Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Demoz avatar
laci503:Ezt írja valaki: ,,Miután felraktam, utána sem indult még. Csak fekete kényernyőt kaptam. Ennek megoldása az volt, hogy a parancsikon tulajdonságainál a kompatibilitás fülön, Windows XP SP3 kompatibilis üzemmódba futtattam. Azóta gond nélkül fut.''

Vagy: ,,Tulajdonságok-> Kompatibilitás-> Futtatás rendszergazdaként Pipa be! 😉 Sok sikert!''

Forrás: gyakorikerdesek.hu😜
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
laci503 írta:
nekem meg valaki abban seígsen hogy a cod 2 miért írja ki hogy exe miatt leáll?? eddig sosem volt vele baja a win7nek de úgy látszik ez most megváltozott :/
kompatibilitás meg mindent próbáltam már :/
Win7 Ultimate SP1 x64
nem alapvető rendszer vagy driver hiba, nekem Windows 7 Ultimate 64bit SP1-el, és legfrissebb catalyst-tal perfektül megy
0
0
0
0
laci503 avatar
nekem meg valaki abban seígsen hogy a cod 2 miért írja ki hogy exe miatt leáll?? eddig sosem volt vele baja a win7nek de úgy látszik ez most megváltozott :/
kompatibilitás meg mindent próbáltam már :/
Win7 Ultimate SP1 x64
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Magyarázzátok már meg, hogy mi értelme van a rezgő módnak egy fejhallgató esetében? 😲
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
pukkancs írta:
gyenesmartin írta:
pukkancs írta:
Hali!
miféle orvosság van arra, hogy játszok, kezd kicsit hangosabb lenni a gép, és egy idő után magától kikapcsol. mondák h túlmelegedik, de azóta vettem bele egy ventilátort, de továbbra is ezt csinálja.
Az, hogy nem minőségi a tápegységed.

milyet éri meg venni?
Egy 400w-os FSP simán elbírná.FSP SAGA II 400w vagy FSP 400-60GHN.Én az utóbbit venném.
0
0
0
0
pukkancs avatar
gyenesmartin írta:
pukkancs írta:
Hali!
miféle orvosság van arra, hogy játszok, kezd kicsit hangosabb lenni a gép, és egy idő után magától kikapcsol. mondák h túlmelegedik, de azóta vettem bele egy ventilátort, de továbbra is ezt csinálja.

milyet éri meg venni?
0
0
0
0
pukkancs avatar
nem poros. ki lett takarítva
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
pukkancs írta:
Hali!
0
0
0
0
hassi avatar
attól is csinálhat ilyet, hogy poros -> több hőtermelés
0
0
0
0
pukkancs avatar
Hali!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
MaximumGame Dehát ez nem a jutubon van...mert ott nem is találom.
Flash köszi ezt megpróbálom.
0
0
0
0
Flash avatar
Quadgame94 írta:
Helló!
Tidna valaki egy olyan progit ajánlani ami FLAC-ból Mp3ba converter? mert amiket eddig leszedtem azok csak élig convertálták át....pls help. Ja és ha valaki megtalálja NAS-I can c. számát a Youtube-on az kap egy hatalmas piros pontot, mert nem találtam sehol ezért szedtem le az egész albumot, ami FLAC-ba van!

Easy CD-DA Extractor. Nagyon jó progi, ismer minden formátumot, van rippelő, konvertáló, és CD-író része is. Persze az mp3 bitrátát érdemes legalább 192kbps-ra állítani.
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
Hello!

Én ezt szoktam használni:
[LINK]
Ezeknek mindegyik progijuk nagyon jó! Én a FreeYouTubeToMP3Converter-t szoktam használni sűrűn 😀
Viszont a zenét én sem találtam.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Quadgame94 írta:
Helló!
Tidna valaki egy olyan progit ajánlani ami FLAC-ból Mp3ba converter? mert amiket eddig leszedtem azok csak élig convertálták át....pls help. Ja és ha valaki megtalálja NAS-I can c. számát a Youtube-on az kap egy hatalmas piros pontot, mert nem találtam sehol ezért szedtem le az egész albumot, ami FLAC-ba van!

Youtube Dawloderbe alapból bennevan de mind1 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Helló!
0
0
0
0
Flash avatar
Ezért tiltottam le, hogy ne kapcsoljon le a vinyó. 😆
0
0
0
0
laci503 avatar
Flash írta:
Így van. Winfosban alapból be van állítva, hogy 20 perc után kapcsolja le a (használaton kívüli) HDD-ket. Én ezt kikapcsoltam, mert ku. idegesített, hogy minden 20 perc után újrafelpörög, ha vlmit csinálok.

nekem ez be volt kapcsolva a múltkorában is és még is kikapcsolta magát 😃
0
0
0
0
Flash avatar
Így van. Winfosban alapból be van állítva, hogy 20 perc után kapcsolja le a (használaton kívüli) HDD-ket. Én ezt kikapcsoltam, mert ku. idegesített, hogy minden 20 perc után újrafelpörög, ha vlmit csinálok.
0
0
0
0
laci503 avatar
KuTYanMajOM írta:
Nekem azt csinálja a Samu HDD, hogyha nem használom egy ideig, akkor gondol egyet és beáll valamilyen üzemmódba. Aztán ha valamit megnyitok, pl. a zenék mappát, ami a Samu vinyómon van, akkor hallom, hogy bepörög, kattan egyet és utána minden megy mint állat. Ez egy 5 mp.es művelet egyébként. 😃

nekem is dettó ezt csinálta az 500 gigás samsungom 😃 én annak tudtam be ezt a dolgot hogy energiatakarékosság miatt leállt mert nem volt használatban 😃 de most már nem csinálja 😃
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Nekem azt csinálja a Samu HDD, hogyha nem használom egy ideig, akkor gondol egyet és beáll valamilyen üzemmódba. Aztán ha valamit megnyitok, pl. a zenék mappát, ami a Samu vinyómon van, akkor hallom, hogy bepörög, kattan egyet és utána minden megy mint állat. Ez egy 5 mp.es művelet egyébként. 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A hdd nek alapból van egy leálló zaja! Az enyém olyan mint valami turbina leállása! Nem hiszem hogy karcol mert akkor már rég meghalt volna!
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!

egy IDE 80 GB HDD amikor megy semmi hangja, de amikor leallitom a gepet, es mar nem hajtja, csak forog meg a tanyer benne, akkor ilyen csiszolos hangot hallok belole, mintha az olvaso egyseg karcolna a tanyert. Gondolom ha tenyleg igy lenne, akkor adatvesztes lenne, de nem vesztek el adatok. Akkor mi adja ki benne azt a hangot?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
wdavid írta:
AMD Athlon 64 X2 4800+ procim van ASUS M2N-SLI alaplappal 32 bites Win XP...

A gond annyi hogy DDR2-800 Mhzes ramom van de cpu-z szerint csak 400Mhz-en megy 😞 Lehet hogy 64bites Win7 tudná rendesen kezelni? 😃 Választ előre is köszi 😀

Azért írja 400 mhz-nek mivel a RAM-od ddr2-es, ami azt jelenti, hogy 2 csatornás tehát 2X400 Mhz = 800 Mhz. Ez 32 bit és 64 bit alatt is így van. 64-bitest akkor tegyél fel, ha van 4 Gb RAM-od. 😆
0
0
0
0
wdavid avatar
AMD Athlon 64 X2 4800+ procim van ASUS M2N-SLI alaplappal 32 bites Win XP...

A gond annyi hogy DDR2-800 Mhzes ramom van de cpu-z szerint csak 400Mhz-en megy 😞 Lehet hogy 64bites Win7 tudná rendesen kezelni? 😃 Választ előre is köszi 😀
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
nyaloka írta:
Sziasztok!
Lenne 2 kérdésem
1.videokártyánál mien okokból léphet fel rezonancia?
2.a videokártya rezonanciára van valami ellenszer?
előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

o.O
huhh most vagy nagy butaságot kérdeztél, vagy én vagyok helikopter. 😃

olyan hogy VGA rezonancia olyan nincs.
itt van pár tipp hogy eseleg mire gondolhattál:
- 1 - Angolul a "VGA resolution"-t félrefordítottad, és valahogy rezonanciát kaptál. a VGA felbontás 640x480. Ez egy tulajdonság, ez ellen nem lehet tenni semmit.
- 2 - A videokártyád (VGA-d) ventilátora nagyon hangos, és néha berezeg. Megesik. Ki kell cserélni a ventit.
- 3 - Szerintem ez a legvalószínűbb: CRT (nem lapos, hanem nagy bumszli) monitorod van. Ha telefonon hívnak, vagy megszólala csengő, esetleg épp a monitor mellett kapcsolják be a porszívót/hajszárítót/mosógépcentrifugát, akkor egy pillanatra (vagy tovább) ilyen csíkok jelennek meg a képen, és picit elmosódottabb lesz, vagy nem is tudom. Sajna ez olyan dolog mint a sajtban a lyuk. Azt is meg kell enni a sajttal együtt. Szóval ez ellen nem tudsz tenni semmit. Sajna ez a CRT technológia átka. Max úgy tudsz tőle megszabadulni, hogyha fémkalitkába teszed a monitort. :>

Több ötletem nincs hogy mire gondolhattál. De határozottan állítom, hogy VGA rezonancia nincs!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Lenne 2 kérdésem
1.videokártyánál mien okokból léphet fel rezonancia?
2.a videokártya rezonanciára van valami ellenszer?
előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
simon7109 írta:
elromlott az alaplapi hangkártyám így szeretnék venni bele csak simán 1 hangkártyát,hogy ne kelljen alaplapot is venni.
csak az a gond,hogy nem tudom mit kell nézni 1 hangkártyánál?
nem akarok drágát max 30 euro.a lényeg,hogy szóljon rendesen minden ugy ahogy régen😃
ezt néztem ki:
[LINK]

szerintetek ez jó?
Ez jobb.
[LINK]
0
0
0
0
hassi avatar
hali 😀
Beállítottam elengedő virtuális memóriát a San Andreashoz, egy ideig jól futott, de most megint olyan mintha nem csináltam volna semmit. Valaki tud valamit mondani? Gyenge a VGA vagy vagy aasd.😃
0
0
0
0
niteforce avatar
simon7109 írta:
elromlott az alaplapi hangkártyám így szeretnék venni bele csak simán 1 hangkártyát,hogy ne kelljen alaplapot is venni.
nem akarok drágát max 30 euro.a lényeg,hogy szóljon rendesen minden ugy ahogy régen😃
ezt néztem ki:
[LINK]

szerintetek ez jó?

enyem is elromlott, olyan, mintha egy nagyon visszhangos szobaban hallgatnam a zenet/beszedet. En egy nagyon olcsot vettem 15 euroert.
amit belinkeltel, az eleg jo, van rajta digitalis csati, 5.1-es, szerintem vedd meg azt nyugodtan.

Ahogy latom, ennek is ugyanolyan csipje van mint az enyemnek, az ilyenek sose doglenek meg 😉
0
0
0
0
simon7109 avatar
azt nem tudom,hogy romlott el.olyanokat olvastam,hogy ez az alaplap típus hajlamos erre a meghibásodásra.
amugy meg nem akarom,hogy jobban szóljon.csak ne legyen rosszabb mint az alaplapi volt.
0
0
0
0
simon7109 avatar
ezt néztem ki:
[LINK]

szerintetek ez jó?
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
niteforce írta:
400 Wattos FSP PSU vinne a kovetkezo konfigot?

AMD Athlon II X2 3.0 GHz
Gigabyte HD4650 1 GB GDDR2
2 GB DDr3 RAM
ASRock UCC alaplap (kiciske, 2 mem foglalat, 2 pci, 1 pci e x16 , 1 pci e 1 x)
1 80 GB sATA HDD
1 DB DVD iró
kiegeszito hangkartya (ilyen olcsobb, nem komoly)

valaszokat koszonom

Bőven elég neki a 400W.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
niteforce írta:

AMD Athlon II X2 3.0 GHz
2 GB DDr3 RAM
1 80 GB sATA HDD
1 DB DVD iró

valaszokat koszonom
az a konfig lepkekakit eszik, biztos elvinné
0
0
0
0
niteforce avatar
cseszka írta:
Simánn!

koszonom!
0
0
0
0
niteforce avatar

AMD Athlon II X2 3.0 GHz
2 GB DDr3 RAM
1 80 GB sATA HDD
1 DB DVD iró

valaszokat koszonom
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Core2 írta:
Belefér. Nem a kártya mérete határozza meg azt, hogy egy alaplap "elbírja-e", hanem a csatlakozó. AGP vagy PCi-Express

Tehát beleférne egy Asus P8P67-M R3.0 alaplapba mondjuk egy 6970 is ha a foglalat egyezik. Nem mintha most vennék ilyen vga-t de sose lehet tudni mi lesz a jövőben.
0
0
0
0
Core2 avatar
Belefér. Nem a kártya mérete határozza meg azt, hogy egy alaplap "elbírja-e", hanem a csatlakozó. AGP vagy PCi-Express
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Thermaltake V9 Black Edition házba belefér egy Asus P8P67-M alaplap? Erre az alaplapra maximum mekkora vga férne rá? Vagy ez mitől függ hogy milyen alaplap milyen vga-t bír el?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
cseszka írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Látom kellene írni egy átfogó OC cikket, hogy melyik alkatrészt hogyan, mikor, mennyire stb. 😀 Aztán azt kilehetne tenni külön menüpontnak, és a valaki valamit nem tud, odairányíthatnánk, és nem kellene mindenkinek külön-külön elmagyarázni.
ez pl nem lenne rossz ötlet, mert így 3 fajta overclockerr van
1.hőbele balázs mindent maxra teszek, mindent kiégetek
2.fokozatosan húzom és tudom hol a határ tapasztalt vagy informálódott júzer(viszonylag kevés)
3.nem merek hozzányúlni semmihez mert félek h csernobilt csinálok

Ha lenne fölös 1 millám,akkor az 1be tartoznék😆,de mivel nincs igy a 2.ba.Na nemtudjátok h miért pirosoott el a stabilitás tesztem?Fentebb már irtam.

kiégenti csak hibás cuccokal lehet, mert ha tul magam úgysem engedi
0
0
0
0
cseszka avatar
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Látom kellene írni egy átfogó OC cikket, hogy melyik alkatrészt hogyan, mikor, mennyire stb. 😀 Aztán azt kilehetne tenni külön menüpontnak, és a valaki valamit nem tud, odairányíthatnánk, és nem kellene mindenkinek külön-külön elmagyarázni.
ez pl nem lenne rossz ötlet, mert így 3 fajta overclockerr van
1.hőbele balázs mindent maxra teszek, mindent kiégetek
2.fokozatosan húzom és tudom hol a határ tapasztalt vagy informálódott júzer(viszonylag kevés)
3.nem merek hozzányúlni semmihez mert félek h csernobilt csinálok

Ha lenne fölös 1 millám,akkor az 1be tartoznék😆,de mivel nincs igy a 2.ba.Na nemtudjátok h miért pirosoott el a stabilitás tesztem?Fentebb már irtam.
0
0
0
0
laci503 avatar
olyan pro vagyok 😆 csodálkozok h kifagy az a rohadt játék mikor prime 95ön nem volt stabil a gépem asd 😆
de most már jó 😃
Cooley nekem nem kellett bios modding hozzá 😃 sőt menne ez többet is szerintem csak nem akartam meg ölni a kártyát főleg hogy most adom el 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
én riva tunerrel V535-ös ATI magot aka' X1700FSC
0
0
0
0
Cooley avatar
MSI N460GTX Cyclone 1GD5 😀 És hogyne számítana. Vannak tuningosabb kártyák, a GTX460 az. 😜 De azt hozzáteszem, hogy bioszmoddinggal csináltam, mert az 1087mV fesz ehhez kevés volt. 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
kabe 😃 milyen VGAval? az nem számít?
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Cooley írta:

VGA-k terén én vagyok a nyertes, 587/1400@800/1800MHz

Nekem 675MHz-es mag órajelből lett 1GHz. 😜 A memória meg 1800-ból 2200.
0
0
0
0
laci503 avatar
tasiadam írta:
Cooley írta:

ha órajelhajkurászásban versenyzűnk VGA téren pl. nekem 725/4000 @ 1000/5200 a HD5850esem ami gravahunteré lesz 😃

Emberek lenne egyébként egy olyan gondom hogy a Dirt 2 egy idő után mindig kihal :/
Frissen telepített Win7 van a gépemen.
Valami tipp?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció