Ramok különbsége

Szerző: Gamer7, 2009. March 20., téma
Fórum » Asztali PC
Én azt szeretném kérdezni hogy A 667MHZ-es ramok és A 800MHZ-es ramok között mennyi a különbség.
Vagy mennyi a sebesség növekedés 667MHZ-ről 800-ra.
Remélem nem baj ogy új témát nyitottam XD:P:-/
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Huh Nagyon köszi😃 Nem tudod elképzelni hogy én ezt már mennyit kerestem!!!😆😆 Akk ez alapján szerinted ez a mem belemenne:https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=331???Örök Hála😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
PcGamer98 írta:
Sziasztok!
Nem tom h idevaló kérdése, sztem ide a legjobb írnom:Van egy Ilyen alaplapom:MSI 848 PM(MS-7067)
Na most nem tudom eldönteni h ddr 1 es v 2 es ram való bele!
Mert az Everest program azt mondja h ddr simán, de amikor beleraktam mellé egy ddr 1 eset akk a bootolásnál nem ismerte fel a rendszere egyiket sem (Meg aztán az ami most benne van az egy 512 es , de még a márka sincsen rajt).Lécci vki segítsen rajtam, me vennék bele egy 2 gigássat 😃 és nem tom addig míg ezt nem tom!!!!😢😢😢Köcc előre is😜cGamer98

DDR2-es. 533/667/800-as RAMokat fogad maximum 4GB-ot lehet beletenni.

"Main Memory

• Supports Dual DDR II 533/667/800
- 2 DDRII DIMMs (240pin / 1.8V)
- Supports a maximum memory size up to 4GB.
"

forrás:[LINK]

Van itt valami nagyon régi teszt is de szerintem vinni fogja a 2 GB-ost.
[LINK]

De várj meg több véleményt is szerintem😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Nem tom h idevaló kérdése, sztem ide a legjobb írnom:Van egy Ilyen alaplapom:MSI 848 PM(MS-7067)
Na most nem tudom eldönteni h ddr 1 es v 2 es ram való bele!
Mert az Everest program azt mondja h ddr simán, de amikor beleraktam mellé egy ddr 1 eset akk a bootolásnál nem ismerte fel a rendszere egyiket sem (Meg aztán az ami most benne van az egy 512 es , de még a márka sincsen rajt).Lécci vki segítsen rajtam, me vennék bele egy 2 gigássat 😃 és nem tom addig míg ezt nem tom!!!!😢😢😢Köcc előre is😜cGamer98
0
0
0
0
no avatar
Az mér van ddr3 1600 as ramom van és a gép mit tom hetente 1x visszaállítja 1333-ra?

Górénak érzi a géped magát 😂😂😂
0
0
0
0
Dani46 avatar
Az mér van ddr3 1600 as ramom van és a gép mit tom hetente 1x visszaállítja 1333-ra?
0
0
0
0
no avatar
pitbull87 írta:
Synda Rebirth:Kersegéltem mindenhol amit írtál de nem találom sehol

Akkor passzolom, húzz a procin, ha van hűtőd, akkor tuti emelkedni fog.
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Synda Rebirth:Kersegéltem mindenhol amit írtál de nem találom sehol
0
0
0
0
no avatar
pitbull87 írta:
akos328😃e az a meglepő hogy eddig voilt olyan választás a bios ban hogy 800/1600 de mostmár csak olyan van hogy 716/1400 valamennyi ez a legmagasabb beállítás amit lehet csinálni .

Fsb-t (front side bus) emeld.
0
0
0
0
pitbull87 avatar
akos328😃e az a meglepő hogy eddig voilt olyan választás a bios ban hogy 800/1600 de mostmár csak olyan van hogy 716/1400 valamennyi ez a legmagasabb beállítás amit lehet csinálni .
0
0
0
0
akos328 avatar
Supports DDR3 1800(OC)/1600(OC)/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memory

Ezért van h csak 1333Mhz tudod járatni, mert ez alapórajel. 1600-1800-at OC-val tudod csak elérni. Azt pedig csak BIOS-ban tudod, de többet nem tudok segíteni mert nem tudom milyen a BIOS-d
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Sziasztok!
Van egy kis problémám van 2 DB 1600Mhz es 2 GB os ramom az alaplapom támogatja az 1600Mhz-es ramokat de valamiért nem tudom az istennek se 1600Mhz on elindítani , ugyebár olyannak kéne lenni hogy 800/1600Mhz de nekem a legnagyobb amit belehet állítani az 716/1333 aszem , ha valaki tudja hogyan bírjam rá hogy működjenek azt megköszönném ! Pontosabb adatokat megtaláltok a profilba.
0
0
0
0
no avatar
serfymate írta:
Synda Rebirth írta:
serfymate írta:
Uj ramot szeretnék venni de amit venni akarok az nincs benne az alaplapi memoria támogatási listába.ez gondot okozhat-e?

DDR2 1066Mhz-ig támogatja, többivel ne foglalkozz, ami ezeknek megfelel jó lesz bele.😉

Mégis volt egy olyan típus ami nem működött azért kérdem,mert énis ugy tudom h mind1 milyet rakok bele.

Igen van ami csak AMD chipet támogat, gondolom azt jelzik.😜
0
0
0
0
serfymate avatar
Synda Rebirth írta:
serfymate írta:
Uj ramot szeretnék venni de amit venni akarok az nincs benne az alaplapi memoria támogatási listába.ez gondot okozhat-e?

DDR2 1066Mhz-ig támogatja, többivel ne foglalkozz, ami ezeknek megfelel jó lesz bele.😉

Mégis volt egy olyan típus ami nem működött azért kérdem,mert énis ugy tudom h mind1 milyet rakok bele.
0
0
0
0
jumpen97 avatar
gondolom a ramot nem lehet úgy húzni mint egy procit(én hülye vagyok ehhez)
0
0
0
0
no avatar
serfymate írta:

0
0
0
0
serfymate avatar
0
0
0
0
skindzso avatar
csáó!

lenne egy kérdésem ma vettem 2GB ramot és a másik is 2GB os de nem egyforma a márkájuk...de a gépem 3.50GB ramot észlel a 4GB ból mind a két ram DDR2 es 800MHz es és szeretném kérdezni hogy miért nem érzékel a gépem 4GB ot windows 7 ultimate 64bit van fent a gépen 😀 az alaplap pedig ASUS P5B-MX 😀 nagyon köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát milyen a laptop? lesd meg a honlapján. Ha alapból van benne pl 4gb os modul akkor valószínű a 8 ast még láthatja ha újabb max 2-3 éves. De nehogy összekevered ha a laptop ddr3 mas akkor csak ddr3 mas ramot vesz be.
0
0
0
0
hamagyorsan avatar
Találtam egy Sodimm,8GB-os Ramot.
Szerintetek támogatná a laptop? felismerné,hogy 8GB-os,ha az egy Slotba beleteszem?
0
0
0
0
cseszka avatar
Értem,akkor marad az h szétnézel a neten,mennyibe mennek,és veszel egy reális árat,de ha nem adod el,az se gond,megmarad végszükségnek.Nem olyan drágák a memok.
0
0
0
0
hamagyorsan avatar
Hát igen,csak az a baj,hogy egy foglalat van benne...És igy csak kicserélni birom.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha laptopba kell,akkor azt nemtom mennyibe kerülnek.
Legegyszerübb ha veszel bele még 1 ugyan olyat mint ami most benne van,és meglesz a 4Gb,A mhz-ek ne tévesszenek meg,1333-1600Mhz,semmi gyorsulást nemveszel észre köztük ha csak átlag dolgokra használod a laptopot.
0
0
0
0
hamagyorsan avatar
De Nem kaptam a rammal papirokat. Direkt az volt benne a laptopba.és azt akarnám eladni.
0
0
0
0
cseszka avatar
hamagyorsan írta:
És mennyiért tudnám eladni a 2GB ramomat? (DDR3,1333 MHz)
3 hetes,nincs semmi baja.

Ha megvan a papirja,meg a számla,gondolom garis még,eltudod adni picivel olcsobban mint az uj,mondjuk meghirdeted uj fejében.Én adtam már el igy memot,a kutya se mondja meg egy ramrol h uj v használt,nem romlik olyan könnyen ha normálisan van használva,pl szét feszelve,tul huzva...Meg ha nem látszik rajta h sokat volt kiszedve-berakva...mert igazábol nemsokat szoktuk kiszedni öket,akkor elleht adni uj fejében.
0
0
0
0
venator5 avatar
Szerintetek mennyire jó egy kingmaX ram? mennyire problémás?
0
0
0
0
hamagyorsan avatar
És mennyiért tudnám eladni a 2GB ramomat? (DDR3,1333 MHz)
3 hetes,nincs semmi baja.
0
0
0
0
cseszka avatar
Igen,átlagosan a 2 gb memoria a programok futtatásására a win 7 mellett elég,de a 4Gb ma már átlagnak számit.Viszont ha 4Gb cseréled,kell a 64bit win,mert csak az fogja tudni kezelni az össz memóriád.
0
0
0
0
hamagyorsan avatar
Érdemes lenne kicserélni a Ram Memóriám 4GB-ra?
És átváltani Win7 32 bitről 64 bitre?😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
azér mondom énis úgy gondolom csak érdekesnek tartottam kinéztem egy ramot amit elvileg bőven támogat de a lista szerint nem hámondom nehogymáááá!!!!!!!
0
0
0
0
cseszka avatar
Menni kell neki,ienröl még nem is hallottam.Akár mien DDR3 memot beletethetsz,menni kell neki,Gondot az okozhat pl ha a Kingstone memot akarod párba rakni pl egy Gail memóriával.
Nekem volt már elixir,geil,kingstone,meg most a corsair memória,és eddig ezeket legaláb 5 külömbözö lapokban használtam.ASUS,GIGA,MSI (2 külömbözö lapmindkettö MSI),BIOSTAR.Akár meik volt akár meik lapba,ment.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Kingston 4GB KVR1333D3N9/4G----------------Kingston-HP 4GB DDR3 1333MHz KTH9600B/4G ramok ugyan azok de mégse, eggyiket támogatja másikat ott nemírja, akkor az nemis jó bele?
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok,értem mostmár,de "nem 1333 lapba 1600 as ramot."is müxik,vagyis ha a lap támogatja a 2133Mhz memot,akkor is megy gond nélkül 1600Mhz memokkal.Még csacskázni se kell vele ha minden okés,csak belöki öket és má mehet is.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Szerintem másra gondolt, direkt írta, hogy: " persze mhz en belül amit tud az alaplap ".
0
0
0
0
cseszka avatar
Huhh,ez kicsit fura,namost...te hogy akarod?Az alaplap max 1333Mhz megy,és te 1600Mhz akarsz beletenni?Mehet,annyi h a memoria nem 1600Mhz megy hanem csak 1333Mhz-n.Forditva is igaz kéne h legyen,pl az alaplap 1600Mhz megy a memoria,de te tetszel bele 1333Mhzes ramokat,akkor a rendszer érzékelni fogja és alkalmazza a megfelelö beállitást,vagyis nem hajtja szét a memokat.
0
0
0
0
Dani46 avatar
mennyire kell komolyan venni 1 alaplapnál az ajánlott ramokat alaplap gyártó oldalán?mivan ha én olyat rakok bele ami nincs ott?persze mhz en belül amit tud az alaplap nem 1333 lapba 1600 as ramot.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
attól függ mivel játszol ha pl csak codozol akkor nem de minél újabbak a nagyobb játékok annál több ram kell pl a BF3 már meghálálja ha 4+gb ramod van. És egyre több ilyen játék jön ki.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Most menyi külömség lenne 3 giga ram ddr 2 windows 7 32 bit vagy 6 giga ram ddr2 windows 7 64 bit észrevennék rajta valamit?
0
0
0
0
no avatar
molfer98 írta:
a ddr2 ,ddr3 ramok akármilyen alaplapba jók? 😀

Vannak kimondott DDR2/DDR3 lapok, amibe mind a 2 típus belemegy, de többségében külön-külön lapokba mennek.
0
0
0
0
molfer98 avatar
a ddr2 ,ddr3 ramok akármilyen alaplapba jók? 😀
0
0
0
0
skindzso avatar
Hali!

lenne egy kérdésem huztam a procit és nem tom hogy az FSB jó ha 225 ön van és hogy a ramok nem fognak e kiégni??a ramokon nincs hütőborda 😀

kösz a válaszokat 😀
0
0
0
0
Thomech avatar
Wentrion írta:
Thomech írta:
Sziasztok 😃
Ugye jó lesz a Kingmax 2GB DDR3-1333MHz RAM-om mellé egy Kingston 2GB DDR3 1333MHz RAM?

Hogyne. A mostani gépben egy Kingston 1G-s DDR1 és egy Meiko(?) 1G-s egység van, hibátlanul mennek. Ha viszont dual-channel-ben akarod őket használni, akkor már lehet érdemesebb azonos típust választani. (vagy kapásból olyat ami biztosan dual-channel kiszerelés)

Köszi! Hát most single be mennek de meglehetne próbálni dual-channel ben is? Bár nem hiszem, hogy tetszenének egymásnak mert a Kingmax-nak nagyobb az órajele (666MHz) míg a Kingston nak(609MHz) csak! 😕
De jó lesz ez nekem így is! Az én igényeimet biztos ki elégíti majd! 😆
0
0
0
0
Wentrion avatar
Thomech írta:
Sziasztok 😃
Ugye jó lesz a Kingmax 2GB DDR3-1333MHz RAM-om mellé egy Kingston 2GB DDR3 1333MHz RAM?

Hogyne. A mostani gépben egy Kingston 1G-s DDR1 és egy Meiko(?) 1G-s egység van, hibátlanul mennek. Ha viszont dual-channel-ben akarod őket használni, akkor már lehet érdemesebb azonos típust választani. (vagy kapásból olyat ami biztosan dual-channel kiszerelés)
0
0
0
0
skindzso avatar
Hali!

lenne egy kérdésem huztam a procit és nem tom hogy az FSB jó ha 225 ön van és hogy a ramok nem fognak e kiégni??a ramokon nincs hütőborda 😀

kösz a válaszokat 😀
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok 😃
0
0
0
0
Master Killer avatar
ogre077: Nem veszélyes, de rohadtul nem bírom már ezeket a helyesírási hibákat... de egyébként luf@szt' se fog jelenteni! 😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
lol underclockolva van mint a szar azt még veszélyesnek gondolja hogy kicsit feljebb tolja.
0
0
0
0
niteforce avatar
amúgy nem, én 1750 MHz-n járatom az 1333-mas ramjaimat mindenféle hűtés nélkül, és kellemesen vannak 😀
0
0
0
0
ogre077 avatar
Nekem 4 ramom van 1333, 667MHZ megy most, felemelhetem 800 MHZ? vagy veszéjes lenne? Köszi elóre a választ.
0
0
0
0
Su Metal avatar
hallott már valaki a : CnMemory ram márkáról? semmi értelmeset nem lehet találni..(vagy rosszul keresem)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció