most van 3 rendszerhűtő bent, abból 2 sufni, de am szereztem egy 9 meg 1 6 centiset még, a 6 centist rávágom holnap az mcp-re 😃
most elé van simán állítva egy 7 cm-s, már ígyis 10-15 fokkal hűvősebb, de az lesz majd az igazi, azt közvetlen odatudom tenni.
jaja, csak iylen sufnihoz elegendó ez a módszer, nekem pl. 2 okból kellett ehhez folyamodnom, egyik, hoyg egyik ventimen sincs csati -.-
másik, hogy az alaplapon is csak 1 hely va nerre a célra..
szal maradt a molex, abból van sok..
na, ugye képen látod a színeket, és jobbról balra a pirosba és a feketébe, beledughatod a pirosba a piros kábelt, feketébe a feketét, ( ha a ventin van más kábel is, NEM szabad bedugni, csak piros és fekete kell)
spleenszuru írta:
a molex dugó piros és amelletti feketéjébe be lehet dugni a venti piros sé fekete vezetékét, és úgy műkszik, mert uyganugy 12v feszt ad neki mint az alaplap 😀
nekem is úgy van bent 2 venti is
a molex dugó piros és amelletti feketéjébe be lehet dugni a venti piros sé fekete vezetékét, és úgy műkszik, mert uyganugy 12v feszt ad neki mint az alaplap 😀
Hali haveromtól vettem 2-ért Maxtor 40GB-os vinyót és van 2db vinyóm és 45 körüli fokra emelkedtek,de elcsórtam 1 8cm-es sleeve bearing hűtőt is csak a vezeték van elvágva és gondoltam jó lesz házba beszerelni(állítólag aztmondta,h ez tápból volt) milyen csatlakozó van a végén?,mert megszeretném csinálni és beeakarnám szerelni,h kiszellőzze azt a sok meleget a házból :/
Hello
10 percig futtattam a gépemen az ORTHOST maximálisan felhúztam a proci hűtoventillátorát a kezdő hőfok 40 foknál volt 10 pec után pedig elérte az 57 fokot,nem tudom hogy ez most jónak minősül?
niteforce írta:
enyém is jobban festene egy HD6870-nel 😃😃
én vettem bele zöld ledes ventit meg zöld neont 😜 😜
nekem jó lenne egy CM 342-es ház. abba ez a 2 venti és kész is. nem is kéne több modd bele. VGA meg ugye a 3850 jön majd ha el nem adják. ha eladja akkor 8800GT lesz
tasiadam írta:
a legjobb eddigi sufnim: Floppynak ugye kivan hagyva 1 hely. Méregettem h hogy férne be egy 9cm-es giga de ahhoz vágni kéne. ott volt a floppynak a tolós tatrója betettem a vinyót kiszedtem a hely takarót. oda nyomtam alá egy kis zsepit a vinyóval meg utánna a házhoz nyomtam a ventit h ne essen le. Este olyan mint egy drága CM ház 😆
jó a sufni tuning!
én lefestettem az én házamat, és vágtam az oldalára egy négyzetet, plexit ragasztópisztolyoztam oda, és én amikor vettem egy ventit nem tudtam feltenni fúrtam neki lukat 😃
nekem is le kéne fújni utánna meg meghackelni a házat. én is beleragasztanék plexit bár anyira nem izgat mi van benne amíg gyenge 😆
tasiadam írta:
a legjobb eddigi sufnim: Floppynak ugye kivan hagyva 1 hely. Méregettem h hogy férne be egy 9cm-es giga de ahhoz vágni kéne. ott volt a floppynak a tolós tatrója betettem a vinyót kiszedtem a hely takarót. oda nyomtam alá egy kis zsepit a vinyóval meg utánna a házhoz nyomtam a ventit h ne essen le. Este olyan mint egy drága CM ház 😆
jó a sufni tuning!
én lefestettem az én házamat, és vágtam az oldalára egy négyzetet, plexit ragasztópisztolyoztam oda, és én amikor vettem egy ventit nem tudtam feltenni fúrtam neki lukat 😃
Superlompos:Szerintem nem melegszik túl a procim,2400 inteles gyári hűtővel ha unatkozik akkor 40 fokos ha játszok akkor olyan 55 fokos,szerintem ez elég jó.Csak kíváncsiságből kérdeztem a ventiket😆
Dehogy törtne még 200% nál is menne. Hisz van olyan erős venti ami magát eltolja egy helybe mégse törnek el a lapátjai több tízezer rpm kellene ahhoz. Előbb ég le a motor. És van ahol van túlfesz védelem. Próbáltam már 14 voltot ventinek adni de nem mozdult
A ventilátorokat nem tudod 100%-nál tovább oc-zni. Vagy adsz egy kis feszt nekik és ha szerencséd van akkor darabokra törnek a ventilátorok.
Erre nincs lehetőség. Ha nagyon melegszik a processzor ki kell tisztítani a hűtőjét, esetleg újra kell pasztázni. Ha ez nem segít, akkor kell venni rá egy komolyabb hűtőt.
Francios írta:
Üdv!
A gépem az utóbbi hónapban nem működik rendesen, ezért nézegetem, hogy mi lehet a baja. Core Temp-el megvizsgáltam a procim (Intel Pentium Processor E2200) és nekem elég melegnek tűnik. Bekapcsoláskor 30 °C használatkor viszont 40-60 °C-ig melegszik, sőt nagyobb terhelés esetén 80 °C fölé is emelkedik. Eddig sosem volt vele gond úgyhogy nem is mértem. Szerintetek ennél a típusnál ez mennyire számít magasnak?
Újra kell pasztázni gondolom ennyi év alatt tuti oda száradt. 1 hónapja szervizeltem egy gépet alapjáraton közel 50 fok volt pasztázás után terhelve nem ment tovább 50 nél
Francios írta:
Üdv!
A gépem az utóbbi hónapban nem működik rendesen, ezért nézegetem, hogy mi lehet a baja. Core Temp-el megvizsgáltam a procim (Intel Pentium Processor E2200) és nekem elég melegnek tűnik. Bekapcsoláskor 30 °C használatkor viszont 40-60 °C-ig melegszik, sőt nagyobb terhelés esetén 80 °C fölé is emelkedik. Eddig sosem volt vele gond úgyhogy nem is mértem. Szerintetek ennél a típusnál ez mennyire számít magasnak?
Üdv!
magán a kártyán is lehet áttolni egy csavart, ha jó helyre tekered, akkor nem lesz baja, nekem régi VGA-ba az előző tulaj beletekert egy 5 centis csavart. nem azt mondom hogy tedd ezt, de a borda az csak egy fémdarab, szóval nyugostan beletekerheted a ventit.
az a 75 fok bőven jó ha nem mered akkor nem kell az még a 90 fokos határ alatt van. Amúgy a büdös életbe nem tennéd tönkre ha csak a bordát piszkálod hisz mi az alumínium semmi más csak magához a kártyához ne piszkálj. De mondom 75 fok bőven jó
ÉS a csavar miatt nem lessz baja?Egyszerűen csak csavarjam bele?????😕Bár van egy felesleges táp ventilátorom azt felcsavaroznám a gép oldalára és akkor pont ráfújná a levegőt a vidikarira
elemet kivenni úgy kell, hogy megkeresed, a foglalatában van az érinkező ami hozzáér, azt a keret felé húzod, hogy ne szorítsa az elemet, ezután másik kezeddel kiveszed az elemet.
vársz 5 percet, és akkor már csak be kell pattintani
hector maio írta:
Nem is tudom hogy kell kivenni az elemet 😃 hogy kell? 😃 amúgy igen a szervizbe nagyon át tudnak b*szni 😕
Hogyne aki nem nagyon vágja a dolgokat azoakt átverik simán. Velem is próbálkoztak mikor bevittem a régi laptopomat abba mér DDR1-ram avolt és lefagyott rajta 2-3 progi de azok más gépen simán futottak. Ők erre azt mondták ,hogy azt a programot nem ők csinálták pedig el is olvasták a hibát amit kiírt a progik és az ált rajta hogy a ram al valami gondja van mondtam nekik hogy rossz a ram és fogadtunk 1000 Ft-be hogy igazam lesz szétszedtük a gépet egyik ramot kivettük beindítottuk és akkor lás csodát fagyás nélkülment az összes olyan program ami idáig lefagyott 😂😂😂😂😂😆
ere én csak annyit mondtam neki."Na kinek lett igaza hülyék"
A ráadás hogy 1000Ft-t nyertem és garanciából kicserélték a ram-ot.😆
most elé van simán állítva egy 7 cm-s, már ígyis 10-15 fokkal hűvősebb, de az lesz majd az igazi, azt közvetlen odatudom tenni.
másik, hogy az alaplapon is csak 1 hely va nerre a célra..
szal maradt a molex, abból van sok..
na, ugye képen látod a színeket, és jobbról balra a pirosba és a feketébe, beledughatod a pirosba a piros kábelt, feketébe a feketét, ( ha a ventin van más kábel is, NEM szabad bedugni, csak piros és fekete kell)
képet tudsz linkelni,h hogyan nézz ki a dugója?😀
Ja és hogy kell húzni a procit?? Kérlek segítsetek😀
10 percig futtattam a gépemen az ORTHOST maximálisan felhúztam a proci hűtoventillátorát a kezdő hőfok 40 foknál volt 10 pec után pedig elérte az 57 fokot,nem tudom hogy ez most jónak minősül?
enyém is jobban festene egy HD6870-nel 😃😃
nekem jó lenne egy CM 342-es ház. abba ez a 2 venti és kész is. nem is kéne több modd bele. VGA meg ugye a 3850 jön majd ha el nem adják. ha eladja akkor 8800GT lesz
jó a sufni tuning!
nekem is le kéne fújni utánna meg meghackelni a házat. én is beleragasztanék plexit bár anyira nem izgat mi van benne amíg gyenge 😆
jó a sufni tuning!
Erre nincs lehetőség. Ha nagyon melegszik a processzor ki kell tisztítani a hűtőjét, esetleg újra kell pasztázni. Ha ez nem segít, akkor kell venni rá egy komolyabb hűtőt.
Üdv!
Újra kell pasztázni gondolom ennyi év alatt tuti oda száradt. 1 hónapja szervizeltem egy gépet alapjáraton közel 50 fok volt pasztázás után terhelve nem ment tovább 50 nél
Üdv!
65 nm nél én nem lepődők meg ilyeneken.
nem is kell rá jó az ugy a passziv hütésüek álítolag erösebbek mint aktivhütésü társaik.
Akkor majd szereljem fel a gép oldalára azt a táp ventillátor???Hogy fújjon rá levegőt?
nem is kell rá jó az ugy a passziv hütésüek álítolag erösebbek mint aktivhütésü társaik.
És azt hogy kell rá kell csavarozni?😊
igen, vagy ha van rajta hely, akkor van ilyen rögzíző szar, azzal , de ha nincs hely, akkor jó a csavar is
Szerintetek nem sok egy kicsit az 256-os nvidia geforce 6600-as tól hogy játék közben felmegy 75 fokra?Csak passzív hűtése van.
Passzív hűtés mellet nem biztos, hogy az olyan sok.
vársz 5 percet, és akkor már csak be kell pattintani
Nem is tudom hogy kell kivenni az elemet 😃 hogy kell? 😃 amúgy igen a szervizbe nagyon át tudnak b*szni 😕
Hogyne aki nem nagyon vágja a dolgokat azoakt átverik simán. Velem is próbálkoztak mikor bevittem a régi laptopomat abba mér DDR1-ram avolt és lefagyott rajta 2-3 progi de azok más gépen simán futottak. Ők erre azt mondták ,hogy azt a programot nem ők csinálták pedig el is olvasták a hibát amit kiírt a progik és az ált rajta hogy a ram al valami gondja van mondtam nekik hogy rossz a ram és fogadtunk 1000 Ft-be hogy igazam lesz szétszedtük a gépet egyik ramot kivettük beindítottuk és akkor lás csodát fagyás nélkülment az összes olyan program ami idáig lefagyott 😂😂😂😂😂😆
ere én csak annyit mondtam neki."Na kinek lett igaza hülyék"
A ráadás hogy 1000Ft-t nyertem és garanciából kicserélték a ram-ot.😆
Inkább akkor Arctic Cooling Freezer 13 Pro. Olcsóbb és talán még jobb is. Keress teszteket.
Köszi, szétnézek a világhálón 😃
Ti milyen hőmérsékletfigyelő programot használtok?
Speedfan azzal még lehet húzni a ventiken is.