Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
hát jó vegyétek a sok szar tápot ti fogjátok megbánni.
Azt örüljetek a fejeteknek ha elindul. Lehet idejönni, hogy ha az enyémet így meg úgy elbírja meg elindul szuper táp, elég egy 5 ezer forintos szarral kiszolgálni a 100 ezres gépet persze.
Rohadtul félrevezető!
Attól még hogy ti ezt használjátok, ne biztassatok erre másokat is!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
niteforce írta:
Attól hogy neked megfelelő a HKC ne ajánld másoknak, mert nem jó.
Gondolom te is láttad azt a HKC teszt videót. Ijesztő...
Attól hogy most még megy, nem azt jelenti hogy a hardvereidnek jót tesz az a borzalmas feszültségingadozás...

szerintem nincs semmi gond azzal a HKC táppal, van TÜV vizsgája szal rossz nem lehet... nameg amúgyis MINDEN táp túl van biztonsági okokból dimenzálva
az Én 500W-os Maxcube-omnak nincs TÜV-je s a hatásfoka is csak 72% mégis vígan elfuttat egy 6magos SLI rendszert... csak nagyobb OC-nál (VGA fesz emelés) vannak kisebb problémák de az alaplap szépen lekezeli egy képernyő villanással (miközben alapra dobja a VGA-k frekijét)
0
0
0
0
niteforce avatar
Attól hogy neked megfelelő a HKC ne ajánld másoknak, mert nem jó.
Gondolom te is láttad azt a HKC teszt videót. Ijesztő...
Attól hogy most még megy, nem azt jelenti hogy a hardvereidnek jót tesz az a borzalmas feszültségingadozás...
0
0
0
0
getcarter avatar
nem véletlenül írtam a full hd-t, ha valaki 200k-s gépet akar az ne spóroljon semmin de azon sem fognak látványban jobban futni a gémek mint egy 80k-s quad-on
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ez rohadtul nem olyan mert pl egy amd sempron 140 es 7000ft os procival is ugyan úgy el lehet gépezni évekig mint egy i10 50000000k val csak jó erő különbség van de a HKC az olyan táp ami veszélyes a gépre megbízhatatlan szar rossz minőségű. Mindenki aki jobban ért a táphoz tiltana el tőle mert egyszerűen időzített bomba.
0
0
0
0
getcarter avatar
niteforce írta:
sykes írta:
mé xar a HKC? azé me kicsit zümmög?😆

mert ugyanolyan pontatlanok a feszultsegei mint egy codegennek es ugyanugy nem tudja leadni a rairt teljesitmenyt.

lehet, de ez is olyan, hogy valakinek i10 500000k kell mert azzal sokkal jobb játszani, holott gy quadcore-al is lehet fullhd-ban lag mentesen játszani
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
jumbo írta:
Szidja mindenki a Codegeneket mint az állat/meg az olcsóbb társait/....pedig egy átlag felhasználónak nem kell 15 ezer forintos tápegység.A codegen 400 as tápok még a P4-P3 esekre lettek kitalálva....nem az újabb gépekre.Ennek ellenére kihajt egy kisebb dualos procival és vga-val felszerelt gépet./Ez a 450 es meg egy kicsivel nagyobbat is...CODEGEN 450W PFC van ahol 2 év garival is bőven 10 alatt van az ára/
Elfüstöl meg tönkrevágja az egész géped...ez bármelyikkel előfordulhat....de igen kicsi az esélye!!!Hacsak nem a bal***ságod miatt történik.
Csak abba kell belegondolni,hogy szinte az összes irodai gép ezekkel van felszerelve...ahol azért lényegesebben fontosabb adatok szerepelnek ,mint egy otthoni felhasználó gépén...és mégsem rohangálnak lecserélni őket!!!Mert működnek.

Igen, le is írtad a lényeget hogy "irodai gép", de mondjuk egy erős PC-re ne vád el hogy valaki Codegen tápot fog kötni, ha csak nem akarják a sírba vinni a gépet.
Mert van különbség irodai gép és otthoni játékra használt gép között.
0
0
0
0
niteforce avatar
sykes írta:

mert ugyanolyan pontatlanok a feszultsegei mint egy codegennek es ugyanugy nem tudja leadni a rairt teljesitmenyt.
0
0
0
0
getcarter avatar
0
0
0
0
Keksz03 avatar
kalashnikoff írta:
penzessandor írta:
Corsair CX500W V2 CMPSU-500CXV2 vélemény, megéri az árát?

Természetesen meg. A Corsair az egyik legjobb minőségű tápegység. (és más téren is az élen van) viszont árilag "kicsit" drágább. 12-ért már lehet kapni Chieftec CTG-500-at. Ugyan olyan minőségű.

Hát a Corsair sem olyan már mint régen, bár egyelőre még mindig jó tápokat adnak ki a kezeik közül de a CX széria nem túl nagy szám, én biztos nem vennék, annyiért vannak már Enermax, Chieftec és Coolermaster tápok is...
0
0
0
0
niteforce avatar
jumbo írta:
Szidja mindenki a Codegeneket mint az állat/meg az olcsóbb társait/....pedig egy átlag felhasználónak nem kell 15 ezer forintos tápegység.A codegen 400 as tápok még a P4-P3 esekre lettek kitalálva....nem az újabb gépekre.Ennek ellenére kihajt egy kisebb dualos procival és vga-val felszerelt gépet./Ez a 450 es meg egy kicsivel nagyobbat is...CODEGEN 450W PFC van ahol 2 év garival is bőven 10 alatt van az ára/
Elfüstöl meg tönkrevágja az egész géped...ez bármelyikkel előfordulhat....de igen kicsi az esélye!!!Hacsak nem a bal***ságod miatt történik.
Csak abba kell belegondolni,hogy szinte az összes irodai gép ezekkel van felszerelve...ahol azért lényegesebben fontosabb adatok szerepelnek ,mint egy otthoni felhasználó gépén...és mégsem rohangálnak lecserélni őket!!!Mert működnek.

De mennyit fogyaszt egy irodai pc? Maximum 100 wattot. Meg szep hogy elviszi. Egy atlag gamer gep azert tobbet fogyaszt. Es mellesleg ha te jatszol es minden maxon porog. Egy titkarno gepe meg hol megy 90% os kihasznaltsag folott? Nekem volt egy kb 70wattot evo kis konfogom. En hulye rabiztam egy mercuryra amire 400w volt irva. Talald ki mi tortent...
Ne biztass senkit ilyen szarok vetelere mert meg fogjak banni. Raadasul tobbet fogyaszt mert nincs am 80+ os hatasfok. Meg is terul egy ido utan a jobb tap. Raadasul olyan pontatlan feszeket ad hogy nincs az a gep ami azt hosszutavon birja
0
0
0
0
Joker avatar
penzessandor írta:

Sztem ez jobban megéri mert ugyanannyi az ára de erősebb és jobb márka😀

Enermax ENP550AWT
https://www.ecomastertek.com/images/psu_enp550awt_lrg1.jpg
0
0
0
0
jumbo avatar
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
penzessandor írta:

Természetesen meg. A Corsair az egyik legjobb minőségű tápegység. (és más téren is az élen van) viszont árilag "kicsit" drágább. 12-ért már lehet kapni Chieftec CTG-500-at. Ugyan olyan minőségű.
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A HKC-t tényleg érdemes kilüni. Nekem mondjuk másfél évig az volt a gépemben. De aztán vettem egy Chieftec CTG 500-ast, mert a GTX460-at szégyen lett volna rákötni a HKC-ra, s nem lett volna hosszú életű a kártya.

A HKC tápegység régi gépekbe való, ilyen pentium III-ba ahol max 100-120W a max fogyasztás, mert attól nem csuklik össze.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Codegen az macskadobálásra, meg ha mondjuk Heloween van, és cukor helyett odaadod a gyerekeknek a Codegen tápot. Na ezekre tökéletes.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Ha sz*r tápra bízod rá a géped, akkor a végeredmény nem lesz épp örömteli.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
HunFeri1994 írta:
Superlompos írta:
HunFeri1994 írta:
Chieftec tápnál olvastam hogy egy csomó védelmet nyújt...
pl:
-Túlfeszültség védelem
-Zárlat védelem
-Túlterhelés elleni védelem
-Túláram védelem
-Túlmelegedés elleni védelem.

Lényegébe ezért szeretném megvenni ....
De ezek a védelmek teljesen védik vagy csak próbálják védeni ? Már mint úgy értem hogy pl: a zárlatvédelem= ez teljes mértékben megtudja akadályozni ?

Ezek minden tápegységben benne vannak, persze az olcsóbbakban jóval gyengébbek ezek a védelmi eszközök.

Nekem most HKC 450W-os tápom van sokan mondják hogy cseréljem le egy Chieftec 500W-os tápra... de elég drága és nem tudom mit tegyek mert szeretnék jobb videokártyát és processort venni de félek hogy nem fogja bírni a HKC tápom és a végén annyi a gépnek ... nem tudom mit tegyek hagyjam a HKC-t vagy vegyek egy újat... Szerinted?

Új cuccok berakása előtt mindenképp cserélj tápot. Nem éri meg rábízni arra a hulladékra a géped.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
HunFeri1994 írta:
Superlompos írta:
HunFeri1994 írta:
pl:
-Túlfeszültség védelem
-Zárlat védelem
-Túláram védelem

De ezek a védelmek teljesen védik vagy csak próbálják védeni ? Már mint úgy értem hogy pl: a zárlatvédelem= ez teljes mértékben megtudja akadályozni ?

Ezek minden tápegységben benne vannak, persze az olcsóbbakban jóval gyengébbek ezek a védelmi eszközök.

Nekem most HKC 450W-os tápom van sokan mondják hogy cseréljem le egy Chieftec 500W-os tápra... de elég drága és nem tudom mit tegyek mert szeretnék jobb videokártyát és processort venni de félek hogy nem fogja bírni a HKC tápom és a végén annyi a gépnek ... nem tudom mit tegyek hagyjam a HKC-t vagy vegyek egy újat... Szerinted?

A HKC-k mind sz*rok.Vegyél egy Chieftechet.😉
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
Araboktól a határ úton 😃

olyasmi, de OEM
0
0
0
0
no avatar
Superlompos írta:
HunFeri1994 írta:
pl:
-Túlfeszültség védelem
-Zárlat védelem
-Túláram védelem

0
0
0
0
NTSC Jani avatar
HunFeri1994 írta:
pl:
-Túlfeszültség védelem
-Zárlat védelem
-Túláram védelem

0
0
0
0
niteforce avatar
HunFeri1994 írta:
pl:
-Túlfeszültség védelem
-Zárlat védelem
-Túláram védelem

Mindegyik chieftecben benne vannak ezek, csak az iarena nem tud annyit leadni mint ami rá van írva. Persze nem szar táp, de egy-két ezerrel drágábban már CTG van ami jobb.
0
0
0
0
no avatar
pl:
-Túlfeszültség védelem
-Zárlat védelem
-Túláram védelem

0
0
0
0
niteforce avatar
Araboktól a határ úton 😃
0
0
0
0
no avatar
tasiadam írta:
HunFeri1994 írta:
hát ma hoztam egy árlistát de csak annyi van ráírva hogy:
Chieftec 500W táp 12.cm.dob. => ára : 18,300Ft

CTG550-est vettem 7 ezerért

Lol.... Hol vetted? ! ...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Andris1994 írta:
600W LC Power LC600H-12, V2.31
Ehez mit szoltok jo???

Hulladék egy tápegység.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Andris1994 írta:
Ehez mit szoltok jo???

Hát nem ajánlott vételre. Nem Codegen szint, de nagyon azt súrolja.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jó, de az kamionról pottyant le.

12-ért lehet venni a CTG500-at.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
HunFeri1994 írta:

CTG550-est vettem 7 ezerért
0
0
0
0
niteforce avatar
Andris1994 írta:
Ehez mit szoltok jo???

nem találtam meg a kis táblázatomban, de ahogy elnézem az LC***H nem túl jó 😞
0
0
0
0
niteforce avatar
HunFeri1994 írta:

18.300 Ft 😲😲
az rohadt sok ne onnan vedd!
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Chieftecnek mi a típusa?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
HunFeri1994 írta:
Egy új tápot akarok venni mert azt hallottam hogy a HKC táp nagyon rossz és könnyen tönkre mehet a gép tölle ...stb.
Szerintetek milyen Tápot vegyek?
(Thermaltake V3 Black Edition-van és ebből adódóan fontos a számomra az is hogy elég hosszú legyen a vezeték).
Én erre a két tápra gondoltam :-Chieftec 500W
vagy
-Hipro 520W
Természetes az is a célom hogy majd idővel egy 4magos procit és egy 256bit-es videokártyát is akarok venni és úgy szeretném a tápot hogy azért jól bírja....

az az árától függ, ha CTG500 akkor persze megéri, nekem 550Wos CTG-m van és nem nagyon szeret melegedni
0
0
0
0
no avatar
Egy új tápot akarok venni mert azt hallottam hogy a HKC táp nagyon rossz és könnyen tönkre mehet a gép tölle ...stb.
Szerintetek milyen Tápot vegyek?
(Thermaltake V3 Black Edition-van és ebből adódóan fontos a számomra az is hogy elég hosszú legyen a vezeték).
Én erre a két tápra gondoltam :-Chieftec 500W
vagy
-Hipro 520W
Természetes az is a célom hogy majd idővel egy 4magos procit és egy 256bit-es videokártyát is akarok venni és úgy szeretném a tápot hogy azért jól bírja....
0
0
0
0
niteforce avatar
WackoSheep írta:
8-10 et szánnék rá mit ajánlotok?

FSP APN400W
vagy chieftec CTG 400W
0
0
0
0
greenmelon avatar
A Cooler Masterrel csak óvatosan, van olyan szériája ami gyengén sikerült.
0
0
0
0
Joker avatar
kalashnikoff írta:
NagyZ írta:
niteforce írta:
NagyZ írta:
niteforce írta:
NagyZ írta:
Sziasztok!

Egy Corsair TX-650W v2 táp jó választás 17.000ft ért ?

igen

Tuti ? Gari végéig nem tervezek más tápot. (5 év)

Persze 650W sok évig elég lesz, bár szerintem 5 év múlva már a fele se lesz kihasználva. V2-esek jó minőségűek.

Kicsit utána olvastam, szinte mindenki szidja, hogy 3-4 hónap alatt meghaltak vagy mert nagyon hangos, még gondolkodom egy kicsit rajta hogy kell e. 😃

A V2-esek jók. És már maga a Corsair név is megerősíti, hogy milyen is valójában.

Nekem is corsair van és semmi baj nincs vele és sztem nem is lessz de ha inkább más márkánál döntenél ajánlom ezeket én:Enermax,Cooler Master,FSP,Chieftec.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
NagyZ írta:
niteforce írta:
NagyZ írta:
niteforce írta:
NagyZ írta:
Sziasztok!

igen

Persze 650W sok évig elég lesz, bár szerintem 5 év múlva már a fele se lesz kihasználva. V2-esek jó minőségűek.

Kicsit utána olvastam, szinte mindenki szidja, hogy 3-4 hónap alatt meghaltak vagy mert nagyon hangos, még gondolkodom egy kicsit rajta hogy kell e. 😃

A V2-esek jók. És már maga a Corsair név is megerősíti, hogy milyen is valójában.
0
0
0
0
NagyZ avatar
niteforce írta:
NagyZ írta:
niteforce írta:
NagyZ írta:
Sziasztok!

igen

0
0
0
0
niteforce avatar
NagyZ írta:
niteforce írta:
NagyZ írta:
Sziasztok!

igen

0
0
0
0
NagyZ avatar
niteforce írta:
NagyZ írta:
Sziasztok!

igen

0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Köszi a megerősítést! 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
Az XFX tápegységek azok jó minőségűek?

nagyon!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az XFX tápegységek azok jó minőségűek?
0
0
0
0
niteforce avatar
NagyZ írta:
Sziasztok!

igen
0
0
0
0
NagyZ avatar
Sziasztok!

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció