Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gtx 260 vagy 4870???
A gtx260+ az erősebb egy kicsit
nemértelek titeket a 9500gt van olyan erős húzva mint egy hd4670 a 4670 meg 15-ön felül van na de mindegy.
Van 4670 15-16000 környékén. Én meg azt nem értem, hogy minek húzni a kártyát egyből mikor megveszi. Inkább olyat érdemes venni ami húzás nélkül is jó. Nemgondolod?
Az AMD szerint feleslegessé válik a PhysX
2009. október 3. 19:51, Szombat
Az AMD egyáltalán nem bánja, hogy riválisa letiltotta a technológiát a Radeon grafikus vezérlőkkel hajtott konfigurációkon, szerintük ugyanis nem sokáig tarthat ki a platform. Az nVidia új fejlesztése januárra csúszhat.
A napokban több érdekes hír is napvilágot látott egyrészt az AMD, másrészt pedig a rivális nVidia háza tájáról. Előbbiekben arról számoltak be a cég illetékesei, hogy nem sajnáljáka PhysX technológia mellőzését saját konfigurációikon, utóbbiak révén pedig arra következtethetünk, hogy az egyelőre Fermi és GT300 kódnéven emlegetett új változat csak januárban jelenik majd meg.
Lássuk először az AMD híreit, amelyekből láthatjuk, hogy a cég egyáltalán nem bánja a meglehetősen korán megjelent, majd pedig az nVidia által felvásárolt PhysX platform kényszerű mellőzését. Ez a technológia ugyan a Radeon grafikus chipekkel ellátott konfigurációkon nem elérhető, ám a vállalat úgy véli, hogy maga a fejlesztés sem húzza majd sokáig, hiszen egyre nagyobb terepet hódítanak meg az olyan nyílt, az egész ágazat és a játékosok szempontjából is kedvezőbb megoldások, mint a DirectCompute és az OpenCL. A GPU-ra épülő fizika a jövőben a játékok fontos része lesz, nemcsak mint grafikus különlegességként kaphat szerepet, az nVidia által birtokolt megoldás pedig zárt jellege miatt nem emelkedhet ilyen magasságokba, hiszen nem mindenki számára elérhető.
A rivális most bemutatott új fejlesztéséről időközben megérkeztek az első képek, amelyek közül egyet már korábban lehoztunk, most azonban ideje végigfutni a teljes listán. A felvételeken magát az augusztus végén elkészült chipet és annak felépítését is láthatjuk, a referenciakártyát illetően pedig érdemes megjegyezni, hogy meglepően rövid változatról van szó. Ugyanilyen érdekes, hogy bár két DVI-I csatlakozónak van hely a kártyán, mégis csak egyet láthatunk azon, egy második csatlakoztatása pedig éppen a burkolat miatt nem megoldható.
Több lap eközben arról ír, hogy a Fermi, vagyis a GT300 valószínűleg januárra csúszik, mivel addigra készül el elegendő példányszámban az A2-változatú chip, amely általában az nVidia kész termékeiben kap helyet. A most bemutatott példány még A1-jelzést hordoz magán, és minden esetben több hónapba telik elkészíteni a végleges verziót. Mindez azt jelentené, hogy az AMD durván 3 hónapos előnyt kap az új generáció elindításánál, amit nyilván ki is használnak majd.
Annak lesz ára bőven.
Csak az amd-nél fusson be a havok, na ott lesz kampec a physx-nek.
Amugy ez a fermi elég érdekes, a bemutatóra is csak egy összebarkácsolt valamit vittek, ami nem volt müdödőképes. A másik hogy 100 chip-ből 7!! müdödik csak. Hát mire összehoznak ezek valamit 😃 Mind1, csak legyen meg az nvidia valahogy, mert így lesz csak árverseny, és az csak nekünk jön jól 😀 Ha eltünik az nvidia, akkor csak ati lesz vga fronton és akkor lehet hogy elég durva árazás lesz.
2009. október 3. 19:51, Szombat
Az AMD egyáltalán nem bánja, hogy riválisa letiltotta a technológiát a Radeon grafikus vezérlőkkel hajtott konfigurációkon, szerintük ugyanis nem sokáig tarthat ki a platform. Az nVidia új fejlesztése januárra csúszhat.
A napokban több érdekes hír is napvilágot látott egyrészt az AMD, másrészt pedig a rivális nVidia háza tájáról. Előbbiekben arról számoltak be a cég illetékesei, hogy nem sajnáljáka PhysX technológia mellőzését saját konfigurációikon, utóbbiak révén pedig arra következtethetünk, hogy az egyelőre Fermi és GT300 kódnéven emlegetett új változat csak januárban jelenik majd meg.
Lássuk először az AMD híreit, amelyekből láthatjuk, hogy a cég egyáltalán nem bánja a meglehetősen korán megjelent, majd pedig az nVidia által felvásárolt PhysX platform kényszerű mellőzését. Ez a technológia ugyan a Radeon grafikus chipekkel ellátott konfigurációkon nem elérhető, ám a vállalat úgy véli, hogy maga a fejlesztés sem húzza majd sokáig, hiszen egyre nagyobb terepet hódítanak meg az olyan nyílt, az egész ágazat és a játékosok szempontjából is kedvezőbb megoldások, mint a DirectCompute és az OpenCL. A GPU-ra épülő fizika a jövőben a játékok fontos része lesz, nemcsak mint grafikus különlegességként kaphat szerepet, az nVidia által birtokolt megoldás pedig zárt jellege miatt nem emelkedhet ilyen magasságokba, hiszen nem mindenki számára elérhető.
A rivális most bemutatott új fejlesztéséről időközben megérkeztek az első képek, amelyek közül egyet már korábban lehoztunk, most azonban ideje végigfutni a teljes listán. A felvételeken magát az augusztus végén elkészült chipet és annak felépítését is láthatjuk, a referenciakártyát illetően pedig érdemes megjegyezni, hogy meglepően rövid változatról van szó. Ugyanilyen érdekes, hogy bár két DVI-I csatlakozónak van hely a kártyán, mégis csak egyet láthatunk azon, egy második csatlakoztatása pedig éppen a burkolat miatt nem megoldható.
Több lap eközben arról ír, hogy a Fermi, vagyis a GT300 valószínűleg januárra csúszik, mivel addigra készül el elegendő példányszámban az A2-változatú chip, amely általában az nVidia kész termékeiben kap helyet. A most bemutatott példány még A1-jelzést hordoz magán, és minden esetben több hónapba telik elkészíteni a végleges verziót. Mindez azt jelentené, hogy az AMD durván 3 hónapos előnyt kap az új generáció elindításánál, amit nyilván ki is használnak majd.
2009. október 2. 09:36, Péntek
Az nVidia ismertette a következő generáció legerősebb képviselőjének specifikációját, ebből pedig arra következtethetünk, hogy ütős kis fejlesztést hoztak össze, amely még idén megérkezhet.
Az utóbbi hetekben az AMD aratott mind a hírekben, mind pedig a kézbe vehető termékek terén, hiszen bemutatták a Radeon HD 5000 család első tagjait, ezeket pedig rögtön követte a kétchipes zászlóshajó. Úgy tűnt, hogy az nVidia ezúttal nem tud majd labdába rúgni, hiszen alaposan lemaradva, és valószínűleg gyengébb megoldással tudná csak követni riválisát, ám most végre ők is szolgáltak némi hírrel saját fejlesztésükről.
A Fermi kódnéven fejlesztett GT300 a következőképpen fest: az új grafikus vezérlő natív támogatást nyújt a C [CUDA], a C++, a DirectCompute, a DirectX 11, a Fortran, az OpenCL, az OpenGL 3.1 és OpenGL 3.2 technológiákhoz, ezzel pedig az első olyan megoldás, amely jelentős sebességvesztés nélkül megbirkózik majd a C++ feladatokkal is. A 40 nanométeren készülő chip 3 milliárd tranzisztort tartalmaz, amely több mint kétszeres ugrást jelent a jelenlegi generáció legerősebb példányaihoz képest, ezt pedig 384 bites memóriainterfész, 512 CUDA-mag (shader egység), 1 MB elsőszintű, illetve 768 kB egyesített másodszintű gyorsítótár egészíti majd ki.
A memória terén egyértelmű, logikus választás a GDDR5, amelyből akár 6 GB-ot is rápakolhatnak majd egyetlen kártyára, maga a vezérlő pedig natív módon támogatja az új típusú memóriát, ami beépített ECC-funkciókat is jelent. Pontos órajeleket az nVidia egyelőre még nem közölt, ezt azonban a megjelenéshez közeledve minden bizonnyal pótolják majd - nem véletlen azonban, hogy Enrico Fermi nevét választották kódnév gyanánt, hiszen az olasz fizikus annak idején a nukleáris reaktor kifejlesztésében játszott nagy szerepet, az nVidia pedig egyszerűen reaktorként jellemzi saját fejlesztését - amelynek selejtaránya állításuk szerint sokkal jobb, mint amiről korábban olvashattunk.
A cég szerint az új chipeket még az év vége előtt, novemberben, vagy decemberben dobják majd piacra - ezzel a vártnál szorosabb versenyt kezdeményezhetnek majd az AMD-vel szemben.
Nincs is igazi Nvidia kártya!
mi az a CCC ?
Catalyst Control Center 😀 Vagyis az ati drivere
AZ enyém: [LINK]
Már csak egy kicsit kellene hozzáizzadni egy 4850-hez. De tudom milyen amikor az ember keretek közé van szorítva.
Jó kártya a 4730!
Nekem is 4730 van, de vigyázni kell, nehogy sapphire value edition-t fogjon ki az ember, mert ott csak 625 mhz a magórajel a 750 helyett.
Enyém stabilan viszi a CCC-ben a maxot(790/1100, alap: 750/900)
Jó kártya a 4730!
gamer6: Ne írj dupla hozzászólást! Használd a szerkesztést!
Mennyit szánsz kártyára?
Feljebb írta hogy 24 a plafon.
Van még egy alternatíva: Ati Radeon 4830 😀 Az is jó cucc.
Mennyit szánsz kártyára?
bocs mindig elnézem ez van állandóan nem 25ezer hanem 30... na mindegy
ATI HD4730 lesz kösz
4730 kiemelkedik a többi közül, de nagyon 😃
Kb 9800gt szinten van. Nekem is 4730 van, jócucc. Mondjuk én 17-ért vettem 😜
ATI HD4730 lesz kösz
kössz amúgy az nem baj h 128 bites??? az igaz h ddr5-ös de akkor is?
szerintetek meiket vegyem??? ati 4670-4730 nvidia 9600gt-gso tudom a 4850 kellene de nem biztos h arra lesz pénzem, szóval mennyivel erősebb a 4850 mert ha nem nagyon akkor egy 4730 is elég jó nem??? ezt a hármat meg tudom szerezni 18-24ezer ft-ért mindegy h meiket mondjátok csak teljesítmény kell játékokhoz
Érdemes megvennem a Radeon HD5870-t😆?😃
Mindenképp várd ki a GT 300-as szériát!!!!..ár csökkenés szempontjából is!!!!! 😉
Érdemes megvennie, mert a gt300 olyan drága lesz, hogy nem lesz az atinak mivel árversenyeznie, ezért maradni fognak az árak.
De a gépedbe nem nagyon illik, a proci édeskevés, a táp is.
Inkább 5850, az is elég jó..(285-t veri nvidiából)
Érdemes megvennem a Radeon HD5870-t😆?😃
Mindenképp várd ki a GT 300-as szériát!!!!..ár csökkenés szempontjából is!!!!! 😉
MA telepitettem a vasamra a W7-Ultimet-ot,annak is a 64-bites valtozatat(a vidi-karim: OC HD3870 1Gb):
"Component Details Subscore Base score
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz 6.4 5.9
Determined by lowest subscore
Memory (RAM) 4.00 GB 7.0
Graphics ATI Radeon HD 4800 Series 7.5
Gaming graphics 2815 MB Total available graphics memory 7.5
Primary hard disk 52GB Free (69GB Total) 5.9
Windows 7 Ultimate
System
--------------------------------------------------------------------------------
Manufacturer System manufacturer
Model P5K
Total amount of system memory 4.00 GB RAM
System type 64-bit operating system
Number of processor cores 2
"
-1enlore 1db-ig +vagyok ezzel a karival,merem ajanlani masoknak is! 😀
3870-ed van és 4800 seriest ír? Na ez azért kicsit bunda cucc... 😃
Nekem: Processzor Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz 6,1
A legalacsonyabb pontszám határozza meg
Memória (RAM) 4,00 GB 6,5
Videokártya ATI Radeon HD 4810 <ez lenne a 4730 lol 😃 series 6,3
Játékra szolgáló videokártya 1279 MB - teljes elérhető grafikus memória 6,3
Elsődleges merevlemez 126GB szabad (215GB összesen) 5,9
"Component Details Subscore Base score
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz 6.4 5.9
Determined by lowest subscore
Memory (RAM) 4.00 GB 7.0
Graphics ATI Radeon HD 4800 Series 7.5
Gaming graphics 2815 MB Total available graphics memory 7.5
Primary hard disk 52GB Free (69GB Total) 5.9
Windows 7 Ultimate
System
--------------------------------------------------------------------------------
Manufacturer System manufacturer
Model P5K
Total amount of system memory 4.00 GB RAM
System type 64-bit operating system
Number of processor cores 2
"
-1enlore 1db-ig +vagyok ezzel a karival,merem ajanlani masoknak is! 😀
ennyit a physxről😆 atiék keményítenek!
ezt mint föggetlen egyik gyártóhoz sem húzó emberként mondom (de azért örülök neki, mert jelenleg ati kártyám van)
[LINK]
olvassátok el ezt a cikket, érdemes
Igen már hallottam a Pixelux-ról [LINK]..ezt nem is lehet megkommentálni, csak elolvasni, megérteni, és várni!!!! 😉 😆
Hát ez így van, de ezek után tényleg nem éri meg physxre fejleszteni.😆
ennyit a physxről😆 atiék keményítenek!
ezt mint föggetlen egyik gyártóhoz sem húzó emberként mondom (de azért örülök neki, mert jelenleg ati kártyám van)
[LINK]
Igen már hallottam a Pixelux-ról [LINK]..ezt nem is lehet megkommentálni, csak elolvasni, megérteni, és várni!!!! 😉 😆
De ha az ati végre összehegeszti rendesen a havok-ot, akkor lesz nemulass 😂
nálunk 100e az összes 5870 van 4 márka... de irták h ez csak kezdetben van náluk igy... az első 1-2 héten utána csökkentik az árat... a guruk ugyis megveszik egyből... 😆 (ismerem a boltost 😆 )
nálunk jó drága a hd5870-es[LINK]
nálunk kijön 85-90 ezerb?l 😃
öcséééém a GT 230-as télleg vixi a DX11-et!!!! 😉 😆😆😆..de ez a kártya még nincs kint 😕..olyan November, December környékén fog kijönni, érdemes lex megvárni!!!!! 😉 😆
[LINK]
nagyot néztem mikkor megláttam az árát 😃😃😃
Nem vágom ezt a vízh?téses rendszert!Akkor 4k-ból már kapsz vízh?tést a VGA-dra?Mondjuk már az elvét sem értem,hogy hogyan is m?ködik!!!!úgyhogy esélytelen az én szempontomból. Én soha nem vennék ATI-t. Haveromnak az van és neki tetszik, de nekem valahogy "ellenszenves".Mindig NVidiám volt!!
http://www.youtube.com/watch?v=ePNucKJHaS8 ezt nézd meg, ez a vid. remélem segit megérteni!!!! 😉 😃..én sem vennék soha Ati-t f?leg miután ma megtudtam h mien er?ss lessz a GT300-as széria!!!!!!!!!!!! 😉 😆
NVIDIA GT300 ''Fermi'' Detailed
NVIDIA's upcoming flagship graphics processor is going by a lot of codenames. While some call it the GF100, others GT300 (based on the present nomenclature), what is certain that the NVIDIA has given the architecture an internal name of "Fermi", after the Italian physicist Enrico Fermi, the inventor of the nuclear reactor. It doesn't come as a surprise, that the codename of the board itself is going to be called "reactor", according to some sources.
Based on information gathered so far about GT300/Fermi, here's what's packed into it:
Transistor count of over 3 billion
Built on the 40 nm TSMC process
512 shader processors (which NVIDIA may refer to as "CUDA cores"😉
32 cores per core cluster
384-bit GDDR5 memory interface
1 MB L1 cache memory, 768 KB L2 unified cache memory
Up to 6 GB of total memory, 1.5 GB can be expected for the consumer graphics variant
Half Speed IEEE 754 Double Precision floating point
Native support for execution of C (CUDA), C++, Fortran, support for DirectCompute 11, DirectX 11, OpenGL 3.1, and OpenCL (Bocsi h angolul van, de a lényeget kilehet bl?le sz?rni!!!!!!! 😉 😆😆😉
5870 Killer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😉 😆😆😆
ez mind szép és jó, de szerinted mennyibe fog kerülni?!😀
Hááááát ez jóóó kérdés!!!! 😆😆😆
150-be biztos nem fog megállni. Az 5xxx széria viszont egész olcsón jött ki, pedig abban is van tudás b?ven 😃