Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zaraki avatar
rappit4 írta:
sagesz93 írta:
rappit4 írta:
Jóestét!! az lenne a kérdésem hogy a pc-k ben minden fejjel lefelé van :S a vidikarinak tök ***a a hűtője de fejjel lefele an :S😠 és ezzel mit lehet csinálni??

annak mondjuk az a rendje.....
miért, mi nem tetszik benne?

az nem tetszik hogy nem átszi ka ventije 😠😠

vegyél BTX-es házat
haverom épített egyet csak atx-es alaplaphoz így minden fordítva van a gépében tehát a videokari ventije felfele néz😆
https://kepfeltoltes.hu/100121/user_8431319_1243023979247_box_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
rappit4 avatar
sagesz93 írta:
rappit4 írta:
Jóestét!! az lenne a kérdésem hogy a pc-k ben minden fejjel lefelé van :S a vidikarinak tök ***a a hűtője de fejjel lefele an :S😠 és ezzel mit lehet csinálni??

az nem tetszik hogy nem átszi ka ventije 😠😠
0
0
0
0
rappit4 avatar
😆ANONEx írta:
Sziasztok!
Az a kérdésem hogy meg-e éri most venni egy 4 magos processzort vagy elég még a 2 magos? keretek közé vagyok szorítva, én erre a processzorra gondoltam : AMD Athlon II X2 250 Dual-Core (65W), 3000MHz, BOX, socket AM3 (Regor)
persze tudom hogy nem megy bele a mostani lapomba, ezért azt is vennék, pl ilyet : ASROCK ALIVEXFIRE-ESATA2 R3.0 - AMD 480/ SB600, VGA + PCIe x16, DDR2 1066, SATA II, USB, eSATA, GLAN, 6ch audio, ATX, scAM3

Szerintem még megéri 1-2 évre a 2magos proci de az asrock alaplapot nem ajánlom!!!! de ha muszály azt vene arra figyelj hogy ne vegyél hibrid-et !!!! nekünk hibrid asrock van és szőőrnyűű el*** egy x1300pro-s videokártyák :S szoval inkább gigabyte vagy asus
0
0
0
0
sagesz93 avatar
rappit4 írta:

0
0
0
0
rappit4 avatar
nem lehet megoldani esetleg hogy látszodjon a teteje ?
0
0
0
0
rappit4 avatar
0
0
0
0
akinho94 avatar
😆ANONEx írta:
Sziasztok!
Az a kérdésem hogy meg-e éri most venni egy 4 magos processzort vagy elég még a 2 magos? keretek közé vagyok szorítva, én erre a processzorra gondoltam : AMD Athlon II X2 250 Dual-Core (65W), 3000MHz, BOX, socket AM3 (Regor)
persze tudom hogy nem megy bele a mostani lapomba, ezért azt is vennék, pl ilyet : ASROCK ALIVEXFIRE-ESATA2 R3.0 - AMD 480/ SB600, VGA + PCIe x16, DDR2 1066, SATA II, USB, eSATA, GLAN, 6ch audio, ATX, scAM3

Ha hosszútávra tervezel (persze mondjuk az informatika világában kinek mi a hosszú táv.) mondjuk 3-4év akkor megéri. Ha csak max. 1 évre kell akkor elég lehet a 2 magos. [ha 2 évre akkor meg vegyél 3 magost 😆]
0
0
0
0
ReSeth avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
FeRR avatar
jumbo írta:
FeRR írta:
Nemhasználom a firefoxot, de énis ilyen programokat akartam kipróbálni Lizard! bumblebee, neked is kösz azér!😆 AZTA ROHADT!! VÁÁÁUUV!! 410 MB-ről fellépett 4 giga szabad helyre a cc cleaner!!! elképeztő!😃 Kösz Lizard.😃

Nem kell mindet a felajánlott C-re telepíteni,és akkor marad hely/főleg ha csak ilyen kevés/😉

Csak az apróbb programokat rakom a C-re, minden más a D-re megy.😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hello haverom nemrég vett egy egeret a netről még garanciás de ős sikeresen leverte az asztalról. Kívülről nem látszik sérültnek de nem jó szerintetek van esélye hogy garanciásan megcsinálják úgy hogy nem jönnek rá hogy ő rontotta el?

Scribble
[LINK]
0
0
0
0
jumbo avatar
FeRR írta:
Nemhasználom a firefoxot, de énis ilyen programokat akartam kipróbálni Lizard! bumblebee, neked is kösz azér!😆 AZTA ROHADT!! VÁÁÁUUV!! 410 MB-ről fellépett 4 giga szabad helyre a cc cleaner!!! elképeztő!😃 Kösz Lizard.😃

Nem kell mindet a felajánlott C-re telepíteni,és akkor marad hely/főleg ha csak ilyen kevés/😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát legyen néhány giga szabad hely mert a windowsnak is kell hogy kényelmesen ellegyen
0
0
0
0
FeRR avatar
0
0
0
0
bumblebee avatar
FeRR írta:
Valaki help! A C-n alig van hely, pedig simán kéne lennie 1 giga szabad helynek. Win7 Ultimate 64 bit van fent, meg még sok program, a C 19 giga, és egyre jobban fogy a hely..Ha nem csinálok semmit egyszer felmegy 810MB-ra, ha valamit csinálok 25 MB-ra is lemegy. Mit lehet ilyenkor tenni? Nagyon idegesít, az újratelepítés lehetőségét inkább nem választanám.

hááát .. bocs h megint én írok .. de volt ilyennel nkem is szerencsém 😆 .. nkem akkor virus volt.. probalj egy teljes analizálást.. vagy futtasd a spy-bot-ot 😀 ..vagy még lhet h a Advanced System Care is tudna rajtad segíteni ez a registrydet tisztitsa 😜 .. de az is lhet h toltesz vmit pl firefoxal.. és nem kapcsoltad ki a letoltést .. csak az ablakbol mentél ki és o nked még azt tolti minden firefox bekapcsolásnál .. nézz be a Firefox-ban a Eszkozok -> Letoltések fulre 😀 és ha vmi akko kapcsold ki 😜 .. ha ezek kozul semmi akkor reinstal 😞 más nem fog segíteni..
0
0
0
0
Lizard avatar
FeRR írta:
Valaki help! A C-n alig van hely, pedig simán kéne lennie 1 giga szabad helynek. Win7 Ultimate 64 bit van fent, meg még sok program, a C 19 giga, és egyre jobban fogy a hely..Ha nem csinálok semmit egyszer felmegy 810MB-ra, ha valamit csinálok 25 MB-ra is lemegy. Mit lehet ilyenkor tenni? Nagyon idegesít, az újratelepítés lehetőségét inkább nem választanám.

Próbálkozz tisztító programokkal: cc cleaner, advanced system care, easy cleaner, hátha segítenek és fel tudnak szabadítani valamennyi helyet!
0
0
0
0
FeRR avatar
0
0
0
0
Lizard avatar
én is valami vírusra gyanakszom, de valami igen aljas lehetett ha az volt...😀
avast, advanced system care, spyboat meg se kottyant akkor neki...
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Lehet, hogy valami vírus felülírta a windows indító fájlokat, ezért indításkor történtek fura dolgok... nekem is volt hasonló, de akkor volt tálca, és ha beírtam a futtatásba az explorer.exe parancsot előjött az asztal.
0
0
0
0
Lizard avatar
na reinstall megtörtént, nme tudom mi lehetett a gond...
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Lizard írta:
az a baj hogy nem tudok be lépni se a Start menübe se a vezérlőpultba, sehova..😀
a sajátgépbe is csak azért mert az jön fel az asztal helyett!
a regisztráció is megtörtént, szal azzal sem lehet gond!
asszem ebből reinstall lesz😞

Lehet, hogy az a legegyszerűbb megoldás......
0
0
0
0
Lizard avatar
az a baj hogy nem tudok be lépni se a Start menübe se a vezérlőpultba, sehova..😀
a sajátgépbe is csak azért mert az jön fel az asztal helyett!
a regisztráció is megtörtént, szal azzal sem lehet gond!
asszem ebből reinstall lesz😞
0
0
0
0
jumbo avatar
Lizard írta:

Nem tudom találkoztatok e már ilyen jelenséggel ami ma velem történt, de én nem tudom a megoldást
Szóval bekapcsoltam a gépet minden rendesen történt ahogy szokott és mikor az asztalnak fel kellett volna jönnie helyette belépett a sajátgépbe és az asztalom egyszerűen eltünt!nagy feketeség az egész képernyő! a programokat el tudom indítani a program filesból, de ha leteszem tálcára szintén a fekete képernyő fogad!win 7 ultimate 32bites oprendszer van a gépen!
szerintetek?..😆

rendszervisszaállítás-sal probálkoztál már??
vagy lehet hogy lejárt a probaidő a win7 re,bár nekem csak a háttérkép tünt el akkor😕
0
0
0
0
Lizard avatar

Nem tudom találkoztatok e már ilyen jelenséggel ami ma velem történt, de én nem tudom a megoldást
Szóval bekapcsoltam a gépet minden rendesen történt ahogy szokott és mikor az asztalnak fel kellett volna jönnie helyette belépett a sajátgépbe és az asztalom egyszerűen eltünt!nagy feketeség az egész képernyő! a programokat el tudom indítani a program filesból, de ha leteszem tálcára szintén a fekete képernyő fogad!win 7 ultimate 32bites oprendszer van a gépen!
szerintetek?..😆
0
0
0
0
zaraki avatar
FeRR írta:
Majd ha megbolondultam&gazdag leszek😃 Mind1, most nem ezért írok. Egy olyan programot keresek, amivel a zenéből lehet részletet vagy részleteket kivágni. Például az elejéről levágni egy kis részletet, de a szám minősége meg minden más megmarad. Ha valaki ismer ilyen programot írja meg! Én ismertem, csak nővérem pasija foglalkozott ilyenekkel, de már nincsenek együtt, és nagyon kéne egy ilyen program.

igen a neroban is van ilyen program, wave editor a neve
0
0
0
0
FeRR avatar
Majd ha megbolondultam&gazdag leszek😃 Mind1, most nem ezért írok. Egy olyan programot keresek, amivel a zenéből lehet részletet vagy részleteket kivágni. Például az elejéről levágni egy kis részletet, de a szám minősége meg minden más megmarad. Ha valaki ismer ilyen programot írja meg! Én ismertem, csak nővérem pasija foglalkozott ilyenekkel, de már nincsenek együtt, és nagyon kéne egy ilyen program.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
azbizony írta:
Kössz szépen az infókat 😃. Am szerintem intelesre cserélem le mert most is intel procim van a másik procit meg még csak tervezem. Meg akkor már olyat veszek amibe belemegy a DDR 3 is 😃

Érdemes áttálni ddr3-ra, a ddr2 árak eléggé felmentek, a 3 pedig lefele megy.
0
0
0
0
azbizony avatar
Kössz szépen az infókat 😃. Am szerintem intelesre cserélem le mert most is intel procim van a másik procit meg még csak tervezem. Meg akkor már olyat veszek amibe belemegy a DDR 3 is 😃
0
0
0
0
sagesz93 avatar
azbizony írta:
sagesz93: Basszus igazad van 😠 Tényleg csak 4x módban megy nem 16x ban. Akkor azért volt ez ilyen olcsó alaplap 😃 És az nagyon sokat számít hogy nem 16 ban megy hanem csak 4 ben?? Kb menyit ront ez a teljesítményén a videókártyámnak?? Így is elég gyengécske hát még így hogy nincs is kihasználva 😃

Annyira nem vészes talán, gyenge-videókártya-kevés teljesítményvesztés-erős vga-sok vesztés. Kb így megy 😃
Ezért nem érdemes erre alapozni.
Szóval elöbb azt cseréld valamire, intel-amd, én amd-t ajánlom, de vegyél intelt, ahogy érzed.
0
0
0
0
azbizony avatar
sagesz93: Basszus igazad van 😠 Tényleg csak 4x módban megy nem 16x ban. Akkor azért volt ez ilyen olcsó alaplap 😃 És az nagyon sokat számít hogy nem 16 ban megy hanem csak 4 ben?? Kb menyit ront ez a teljesítményén a videókártyámnak?? Így is elég gyengécske hát még így hogy nincs is kihasználva 😃
0
0
0
0
sagesz93 avatar
azbizony írta:
Na ilyet sem hallottam még hogy barkácsolt 😃 De miért barkácsolt?? Nekem még nem volt gondom vele😃 AMD-t meg nem akarok venni.

Mert agp és pci-e is van rajta egyszerre, amit egy rendes chipsettel nem tudsz elérni, vagyis az asrock barkácsolt chipsetet. A kártyádat meg nem is használja ki teljesen, mivel csak 4X módba megy a 16x helyett....
Ezért.
Akkor vegyél intelt, nem rosszak azok se, csak nem érik meg az árukat, és a lapoknál is ez van.
0
0
0
0
azbizony avatar
Na ilyet sem hallottam még hogy barkácsolt 😃 De miért barkácsolt?? Nekem még nem volt gondom vele😃 AMD-t meg nem akarok venni.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
azbizony írta:
Helló, Ha én vennék egy 2.5Ghz 4 magos intelt meg még plussz 2GB 800mhz-s ramot akkor az szerintetek jó lenne?? Akkor már csak a videókarimat kellene lecserélni.

Először egy alaplapot szerezzél. Ez egy barkácsolt asrock, az asrock-al még nem is lenne gond, de a barkácsoltal annál inkább.
Nem érdemes ebbe beletenni egy bika konfigot.
És ha már itt vagy, akkor jobban jársz a mostani AMD procikkal. Jobban megérik az árukat mint az intel procik.
0
0
0
0
azbizony avatar
Helló, Ha én vennék egy 2.5Ghz 4 magos intelt meg még plussz 2GB 800mhz-s ramot akkor az szerintetek jó lenne?? Akkor már csak a videókarimat kellene lecserélni.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
berki_zsolt írta:
Hello!! Szerintetek érdemes venni a AMD Athlon 64 X2 6000+ 3000MHz 1MBx2 Windsor 90nm helyett egy
AMD Phenom II X2 550 3100MHz 512KBx2 6MB Callisto 45nm??? 10e ft plusz lenne és +150 pont a 3dmarkban.

érdemes.
Nem melegszik, ezáltal jobban húzható, és kevesebbet fogyaszt.. sokkal kevesebbet 😀
0
0
0
0
BlackHouse avatar
nah beleraktam az új procit és semmit nem kellet tök jó😃 csak az elején kiirta hgoy új harver és ujrainditottam annyi😃
am nagyon jó nem fogyaszta annyit mint a 6000+os
0
0
0
0
bumblebee avatar
Halihó 😀

Lenne itt egy bajom.. ez már nálam naon régi gond de most megkérdezem kezdo nem vok 😜 de ezt nemtom megoldani.. szal adott 2 DVD író ami 2 rakás tudjátok mi... új cuccok meg minden de kakik!! Az eggyik TSSTcorp CDDVDW SH-S203P , a másik HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10A .. na szóval .. ojan bajom van veluk .. h a TSSTcorp CDDVDW SH-S203P ez max 1.5mb-vel másol .. az írásrol nem is beszélek mer kb 1-2 óra míg felír egy DVD-t .. firmware-t frissitettem a legújabbra szoval SB01 restalodik a pc normálisan de ugyan az .. ha reinstalálom a win-t kb egy kikapcsolásig mukodik normálisan másol 25-30mb-vel is .. szépen ír meg minden de utána kikapcsolom bekapcs azt megint 1.5mb ez lenne itt az eggyik baj.. most jon a másik a HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10A ezzel meg ojan baj van h kb egy ojan 2honapja vettem mikor eloszor beraktam ment fajásúl.. de most berakok akármijen CD-t DVD-t semmi .. elkezdi olvasni .. aztán meg leál.. ezen is végrehajtottam a firmware frissitést ami a legújbb ver-re nyomta fel ot tehát a JL05 .. kérlek bennetek segítsetek a bajomon.. vmi tanácsot h mit csináljak vagy vmi firmware frissito progit vagy akár mit .. mert má nem bírom ezt .. semmijen gémet nem tok berakni mer nem olvassa vagy 1.5-mb-vel másol a hulyéje 😞😢
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
BlackHouse írta:
hello! ha kicserélem a procim mert most 6000+ osom van és belerakok egy athlon II 245 ösöet akkor elveszik minden adat újra kell tenni a gépet?? vagy mit kell csinálni vagy csak belerakom az újat és annyi?

JAh, nem lesz semmmi baja, nem veszlik el semmi adat, csak állísd vissza a biosod, ha kicserélted a procit, én is a múlt héten cseréltem ki az enyémet, nekem is 6000+-om volt... A biosfrissítés egyszerű, nekem a gigabyte alaplapnál ki kell választani a Q-flash utility-t indításkor (f8) és kiválasztom, hogy a pen-drive-ról másolom fel a biost ennyi és kész....
0
0
0
0
jumbo avatar
BlackHouse írta:
oké köszi és a biost hogy kell frissiteni?

na ilyent még nem csináltam😂úgyhogy inkább nem mondok semmit😉
0
0
0
0
BlackHouse avatar
oké köszi és a biost hogy kell frissiteni?
0
0
0
0
jumbo avatar
BlackHouse írta:
hello! ha kicserélem a procim mert most 6000+ osom van és belerakok egy athlon II 245 ösöet akkor elveszik minden adat újra kell tenni a gépet?? vagy mit kell csinálni vagy csak belerakom az újat és annyi?

A windows előtt azért lesz más aminek fel kell ismernie a procit.Ami nem biztos hogy olyan egyszerű lesz.
A Biosz!Ezt lehet frissíteni kell!
De ha az az alaplap van a gépedben amit leírtál a gépeid adatánál /GA-MA770-UD3/ akkor szerencséd lehet!!Persze ha (rev. 2.0) -es,mert ha jól láttam csak ez támogatja az Athlon II-eseket😉

Semmit nem kell újratelepíteni!!!!
0
0
0
0
Core2 avatar
Fel fogja ismerni a windows, és azzal együtt annyi. Újrakell telepíteni, az a bíztos
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nem ártana újrarakni de működni fog valószínűleg de nem biztos.
0
0
0
0
BlackHouse avatar
0
0
0
0
sagesz93 avatar
zsoleszdeb írta:
őőőő videókari: sapphire radeon hd 4670 gddr3 1 gb
táp: 360-as FSP(elég sztem összeadtam így nagyvonalakban és elég)
ram: 2,5 giga az fejleszthető még nem egy nagy tétel😃
de ez az amd is van olyan jó mint az i5?
mert intelben azt néztem😆

Van olyan jó, főleg ha húzod is.
táp elég ha tényleg FSP, vga kevés a procihoz de nem gond.
az a 2,5 giga ddr2? Mert akkor szemét, ugyanis ebbe ddr3 kell... És nagy tétel, 2giga ram (ddr2) 10.000körül van, tavaly meg még 4ért odaadták..... ddr3 viszont egyre olcsóbb.
mod:Bakker, most látom ddr2 😀 akkor nemszóltam, jó lesz.
Én szerintem már ha itt a lehetőség, váltanék ddr3-ra.
0
0
0
0
no avatar
őőőő videókari: sapphire radeon hd 4670 gddr3 1 gb
táp: 360-as FSP(elég sztem összeadtam így nagyvonalakban és elég)
ram: 2,5 giga az fejleszthető még nem egy nagy tétel😃
de ez az amd is van olyan jó mint az i5?
mert intelben azt néztem😆
0
0
0
0
jumbo avatar
Kmisi99 írta:
Hát ha jó lenne akkor nyugodtan lehetne 16x ossal lakkor sem kellene rossznak lenni írtam már többször 16x ossal és nem volt hiba

Nálam az asztali dvd nem játsza le a lemezt ha 8x-nál nagyobbal írom,és nem csak nálam/
A 16x írással még a pc sem ismeri fel,hogy most mi is van rajta./kis Pioneer😕 /Persze ezek a dvd lemezre érvényesek.
A cd-t én is 16x-osan írom.
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
jumbo írta:
Zsolt19892 írta:
Helló!

Segitséget szeretnék kérni! Karácsony elött vettem a gépemet kompletten, tehát a dvd iró is uj! Az lenne a problémám hogy amikor megirok egy dvd-t (játékot irtam) ki irja a NERO hogy sikeres, de amikor vissza rakom a dvd-t nem olvassa be, és hibát ir ki! A Deamon tools-ba nem olvassa be a képfájlt, az alcholba se jó! NEC Optiarc DVD RW AD-7241S a dvd irom! Frissitetem a firmware! De igy se jó! TDK és MAXELL dvd-vel probáltam, és mind a kettöt el....a! Olyant birtam csinálni, amit tök nem szabadna csinálnia, hogy ugyan arra a dvd-re ugyan azt 2szer ráirtam, meg még egyszer egy másik dolgot, de erre már nem is irt semmit! Szóval nem jelenitett meg semmit a dvd-n! És mindenki a NEC-et dicséri! Amiota megvan én még jót nem tudok mondani róla! Valaki tud segiteni nekem? Nagyon megköszöném igy elöre is!

Szerintem az írási sebességet nem jól adtad meg neki!Játékot,filmet,tehát dvd-t max 6x sebességgel írj,és zárd le.

Köszi a vállaszt, és a másik forumon is, a win7-nél! 8x irtam, és azt hiszem lezártam! De most legutobb megirta hibátlanul ujrairható dvdre! De szerintem is megkellen irnia 16x hibátlanul! Nem értem! Még tesztelem, aztán ha nem jó, kivágom!😕😀
0
0
0
0
sagesz93 avatar
zsoleszdeb írta:
segítsetek emberek légyszíves😃
szeretnék venni egy Asus M4A785D-M PRO-t meg egy AMD Phenom II X4 955 Black Edition-t
ez a kettő együtt milyen lenne?
melyik éri meg az árát?
ez a kettő együtt jó párosítás?
gamelni lesz szal...😆
jah és 60 ezrem van procira+alaplapra ajánjatok vmit ha ez nem jó😃
intel vagy amd nekem oly mindegy de a legjobb legyen 55-60 ezerből😃

jócucc, de ebbe kell ram is meg korrekt vga is. Nomeg táp is. egy 400as chieftec jó lenne alá.
0
0
0
0
no avatar
segítsetek emberek légyszíves😃
szeretnék venni egy Asus M4A785D-M PRO-t meg egy AMD Phenom II X4 955 Black Edition-t
ez a kettő együtt milyen lenne?
melyik éri meg az árát?
ez a kettő együtt jó párosítás?
gamelni lesz szal...😆
jah és 60 ezrem van procira+alaplapra ajánjatok vmit ha ez nem jó😃
intel vagy amd nekem oly mindegy de a legjobb legyen 55-60 ezerből😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció