Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Mikor bementem a boltba hogy VGA-t szeretnék venni játékra akkor mér HD4670 jött rögtön és mérnem a 9600GT?
És még 1 valami:Nem sok az ha a VGA-m tuningoltam 625MHZ-ről 700-ra?nincs 50fokos
0
0
0
0
Nedadam avatar
én most rendeltem uj vga-t majd telefonálnak mikora jön meg . nemtudja valaki hogy a pcx-en mikorra rendeeik meg és mehetek érte?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
tudom nekem is ez volt az alapötlet de most olcsóbb a 4870 x2 és az még most is kiváló
0
0
0
0
tooth9 avatar
Hát figy, vegyél olyan alaplapot, amibe fér 2 vga, most vegyél 1 db-ot, és ha úgy lesz, akkor veszel bele még 1-et. 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát nem tudom csak vajon mennyire fog majd az számítani hogy dx10 vs dx 11 nem tudomeldönteni
0
0
0
0
tooth9 avatar
Akkor vegyél 1-et, elég lesz az is. Utánna meg veszel DX11-es karit! 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
kössz csak most is írtak a pcworld segélyvonalon ahol szerintem nem kispályások de nem tudom
azt írták hogy

elég lenne egy 4870 Kevesebbe kerül kevesebbet fogsz bukni rajta mikor megjelenik az új széria,

én erre ezt írtam nekem a teljesítmény a lényeg és a 4870 x2 tovább bírná nem?

erre írták

Tovább bírnád, de teljesen feleslegesen. Kihúzná évekig, de addigra rég újat kéne venned, ha ki akarod használni az újdonságokat, pl. a DirectX 11-et vagy egy új árnyékolási modellt.

Nos szerintetek? ezek szerintem okosak és szerintetek mert elvileg vesztenék ha ilyen drágán vennék kártyát mert nem dx11 es
0
0
0
0
Core2 avatar
Ha van pénzed, és nem sajnálsz ennyit kiadni egy vga-ra, akkor vegyed meg. A következő széria megjelenéséig kell még várni, és ilyen teljesítményt nemfogsz ennyi pénzért kapni. Szóval veheted meg...
0
0
0
0
tooth9 avatar
Hát, ha megvan rá a pénzed, akkor természetesen nem baj, ha megveszed! Az biztos elég lesz egy jó darabig. 😀 De azért várd meg mások véleményét is ! 😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Most kérdeztem a pcworld segélyvonalon

hogy egy 4870 x2 megéri e venni erre ők ezt mondták

Ha ennyi pénz áll rendelkezésre, akkor azzal ésszel kell bánni (persze ebben az esetben nem gépre kellene elverni). Mindenképp megvárnám a HD58X0 szériát.

szerintetek nagy hülyeség lenne megvenni akkor 77 000 ér a 4870 x2 mert nem akarok egész nyáron várni a HD5000 resekre eléggé elszomorítottak😢😞😠😢
szerintetek azért nem baj ha megveszem most jó olcson a 4870 x2 őt????
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nem baj mert akkor ugyan azon az áron van corsair 750w os az bőven elég lessz csak az nem modulális
de nekem most a pcworld segélywonalon mondták hogy elég lenne gy i7 esnek meg egy 4870 x2 nek a 620w os corsair táp
0
0
0
0
no avatar
Hmm. Misi a 620-as tápocska nem biztos, hogy elég lesz i7-el párosítva!
0
0
0
0
kisborda avatar
ha nem lesz elég vehet ujat
0
0
0
0
tooth9 avatar
Hát Misi, ha van rá pénzed, akkor vedd, de nem biztos, hogy elég lesz már neki a táp!
0
0
0
0
no avatar
Mikor bementem a boltba hogy VGA-t szeretnék venni játékra akkor mér HD4670 jött rögtön és mérnem a 9600GT?
És még 1 valami:Nem sok az ha a VGA-m tuningoltam 625MHZ-ről 700-ra?nincs 50fokos
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
van pénzem rá meg most hihetetlenül olcsó az eddigi 150 00fos árához képest és így hogy most van rá pénzem megéri meg 620 wattos corsair elég lenne neki egy i7 el eggyütt
0
0
0
0
Core2 avatar
egy videókártyáért nem mondanám olcsónak ezt az összeget. Más ennyi pénzből egész gépet vesz. Persze ha van pénzed, akkor megéri!
0
0
0
0
kisborda avatar
a régi árhoz képest megéri ha megveszed de egyébként meg ennyit kidobni érte
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
áá itt a világ válság kellős közepes és a 4870 2x mos csak 77 000Ft szerintetek érdemes venni ilyen olcsó áron ilyet?
[url]http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=15584[/url]
0
0
0
0
Core2 avatar
ebben mit segítsek ???
0
0
0
0
no avatar
oké köszi majd megmondom neki😀
Egyébként tuningoltam még mindig a VGA már 700Mhz-re és még semmi baja soha nem megy föl 50 fokra ez nagyon állat nem?
És még annyit hogy mikor bementem a boltba hogy VGA-t szeretnék akkor egyből a RADEON HD4670 jött föl nem a 9600GT
0
0
0
0
Core2 avatar
Én 9600 GT-ből is az XFX által forgalmazott XXX Edition-t ajánlanám
0
0
0
0
no avatar
és 9600Gt -ből milyen márkályú?
Egyébként tuningoltam még mindig a VGA már 700Mhz-re és még semmi baja soha nem megy föl 50 fokra ez nagyon állat nem?
0
0
0
0
no avatar
tényleg Core...
észre sem vettem😳
0
0
0
0
Core2 avatar
Mindenképpen a 9600 GT !!!
A Radeon csak 128 bites...
0
0
0
0
no avatar
oké köszi de akkor más is mondja el a véleményét😀
0
0
0
0
no avatar
én ATI-t venném meg inkább😀
de várd meg más véleményét is
0
0
0
0
no avatar
Haverom kérdi hogy meik VGA-t vegye
E kettő VGA- között vacilál és az új játékokkal full közelébe akar játszani minimum:24Fps-el Meik jobb?
[url]http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=13937[/url]
[url]http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=19133[/url]
0
0
0
0
Rottweiler avatar
Gamer7 írta:
nekem 50Fok föle soha nem ment és úgy hogy tuningoltam elég jól és a GTA4-el maxon játszottam 15percet
jó neked. akkor még tuningolhatod...
0
0
0
0
no avatar
nekem 50Fok föle soha nem ment és úgy hogy tuningoltam elég jól és a GTA4-el maxon játszottam 15percet
0
0
0
0
Rottweiler avatar
ja hát nem mindegy hogy van egy +venti vagy nincs😆
0
0
0
0
Bewy avatar
jah a gépházad...hát igen, de gondolom hangja is lehet?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nekem 52 fok fölé soha nem ment lehet segít neki a 23centis venti.
0
0
0
0
Bewy avatar
gyenesmartin írta:
65fok😲 az az enyémnél rengeteg még ha húzva is van.

látom neked gtx van nekem csak gt de az oc verzió szóval gyárilag kicsit tuningolt és zalman hűtővel 1 kiadós játék után nekem 65°C-os szokott lenni
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
65fok😲 az az enyémnél rengeteg még ha húzva is van.
0
0
0
0
Rottweiler avatar
Gamer7 írta:
a mag órajelet húzhatom 680MHZ-re és a memória órajelet 1050MHZ-re?

GPU órajele simán lehet 675Mhz. Memória órajele meg 1100Mhz körül! a játék után még jónak számít a 65°C is!
0
0
0
0
no avatar
a mag órajelet húzhatom 680MHZ-re és a memória órajelet 1050MHZ-re?
0
0
0
0
Core2 avatar
húzzad addig, amíg a vga bírja. Ha nemlesz jó, esetleg megfagy a gép, akkor hagyd úgy, ahogy van
0
0
0
0
no avatar
nincs vagy csak nem találom
AM a mag órjelet meddig húzhatom mert gondolom nem arra mondtad hogy 1100MHZ-ig hanem a memória órajelre .
Am a memória Órajel az mi a játékokba?
0
0
0
0
Core2 avatar
Szerintem még nyugodtan húzhatod olyan 1100 MHz-ig. Nincs automatikus túlvezérlés ??? ami beállitja neked a megfelelő órajeleket
0
0
0
0
no avatar
és szted még húzhatom tovább a GPU-t Meg a memória órajelét?
0
0
0
0
Core2 avatar
Nem feltétlenül a videókártya miatt akadozhatott. A feszültség húzogatása nem ajánlott, főleg ha nem értesz hozzá.
0
0
0
0
no avatar
segítenétek már???😞
0
0
0
0
no avatar
Rottweiler írta:
Gamer7 írta:
Rottweiler írta:
Gamer7 írta:
Megtaláltam a programot amivel lehet tuningolni a VGA-mat a CD-jén volt rajta az a neve hogy:GAMERHUD
Na 625MHZ-ről húztam 660Mhz -re és 993MHZ-ről 1028MHZ-re nem sok?Vagy még húzhatom ?
Nekem ZALMAN HŰTŐM VAN

nézd meg hány fokos a GPU!

Játék közbe vagy simán?

mind a kettőt írd le! nézd meg most játék előtt, aztán játssz 10 percet vmi nagyobb játékkal, és nézd meg utána!

Na a GTA4 -el játszottam 10percet előtte a GPU volt 41fokos utána meg 45fokos de egy kicsit akadozott.
És a GAMERHUD-ba van még ilyen funkció:GPU:1.19VOLT
MEMORY UP:+0.0 VOLT
A memory up-ot ne húzzam valamennyire?
Vagy mé akadozott?
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
a gamerhud csak gigabájtra jó?

igen vagy nemtom😆
0
0
0
0
Rottweiler avatar
Gamer7 írta:
Rottweiler írta:
Gamer7 írta:
Megtaláltam a programot amivel lehet tuningolni a VGA-mat a CD-jén volt rajta az a neve hogy:GAMERHUD
Na 625MHZ-ről húztam 660Mhz -re és 993MHZ-ről 1028MHZ-re nem sok?Vagy még húzhatom ?
Nekem ZALMAN HŰTŐM VAN

Játék közbe vagy simán?

mind a kettőt írd le! nézd meg most játék előtt, aztán játssz 10 percet vmi nagyobb játékkal, és nézd meg utána!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
a gamerhud csak gigabájtra jó?
0
0
0
0
no avatar
Rottweiler írta:
Gamer7 írta:
Nekem ZALMAN HŰTŐM VAN

Játék közbe vagy simán?
0
0
0
0
Rottweiler avatar
Gamer7 írta:
Nekem ZALMAN HŰTŐM VAN

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció