XP vs. Vista
Hello!
Gondoltam megnyitom ezt a témát, leginkább kíváncsiságból. Mindenki leírhatja hogy milyen oprendszert használ, és hogy miért. Szívesen várok érveket és ellenérveket az XP vagy Vista mellett/ellen.
Én még nem használtam Vistát csak XP-t, ezért kíváncsi vagyok hogy megéri-e az új oprendszer. Tudom hogy sokat "eszik" a Vista a gépből, kérdés hogy marad e elég kakaó a játékoknak, programoknak?!
(Tudom hogy egyik 32 bites oprendszer sem használ 4Gb memóriát, szóval ezekre nem kell kitérni....amúgy elég gáz hogy az ember hiába vesz 4 gigát....)
Gondoltam megnyitom ezt a témát, leginkább kíváncsiságból. Mindenki leírhatja hogy milyen oprendszert használ, és hogy miért. Szívesen várok érveket és ellenérveket az XP vagy Vista mellett/ellen.
Én még nem használtam Vistát csak XP-t, ezért kíváncsi vagyok hogy megéri-e az új oprendszer. Tudom hogy sokat "eszik" a Vista a gépből, kérdés hogy marad e elég kakaó a játékoknak, programoknak?!
(Tudom hogy egyik 32 bites oprendszer sem használ 4Gb memóriát, szóval ezekre nem kell kitérni....amúgy elég gáz hogy az ember hiába vesz 4 gigát....)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Menne a jelenlegi gépemen?
és egyáltalán megérné felrakni?
Nem neked azért nem menne mert nem dualcore a procid.Ezáltal csak 32bites.
és egyáltalán megérné felrakni?
Egy kérdéssel fordulok hozzátok.
Mi a különbség a 32 és a 64 bites rendszer között?
Elvileg a sebbességben van a külömbség, az eszközök nem 32 hanem 64-bit adatbusz sebességen képessek kommunikálni persze csak elvben mert ez ma még annyira kiforratlan hogy nem igazán tapasztalható külömbség.
Mi a különbség a 32 és a 64 bites rendszer között?
AMD Athlon 64 X2 6000+ dobozos
Gigabyte GA-M56S-S3
Kingmax 2x2GB DDR2 800MHz
Hitachi 500GB 16MB SATA2
Gigabyte 4670 1GB DDR3
Ezen szerintetek, menne gyorsan a Vista????
hát lehet h jógéped és megyrajta minden de vista biztos h levesz egy kicsit az erejéből😕
Gigabyte GA-M56S-S3
Hitachi 500GB 16MB SATA2
Gigabyte 4670 1GB DDR3
Mennie kéne de a te helyedben én maradnék az xp-nél.
Gigabyte GA-M56S-S3
Hitachi 500GB 16MB SATA2
Gigabyte 4670 1GB DDR3
most még XP-s vagyokB)
Maradj is az. Olvasd el a kommentet ha még nem tetted volna meg 😃 Mindenki inkább az XP-nél maradt 😃:Ð
A Windows 7 az nagyon jó lesz. 32 illetve 64 bites lesz és felismeri a 4 GB Ramot. Ha kijön végre akkor tuti hogy átváltok rá 😃:Ð
A 64bites XP és a 64Bites Vista is fölismeri a 4GB ramot, nem cska WIN7😃
Azok is csak vista az nem jó, sokat eszik a memóriából és lassúak. Az előző kommentemben benne is van miért nem ajánlom a vistát.
A Windows 7 az nagyon jó lesz. 32 illetve 64 bites lesz és felismeri a 4 GB Ramot. Ha kijön végre akkor tuti hogy átváltok rá 😃:Ð
A 64bites XP és a 64Bites Vista is fölismeri a 4GB ramot, nem cska WIN7😃
Hali!
az lenne a kérdésem hogy a 64 bites XP sem ismeri fel alapból a raid vezérlőt ill. a sata-s vinyókat? jha és érdemes feltenni a 32 bites helyett vagy várjam meg míg kijön a windows 7?Vistát semmiképpen nem akarok!
Szerintem várd ki a Windows 7-et. A többihez nem nagyon értek ezért sem írok semmit. Valamelyik hozzáértő többet tud mint én :Ð
Lehet hogy hülyeséget írok de nem kaptál a raid vezérlőhöz valami install cd-t?
de de kaptam, azzal semmi gond nincs, csak a 32bites xp nem ismeri fel és külön kell neki beadagolni flopyn ami nincsen a gépemben😀 vagy van egy program amivel be lehet építeni az xp telepítőjébe csak az meg nem igazán bombabiztos szóval ezért kérdeztem!
de amúgy inkább igen várok a w7-re😀, nagyon fog ütni!
Hát azt fog is. Sajnos nekem Vistam van és nem vagyok vele megelégedve. Alapban 768 MB-ot zabál a memóriámból. Nagyon fogok örülni a Windows 7-nek ha kijön. 😃:Ð
hát igen én ezért inkább fel sem tettem, nem igazán hallottam jókat róla!és amúgy azt tudod hogy kb mikor jön majd ki az új windows?
Azt még sajnos nem tudom, de vannak jó hírek is.
Nem kell teljes értékű Windows 7-et vásárolni majd a Windows XP tulajoknak sem, pedig korábban felröppentek pletykák erről szóltak, sőt még a New York Times egyik cikkében is megemlítették. Sokan utálják a Windows Vistát a játékokban nyújtott teljesítménye miatt, és inkább XP-pártiak maradtak. Mások egész egyszerűen azért nem kedvelik, mert lassúnak, tohonyának tartják. Az eladási adatok egyértelműen azt mutatták: Vista nem aratott átütő sikert, sokan maradtak az XP-nél.
Éppen ezért elég nagy felháborodást keltettek azok a szóbeszédek, amelyek szerint XP-ről nem lehet majd frissíteni, hanem teljes értékű operációs rendszert kell venni. Egy hivatalos Microsoft-nyilatkozat szerint azonban a frissítés mégis lehetséges lesz az XP-seknek is, tehát nekik sem kell többet költeniük, ha az új rendszert meg akarják venni. A különbség technikai jellegű: XP esetében egy teljesen „tiszta installálást” kell elvégezni, tehát nem lehet ezt a Windowsból megtenni, hanem a számítógép indításakor, a régi operációs rendszert letörölve tudjuk csak feltenni majd a Windows 7-et.
De még utána nézek hátha van valami infó a megjelenésről 😃
Hali!
az lenne a kérdésem hogy a 64 bites XP sem ismeri fel alapból a raid vezérlőt ill. a sata-s vinyókat? jha és érdemes feltenni a 32 bites helyett vagy várjam meg míg kijön a windows 7?Vistát semmiképpen nem akarok!
Szerintem várd ki a Windows 7-et. A többihez nem nagyon értek ezért sem írok semmit. Valamelyik hozzáértő többet tud mint én :Ð
de de kaptam, azzal semmi gond nincs, csak a 32bites xp nem ismeri fel és külön kell neki beadagolni flopyn ami nincsen a gépemben😀 vagy van egy program amivel be lehet építeni az xp telepítőjébe csak az meg nem igazán bombabiztos szóval ezért kérdeztem!
Hát azt fog is. Sajnos nekem Vistam van és nem vagyok vele megelégedve. Alapban 768 MB-ot zabál a memóriámból. Nagyon fogok örülni a Windows 7-nek ha kijön. 😃:Ð
hát igen én ezért inkább fel sem tettem, nem igazán hallottam jókat róla!és amúgy azt tudod hogy kb mikor jön majd ki az új windows?
Hali!
Hali!
Hali!
Vista: 512,768 illetve 1024 mb memóriát zabál "típustól" függően.
A Windows 7 Maximum 512 Mb-ot. És ez nagyon jól hangzik 😀
De ez nem ide illik!
Egyébként én úgy tudom.
Az igaz hogy a 32bites xp és vista csak max 3Gb ramot ismer fel a vgát is bele értve??
főleg újabb játékokkal játszom(ac, fc2, crysis)
Mert nekem nem műkszik együtt.THX
igaz ez?