Köszönöm mind kettőtöknek! Keresek teszteket! 😀 ja még egy kérdés mit hova kell állítani BIOS-ban mikor rakom majd fel a WIN10 et? Előtte formázzam a HDD windows partícióját?
BenjaminHun mind2 linkelt termékről van Termékleírás
Itt leírnak mindent amit tudni kell róluk
aztán hogy melyiket választod az már mind1
a HyperX mint látod kicsvel gyorsabb, de youtube-on nézz teszteket azok kimutatnak mindent 😀
jah és majd el felejtettem a HyperX 4 grammal nehezebb tehát valami szól azért a V300 mellett is... 😀
SSD és SSD között Szinte nincs különbség nem azt mondom hogy nincs hanem hogy Szinte! nincs! tehát észrevenni nem nagyon lehet, a legelső ssd meg a mai ssd-k között talán észreveszel valamit de mai megeggyező árú/értékűnél nem nagyon... vagyis mikor én kb 1 éve vettem én ezt olvastam az ssd-kről
Szerintem a Fury-t válaszd! A V300-al voltak gondok a lecserélt vezérlő miatt. Nekem is Fury van, haverom is olyat vett most. Teljesen elégedettek vagyunk vele.
Ha a mostani 5400rpm-es vinyót lecseréled egy 850 EVO-ra, sokat fog gyorsulni a gép 😀
Netezésre, filmnézésre elég 4GB ram, szóval az szerintem nem olyan lényeges.
Van egy gépem amit nagyon imádok és nem akarom lecserelni ezért úgy döntöttem hogy feltuningolom kicsit. Az lenne a kérdésem hogy ram-ot is bővítsem vagy elég ha ssd-re váltok?
Acer Aspire 8530G laptopom van. Nem mai darab de tökéletesen működik. 320as hdd van benne olyan szerencsés helyzetben vagyok hogy a hdd mellé betudom rakni az ssd. (120gb samsung 850evo-t) jó ez az ssd?
Az ssd-n lesz az oprendszer a hdd meg a tobbi. De kell a meglevő 2×2gb ram-ot bővítenem vagy elég lesz az ssd? Én 2×4gb-ra gondoltam.
Köszönöm
Ehez mit szoltok? Tud valaki valamit a 3D XPoint-rol?
Azt mondjak kozel 1000x gyorsabb lesz az SSDk-nel es 10x annyi ferohely lesz rajta
Elmeletileg ev vegere mar tesztelesben lesz es jovore elerhetove teszik.
[LINK]
Akkor, ha beszerzek egy Samsung 850 EVO 256GB-ost, az jó lenne. A filmeket meg ilyeneket a HDD-n ténylegesen el lehet tartani, és úgyis USB 3.0-n kötöm be. Nagyon köszönöm a segítséget és a válaszokat 😀 (és nekem is lesz Photoshop rajta, és induljon el rendesen nekem 😆 )
Én szeretem ha minden pöccre indul el, legyen szó játékról, vagy komolyabb programról. Régi HDD-mnél kapartam az arcom, míg a PS betöltötte nekem a brushokat meg a fontokat, vagy amíg a Corel elszöszölt egy nagyobb kiadvánnyal.😆 Viszont az igaz, hogy adattárolásra az SSD teljesen felesleges.
Üdv, van egy Lenovo y50-70-esem és van benne egy 1TB-os HDD. Kezdem érezni, hogy lassú, ugyebár a gépemben már ssd van, teljesen másképp mozog. A probléma az, hogy csak 1 hdd slot van benne és azt szeretném kérdezni, hogy 240-256GB-os SSD elég lenne bele? Maga az alaprendszer meg egy pár játék, amit épp játszok. Mert a HHD-t tudnám külsőként használni, egy rack-el.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem nem éri meg 64GB-os SSD-t venni, a helyedben 120GB-osra ruháznék be. Az ár/érték aránya sokkal jobb, gyorsabbak is, és arányaiban nézve nem sokkal drágábbak. Ajánlom a Samsung 850 EVO 120GB-os verzióját.
Igazából egy átlag felhasználónak szinte bármelyik jó , nem sok különbség van köztük. Ki melyik márkát részesíti előnyben max ami dönthet. Nekem ma jött meg és tényleg elég gyors.
Nekem 850 PRO van, elvileg kicsit gyorsabb, mint az EVO. Nekem megérte az a +5 év garancia a felárért szemben, bár így is kétséges, hogy 10 évig fogom használni.
Olyan játékot érdemes SSD-re rakni, aminél HDD-nél sokáig tart a betöltés, vagy csak sokat játszol vele. Nekem csak a World of Tanks van SSD-n, mellette Win7 és így is van csomó szabad helyem a 120GB-ból.
hátránya nem lesz a játékoknak, nem tudom hol olvastad... de viszont előny is csak annyi lesz hogy gyorsabban betölt... ha azt nézzük én 32gb-on vagyok rendszerrel, 150 hogyhogy nem elég? 😊
Helló! Nem vagyok otthon SSD-kben, viszont vásárlás előtt állok. Először is olyan kérdésem lenne, hogy azon túl, hogy gyorsabbá teszi a programok futtatását van e hátránya is pl játékokban? Régebben ovlastam, hgoy nem igazán érdemes telepíteni játékokat. 45000 a max amit költenék, és jó lenne a minél nagyobb méretű. (Most 150 GB van a rendszernek és kezd kevés lenni.) Mit ajánlotok ennyiét?
Én is utánanéztem több helyen, de nem voltak túl egységesek az eredmények. Mármint a V300-al kapcsolatban. Akkor marad a Samsung 850 250GB-os, nem sokkal drágább mint az általad említett.
Köszi még egyszer, hogy felhívtad a figyelmem a kisebb sebességre!
a V300 régen volt jó, még amikor másik memóriachipje/kezelője volt.. mostmár lassabb valamivel.
Nekem HyperX Fury van, és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Jobban jársz az evo-val,sokkal gyorsabb a hyperx-nél. Főleg írási sebesség szempontjából. Igaz az evo-nak az írási limite jóval kisebb 75 TB. Viszont, ilyen célra használva, ezt a mennyiséget jó sokára érnéd el. 😃
És mennyire gyors a HyperX? Bootolási idő, stb.? Mert inkább kevesebbet költenék rá, mert gépházat, abba ventiket is akarok venni. Meg mondjuk a Samsungban TLC flash van a HyperX-ben meg MLC, ami elvileg jobb.
Szerk.: Lehet mégis a Samsung lesz a nyerő, néztem videót, tesztet és jócskán felülmúlja írásban a HyperX-et.
Én is erre használom az ssd-t. De ha jobbat akarsz, akkor 20-ért van Samsung 850 EVO 3 év garival. Sokkal jobb, mint a kingston. Vagy Adata Premier Pro SP600, SP900, SP920. Ha találsz valahol Intel 520, kicsivel 20 fölött Intel 530. Ezeket tudnám ajánlani. Pcx-en most ssd akció van, nézz körül ott! 😉
OriginalGrandpa: Nekem a HyperX Fury van meg. Nem a legjobb ssd,de ha nem sok adatforgalmat bonyolítasz le, akkor megfelel ez is. Mire használnád az ssd-t? Mennyit szánnál rá? Ha a 2 közül kéne választani,akkor egyérteműen a hyperx,mivel kicsivel gyorsabb,meg az írási limite sokkal több,mint a v300-nak.
Üdv! Gondolkozok rajta, hogy beruházzak egy SSD-re. Ezen gondolkozom: Kingston SSDNow V300 vagy Kingston HyperX Fury 120GB. A HyperX pár ezer Ft-tal drágább, viszont ugyanazzal a vezérlővel van felszerelve. Sajnos azonban erről a vezérlőről nem sok jót hallottam, állítólag nagyon lassúak ezek az SSD-k. Vélemények?
Jövő héten valószínűleg beruházok egy SSD-re, és már gondolatban összeraktam hogyan fog zajlani a beüzemelése (még nem csináltam ilyet):
1. Áttálítom a SATA Mode-ot ACHI-ra.
2. Kihúzom az alaplapból a HDD-t, az SSD-t pedig bedugom
3. Feltelepítem rá a Windowst-t
4. Visszadugom a HDD-t, és letörlöm róla a "Windows" mappát.
Jah igen, és mindenképp úgy szeretném megoldani, hogy ne keljen formázni a merevlemezt, mert pl. GTA V-öt nincs kedvem megint feltelepíteni, stb 😃
Kérdésem lenne hogy ez így működne-e vagy még valamit kifelejtettem?
Itt leírnak mindent amit tudni kell róluk
aztán hogy melyiket választod az már mind1
a HyperX mint látod kicsvel gyorsabb, de youtube-on nézz teszteket azok kimutatnak mindent 😀
jah és majd el felejtettem a HyperX 4 grammal nehezebb tehát valami szól azért a V300 mellett is... 😀
SSD és SSD között Szinte nincs különbség nem azt mondom hogy nincs hanem hogy Szinte! nincs! tehát észrevenni nem nagyon lehet, a legelső ssd meg a mai ssd-k között talán észreveszel valamit de mai megeggyező árú/értékűnél nem nagyon... vagyis mikor én kb 1 éve vettem én ezt olvastam az ssd-kről
[LINK]
[LINK]
SSD vásárláson gondolkozom és szeretnék érdeklődni, hogy játékok terén kb milyen teljesítményjavulást fog hozni ez a fejlesztés.
válaszokat előre is köszi
Netezésre, filmnézésre elég 4GB ram, szóval az szerintem nem olyan lényeges.
Acer Aspire 8530G laptopom van. Nem mai darab de tökéletesen működik. 320as hdd van benne olyan szerencsés helyzetben vagyok hogy a hdd mellé betudom rakni az ssd. (120gb samsung 850evo-t) jó ez az ssd?
Az ssd-n lesz az oprendszer a hdd meg a tobbi. De kell a meglevő 2×2gb ram-ot bővítenem vagy elég lesz az ssd? Én 2×4gb-ra gondoltam.
Köszönöm
Azt mondjak kozel 1000x gyorsabb lesz az SSDk-nel es 10x annyi ferohely lesz rajta
Elmeletileg ev vegere mar tesztelesben lesz es jovore elerhetove teszik.
[LINK]
Persze, bőven elég lenne a 240/256GB-os SSD.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Az alábbi gép mellé milyen SSD lenne az ideális? Maximum 20 ezer forintom van rá. Köszi.
Intel Core i5-4460 processzor
MSI Z97 Guard-Pro alaplap
8GB Kingston HyperX Black Fury 1600MHz memória
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
LG GH24NSB0 fekete OEM DVD író
Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 11230-00-20G videokártya
Cooler Master RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350 számítógép ház
FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység
Samsung 2.5" 850 Pro 256GB MZ-7KE256BW
Én is utánanéztem több helyen, de nem voltak túl egységesek az eredmények. Mármint a V300-al kapcsolatban. Akkor marad a Samsung 850 250GB-os, nem sokkal drágább mint az általad említett.
Köszi még egyszer, hogy felhívtad a figyelmem a kisebb sebességre!
Nekem HyperX Fury van, és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Van valakinek ilyen SSD-je: Kingston 240GB SV300S37A/240G?
Érdemes megvenni? Egész jó árban van. Kizárólag játékok lesznek rátelepítve.
Szerk.: Lehet mégis a Samsung lesz a nyerő, néztem videót, tesztet és jócskán felülmúlja írásban a HyperX-et.
Köszönöm 😀
Igazából szerintem egyikkel sem nyúlhatsz mellé. Az ADATA kicsivel drágább, de cserébe 95MB/sec-el gyorsabb az olvasási, illetve írási sebessége.
gondoltam, hogy veszek egy SSD-t... olyan 120-128GB-ra gondoltam. Max 20k-t szeretnék (házhoz szállítással) rá szánni. Valaki tudna? 😀
Ezt a kettőt néztem eddig:
Spoiler!
A-Data 2.5" Premier Pro SP900 128GB ASP900S3-128GM-C
Sajna nem, pedig mikor ráraktam a Windows-t akkor meg akartam volna csinálni, de valamiért nem engedte, ezért egybe kellett felraknom.
Jövő héten valószínűleg beruházok egy SSD-re, és már gondolatban összeraktam hogyan fog zajlani a beüzemelése (még nem csináltam ilyet):
1. Áttálítom a SATA Mode-ot ACHI-ra.
2. Kihúzom az alaplapból a HDD-t, az SSD-t pedig bedugom
3. Feltelepítem rá a Windowst-t
4. Visszadugom a HDD-t, és letörlöm róla a "Windows" mappát.
Jah igen, és mindenképp úgy szeretném megoldani, hogy ne keljen formázni a merevlemezt, mert pl. GTA V-öt nincs kedvem megint feltelepíteni, stb 😃
Kérdésem lenne hogy ez így működne-e vagy még valamit kifelejtettem?