Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce: azok szerint amit leírtál fölösleges.😀
kicsit ide is tartozik:
Van egy AMD Athlon II X4 procim(4 magositva van X3-bol) , és megcsinaltam a "nite fele" procitesztet. Benyomtam a 100-as stress testet, beraktam utorrent letoltest, firefox letoltest, 12 lap volt megnyitva firefoxban, ennek a fele flashes oldal volt, 1 youtube videot benyomtam, zenet benyomtam, benyomtam NFS hot Pursuit 3-mat, es a Dirt 2-t is, ezeken kivul 1 win rar kibontast csinaltam. a haz oldala fel volt rakva
ASUS PC probe mutatta a legnagyobb homersekletet, 59°C-t mutatott.
En ezek utan ugy dontottem, hogy nem veszek egy jobb hutot, mert most a gyari van rajta, a tesztem szerint kitunoen teszi a dolgat.
vegyek vagy ne?
ha feloldom a +2 magot egy pheon II x2 555 BE-ben akkor kellhet neki komolyabb hűtés? most a gyári van rajta.
Nem,elég a gyári.
A Phenom II x4-esekez kérdezném, hogy jó hűtővel meddig tidnám húzni a 955-ösömet? Gyári hűtővel, alapfeszen 3,8-at ment...
THx
Hát + fesszel is max 4.2GHz, de legtöbb megáll 4GHz-n 😀
Mit takar az, hogy megáll? Fagy a gép? Mire kell figyelni?
Dirt 2 alatt újraindúlt a gép... (4 Ghz-en)
Az enyémböl max 4.1Ghz-et hoztam ki stabilan, de menne 4.2GHz is csak hogy hozzá jobb táp kéne
A Phenom II x4-esekez kérdezném, hogy jó hűtővel meddig tidnám húzni a 955-ösömet? Gyári hűtővel, alapfeszen 3,8-at ment...
THx
Mit takar az, hogy megáll? Fagy a gép? Mire kell figyelni?
Dirt 2 alatt újraindúlt a gép... (4 Ghz-en)
THx
THx
Próbálkoztam kicsit...
+0,025v emeléssel, 4024 Mhz-en vagyok... 39-40 fokosak a magok és a proci...
Szerintetek?
hali
arra volnék kivánics h Asus M4N68T-M LE V2 alaplappal lehet magot feloldani ?
igen lehet, nekem is olyan van, nekem sikerult!
Segítsetek légyszíves!".8 ról +.4 re felraktam a procit adtam neki voltot is de semmi érdemlehes valtozás mit tegyek?
Azzal a procival(meg olyan videokártyával) ne várj megváltást +600MHz-től. 😀 Nekem az előző gépemben egy HD3870-es(komolyabb grafikájú játékokban közepes grafikai beállításokkal) mellett a játékokban szinte semmit sem javított, hogy a D925-ömet 3GHz-ről 4,5-re húztam. Egyedül a szintetikus tesztekben volt érezhető a különbség.
akkor azért baszhatom a d820at, mert 3,2GHz-n és a VGA is emelve 2586 pontot csinált 3dmark 2006ban
Segítsetek légyszíves!".8 ról +.4 re felraktam a procit adtam neki voltot is de semmi érdemlehes valtozás mit tegyek?
Azzal a procival(meg olyan videokártyával) ne várj megváltást +600MHz-től. 😀 Nekem az előző gépemben egy HD3870-es(komolyabb grafikájú játékokban közepes grafikai beállításokkal) mellett a játékokban szinte semmit sem javított, hogy a D925-ömet 3GHz-ről 4,5-re húztam. Egyedül a szintetikus tesztekben volt érezhető a különbség.
hogyan tudom aktivalni az L3-mas cachet?
Alaplap: ASUS M4N68T-M-LE V2
Proci: AMD Athlon X4 645
Miért nem lesz naagyobb a teljesítmény ha megelem aproci orajelét a BIOSban?
Oda még Voltot is kell adni 😃
Miért nem lesz naagyobb a teljesítmény ha megelem aproci orajelét a BIOSban?
Oda még Voltot is kell adni 😃
am maximum game előző procim úgy húztam csak vmiért nem akart visszamenni a gépbe és odaragasztottam. elvileg működnie kellene nem? 😆
de hogyan tudom húzni?
Fogysz egy zsínort és rákötöd a procidat, és végighúzod a földön 😂 😂
és elönye , addig húzod amig szeretnéd 😃
Ezekhez nem nagyon értek😕
Vki esetleg tudja h az alaplapommal lehet-e??😜
A magasfeszultseget nem is tudom allitani ugyh sztem azt maganak allitja ahogy jo neki... 😀
A ventiket tudom meg allitani, de azt auton hagytam..csinalja ahogy akarja..😀
Örülj neki , hogy nem találtad meg a feszültség állító csúszkát ... 😆
Legalább nem feszeled szét a VGA-t ....
Én ha leülök játszani (GTA,Witcher,COD,stb) akkor *80* szoktam skálázni a csúszkát ...
(Nemsokára meg lesz a vízpumpám meg a radiátorom és rá állok a folyadékos hűtésre .... 😆😉
A ventiket tudom meg allitani, de azt auton hagytam..csinalja ahogy akarja..😀
tibor560sec: thx a tippet bar nem nekem irtad hasznat vettem...😀
kartyamat akartam huzni es nem tudtam mivel, s hogy...Aztan azzal az msi afterburnerrel meg tudtam oldani...tenyleg egyszeru a hasznalata...
3 dolgot tudok allitani... core clock + shader clock(ezt a 2-ot egyszerre tudom allitani csak) es van memory clock...
alapbol igy nez ki:
Core : 785mhz
Shader: 1570mhz
Memory: 1000mhz
ennyire engedte felhuzni:
Core : 910mhz
Shader : 1820mhz
Memory : 1140mhz
A kulombseg eszreveheto 😀
Viszont ha mar 10el feljebb viszem akkor mar nem tetszik a kartyanak es mintha pixel darabok villananak fel neha...
De azon amit irtam nincs semmi gond latszolag...65 fok fele nem megy a kari jatek kozben(metro2033al probaltam)
Szerintetek eleget tudtam felcsavarni kartyan vagy mennyivel szoktak tudni feljebb tenni az ertekeket?gondolom kartya valogatja..nekem msi n430gt-m van..
Örülök neki .... 😃
Azt tudom tanácsolni , hogy óvatosan lépésenként emeld az órajeleket illetve még óvatosabban a magfeszültséget ....
Üdv.
kartyamat akartam huzni es nem tudtam mivel, s hogy...Aztan azzal az msi afterburnerrel meg tudtam oldani...tenyleg egyszeru a hasznalata...
3 dolgot tudok allitani... core clock + shader clock(ezt a 2-ot egyszerre tudom allitani csak) es van memory clock...
alapbol igy nez ki:
Core : 785mhz
Shader: 1570mhz
Memory: 1000mhz
ennyire engedte felhuzni:
Core : 910mhz
Shader : 1820mhz
Memory : 1140mhz
A kulombseg eszreveheto 😀
Viszont ha mar 10el feljebb viszem akkor mar nem tetszik a kartyanak es mintha pixel darabok villananak fel neha...
De azon amit irtam nincs semmi gond latszolag...65 fok fele nem megy a kari jatek kozben(metro2033al probaltam)
Szerintetek eleget tudtam felcsavarni kartyan vagy mennyivel szoktak tudni feljebb tenni az ertekeket?gondolom kartya valogatja..nekem msi n430gt-m van..
Totál kezdő vagyok. A videókártyámhoz (asus gt240) kapott gyári szoftverek között van 1 amivel lehet az órajeleket variálni(Smartdoctor). De nincs jelentős külömbség bármilyen órajelen használom, csak 2-3fps. Valamely más alkatrész fogja vissza a teljesítményt, vagy ne is várjak többet vga tuningtól?
Még valami: processzornál kb. mi a kritikus hőmérséklet? athlon 5600+om van, 70-75 fokra is felmegy játék közben. Aggódnom kéne?
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy annak a kártyának a tuningjától ne várj sokat. Sajna. 😕 A 70-75 fok még normális, de ha esetleg tovább szeretnéd húzni a procit, akkor már ajánlott lenne egy új hűtő, viszont alap feszen nyugodtan húzhatod, amíg bírja. 😀 Az én régi procim(D925) éveket pörgött 4,5GHz-en, és játék(!) közben is felszökött 80-85fokra, hát még tesztek alatt... 😆 Lényeg, hogy immáron az új tulajdonosánál kb 5 évesen még mindig tökéletesen fut, úgyhogy 70-75 foknál nem kell aggódni. 😉
Totál kezdő vagyok. A videókártyámhoz (asus gt240) kapott gyári szoftverek között van 1 amivel lehet az órajeleket variálni(Smartdoctor). De nincs jelentős külömbség bármilyen órajelen használom, csak 2-3fps. Valamely más alkatrész fogja vissza a teljesítményt, vagy ne is várjak többet vga tuningtól?
Még valami: processzornál kb. mi a kritikus hőmérséklet? athlon 5600+om van, 70-75 fokra is felmegy játék közben. Aggódnom kéne?
VGA-hoz próbáld ki az MSI Afterburnert .... szerintem a laikusok is könnyen elboldogulnak vele ....
A CPU kérdésében pedig akkor aggódj mikor füstöl 😆
Ez mennyire rongálja a procit?
Igazából a mai procikat nem rongálja a húzás, ha jól vannak hűtve és kapnak megfelelő feszültséget! Ezeket a mai procikat nehezebb tönkretenni, mint a régieket. A 60 fok az még nem mondható vészes hőfoknak.