Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vettem egy freezer 7 pro hütőt alapon 60 fok witcher 3 közben 90-100 fok az fps eközben 50 és nem is akad a játék mielött betettem az új hütőt procit letakarítottam az újon volt ezüst paszta. A hőfokot aida 64 el néztem két verzióval is a biosban néztem 67 fokot írt. Mit kéne még csinálnom vele?
Spoiler!
real temp minimum 57 maxnál 74 fokot ír alapjáraton
Nekem üresjáratban 22-28 fok, terhelés alatt meg 40-50 fok...
Az lenne a kérdésem hogyha a proci hőfoknál az msi afterizé 90 c fokot ír mind a 4 magra akkor a hütést megerné lecserélnem, igaz? Most néztem csak meg már kb 1 éve használom így.
Nem elég, kell egy 10 magos 😆
Viccet félre téve, elég, persze a kérdés, milyen felbontáson játszol. És ha k-s CPU-t veszel, akkor ahhoz olyan alaplap is kell (Z)
Ha hosszú távra tervezel (5-7 év), és van tőke, akkor persze i7.
Az lenne a kérdésem hogy GTX1070 mellé elég egy i5-6600 vagy kell Az i7-6700 as proci?
Skylake = DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V
De nyilván megfelelő alaplap is kell hozzá.
Egyes gyártók vakmerőek, és hoznak piacra sima DDR3-as lapot is hozzá, vagy combo-t is, ahol két-két foglalat van (egyszerre csak egyik típust lehet használni!), és ők garantálják, hogy megy sima DDR3-al, ezt mindenki maga döntse el, hogy bevállalja-e.
Ja, és igen, ahhoz a procihoz jó a DDR4. (pont erről a prociról volt szó a másik topikban 😀 csak nem barátok vagytok? 😀 )
csak játszani kell És az intel csak a DDR4 ramokat támogatja vagy megy DDR3 al is I3 / I5 6500
(Nemrég írtam is egy cikket erről a PH-n, és ott levezettem, hogy miért váltottam 1151-re 1155-ről. Hogy megérte-e, hogy életképes döntés volt-e. Megjegyzem, 5 évig voltam el az 1155 rendszerrel, és nem volt különösebb bajom vele, csak hát a korlátok...) Most is úgy terveztem, hogy 5 évig elleszek, majd idővel egy i7 beficcen, VGA meg ugye, ahogy kitárgyaltuk, az muszáj. 😀
Persze kinek mi a preferencia. Van aki egy komplett gépet használ és az egészet cseréli újra, nem bíbelődik az alkatrészekkel.
pl egy i5-6500 + gtx 1070-el sokkal tovább eljátszol mint egy i7-6700 + gtx 960al.
Ha van keret i7-re akkor mehet. Mivel a 6800-6900 2011-v3-as lapba mennek amik inkább munkára valók csak az i7-6700 vagy 6700K jöhet szóba.
Ha akarsz tuningolni K végű ha nem akkor non k
Vedd figyelembe hogy ha tuningot akarsz kell egy Z170es alaplap 35-40k
Egy tuningot bíró tápegység 30k
És egy jó hűtő is 15-20k
Hosszú távra (5-7 év) valóban most egy i7 plusz erős VGA ( GTX1080) a jó választás. Csak az is igaz, hogy nagyon gyors ütemben változik, fejlődik a piac. Olyan ez, mint a videomagnók esetében. Mikor kidobták a hagyományost, már kész volt a 4 fejes technológia, mikor az kijött, már hátradőltek, mert kész volt a 6 fejes. Csak ugye a fogyasztás-piac-tőke.haszon érvényesül. Már most kész vannak mindkét VGA gyártónál a tervek a jövőre nézve, de a gyártósorok áttervezése előtt le kell gyártani, amit lehet. De ez van, ezzel együtt kell élni.
Szerk.: És szerinted melyik i7-et érdemesebb hosszú távra? 6800k/6850K/6900K-t nézegettem, vagy elég lenne egy 6700K is? Te/Ti mit ajánlanátok?😀
Pár évre előre gondolkozok, melyik érné meg jobban, egy i7 vagy egy i5? Természetesen 6. generációsról van szó😀
Vagy maradhat a gyári, de az hangos.
H-ECTOR:
Hát nem vitatkoznék, de egy i5 6400 mellé inkább RX 470, és az i3 6100 mellé a tutibb az RX 460. Már ha konkrét párosítás a lényeges. Ettől még az i3 6100 (és számít, melyik i3!!), azért a legtöbb esetben elvan a 470-el is. És azért a RX460-at állva hagyja a régebbi GTX960 is...
Amúgy meg sem a CPU, sem a GPU limit nem jelent önmagában kevés fps-t vagy akadozó játékot, ez csak egy bottleneck és manapság jól fel van fújva, félnek tőle az emberek pedig azt sem tudják, hogy mi az.
Lujo: egy i5 6400+ rx460 szerintem jobb lenne
szerintem a legtöbb esetben elég lesz hozzá, jó párosítás, és azért mégis csak egy erős 3.7 -es két magos. CPU igényes játékokban elképzelhető, hogy lesz limit. Milyen felbontáson játszol?
-- Később egy i5 mellett azért jobban érzi majd magát. --
Egy i3 6100as processzor ki tud pörgetni egy Rx 470et?
Vagy limites lesz?
Ááá, nagyon szépen köszönöm a válaszod😀