Nálam leszedett pár frissitést,kb 50db,mert az auto update kivolt löve 😆.Most h frissitettem,lent eltünt a win 10 ablaka,és megse tudom nézni hogy áll a dolog....semmi értesités....Valakinek ötlet?
Na elkezdődött a gépek önálló életre kelése...
Felraktam win10 boldog meg minden,firkálgattam edgeben(amit még mindíg nem tudok visszatölteni...) mivel minden szupi volt ezért gondoltam kilövöm(shutdown) és eszek egy tükörtojást... a fura az vol mikor hirtelen magától elindult...(gondolom éppen az emberek kiírtására készült fel... majd kék halál sztm micro programozáshiba...)majd a kék halál után valami frissítést tett fel... O.o
ez mi lehetett?
Na feltettem a sajátomra is. Leszedtem a media creation tool-t. Elindítottam és a frissítést választottam. Azt választottam, hogy csak a fájlokat tartsa meg, úgyhogy készült egy windows.old mappa, abba belekerült egy rakat szemét, de ami a dokumentumok, vagy a zenék alatt volt, az oda is kerülte egyből, nem kellett kikeresni. Természetesen a feltelepített programokat buktam, de ugye azokat amúgy is jobb újra rakni. A telepítés végén meg aktiválva is volt a win, nem kellett külön szórakozni vele. Szintúgy fent volt az összes driver, beleértve a catalistot és a realtek HD hangkezelőt. Szóval nálam minden hiba nélkül lement.
Elvileg csak akkor kell aktiválni, ha kiírod DVD-re teljes újrahúzás céljából. Akkor tudod csak leformázni a meghajtókat és tisztán feltelepíteni. Én így csináltam, utána lekaptam 1 aktivátort és kész is.
Én csak elindítottan a MediacreationToolx64.exe-t "eredetire" aktivált Win 8.1 Pro alatt, nem írtam semmit ki pendrivra, csak kiválasztottam a tiszta telepítést és hagytam dolgozni. Kb. 6-8 perc múlva ott volt a kész Windows 10, abba bejelentkeztem még az Insider idején használt Micro$oft fiókommal és kész. Eredeti rendszer és minden tökéletes 😃
Hát nem bízok benne hogy minél hamarabb megoldják 😃 http://hardforum.com/showthread.php?p=1041761574#post1041761574 itt van egy angol fórum itt írják hogy az intel kiadott valami microcode frissítést ami nem csípi a procim és csak egy maggal engedi használni a win 10-et mert még a build 10130 semmi gond nem volt majd az attol újabbak nem mentek nekem, mert már azokba a buildekbe már belelett téve az az új microcode úgy mint a a véglegesbe...
Feltettem a win 10-et de kizárólag csak ugy tudtam felrakni meg csak ugy fut ha a 2 magból egy kivan kapcsolva.Olvastam másoknak is ez a probléma akiknek ilyen proci (g3258) van, szerintetek lesz hozzá a későbbiekben valami fix hogy használhassam 2 maggal?
Én nem értem mit kell ennyit bajlódni meg tökölni vele megjelenés napján leszedtem a win10 pro x64 et (ISO-ba) azzal a programmal amitt itt többen is linkeltetek (MediaCreationToolx64).Megfogtam a szaros 8gb-s pendriveomat megcsináltam Rufusal hogy bootolható legyen clean install csináltam és ennyi.
Nem úgy akartam telepíteni csak meg akartam nézni hogy indul e, mert addig a gépre rá nem rakom amíg meg nem bizonyosodok hogy ez most Home vagy Pro, mert a Pro-t választottam letöltéskor a listábol a virtualbox meg a Home-ot rakta fel.
Lemezkarbantartó (Disk Cleanup) megnyitása után a Rendszerfájlok törlése (Clean up system files) gombra kattintva a régi windows verziók törlését be kell pipálni.
Esetleg, ha egyik sem sikerült, akkor CCleanernél is van lehetőség a haladó beállításoknál a Régi Windows telepítés törlésére.
Valaki letudná nekem írni hogy törölte ki a Windows.old mappát? Mert akárhogy próbálom, pl próbáltam Admin parancssorral is, és mindennél azt írja hogy a hozzáférés megtagadva :/
Míért van az hogy letöltéskor a Pro-t választottam és 32 és 64 bites verziót, erre amikor telepítettem virtuálisan a Home ot rakta fel és 32 bites verziót. Amikor próbáltam aktiválni ezzel a megoldással mindenre csak hibát dobott ki:
KMS aktiválás parancssorból (rendszergazdaként!):
Valaki nem tudja hogy startos searchben a feltelepitett appokat miert nem dobja ki? az all apps listaban benne vannak a kereses megsem dobja ki...regebb nem igy mukodott
Ez komoly, hogy ha kevés memória van akkor összeomlik a rendszer? Tegnap is mikor batmaneztem, leraktam tálcára, hogy megnyissam a Chrome-t és minden oldal crashelt, egyet se töltött, csak maximum 5 mp-ig. Aztán kiadta, hogy kevés a memória zárjam be az alábbi programokat Batman AK. Mondom jól van, biztos valami félre értés mert win7-8-8.1-en sose volt ilyen. Aztán most megint ezt csinálta, éppen Riddler sz@rjával szenvedtem, mondom rákeresek googlen mert nem értem mivan és teljesen összeomlott a rendszer. Ha tovább folytatódik akkor sajnos jön vissza a 7. Sőt win7-8.1-en GTA 5 alatt is folyton meg volt nyitva a chrome és úgy se volt semmi gáz.
Hát izé, őőőőő... 😳
Felraktam win10 boldog meg minden,firkálgattam edgeben(amit még mindíg nem tudok visszatölteni...) mivel minden szupi volt ezért gondoltam kilövöm(shutdown) és eszek egy tükörtojást... a fura az vol mikor hirtelen magától elindult...(gondolom éppen az emberek kiírtására készült fel... majd kék halál sztm micro programozáshiba...)majd a kék halál után valami frissítést tett fel... O.o
ez mi lehetett?
Viszont nem vagyok a rendszertől lenyűgözve.
Aktiválni meg nem kellet. -- > [LINK]
tehát addig is Win7 4ever
Útmutató/érdekességek:
[LINK]
Parancssort rendszergazdaként elindítva:
RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old
VAGY:
Lemezkarbantartó (Disk Cleanup) megnyitása után a Rendszerfájlok törlése (Clean up system files) gombra kattintva a régi windows verziók törlését be kell pipálni.
Esetleg, ha egyik sem sikerült, akkor CCleanernél is van lehetőség a haladó beállításoknál a Régi Windows telepítés törlésére.
Bár amit az M$ oldalán írnak, az elvileg csak Win7-hez jó.
Itt van Win10-hez: [LINK]
KMS aktiválás parancssorból (rendszergazdaként!):
CMD.exe (rendszergazdai joggal indítva)
slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX
--wait pass
slmgr /skms kms.xspace.in
--wait pass
slmgr /ato
--end