Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
spleenszuru avatar
sziasztok !

nos, aktuális lesz az új kártya vétel, hosszú elmesélni, a lényeg hogy a 270 x-em árán, amennyiért vettem ( 55 ezer, ez az áfás rászámított ára, amúgy 43 a nettó ára. szerintetek melyik ára lesz levásárolható ? a konkrétan általam kiperkált 55 ezer, vagy az ő saját áfa nélküli 43 ezrük ?? )

szóval lényeg, hajlandó vagyok 20 ezer körül ráfizetni erre, és úgy újat venni.
jöhetnek a javaslatok, várom őket ! 😀

erősebb javaslat is jöhet, mérlegelek majd menynit költsek.
0
0
0
0
Bronson avatar
miből gondolod hogy nem lesz elég?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem az elég egy GTX 980-nak is.
0
0
0
0
no avatar
De nem biztos, hogy a tápom bírni fogja 😞
0
0
0
0
Zoli73 avatar
sztruharlaszlo:Az a gép egy felső kategóriás VGA-val is megbirkózik úgy hogy amit a pénztálcád megenged! 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy ebbe a gépbe milyen videokártyát vegyek:
Alaplap: ASUS P8H61-M LX3 Plus R2.0
Memória: Kingston 16GB (2x8GB) DDR3 2133MHz HX321C11SRK2/16
Processzor: Intel Core i7 3770k
Tápegység: FSP Hexa+ 500W
Gépház: TA-8G
0
0
0
0
no avatar
Jólvan, akkor valszeg táp csere is lesz, köszi 😃
0
0
0
0
Klaas avatar
Köszönöm a válaszokat! Figyelembe veszem amit elmondtatok. Január vagy február lesz aktuális majd e téren egyébként.

Bronson: Plusz-minusz 1-2 ezerért már nem fog másra esni a választásom. 😃 Szóval elfogadható ha kicsit többet kell kiadnom érte de jobb is annyival! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
gtx 950 vagy 960 van nvidia oldalról, r7 370 vagy r9 380 amd részról. én ez utóbbit ajánlom ha a 61ezer még belefér! ha cserélsz, minimum a 950 legyen...

Spoiler!
Piero már napok óta megelőzöl, mire leírom amit akarok... néha csak pár másodperc... 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
a 750-et Ti-ra lecserélni nem sok értelme lenne. GTX 960 alatt nem érdemes gondolkozni.
0
0
0
0
Klaas avatar
Sziasztok! Videókártya cserén gondolkodom , de nem tudom hogy a "Mostani" nevezetű gépem milyet tudna kihajtani. GTX 750 OC-m van jelenleg. 50-60ezres árkategória maximum az adott. Nem tudom hogy a 750ből a Ti 2gb-os verziója megérné a váltást 40ezer környékén. Mindenfajta segítséget elfogadok 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
HD5670 használtan ~8-9k + FSP 350W PNR újonnan ~5-6k
Azt a tápot tényleg érdemes lenne lecserélni.

Az 5670 éppenséggel annyira nem gyenge (mihez képest persze...), szóval a GTA 4-hez biztosan elég lesz de még pár újabb játékhoz is.
0
0
0
0
Bronson avatar
hát erre nem bíznék semmit... 😆 egy táp csere nem fér még bele?
0
0
0
0
no avatar
N-Power ATX 400W, ennyit sikerült összehozni, más nem nagyon van ráírva elvileg....😃
0
0
0
0
Bronson avatar
pontosan milyen a táp, mi a gyártó, márka...?
0
0
0
0
no avatar
ATX 400W, gondolom ez nem jelent jót 😃 Esetleg valami külön tápellátás nélküli grafikus létezik ilyen formátumban? 😃
0
0
0
0
danee23 avatar
még a gts 450/ radeon 5750 is megviselheti a gagyi tápot, mivel már azok is kérnek plussz csatit
0
0
0
0
Bronson avatar
van fent most egy gtx 460 13ért, 6850 meg 15ért... ezek jók lennének, csak kérdés, a táp mennyire gagyi. Mert ha házzal jött, akkor tuti az...
0
0
0
0
no avatar
Hali!

Egy barátomnak kellene segítség!
-E8400 3.0GHz
-Házhoz járt 400W táp

Keret max 13k (Használtban gondolkozik)
Cél:GTA 4 és hasonló kaliberű játékok, ja meg a The Secret World, játszhatóan akár lowon is csak ne laggoljon!

Erre így tudtok ajánlani valami grafikust? 😃
0
0
0
0
DomY avatar
szerinted megéri azt a + 30,000-et egy Nvidia GTX 970 egy GTX 960 helyett? (Gigabyte)
0
0
0
0
Bronson avatar
a palit?? maradjunk azért az evga asus gigabyte msi márkáknál ha csak lehet... kivetélek persze vannak...
0
0
0
0
szucs2000 avatar
És mégire MSI-t illetve Asus-t vásárolni vagy Gigabyte is jó?
0
0
0
0
zelcsi avatar
inkább 960 és 8gb ram!
0
0
0
0
szucs2000 avatar
Sziasztok! Szerintetek jó választás mai játékokhoz a GTX 950 + mellé 16 GB ram, vagy vegyek GTX960-at és maradjon a 8GB ram?
0
0
0
0
FekaRap avatar
petya: használtba nem nézelődsz?
0
0
0
0
DrGordonFreeman avatar
Hali
Lenne egy kérdésem van e vkinek esetleg tapasztalata ezzek a vga-val kapcsolatban bármi.
Asus gtx 770 980 980ti Poseidon.
Arra szeretnék kilyukadni hogy jó kártya e (980ti-t tervezem) nem nagyon láttam még ilyesféle megoldást mint ezeknél.
A vízhűtés rész ha jól láttam csak 1 U alakú cső.
Gondolom a kettővel kombinálva nem lehet rossz a hűtés.
Azért szemezek ezzel a kártyával mert ha oda kerül a sor teljes vízhűtést szerelnék a gépbe , tudom egy egyedi blokk jobban hűtene viszont nem 1 proci v ram hogy ráteszem a blokkot és oké mert itt elszáll a gari és azért egy 220-250e alkatrésznél ez nem elhanyagolható.
Jó hosszúra sikeredett :-D

Válaszokat előre is köszi
További szép napot
0
0
0
0
szucs2000 avatar
Szia Petya! Nekem egy R7 250-em van és eddig minden játékot elvitt. (Persze nem kell tőle csodát várni) A legújabb játékokat már nagyon minimumon viszi csak.
0
0
0
0
petya365 avatar
Sziasztok! Ebben a meghitt karácsonyi készülődésben tönkrement a videókártyám 😞 Egy HD6850. Az lenne a kérdésem hogy mit ajánlotok helyette (valamii olcsót) Nézegettem GT730-at,GT740-et, R7 250-et stb stb. Melyik videókártya a legjobb ár érték arányban kb 23K-ig (tudom kevés ,de nincs több keret rá.)Előre is köszi
0
0
0
0
Heky07 avatar
Szép jó napot 😀 Szakmai kérdésem lenne nem vagyok nagy gépész úgymond!!
Alaplapom:Gigabyte G41MT-S2
Proci:E5800 3.2 Ghz
Ram:4 Gb Ehhez szeretnék egy olyan bika kártyát ami el is bírja hogy ne keljen legalább alaplapot cserélnem max 4 magos procit!! Előre is köszönöm
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Sipos G: Pl mikor még 7870-es kártyám volt és BF3 alatt állandóan akkora fps ingadozásaim voltak, hogy szinte játszhatatlan volt a játék, és hiába próbáltam meg több drivert, ugyanaz a hiba fent állt.

Én nekem egyszer volt Gigabyte márkájú kártyám, az is hibás volt. Sokszor hallottam panaszt a Gigabyte márkájú kártyákra, így sosem választottam azt. Hogy most milyen, nem tudom. Nekem jobban bejön az MSI vagy ASUS.

Vannak azért különbségek..: http://media.gamersnexus.net/images/media/2015/nvidia/960-4v2gn-fc4-vh.jpg
0
0
0
0
Sipos G avatar
Nem rossz az AMD driver.
Már van hozzá javítás.
Utóbbi évben egyedül a hűtési probléma lépett fel a crimson alatt, de nem rossz az.
Az R9 380 különösen jó ebben az árkategóriában.
Ferrari056 azt egyébként, hogy érted, hogy használhatatlan, mert én ilyent még AMD kártyánál nem láttam.
Pedig a Radeon 9600 óta nyúzom az AMD kártyákat, és ha mellényúlsz Nvidia kártyával is melléfoghatsz meg AMD-vel is.
De ha már 960 akkor 4GB-os és én Gigabyte félét venném.
De amúgy 3-4fps-nél nagyobb különbséget nem láttam 2-4Gb-s modellek között, azt is full HD-ban
Kisebb felbontáson semmi különbség.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Mindenképpen csak Geforce vonalon maradok, nem veszek többet AMD-t, a jelenlegi GTX 660-as kártyám előtt egy HD 7870-es volt. Elegem is lett a driverekből.. Sokszor használhatatlan volt a legtöbb esetben.. De ezt egy másik forum témában már kibeszéltem.. A lényeg, hogy csak Nvidia kártya érdekelne! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Én amúgy ebben az árban az r9 380-at ajánlanám, mármint 4gigásat... de nem igazán merem már, amióta volt ez a crimson balhé (hűtési profil megkattant) de azóta azt hiszem már minden frankó...
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Igen ezt is figyelembe vettem, meg alapból is 4GB-os verzió érdekelne, de amúgy amit írtál, egyre jobban helytálló és árban már nincs sok különbség! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Igazából most nézem az árakat, teljesen összemosódnak lassan, ahogy készülnek kisöpörni a 2gb-os modelleket... 4-5k a különbség, akkor meg már tényleg jobb a 4gb-os verzió... a gigabyte modelleknél ezer(!) forint a különbség...
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
MC MaRcI: Én azért ezzel a kijelentéssel nem értenék egyet teljes mértékben.. Van azért különbség, főleg ott, ahol több VRAM kell..!! Néz róla teszteket és meglátod. 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Ferrari056 szinte semmilyen különbség sincs a 2gb-os és a 4gb-os között
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Köszönöm!
Hát ahogy néztem azért a 2GB és a 4GB-os GTX 960-as kártyák között sok esetben nagy a különbség, meg szerintem nem hátrány, ha van +2GB VRAM.
0
0
0
0
Bronson avatar
az msi gaming. de a helyedben nem vennék belőle 4gb-os modellt...
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy melyik lenne a jobb választás? GTX 960 kártya lenne, újonnan!

MSI GTX 960 GAMING 4GB vagy ASUS GTX 960 STRIX 4GB
0
0
0
0
danee23 avatar
260X/360, Geforce 750-nél léjebb nem érdemes menni ha akarsz új játékokkal játszani.
És a Ghz ebben az esetben nem jelent SEMMIT. A kártyáknak feldolgozóegységeik vannak hasonlóan mint a processzornak magjai, a 750nek 512 260xnek 896 360nak 768. Szóval ha lenne egy kártyád amin 320 van és 1 ghz-es lenne egy másik aminek meg 768 és "csak" 500mhz-es, elverné az előzőt. Memóriánál meg szintén a típus és a sávszélesség is számít(ddr3/ddr5, 64/128/256bit)
0
0
0
0
no avatar
30 alatt nézelödj használtan 😀
0
0
0
0
sisko avatar
Cube man : r7 250 vagy Gt 740.Ezek kb 26-27k-nál kezdődnek,és van mér köztük 1Ghz-s is(de nem mindegyik)Viszont ezek még gyenge kártyák,DDR3-as ramokkal,max 128 bites adatsinnel,FullHD-re semmiképp nem javaslom.(de alatta sem nagyon,ha komolyabban játszani szeretnél)
0
0
0
0
Bronson avatar
Akkor 760-at vegyél... ha találsz esetleg 770-et ami belefér a keretbe, az még jobb lenne... a 760 nagyjából 15-20%-al fog jobb jobban teljesíteni, játékfüggő...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció