Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Azért ajánlom ezt mert kicsi neki az energiaigénye és mert nem tartom időtálló invesztíciónak használt komponensek vásárlását, főleg nem grafikusokét amik ugye szoktak szépen melegedni.
Ha belefér a keretedbe, akkor GTX 950, különben jó lesz a 750 Ti (és mint mindig, használtan most is találsz akár 40K-ért is sokkal jobb kártyát).
Abban az árkategóriában amit te határoztál meg a GTX 750Ti a legjobb szerintem.
Nézhetnél valami komolyabbat is 2016-ban. Mondjuk egy GTX 950-et. Az most a legjobb ár-érték arányban.
Új számítógépet kellene összeraknom, mert a régi már megérett a cserére.
i5 4460-as processzor mellé kellene videókártya.
2 típust néztem ki:
[LINK]
vagy
[LINK]
mi a véleményetek?
esetleg valami más?
Köszi
danee23: pontosan 17ampert ad le 12v1-en 12v2-őn pedig 16-ot
De inkább kérdezd meg itt: [LINK]
[LINK]
Vagy R9 390
[LINK]
Bár most nézem milyen tápod van, szóval kb. 20-at számolhatsz tápra is. (FSP Raider S 550W, FSP Hyper M 500W stb.)
70ezret szánok rá +meg amennyit kapok az előző kártyáért Piero!
Nextgeneration elég sokat elárul a táp minőségéről hogy sem hivatalos oldalon sem az árúházakban nincs feltüntetve hány ampert ad le 12 volton!
Az unokaöcsém gépébe szeretnénk venni egy jobb videokártyát, hogy ne szenvedjen annyira. http://gepigeny.hu/user/kensey66/eszkozok/174956 Ezek a gép adatai az Everest alapján, nem vagyok egy nagy számítógép zseni, szóval remélem, hogy minden adatot kiírtam. Tudna valaki esetleg segíteni, hogy milyen kártyát vegyünk bele és mennyiért beszerezhető?
Előre is köszi a válaszokat.
zsoltdeak17: én szerintem a tápot hagyom mert elég jókat olvastam róla és még csak 3 hetes és majd csak procival együtt szeretném cserélni ami még kb szűk 1év. Viszont a 750TI-t megnézem.
Az R7 360-on (Asus R7360 2gd5 OC) és az R7 260x-en is gondolkoztam, tudom, hogy a 750 erősebb de vélemény róla?
+1 a 750Ti-nek
Gépem:
ASRock B85M
Pentium G3260
HKC V-Power 450W táp
Válaszokat előre is köszönöm!
Használtan HD 7870 (R9 270(X)), HD 7950 (R9 280), HD 7970, GTX 660, GTX 760.
Szeretnék venni egy vga-t olyan 30-40ezer ft értékbe.Milyet érdemes venni ennyiből?
Én is csak azért tudok itt menőzni, mert a munkám miatt ismernem kell a webáruházak működésére vonatkozó jogszabályokat és ugye ezek is részei annak. (És még így sem vagyok 100%-ig képben, túl sok az értelmezési lehetőség és a gumiszabály...)
Volt egy MSI HD3850em, azzal alapesetben nem volt hajlandó a gép 1080p-s megjelenítésre.
Nvidiánál az FX szériához volt balszerencsém. DirectX9ben értékelhetetlen.
csuz-li: Bennem még a 3 nap volt. Igazából sosem esett meg ilyen, hogy elálltam volna a vásárlástól Spoiler!
Egyszer volt olyan eset, hogy tesóm vett egy FM1 alaplapot és bele egy Athlon II X4et. Ugyebár abba nincs IGP, így nem tudtuk használni (Azt hiszem említettem is az eladónak, hogy integrált VGAval lesz egy ideig használva). Másnap visszavittem, megnézte, hogy ép-e és kicserélte egy APU-ra. (Igaz ráfizetéses volt a dolog)
Persze én elhiszem, hogy az úgy van. Ilyen még sosem esett meg velem, hogy valami nem lett volna javítható vagy cserélhető a garancia időszakban Spoiler!
Honnan tudod, hogy milyen az AMD? Nekem világ életemben Nvidia kártyám volt (mx400-tól GT630-ig), de most épp AMD van és ezzel sincs gondom. Na ez a személyes tapasztalat. 😜
Szerk: Mondjuk szerencsém is volt, mert mikor az Nvidia, kb- 5 éve olyan drivert adott ki, ami leállította néhány kártya vezérlését és simán megsültek, azt is megúsztam, mert elfelejtettem frissíteni. Most, hogy az AMD csinált hasonlót, meg az volt a mákom, hogy nem használtam semmilyen tuningprogramot. Szóval azért egyik gyártó sem szeplőtlen a terméktámogatás terén, kell oda mázli is, hogy ne legyen baj...
Igen, én is gtx 960-al szemezgetek. Pcx-es árat tekintve igaz hogy kb 18K HUF-al drágább, de ennyi még belefér abba, hogy évekig ne legyen vele gondom.
Amúgy nVidea driverek terén hogy áll jelenleg? Innen-onnan hallok persze infókat, hogy jól teljesít, de kíváncsi lennék személyes véleményekre is. Idestova kb 10 éve nem használtam nVidea kártyát, így ezen a téren nem vagyok tisztában a dologgal. És igazándiból nem akarok még egyszer beleesni abba a hibába ami minap AMD kártyámmal történt.
Játékra mindig az erősebb kártya a jobb, ebben az esetben hosszabb távra a gtx 960 a jobb választás.
Videókártyát szeretnék venni, és nVidea kártyán gondolkoztam. AMD-t nem akarok venni, ugyanis a minap teljesen betelt a pohár AMD felé a részemről, így többet nem kérek a videókártyáikból: Spoiler!
GeForce GTX 950 GAMING 2GB
GeForce GTX 960 GAMING 4GB
Szerintetek melyik érné meg jobban. Természetesen játékra használnám elsősorban. Nem elsődleges szempont hogy minden játék maxon fusson (gondolok itt Witcher 3-ra vagy Fallout 4-re), kisebb kompromisszumot is köthetek.
Köszönöm a sgetíséget 😀
Sziasztok!
hétfőre érkezik, aztán kiderül hogy szuperál.
Van az elállási jog, ami azt jelenti, hogy távollévők között kötött szerződés esetén (pl.: netes vásárlás) 14 munkanapon belül visszaküldheted a terméket indoklás nélkül akkor is, ha az egyébként jó, és vissza jár az ára. Ez volt régen 3 nap is, aztán lett 8, most 14. Boltban vett terméke setén nincs elállási jog, hiszen ott kipróbálhatod, megnézheted, amit vettél és nem mondhatod, hogy "nem erre gondoltam".
Van a szavatosság és a garancia. Előbbit hagyjuk, utóbbi (ami erre az esetre is vonatkozik) viszont azt jelenti, hogy egy éven belül, ha az elektronikai termék meghibásodik, akkor azt a boltos (nem mondhatja azt sem, hogy vidd szakszervizbe!) köteles visszavenni és javíttatni. Ha a javítás nem lehetséges, vagy nem éri meg, akkor cserélheti egy ugyan olyan termékre, de nem kérhet felárat akkor sem, ha a termék ára időközben megemelkedett, mint ahogy nem kérhet pénzt a javításért sem. Ha már nem tud ugyan olyan terméket adni, mint ami meghibásodott, akkor a vásárláskori árat kell visszaadnia. Nincs más lehetősége, erre kötelezi a törvény. Innentől persze van még lehetőség arra, hogy egyezkedjen a vevővel, de csak akkor, ha a vevő erre hajlandó és belemegy, mint a mi esetünkben. Tehát nem 3 hanem 365 napon belül köteles a teljes vételárat visszaadni, ha a termék meghibásodott és nem javítható, vagy nem cserélhető.
Ha pedig te akarsz jobbat ráfizetéssel ne panaszkodj, hanem abból válassz ami van !