Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Köszi!Akkor veszek egy 450-es chieftec-et.Nem sokkal drágább nála.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az, hogy ne vegyél olyat😃 Inkább egy Chieftec CTG 450-80P, 500-80P.
0
0
0
0
no avatar
Hali!Mi a véleményetek a HKC V-Power 450-es táprol?Gondolkottam hogy azt fogok venni.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Simán röhögve. A 7870 nek kb 150w kell a processzorod jóval 100w alatt eszik a többi dolog meg összesen nem eszik 50w ot szóval meg se kottyan neki.
0
0
0
0
no avatar
corsair 450 es elbirna 7870 et ?
0
0
0
0
vkristof01 avatar
TaylorXIII: Pontosan 😀

XHTX: ''CX series power supply units are an excellent choice for basic system builds and desktop PC computer upgrades. '' Corsair oldalán ez olvasható a CX-eknél, persze tudom, hogy ez nem igazán számít amíg van elég csatlakozója és nagy a teljesítménye és jó esetben jó a minősége addig mindegy is mit mondanak, szánhatják tőlem gofrisütésre is csak ehhez a basic system-es (erről én legalábbis az irodai word-özős gépekre asszociálok 😃 ) szövegehez még hozzá jön amit mondtál miszerint hallani róla jót és rosszat (én is hallattam már a pl 600-asokról igen csúnya dolgokat) ezért kételkedtem benne.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Minden bizonnyal erre gondolt XHTX😀
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3978
Ja és bocs akkor nem HEC a tt.
De szerintem xfx legyen mindenképp.
0
0
0
0
XHTX avatar
Elnézést előre is, ez összevissza lesz.

"esetleg corsair cx750 modular, de ha jól tudom a cx-et nem annyira gaming-re szánták és nem is tudom van-e 4 pci-e csatija."
Olyan nincs, hogy játékra szánnak egy tápegységet vagy sem. A CX széria meg kap hideget és meleget, de a 750-nél ez pont azért vicces mivel azt a CWT PUQ-B alapú belsőt kapta mnit a régebbi TX-M vagy a félpasszív GS, hogy egy frissebbet említsek.
Amúgy csatlakozó szempontból okés ez is.

"tt-t is hanyagold szerintem mert az is HEC bél."
nem, a 730P az HEC, a 730 SE CWT GPM, de ink hanyagoljuk ezt.

"Szerk. Ja de most látom van itt gepigenyen 26k-ért hybrid moduláris 750-es úgyhogy nincs is min agyalni "
Pontosan milyet is?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
tt-t is hanyagold szerintem mert az is HEC bél. xfx az seasonic az legalább megbízható😀 corsair kezd cooler master lenni. Nagyon keveri már a beleket az is.
Szerk: Nem CWT hanem Hec bél.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Köszi a tanácsot, az az xfx tetszik, bár az xxx ed. kicsit megugorja a keretet, annyiból már kijön egy corsair tx650 is, kérdés, hogy melyik lenne a jobb. Ahogy jobban megnéztem a Tt-re csak 1 év gari van ami nem hangzik túl jól, lehet amúgy tudni valamit a Tt tápok minőségéről? Inkább 700w körüli tápot kerestem de végülis 660ti sli-hez elég egy jó 650-es is.
Szerk. Ja de most látom van itt gepigenyen 26k-ért hybrid moduláris 750-es úgyhogy nincs is min agyalni 😀 csak még el kell passzolnom a 620-as gigát, 1 év garival csak adnak érte 10k-t hardverapron.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ezek közül a be quiet legyen de én egy FSP Raider 650 és XFX Pro 650 tápot ajánlok. XFX Pro 650ben jobb a ventilátor mint az FSPben és Seasonic beles. Lehetne még XFX Pro 650 XXX Edition modular van rajta két 6+2pin pci-e fixen és plusz kettőt lehet modulárisan csatlakoztatni. Ez a táp már bőségesen elég lesz. De lehet XFX pro 750 xx edition is. Ebből már van full modular is meg hybrid is mint a 650 és a hybridnél van silver és bronz hatásfokú is de mint írtam egy XFX Pro 650 XXX Edition teljesen megfelelő lesz. Seasonic minőség.
Itt a TELJESEN moduláris vadállat is de ez már nem éppen 20-25k😃
[LINK]
Úgy látom van itt gépigénynél is xfx 750 hybrid csak nem 5 év gari van hanem 2 év gari. Ezért is olcsóbb.
Szerk: BQ tápot se vegyed! L8 széria HEC belsős nem ajánlott. Bárhogy nézem XFX tápot kell venned😀
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Sziasztok, sli-t tervezek összedobni és ahhoz keresek tápot 20-25k körül. Szerintetek melyik volna a legjobb választás?
Thermaltake Smart SE 730W,
be quiet PURE POWER L8 700W,
Cooler Master gx 750W
esetleg corsair cx750 modular, de ha jól tudom a cx-et nem annyira gaming-re szánták és nem is tudom van-e 4 pci-e csatija. Én a Tt felé hajlok mivel moduláris (nem fulladok bele rögtön a kábelekbe és nem is néz ki rosszul, látvány se mindegy) de az sem ártana ha csöndes lenne, annál meg nem tudom.
0
0
0
0
no avatar
az fsp-k jók, csak ha alsótápos gépházad van akkor a hexa tápokkal vigyázz.
0
0
0
0
Adam819 avatar
És más márkákból pl:fsp azok jó tápok?
0
0
0
0
Devis avatar
Inkább CTG típusból vegyél. 😀
0
0
0
0
Adam819 avatar
Szerintetek egy Chieftec-gps 500w táp megéri belerakni a mostani gépembe? Kicsit újitok rajta és tápon gondolkodtam csak nem tudom megérné-e.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Régebbi FSP beles 80 plus bronz táp😀 A gépedbe bőven jó lenne szerintem😀
0
0
0
0
no avatar
Be Quiet! Straight Power BQT E5-400W
A megszokott Be Quiet minősége van?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
silány belük van.
Inkább Cooler Master GX 450, Chieftec CTG 400,450,500 80p vagy xfx pro 450, FSP Raider 550.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Zalman tápokról vélemény ? Zalman ZM400-LE vagy az 500-s...hm ?
0
0
0
0
getcarter avatar
januárban már írtam ide arról, hogy az egy hónapos fsp hexa 500-asom bexart, egy hónap után kicserélték, most az is bexart, hkc vissza, tökéletes
0
0
0
0
PoPet avatar
alex13 írta:
Üdv!
Egy olyan kérésem lenne, hogy valaki tudna nekem linkelni valami értelmes tápot? (PM-be is jó) 400W körül lenne jó. Hardverapró-ról lenne jó, de más oldalról is jó. Én is nézegettem őket csak én igazából nem tudom milyen ami tényleg jó lenne bele.

Azért szeretném lecserélni a tápom, mert egy Ati Radeon HD 4850 512mb-os VGA jön a gépembe, vagyis már nálam van, ki is próbáltam, csak nem mertem bent hagyni, mert többen is mondták, hogy leégetné a tápom meg mást is lehet.

Ebbe a gépbe kellene: [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=20305&sub=usercomp&comp=20541[/url]

FSp HEXA 400W...
Mercury tápod hogyan lett? Hajszárítót nem kötnék rá mer nem bírná....
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
alex13 írta:
Üdv!
Egy olyan kérésem lenne, hogy valaki tudna nekem linkelni valami értelmes tápot? (PM-be is jó) 400W körül lenne jó. Hardverapró-ról lenne jó, de más oldalról is jó. Én is nézegettem őket csak én igazából nem tudom milyen ami tényleg jó lenne bele.

Azért szeretném lecserélni a tápom, mert egy Ati Radeon HD 4850 512mb-os VGA jön a gépembe, vagyis már nálam van, ki is próbáltam, csak nem mertem bent hagyni, mert többen is mondták, hogy leégetné a tápom meg mást is lehet.

Ebbe a gépbe kellene: [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=20305&sub=usercomp&comp=20541[/url]

Hát ha mondanál keretet úgy könnyebb lenne.
0
0
0
0
alex13 avatar
Üdv!

0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Miyako-san írta:
Én egy ismerősőm nevében kérdezek most igazából. Most akar egy új gépet összerakatni. 750 v 800 wattos tápja volt eddig, de most kifejezetten arra akar koncentrálni, hogy ne egyen túl sok áramot a gépe, sz'al ilyen 'energiatakarékos' valamit akar, már ha van ilyen?
Amit tudni kell a belsőségekről:
v.kari: NVidia gtx 770
memória: Corsair 2x4GB DDR3 1866MHz
proci: Intel Core i7-3770K
alaplap: Asus Maximus V Gene
plusz a HDD, DVD-író, stb stb
BF4-ből meg hasonló grafikájú gamekből akar közel maximum grafikát kihozni (csak hogy lehessen mihez viszonyítani a gép össz.teljesítményét)

Én ennyire nem értek a dolgokhoz, a saját gépemet se én rakattam össze, de azért hátha ti tudtok segíteni.

Mit tanácsoltok? Milyen táp lenne jó?
Előre is kösziiii 😀 PM-be is írhattok

Ehhez felesleges 750-800W-os táp, viszont, ha olyat vesz, akkor se fog annyit enni, mivel csak annyit vesz fel a gép amennyire szüksége van.
0
0
0
0
Bicike avatar
nankacu írta:
Oké, ha valami jobb márka (pl: FSP vagy mit tudom) én akkor simán elbírja! 😀

Köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Oké, ha valami jobb márka (pl: FSP vagy mit tudom) én akkor simán elbírja! 😀
0
0
0
0
Bicike avatar
nankacu írta:
Ja persze.. Milyen az a 400-as táp?

Most fejből nem tudom, sorry 😕 holnap megmondom 😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Elég lesz.. 😀

Ja persze.. Milyen az a 400-as táp?
0
0
0
0
Bicike avatar
Jó estét!
Ez lenne a terv gépem: Intel Core i3 540 (2 mag) 3.07 Ghz
AMD Radeon HD 7770 1GB
2 GB DDR 3 RAM
Jelenleg egy WesternDigital 160 GB winchester.
Az lenne a kérdés, hogy ezekhez a dolgokhoz elég egy 400 Wattos táp? Azért semmi galibe ne legyen, úgy értem 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azt is bírnia kéne de ha tudsz venni új tápot akkor inkább azt vegyél. Alsó tápos házba meg nem éppen jók ezek a tápok valószínűleg. Alsó táposba Chieftec CTG 500-80P pl már jó lenne.
0
0
0
0
no avatar
egy olyat mint az enyém bírna? elgondolkoztam hogy beszerzek egy új tápot magamnak is ha már alsó tápos házam van használjam is ki
0
0
0
0
no avatar
Asus P8H61-M LX3 PLUS R2.0

Intel G1620

Kingston 4GB DDR3 1333MHz KVR13N9S8/4

Sapphire HD5450 512MB
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát figyelj elvileg nem lesz vele gond DE van itt egy ajánlott táp ÚJAN 6 ezer forint😀 Netezős gépbe ez teljesen jó lenne és FSP belsős táp és csak 6k újan😃 420 wattos de igazából 350😃 Mik lesznek a gépbe? Tényleg netezős lesz a gép hardverek szerint is?😃 am ez az a táp http://ip on.hu/webshop/product/gigabyte_ge_c420a_c2_oem/164169
úgy látszik van gépigénynél is😃 https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6896
0
0
0
0
no avatar
3 k, a garanciát még nem kérdeztem de azt írja hogy tökéletesen működik
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja netezős filmezősbe jó lesz bár nemtom mennyit ment már😃
Mennyibe kerül? 4-4,5k?
0
0
0
0
no avatar
használt, nem drága, de egy ismerősnek rakok össze csak egy netezős, filmnézős gépet és megláttam ezt-olcsóbb mint az új de rosszabb tápoknál és így egy kis pénzt sikerül megtakarítani
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem fogja de ez új vagy használt táp? CTG már túl drága neked?
0
0
0
0
no avatar
akkor megvehetem nem fogja szétcseszni a gépem?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha tényleg csak GPS400A akkor régi de jó táp de inkább a Chieftec CTG 400-80P ajánlott😀
0
0
0
0
no avatar
Chieftec GPS-400A

Mi a vélemény róla?
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Köszönöm szépen a választ. Tuning nem lesz,de igazad lehet. még egyszer köszönöm.
0
0
0
0
Miyako-san avatar
Én egy ismerősőm nevében kérdezek most igazából. Most akar egy új gépet összerakatni. 750 v 800 wattos tápja volt eddig, de most kifejezetten arra akar koncentrálni, hogy ne egyen túl sok áramot a gépe, sz'al ilyen 'energiatakarékos' valamit akar, már ha van ilyen?
Amit tudni kell a belsőségekről:
v.kari: NVidia gtx 770
memória: Corsair 2x4GB DDR3 1866MHz
proci: Intel Core i7-3770K
alaplap: Asus Maximus V Gene
plusz a HDD, DVD-író, stb stb
BF4-ből meg hasonló grafikájú gamekből akar közel maximum grafikát kihozni (csak hogy lehessen mihez viszonyítani a gép össz.teljesítményét)

Én ennyire nem értek a dolgokhoz, a saját gépemet se én rakattam össze, de azért hátha ti tudtok segíteni.

Mit tanácsoltok? Milyen táp lenne jó?
Előre is kösziiii 😀 PM-be is írhattok
0
0
0
0
kung avatar
nagyzoli84 írta:
Korábban ugyan már kértem segítséget,de nem kaptam választ konkrétan,csak ajánlatokat hogy mit lenne érdemes venni. Viszont én ezt néztem ki és szeretnék érdeklődni hogy érdemes-e megvennem? corsair cx430m

Nem egy rossz táp a Corsair CX430M, de ebben az árban én biztos, hogy egy Chieftec 550W CTG-550-80P vennék. Soha nem árt ha marad egy kis kakaó az erősebb tuningra.

Corsair CX430M 12V-os ágak teljesítménye 28A/336W
Chieftec 550W CTG 12V-os ágak teljesítménye 37,5A/450W

[LINK]
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Korábban ugyan már kértem segítséget,de nem kaptam választ konkrétan,csak ajánlatokat hogy mit lenne érdemes venni. Viszont én ezt néztem ki és szeretnék érdeklődni hogy érdemes-e megvennem? corsair cx430m
0
0
0
0
mathejocy avatar
350W a max terhaelés hivatalosan.Egy HDD-t meg egy q8200-at illik elbírnia.A 410W-os szériája a csifinek 2008 körül ugyan ilyen fos volt.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De hivatalosan közel 400 Watt a TDPje a 4870x2nek én úgy tudom.
0
0
0
0
mathejocy avatar
TaylorXIII írta:
Azért 4870x2-t nem kéne rákötni....... az 400 watt tdp-s kb bakker. még egy Titan sincs ennyi.... vagy egy GTX 690.

Az egész gép nincs 400W!!!Nálam Enermax 500-ról ment 1055T mellett.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció