Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sanko74 avatar
Piero:A keret max 55e Ft.Csak azért gondoltam,máshol dícsérték.
Valoban TN paneles,60hz de a legjobbak közé tartozik.

Ha valaki tud ebben az árban,örülnék neki .
0
0
0
0
Puffin avatar
sanko74: 60Hz-es TN paneles monitor. Én nem ajánlanám!
0
0
0
0
visor261 avatar
sanko74 azt hogy én egyetlen helyen sem találom hogy mennyi a képfrissítése(hány fps-en tudsz majd játszani) ami általában egy fő szempontnak számít monitorok terén.

Piero Bocs félreírtam javítva, de a korlátozásnál jól írtam a 30-at.
0
0
0
0
Puffin avatar
visor261: a HDMI 2.0 tudja a 4K 60Hz-et, de a kártyán csak 1.4 van.
0
0
0
0
visor261 avatar
burkos82 valami kissebb gépigényű játékkal és/vagy minimális grafikával kéne megnézni ha azzal is laggol akkor vagy egy hwinfo kéne vagy egy feladatkezelő hogy kiderítsük mi húzza le ennyire.

Vagy azt megnézni hogy lekorlátozod olyan 30-20 fps-re és úgyis szaggat-e. Mert jónak kéne lennie 4kban 30hz frissítéssel vagy 2k 60hz, fhd 120hz(adatátvitel korlát miatt vagy magas frissítés vagy magas felbontás).
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Akkor nagy valószínűséggel kevés a gép teljesítménye a 4K-hoz.
0
0
0
0
burkos82 avatar
Kipróbáltam az f1 2016al. Full HD be jó. Feljebb az is szaggat.
0
0
0
0
visor261 avatar
burkos82 Próbáld ki egy másik játékkal

sanko74 Hát ha képfrissétés nélkül nem tudom milyen alternatívát mondjak...
0
0
0
0
sanko74 avatar
Sziasztok!
Mi a véleményetek errről
Benq RL2455HM monitor.
Játékra kellene (is).Vagy valami ebben a árkategóriában?
Köszi előre is.
0
0
0
0
burkos82 avatar
Sziasztok. Vettem egy 4k tévét a gépemhez. De irdatlanul szaggat a fifa17el. Vissza vettem full HD ra is és akkor is. Hdmi kábellel van hozzá kötve. Mi lehet a baj. Valaki segítsen.
samsung 49ku6400
0
0
0
0
WeKing avatar
Köszi a választ 😀 a mostaniban is van hangszóró de nem használom mer egy f*s 😃 meg amúgy is mindig fejhallgatóval nyomulok 😀
0
0
0
0
visor261 avatar
WeKing Ahogy nézem ez a legolcsóbb monitor ami tud 144hz-t 75kért, úgyhogy ha arra mész akkor igen.Spoiler!
Ráfizetéssel lehet még 2 aoc azokban van hangszóró is az egyikben még usb foglalat is
0
0
0
0
WeKing avatar
Emberek! Ez monitor megéri az árát? (Bocs csak ilyen linkem van)

http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/acer/gn246hlbbid-p228706257/

Megéri? Nekem ez elég sok pénz egy monitorért deha megéri hát legyen.. vélemények?
0
0
0
0
Hunork avatar
Hali!
Valakinek van személyes tapasztalat a Samsung C24F390FHU monitorról? Ugyebár ívelt, Freesync (nekem R9 van, juhé).
Bónusz: a teljesen hibátlan, jól működő BenQ GL2240 LED monitorom mennyit ér egy eladás esetén?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Azt tudom hogy ez nem az 😃 Szerintem az jó lesz, köszönöm 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Az pont nem 16:9-es. 😃
Mondjuk Asus VA32AQ?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
LG 34UM88-P mit gondoltok? 30" feletti monitort keresek minimum 1440p felbontással. És inkább 16:9-el.
0
0
0
0
visor261 avatar
Nekem már volt egy érdekes vitám azzal kapcsolatban hogy neki elromlott amit adtak hozzá ezért vett egy másikat hozzá, de mivel azt ő vette ezért megtartja én meg vegyek magamnak... aznap nem lett véve monitor.
De amúgy nem rossz van hdmi,fhd,jack és még ips is... egyedül az szúrja a szemem hogy nem lefele vannak hanem kifele a csatlakozók nekem meg falig be vanlökve... de ha nem találok mást addig akkor még visszatérek erre a beszélgetésre.
0
0
0
0
Puffin avatar
Természetesen! Magától értetődő hogy tápkábel jár hozzá. 😃
0
0
0
0
visor261 avatar
na végre... már azthittem még 1 vga-val többSpoiler!
a monitor elromlik de a kábelek még működnek... és csak gyűlnek... 😆
😃 de azért ups kábel is mellékelsz mellé? 😜
0
0
0
0
Puffin avatar
22ezer forintért gondoltam meghirdetni, tip-top állapotban, dobozában, DVI kábellel.
0
0
0
0
visor261 avatar
Csak nézegettem mert a médiába is kiárusítás van meg az auchan is akciózgat, de én inkább a fekete napokat várom...

Spoiler!
de azért érdekelne hogy mennyiért válnál meg tőle 😊
0
0
0
0
Puffin avatar
Nincsmit! 😃 Csak körül kell nézni kicsit, PCX-en is van szűrő a keresésnél!

Spoiler!
Amúgy napokon belül eladó az LG 22EA53VQ-P monitorom.
0
0
0
0
visor261 avatar
Hát ja csak az nekem olyan 1 fiztetés úgy hogy még pótolni kell hozzá... 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
The Emptiness: lentebb visor261 kolléga 2-őt is írt abban az árban, az egyik VA a másik IPS paneles.
0
0
0
0
Puffin avatar
The Emptiness: TN paneles monitort nem veszünk már ilyen árkategóriában!!!

visor261: jók a VA paneles monitorok is, én is olyat tervezek venni. Lentebb írtam, Csak nem ilyen árkategóriában. 😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
[LINK]
Mennyire jó szerintetek az árkategóriájában?
0
0
0
0
visor261 avatar
Igen azt olvastam hogy az ips veri világosban de a feketénél pont fordítva.
Csak gondoltam rákérdezek itt is mert sokan mondják hogy a va annyira nem jó... pl: látószög, az ips stabilabb és megbízhatóbb.
0
0
0
0
Puffin avatar
visor261: a BenQ-nál jobb a fekete a panel miatt.
0
0
0
0
visor261 avatar
Melyik jobb?

PHILIPS 227E6EDSD/00

BENQ GW2270H
0
0
0
0
Puffin avatar
Én Acer XZ271-et néztem.
0
0
0
0
Puffin avatar
A 29"-os olyan mint egy csík. 34 alatt nem vennék wide screen monitort.
Én is íveltet akarok most venni, csak 16:9-ben.
0
0
0
0
fbalage avatar
Sziasztok!

Érdeklődnék nektek biztos nagyobb tapasztalatotok van e téren.
Monitort szeretnék vásárolni. Lényege h IPS paneles legyen wide(21:9) képarány és lehetőleg LG. Három típus között vacilálok ami megengedhető magnak.

LG 29um68-p
LG 29uc88 ekkora méretben jó e ha ívelt?
LG 34um68-p

A 34est kizárnám hely szűkében.

Ha van ötlet szívesen várom akkor is ha nem lg.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
xCube Hát olyan 250.000 mert még kell vennem egy GTX 1080-at is.
0
0
0
0
Puffin avatar
grabka: vannak kifejezetten ilyen célra való videókártyák.
0
0
0
0
grabka avatar
Akkor hogy működik az hogy pl mediamarktba 1 képet húznak szét "20" monitoron, akkor a felbontást egybe kell kezelni, nem?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
grabka Nem lehet! A két monitoron ugyan az a kép lesz!
0
0
0
0
grabka avatar
Sziasztok. Lenne még egy olyan kérdésem hogy van-e olyan eszköz, amit HDMI slot-ba dugok és arra két monitort csatlakoztatva a gép külön-külön tudja kezelni a megjelenítést. Tehát a gépben egy darab HDMI slot van és ebből szeretnék kettőt csinálni és a két képet külön külön szeretném kezelni.
0
0
0
0
xCube avatar
@Quadgame94: Mennyi lenne rá a keret?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Gondolkozom, hogy vegyek egy új monitort. A koncepcióm az hogy falra szerelhető legyen. Jelenleg egy tetőtérben lakom ahol a fal nagyjából 40 fokban meg van dölve a menneyeztől lefelé 1 méterig.. Tökéletes lenne ide egy olyan monitor úgy gondolom úgy hogy ha lefekszem 1,5 méterre lesz tőlem a képernyő.

Mit ajánlotok? 27 hüvelyknél nagyobb legyen és 1080p nél magasabbfelbontás. Igazi gamer monitor kellene, és ez olyan terep amelyhez nem igazán értek.
0
0
0
0
grabka avatar
Ja nekem sincsen, egyébként nem is szoktam TV-t nézni de más lenne a helyzet ha PC lenne rákötve 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
grabka: nekem is majd tervben van új TV. 😃 Majd valamikor... Megvárom amíg olcsóbbak lesznek az LG OLED-ek. 😆
0
0
0
0
grabka avatar
xCube: Köszönöm, majd ha meglesz minden alkatrész az új géphez feltétlen kipróbálom. A távoli jövőben mindenképp szeretnék amúgy TV-t hogy barátokkal nagyba tudjuk nyomni a Mortal Kombatot controllerrel, illetve 2018-ban ha jól tudom foci VB lesz addigra nem lenne rossz 😀😉
0
0
0
0
xCube avatar
@grabka: Igen, lehet különböző felbontást beállítani. Nálam a laptop 1600x900 -ban volt, a rákötött TV pedig 1920x1080 -ban. A gépemen a fő monitor 3440x1440 -es, a másodlagos pedig 1920x1080.
0
0
0
0
Puffin avatar
Rá lehet kötni mind a kettőt, csak azt nem tudom lehet-e külön-külön felbontást állítani. Régen volt analóg és digitális kimeneten kijelzőt rákötve a gépemre, ott lehetett más-más felbontást állítani.
0
0
0
0
grabka avatar
Sziasztok

Nem találtam sehol leírást. Arról lenne szó hogy bátyámnak van egy UHD TV-je. Működhet-e hogy egy gépre rákötném azt a TV-t és mellé egy sima FullHD monitort?

Akár olyan formában hogy a TV képernyőn a felbontás 3840x2160 míg a gép képernyőjén 1920x1080 felbontás lenne, de még az is teljesen okés, ha mindkettőn egyszerre legalább fullHD felbontás működne.

Elég lenne hozzá egy gtx1070?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció