Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
A Hawk egy gyárilag húzott kártya én is szemeztem vele sokan ajánlották

Itt van róla egy teszt [LINK]

A sapphire vaporX-es 5770-esének is van egy gyári húzott verziója. Arról itt lehet többet megtudni: [LINK]
Nekem ez utóbbi van, de szinte csak azért mert ahol vettem Hawk-ot nem kapni.
A Hawk a referencia órajelnél +25-el megy a sapphire +10-el
De mindkettővel tuti jól jársz mert minőségi cuccból van összerakva.
0
0
0
0
Cooley avatar
Kicsit drágább, mint a referencia, de szerintem meg is éri! 😀
0
0
0
0
ReSeth avatar
Hát valójában énis HAWK-ra gondoltam 😀 erre : [LINK]
0
0
0
0
Cooley avatar
Ahogy nálam a HAWK. 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az csak egy ajánlat volt ha jó kártyát akar.
0
0
0
0
Cooley avatar
Referencia kártyáknál is lehetnek apróbb különbségek(amúgy szó nem volt referencia kártyákról), bár ott inkább csak szoftveres. De a te példád sem épp referencia. ^^
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Igen de ott van a HAWK mögötte szóval nem referencia ha referenciát vesz ott csak annyiban különböznek a kártyák hogy más van rájuk írva meg más a díszítésük
0
0
0
0
Cooley avatar
Ez azért nem egészen így működik. 😃 Pl. az 5770HAWK-nak egyedi áramköre, és minőségibb alkatrészei vannak, ami energiahatékonyabb, és jobb tuningolhatóságot eredményez.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én meg a 4870 emet egy 4890 szintjére húztam ami nem semmi...
Amúgy tök mindegy milen a gyártó ugyan az csak van amelyik egyedi hűtésű és órajelű kártyát csinál ha igazán nagyon jó és halk hűtésűt akarsz akkor sapphire 5770 vapor-x
0
0
0
0
Cooley avatar
Én az MSI-ket csípem, 5770-esekből konkrétan a HAWK-ot, de az egy drágább kategóriája az 5770-nek, de iszonyat jól tuningolható, és úgy alázza a 4870-est! 😀
0
0
0
0
ReSeth avatar
Jah akkor nemszóltam 😀😀 És ha 5770, akkor milyen márka ? Gigabyte, Sapphire, MSI ?
0
0
0
0
Cooley avatar
Ja 2009. 11. havi driverrel. ^^ A 2 kártya nagyjából egy szinten van, árban is, de az 5770-esen van 1-2 extra fícsör, mint pl. DX11.
0
0
0
0
ReSeth avatar
Hát 4870 vs 5770 : [url]http://vgaspeed.hu/graph3.php?mode=compare&p2=aaaaaaaaaa&p3=aMaCakabgR&p4=aaaaaaaaaa&p5=a4aDakabgx&page=1[/url]

A 4870 majdnem mindehol jobb.
0
0
0
0
Cooley avatar
Jól, de szerint egy 5770-essel jobban jársz.
0
0
0
0
Ricko avatar
a 4870 jó VGA a játékokat viszi sokat maxon is de a nagyobb gémeket(just cause2,crysis) médiumon is szal jó
0
0
0
0
ReSeth avatar
Én most ezen a kártyán gondolkodom : [LINK]
Szerintetek megéri? Hogy vinné a játékokat?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Hd 4350-est ajánlok neked.
0
0
0
0
Kalman11 avatar
Milyen videokártyát vegyek?
Csak Low Profile-s megy bele a gépembe, ugyanis kicsi a hely, de max. 35W fogyasztással
ha lehet, akkor erősnek is kellene lennie
létezik ilyen videokari?
0
0
0
0
almos avatar
Asus AH3650 SILENT/HTDI 512MB AGP vagy XFX Radeon HD4650 1GB AGP
0
0
0
0
Kisadam95 avatar
Hello milyen videókártyát tudnátok ajánlani 20.000 Ft - ig aminek a csatlakozója AGP-s.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
szecskkaa írta:
csáó
a két kártya közül melyiknek jobb a hűtése?
[LINK]
[LINK]

Ennél a kártyánál ez nem igazán számít mert nem tuningra való! Haveromnak a gigabyte van és neki asszem olyan 30 fokos egy 0! szellőzésű 2000 éves apró alumínium házban. Ha kérdeznél még róla akkor kisborda nevű felhasználót keresd neki van olyan. (bár ma osztálykirándulása van😆😉
0
0
0
0
szecskkaa avatar
csáó
a két kártya közül melyiknek jobb a hűtése?
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!az lenne a kérdésem hogy az ati5870 mennyit fogyaszt terhelés közbe,és még annyit hogy a gigabyte superb 550w táp elbirná-e?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem meg amúgy is adnak hozzá dsub átalakítót
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Az új kártyáknak általában miért csak DVI portjuk van???
Gyorsabb DVI???
0
0
0
0
planbmokus avatar
Cooley írta:
Személy szerint, én is az második felé hajlom, de van pár megválaszolatlan kérdésem a Hydra technológiával kapcsolatban.
Az egyiket itt föl is tettem: http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=778

válasz ment...
0
0
0
0
retyomen avatar
Kmisi99 írta:
retyomen írta:
sziasztok én olyat szeretnék kérdezni hogy számomra melyik lenne a jobb az "új remény" configomba.
1. Sapphire HD4850 512MB DDR3 HDMI (11132-35-20R)
2. MSI R5570-MD1G - HD5570 1GB
a segítséget előre is kösz

Az 5570 kegyetlenül gyenge a 4850 viszont nagyon jó kártya 100000X erősebb a 5570 nél

Kösz a segítséget akkor 4850 lesz😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Személy szerint, én is az második felé hajlom, de van pár megválaszolatlan kérdésem a Hydra technológiával kapcsolatban.
Az egyiket itt föl is tettem: http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=778
0
0
0
0
planbmokus avatar
szerintem a második. a hybrid rendszer odavágja a szimpla 5850-t
0
0
0
0
Cooley avatar
870A Fuzion a neve, én is olyan tervezek. ^^ És pont az lenne a kérdésem, hogy szerintetek:
1: ASUS ASUS M4A87TD EVO, ASUS EAH5850/2DIS/1GD5
vagy
2: MSI 870A Fuzion, MSI N250GTS Twin Frozr 1G OC + MSI R5770 Hawk
?
0
0
0
0
planbmokus avatar
Én elképzeltem, ahogy egy MSI 870A-Hydra alaplapban egy ilyen kártya meg egy ASUS Mars dolgozik.......

Nem mostanában kéne gépre költeni........
0
0
0
0
azbizony avatar
Ha ingyen adnák kellene 😃 150-160 ezerért azonnal eladnám és felújítanám a gépemet 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Szééééép 😃 Viszont 2 év mulva egy ilyen teljsesítményű kártya fele ennyit fog enni és töredékébe fog kerülni 😀 Ettől függetlenül kellene, bár nálam max félgőzzel dolgozna 😜
0
0
0
0
planbmokus avatar
Csak hogy ilyen is legyen...
Ezt kb 2 év múlva lehet majd kihajtani játékkal, de még akkor sem biztos.....
0
0
0
0
Cooley avatar
Ilyen minek? Szvsz ez otthoni felhasználásra teljesen felesleges.
0
0
0
0
no avatar
Hát rem lesz. De ha nem akkor megint jövök😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Nm. Háát, pár hónap mulva tök más lesz a szitu... Lehet 4850 nem is lesz a piacon.
0
0
0
0
no avatar
oks. köszi a segítséget. most kinézek minden cuccot aztán nyáron összeszedem rá a pénzt.😃 most megyek a ramos topicba😃 még 1x kösszz
0
0
0
0
Osynho avatar
Ja, akkor egyértelmű Vapor 😀
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
Szal 512mb vapor = 1gb alap hűtés?
Jó a procid most is, csak lesz egy kis cpu limited, ami játék és beállítás függő. Addig húzd ameddig bírja 😀

Nem😃
Sapphire 1GB=Vapor 1GB MIndkettő 29200 FT
512 es ből csak sapphire van az 25200 Ft
0
0
0
0
Osynho avatar
Szal 512mb vapor = 1gb alap hűtés?
Jó a procid most is, csak lesz egy kis cpu limited, ami játék és beállítás függő. Addig húzd ameddig bírja 😀
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
"De most néztem hogy 1GB os ból ugyanannyiba mint a Sapphire van Vapor." Ezt a mondatodat nehezen értelmezem, de + 512mb vram + jobb hűtés megér + 4ezret.

Akkor mégegyszer😃: Ugyanannyi pénzért (29200 Ft) , mint a sapphire 1GB os, van vapor. És az jobb hűtés. És sztem is megéri😃 Amúgya procimat mennyin kéne járatni, hogy jó legyen ehhez a kártyához?
0
0
0
0
Osynho avatar
"De most néztem hogy 1GB os ból ugyanannyiba mint a Sapphire van Vapor." Ezt a mondatodat nehezen értelmezem, de + 512mb vram + jobb hűtés megér + 4ezret.
0
0
0
0
no avatar
Mindkettő Sapphire. De most néztem hogy 1GB os ból ugyanannyiba mint a Sapphire van Vapor. Azt 4k t megéri az 512es Sapphirehoz képest nem? Meg azon jobb a hűtő
0
0
0
0
Osynho avatar
Miért ne menne? A 4850 nem egy rossz kari. A GTA négy egy szarul optimalizált játék. Ha csak ez számít és nem gond a + 4-5e Ft, akkor vedd az 1 gigásat. Hűtésük ugyanolyan?
0
0
0
0
no avatar
Azthiszem cooler master, mert a házam is az. 😃 Szal akkor elég lesz az 512 es? A GTA 4nek is? mondjuk tudom hogy nem fog menni csak minumomon
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Osynho írta:
Procit húzd, tápot meg cseréld. Milyen márka az a CMS? 😀 Elég az 512-es ekkora felbontáshoz.
A cms szeintem coolermaster.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció