-n de viszont kékhalálokat kapok amiatt hogy a RAM nncs visszaosztva(legalábbis gondolom ezért)hogy tudom visszaosztani mert a Biosban meg nem jelzi a tuningot ha progival van huzva!?Help me!
0
0
0
0
tibor560sec avatar
xsebix írta:
A magasfeszultseget nem is tudom allitani ugyh sztem azt maganak allitja ahogy jo neki... 😀
A ventiket tudom meg allitani, de azt auton hagytam..csinalja ahogy akarja..😀

Örülj neki , hogy nem találtad meg a feszültség állító csúszkát ... 😆
Legalább nem feszeled szét a VGA-t ....

Én ha leülök játszani (GTA,Witcher,COD,stb) akkor *80* szoktam skálázni a csúszkát ...
(Nemsokára meg lesz a vízpumpám meg a radiátorom és rá állok a folyadékos hűtésre .... 😆😉
0
0
0
0
xsebix avatar
A magasfeszultseget nem is tudom allitani ugyh sztem azt maganak allitja ahogy jo neki... 😀
A ventiket tudom meg allitani, de azt auton hagytam..csinalja ahogy akarja..😀
0
0
0
0
tibor560sec avatar
xsebix írta:
tibor560sec: thx a tippet bar nem nekem irtad hasznat vettem...😀
kartyamat akartam huzni es nem tudtam mivel, s hogy...Aztan azzal az msi afterburnerrel meg tudtam oldani...tenyleg egyszeru a hasznalata...
3 dolgot tudok allitani... core clock + shader clock(ezt a 2-ot egyszerre tudom allitani csak) es van memory clock...
alapbol igy nez ki:

Core : 785mhz
Shader: 1570mhz
Memory: 1000mhz

ennyire engedte felhuzni:

Core : 910mhz
Shader : 1820mhz
Memory : 1140mhz
A kulombseg eszreveheto 😀
Viszont ha mar 10el feljebb viszem akkor mar nem tetszik a kartyanak es mintha pixel darabok villananak fel neha...
De azon amit irtam nincs semmi gond latszolag...65 fok fele nem megy a kari jatek kozben(metro2033al probaltam)
Szerintetek eleget tudtam felcsavarni kartyan vagy mennyivel szoktak tudni feljebb tenni az ertekeket?gondolom kartya valogatja..nekem msi n430gt-m van..

Örülök neki .... 😃
Azt tudom tanácsolni , hogy óvatosan lépésenként emeld az órajeleket illetve még óvatosabban a magfeszültséget ....

Üdv.
0
0
0
0
xsebix avatar
tibor560sec: thx a tippet bar nem nekem irtad hasznat vettem...😀
kartyamat akartam huzni es nem tudtam mivel, s hogy...Aztan azzal az msi afterburnerrel meg tudtam oldani...tenyleg egyszeru a hasznalata...
3 dolgot tudok allitani... core clock + shader clock(ezt a 2-ot egyszerre tudom allitani csak) es van memory clock...
alapbol igy nez ki:

Core : 785mhz
Shader: 1570mhz
Memory: 1000mhz

ennyire engedte felhuzni:

Core : 910mhz
Shader : 1820mhz
Memory : 1140mhz
A kulombseg eszreveheto 😀
Viszont ha mar 10el feljebb viszem akkor mar nem tetszik a kartyanak es mintha pixel darabok villananak fel neha...
De azon amit irtam nincs semmi gond latszolag...65 fok fele nem megy a kari jatek kozben(metro2033al probaltam)
Szerintetek eleget tudtam felcsavarni kartyan vagy mennyivel szoktak tudni feljebb tenni az ertekeket?gondolom kartya valogatja..nekem msi n430gt-m van..
0
0
0
0
Cooley avatar
Vagy a memó frekit? 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
HT frekvenciát is figyelted?
0
0
0
0
cspeter avatar
Köszönöm a válaszokat! A procit egyenlőre nem akarom húzni mert kiszolgálja ezt a vga-t szerintem. Meg amúgyis 3,2GHz fölé nem bírom vinni plusz feszültséggel sem, a gyári 2,9GHz. Azért meg nem éri meg kockáztatni sztem.
0
0
0
0
Cooley avatar
cspeter írta:
Totál kezdő vagyok. A videókártyámhoz (asus gt240) kapott gyári szoftverek között van 1 amivel lehet az órajeleket variálni(Smartdoctor). De nincs jelentős külömbség bármilyen órajelen használom, csak 2-3fps. Valamely más alkatrész fogja vissza a teljesítményt, vagy ne is várjak többet vga tuningtól?
Még valami: processzornál kb. mi a kritikus hőmérséklet? athlon 5600+om van, 70-75 fokra is felmegy játék közben. Aggódnom kéne?

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy annak a kártyának a tuningjától ne várj sokat. Sajna. 😕 A 70-75 fok még normális, de ha esetleg tovább szeretnéd húzni a procit, akkor már ajánlott lenne egy új hűtő, viszont alap feszen nyugodtan húzhatod, amíg bírja. 😀 Az én régi procim(D925) éveket pörgött 4,5GHz-en, és játék(!) közben is felszökött 80-85fokra, hát még tesztek alatt... 😆 Lényeg, hogy immáron az új tulajdonosánál kb 5 évesen még mindig tökéletesen fut, úgyhogy 70-75 foknál nem kell aggódni. 😉
0
0
0
0
tibor560sec avatar
cspeter írta:
Totál kezdő vagyok. A videókártyámhoz (asus gt240) kapott gyári szoftverek között van 1 amivel lehet az órajeleket variálni(Smartdoctor). De nincs jelentős külömbség bármilyen órajelen használom, csak 2-3fps. Valamely más alkatrész fogja vissza a teljesítményt, vagy ne is várjak többet vga tuningtól?
Még valami: processzornál kb. mi a kritikus hőmérséklet? athlon 5600+om van, 70-75 fokra is felmegy játék közben. Aggódnom kéne?

VGA-hoz próbáld ki az MSI Afterburnert .... szerintem a laikusok is könnyen elboldogulnak vele ....

A CPU kérdésében pedig akkor aggódj mikor füstöl 😆
0
0
0
0
cspeter avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Sheriff írta:
Ez mennyire rongálja a procit?

Igazából a mai procikat nem rongálja a húzás, ha jól vannak hűtve és kapnak megfelelő feszültséget! Ezeket a mai procikat nehezebb tönkretenni, mint a régieket. A 60 fok az még nem mondható vészes hőfoknak.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció