Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GodSie avatar
Sziasztok%! Most veszek új videókártyát r9 390 ,gtx 970? melyik lenne jobb csak ez a kettő játszik!
0
0
0
0
danee23 avatar
[url]http://www.emag.hu/asus-nvidia-geforce-gt-740-oc-videokartya-1024mb-gddr5-128bit-hdmi-dvi-vga-porallo-ventilator-gt740-oc-1gd5/pd/D945BMBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=f8742035f11d5c86f4fa54e836698fc6[/url]
Azért ajánlom ezt mert kicsi neki az energiaigénye és mert nem tartom időtálló invesztíciónak használt komponensek vásárlását, főleg nem grafikusokét amik ugye szoktak szépen melegedni.
0
0
0
0
CuRi avatar
GTX 950-et 55 környékén kap ami viszonylag időtálló, és jó minőségű tehát csak akkor vegyen ha a 15 ezer +kiadást megér neki az a 8 fps. Mondjuk játékfüggő ez is... Ha már rászán +15-öt akkor meg rászánhatna +20-at ami meg már GTX 960 és best buy 😀
0
0
0
0
winrar avatar
atombors: Asus 750 Ti +1. Nekem is olyan van és nagyon jó kártya (nyilván az árához és a kategóriájához képest).
Ha belefér a keretedbe, akkor GTX 950, különben jó lesz a 750 Ti (és mint mindig, használtan most is találsz akár 40K-ért is sokkal jobb kártyát).
0
0
0
0
CuRi avatar
atombors

Abban az árkategóriában amit te határoztál meg a GTX 750Ti a legjobb szerintem.
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
atombors

Nézhetnél valami komolyabbat is 2016-ban. Mondjuk egy GTX 950-et. Az most a legjobb ár-érték arányban.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
atombors: +1 a 750Ti-re
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,

Új számítógépet kellene összeraknom, mert a régi már megérett a cserére.
i5 4460-as processzor mellé kellene videókártya.
2 típust néztem ki:
[LINK]
vagy
[LINK]

mi a véleményetek?
esetleg valami más?

Köszi
0
0
0
0
gbsz777 avatar
Szerintetek elbírná a gépemet + 1 GTX950 2xWF-ot a Corsair CX500 80+ bronz tápegység? vagy esetleg még a jelenlegi tápom?

danee23: pontosan 17ampert ad le 12v1-en 12v2-őn pedig 16-ot
0
0
0
0
Yezi_ avatar
FPS Raider 550W szerintem az R9 390-hez is elég lenne, GTX 970-hez pedig bőven.

De inkább kérdezd meg itt: [LINK]
0
0
0
0
IgnisDestroyer avatar
500W os táp elég lenne? Mert sokat esznek az új kártyák. Meg a procim is 98W on üzemel.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
30-at szerintem kapsz a mostani kártyádért, 100k-ért pedig GTX 970 is van.

[LINK]

Vagy R9 390

[LINK]

Bár most nézem milyen tápod van, szóval kb. 20-at számolhatsz tápra is. (FSP Raider S 550W, FSP Hyper M 500W stb.)
0
0
0
0
IgnisDestroyer avatar
Köszi RIbeni!
70ezret szánok rá +meg amennyit kapok az előző kártyáért Piero!
0
0
0
0
RIbeni avatar
Janika97: Hát én 360-ról legalább 380-ra, vagy GTX 960-ra váltanék. Egységesen 60 környékén vannak, legtöbb játékban a 380 erősebb. MIndegyik nagyon szépen vinné a Black OPS 3-at.
0
0
0
0
Puffin avatar
Mennyi pénzed van rá?
0
0
0
0
IgnisDestroyer avatar
Milyen videokártyát vegyek szerintetek hogy ha azt akarom hogy elfusson a Call of duty Black Ops III Full HD-ba Minden egyéb beállítás mellett Mediumra állítva ~50Fps-em legyen? Megszereztem a játékot és Full HD-ba Texturák, árnyékok meg minden Lowon éppen hogy van 30Fps de ha HD-ba állítom akkor 55Fps. Ha HD-ba játszok nem igazán látok sokat a pixelháború miatt. És így már nem is olyan élvezetes játszani vele. Milyen kártyaval bővítsem a jelenlegi gépemet? Jelenpeg most egy Asus radeom R7 360 2GB OC van. Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
HKC helyett én is néznék mást... ha belefér.
0
0
0
0
danee23 avatar
kensey, igaza van Bronsonnak.
Nextgeneration elég sokat elárul a táp minőségéről hogy sem hivatalos oldalon sem az árúházakban nincs feltüntetve hány ampert ad le 12 volton!
0
0
0
0
Bronson avatar
arra kár költeni már, egy használt gépet nézzetek inkább, mennyi lenne a keret?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Az unokaöcsém gépébe szeretnénk venni egy jobb videokártyát, hogy ne szenvedjen annyira. http://gepigeny.hu/user/kensey66/eszkozok/174956 Ezek a gép adatai az Everest alapján, nem vagyok egy nagy számítógép zseni, szóval remélem, hogy minden adatot kiírtam. Tudna valaki esetleg segíteni, hogy milyen kártyát vegyünk bele és mennyiért beszerezhető?

Előre is köszi a válaszokat.
0
0
0
0
gbsz777 avatar
Köszi a válaszokat!
zsoltdeak17: én szerintem a tápot hagyom mert elég jókat olvastam róla és még csak 3 hetes és majd csak procival együtt szeretném cserélni ami még kb szűk 1év. Viszont a 750TI-t megnézem.

Az R7 360-on (Asus R7360 2gd5 OC) és az R7 260x-en is gondolkoztam, tudom, hogy a 750 erősebb de vélemény róla?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
NeXTGeneration: Én a helyedben előbb tápot vennék.
+1 a 750Ti-nek
0
0
0
0
RIbeni avatar
NEXTGeneration: Én egy GTX 750 Ti-t javaslok...
0
0
0
0
gbsz777 avatar
Sziasztok! Márciusban tervezek ÚJ videokártyát venni. Melyik éri/érné meg akkor a legjobban? 35- max 40ezer

Gépem:
ASRock B85M
Pentium G3260
HKC V-Power 450W táp

Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
Puffin avatar
A kisebbekhez elég. a 7870-et nem kötném rá.
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat!Annyit kérdeznék még hogy nekem egy Gigabyte SuperB 460w-os tápom van.Elég lenne vagy cserélni kellene ezt is?
0
0
0
0
Puffin avatar
Újan: GTX 750Ti , R7 360, Használtban HD7870 pl.
0
0
0
0
danee23 avatar
R7 260x, 360, 370 is szóba jöhet.
0
0
0
0
winrar avatar
Simson60: Újonnan GTX 750 Ti, pl.: [LINK]
Használtan HD 7870 (R9 270(X)), HD 7950 (R9 280), HD 7970, GTX 660, GTX 760.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Újonnan GTX 750 Ti 2GB.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Szeretnék venni egy vga-t olyan 30-40ezer ft értékbe.Milyet érdemes venni ennyiből?
0
0
0
0
csuz-li avatar
HakuDragon: Nyugi! Épeszű ember nem olvas és főleg nem próbál értelmezni jogszabályt. Erre tenyésztettük ki az úgynevezett "jogász" egyedeket... 😃
Én is csak azért tudok itt menőzni, mert a munkám miatt ismernem kell a webáruházak működésére vonatkozó jogszabályokat és ugye ezek is részei annak. (És még így sem vagyok 100%-ig képben, túl sok az értelmezési lehetőség és a gumiszabály...)
0
0
0
0
SuperPuma avatar
AMD/ATi-val annyi negatív tapasztalatom volt csak, hogy a 9550em CoD4 alatt folyton VPU recoveryzett. A Sapphire féle 9600/Pro és 9800Pro pedig behaltak, bár ez inkább a Sapphire bűne volt. A Gigabyte féle 9600Pro az egyik örök kedvencem marad.
Volt egy MSI HD3850em, azzal alapesetben nem volt hajlandó a gép 1080p-s megjelenítésre.

Nvidiánál az FX szériához volt balszerencsém. DirectX9ben értékelhetetlen.

csuz-li: Bennem még a 3 nap volt. Igazából sosem esett meg ilyen, hogy elálltam volna a vásárlástól Spoiler!
vagyis, de egyszer, viszont már rég kifutottam a 14 napból is. 3. garanciáztatása volt az eszköznek és már elegem lett

Egyszer volt olyan eset, hogy tesóm vett egy FM1 alaplapot és bele egy Athlon II X4et. Ugyebár abba nincs IGP, így nem tudtuk használni (Azt hiszem említettem is az eladónak, hogy integrált VGAval lesz egy ideig használva). Másnap visszavittem, megnézte, hogy ép-e és kicserélte egy APU-ra. (Igaz ráfizetéses volt a dolog)
Persze én elhiszem, hogy az úgy van. Ilyen még sosem esett meg velem, hogy valami nem lett volna javítható vagy cserélhető a garancia időszakban Spoiler!
Gondolom ismerős a gagyi mikrosütők esete. n+2 nap a meghibásodásig...😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
showtekk: Értem én, csak magas labda volt, nem bírtam kihagyni... 😀
0
0
0
0
showtekk avatar
Én nem mondtam, hogy az AMD rossz, sőt, 3 ismerősömnek is csak az volt világ életében és sosem volt rájuk panasz. De attól még személyesen tapasztaltam meg azt, hogy milyenek az Nvidia kártyák. 😀 Chrono pedig erről kérdezett, Nvidia driverről, nem pedig az AMDről. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
showtekk: Milyen személyes tapasztalat az, ha csak Nvidia kártyád volt? 😀
Honnan tudod, hogy milyen az AMD? Nekem világ életemben Nvidia kártyám volt (mx400-tól GT630-ig), de most épp AMD van és ezzel sincs gondom. Na ez a személyes tapasztalat. 😜

Szerk: Mondjuk szerencsém is volt, mert mikor az Nvidia, kb- 5 éve olyan drivert adott ki, ami leállította néhány kártya vezérlését és simán megsültek, azt is megúsztam, mert elfelejtettem frissíteni. Most, hogy az AMD csinált hasonlót, meg az volt a mákom, hogy nem használtam semmilyen tuningprogramot. Szóval azért egyik gyártó sem szeplőtlen a terméktámogatás terén, kell oda mázli is, hogy ne legyen baj...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Oké köszi, ezt jó hallani 😀 Így nem félek attól, hogy menthetetlenül összeomlik a rendszert mert a driver gondol egyet és megadja magát.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Egyszer volt AMD kártyám még AGP-s foglalatú.Ott bajok voltak a driverekkel, pedig csak 2 hónapig volt meg.Nekem is mindig nvidia kártyám volt és azok drivereivel még soha nem volt gond.Mondjuk az előfordult hogy annyira régi volt már az adott driver hogy az újabb játékoknál nem ment megfelelően.Spoiler!
Még az N260GTX-nél.
Azóta szinte minden 1-2 hónap után teszem fel a legújabbakat és semmi probléma vele.
0
0
0
0
showtekk avatar
chrono2: Nekem amióta élek Nvidia kártyám volt (8800GTX, 8800Ultra, GT630 átmenetileg és most egy GTX970) Sosem volt problémám a driverrel, ilyen téren személyes tapasztalat szerint verhetetlen az Nvidia, szóval ha engem kérdezel driver téren biztosan nem lesz gondod vele, jó választás a gtx 960! 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Köszi a segítséget 😀
Igen, én is gtx 960-al szemezgetek. Pcx-es árat tekintve igaz hogy kb 18K HUF-al drágább, de ennyi még belefér abba, hogy évekig ne legyen vele gondom.

Amúgy nVidea driverek terén hogy áll jelenleg? Innen-onnan hallok persze infókat, hogy jól teljesít, de kíváncsi lennék személyes véleményekre is. Idestova kb 10 éve nem használtam nVidea kártyát, így ezen a téren nem vagyok tisztában a dologgal. És igazándiból nem akarok még egyszer beleesni abba a hibába ami minap AMD kártyámmal történt.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
chrono02
Játékra mindig az erősebb kártya a jobb, ebben az esetben hosszabb távra a gtx 960 a jobb választás.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
Videókártyát szeretnék venni, és nVidea kártyán gondolkoztam. AMD-t nem akarok venni, ugyanis a minap teljesen betelt a pohár AMD felé a részemről, így többet nem kérek a videókártyáikból: Spoiler!
minden ok és előjel nélkül annyira összeomlott a driver, hogy csak egy teljes rendszer újratelepítés segített, gondolhatjátok mennyire örültem neki.
Néztem 2 videókártyát, viszont nem tudok dönteni, mert évek óta nem használtam nVidea kártyát, így nem tudom hogy állnak jelenleg. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek melyik éri meg jobban:
GeForce GTX 950 GAMING 2GB
GeForce GTX 960 GAMING 4GB

Szerintetek melyik érné meg jobban. Természetesen játékra használnám elsősorban. Nem elsődleges szempont hogy minden játék maxon fusson (gondolok itt Witcher 3-ra vagy Fallout 4-re), kisebb kompromisszumot is köthetek.
Köszönöm a sgetíséget 😀
Sziasztok!
0
0
0
0
spleenszuru avatar
megrendeltettem a bolttal az R9 380 X-et. 😀
hétfőre érkezik, aztán kiderül hogy szuperál.
0
0
0
0
csuz-li avatar
HakuDragon: Jogi alapismeretek2:
Van az elállási jog, ami azt jelenti, hogy távollévők között kötött szerződés esetén (pl.: netes vásárlás) 14 munkanapon belül visszaküldheted a terméket indoklás nélkül akkor is, ha az egyébként jó, és vissza jár az ára. Ez volt régen 3 nap is, aztán lett 8, most 14. Boltban vett terméke setén nincs elállási jog, hiszen ott kipróbálhatod, megnézheted, amit vettél és nem mondhatod, hogy "nem erre gondoltam".
Van a szavatosság és a garancia. Előbbit hagyjuk, utóbbi (ami erre az esetre is vonatkozik) viszont azt jelenti, hogy egy éven belül, ha az elektronikai termék meghibásodik, akkor azt a boltos (nem mondhatja azt sem, hogy vidd szakszervizbe!) köteles visszavenni és javíttatni. Ha a javítás nem lehetséges, vagy nem éri meg, akkor cserélheti egy ugyan olyan termékre, de nem kérhet felárat akkor sem, ha a termék ára időközben megemelkedett, mint ahogy nem kérhet pénzt a javításért sem. Ha már nem tud ugyan olyan terméket adni, mint ami meghibásodott, akkor a vásárláskori árat kell visszaadnia. Nincs más lehetősége, erre kötelezi a törvény. Innentől persze van még lehetőség arra, hogy egyezkedjen a vevővel, de csak akkor, ha a vevő erre hajlandó és belemegy, mint a mi esetünkben. Tehát nem 3 hanem 365 napon belül köteles a teljes vételárat visszaadni, ha a termék meghibásodott és nem javítható, vagy nem cserélhető.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Pénzvisszafizetés 3 napon belül van csak.
0
0
0
0
Funes avatar
Ezt mondtam én is. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-***n-Spencer: Az a baj, hogy ha van a boltosnak 270x-e, akkor te azt köteles vagy elfogadni, nem követelhetsz helyette pénzt. Ha spleenszuru-nak jobb kell, akkor megegyezhetnek, de akkor ott kénytelen venni abból, ami ott van... Én megértem őt is. Én is lehet vennék ott egy jobbat, ha már egyszer így alakult.
0
0
0
0
Funes avatar
Ha nem tud hasonlót vagy ugyan olyan kártyát biztosítani ami volt, ugyanabban az árban, akkor kérd vissza a pénzed, ha pedig nem akaródzik, akkor említsd meg nekik a fogyasztó védelmet ! 😀

Ha pedig te akarsz jobbat ráfizetéssel ne panaszkodj, hanem abból válassz ami van !
0
0
0
0
spleenszuru avatar
így van. 55 ért vettem a 270 x-em, és nyilván akkor már jobbat akarok, ha már így alakult.. szóval ezért kell ráfizetnem 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció