Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
zsoca1199: Nekem is r9 270-em van. Én FHD-ban használom. Szóval, ha te a sima HD mellett használni fogod a VSR-t, akkor FHD-ban fog a gép számolni. Ezzel mondjuk pl a GTA V alatt nincs gond, de pl a witcher már rendesen megizzasztja, Szóval nem biztos, hogy elég fps-ed lesz. Persze szép a képek alapján, de erősebb kártya kell hozzá igazából, mint a mienk. FHD-ban számoltathatsz, azt még bírja, de ez a határ, ha én kezdeném használni, azt hiszem eléggé képregény szintű lenne a grafika.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Én miért nem tudom használni a Virtual Super Resolution (VSR)-t, mert elvileg a Catalyst Control Centerben lehet bekapcsolni de ott semmi ilyesmi nincs, a monitorom 1360x768, de ha csak 1366x768-on működik a monitorom számolhat azzal hogy a kukában találja magát miután széttörtem.
Már megoldottam, és az a baj hogy még nem támogatja az R9 270-et és azért nem tudom használni, remélem hamar kijön majd az én kártyámra is.
0
0
0
0
showtekk avatar
sacpatrik: Peerblock, töltsd le, telepítés közben pipálj be mindent és kész. Ugyanúgy blokkol mindent én is ezt használom.
0
0
0
0
no avatar
1.Ehhez a Microsoft Edge böngészőhöz van valami A d b l o c k féleség meg ilyenek?

0
0
0
0
winrar avatar
64 bit kicsit több ramot eszik, de 2GB-val használható 64bites is, csak persze kicsit gyorsabb 32-essel.
0
0
0
0
FoLey avatar
Majd ha rendesen kiforr akkor talán.
0
0
0
0
winrar avatar
Pedig jó rendszer ez 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
Windows 8.1 és 10 között semmi különbség sincs csak annak van értelme váltani akinek startmenü hiánya van és dx12(lehet a 8.1 is megkaphatja).
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem a vga driverek vannak az esetleges fps javulásban a win verziók között és csak utána lehet bármi köze is magának az oprendszernek...
0
0
0
0
winrar avatar
A Win 8 eleve gyorsabb és kisebb gépigényű, mint a Win7. Mivel sokan (köztük én is) Win7-ről váltottak, ezért kaphattak több FPS-t, amit amúgy már a Win8 is adott volna. Szerintem.
0
0
0
0
Bronson avatar
Zambezi : teljesen egyetértek, bennem is ezek a gondolatok fogalmazódtak meg... én is csak megerősíteni tudom: NEM LESZ TÖBB FPS win10 alatt senkinek pusztán az oprendszer miatt... a szomorú az egészben, hogy a Privacy menüpontban lesokkolt mennyi dolog be volt kapcsolva alapjáraton, amik már-már sértik a magánszférát. Lehet én vagyok túl paranoiás, de én már azt sem szeretem ha például egy facebook alkalmazás, vagy egy oldalra való feliratkozás hozzá akar férni az ismerőseim adataihoz és a fényképeimhez...
0
0
0
0
showtekk avatar
Pedig amúgy nem. Nálam nem volt leélt a rendszer soha, mégis sok különbség van a 8.1 és 10 között. Memóriát is kevesebbet eszik. 8.1en 800-1Gbot evett, ez 600-900ot. Batmannél megszűntek a droppok, GTA V-ben Witcherben is több fps-em van és CS:GO-ban is, más játékkal nem teszteltem de épp elég ez a hirtelen javulás ahhoz, hogy teljesen meggyőzzön 😀
0
0
0
0
no avatar
Felraktam én is a véglegest, a hangkártya driveren kívül minden normálisan felment.
Pro verziót raktam fel.

Egy problémát viszont észrevettem, nincs normális Windows töltöképernyőm.
Ez megvolt még Insider Preview alatt, most viszont bejön a bios logó, és ugyanúgy villan egyet, bios logó ugyanúgy, és abba van benne a kis karika, ami forog.
Ez már a telepítésnél is feltűnt.
0
0
0
0
FoLey avatar
Biztosan azért van több fps-jük,mert egy lelakott rendszer-ről egy friss rendszerre váltottak. Nálam semmi fps többletett nem mutatott meg inkább több volt a memória használata.
0
0
0
0
Bronson avatar
zambezi : ez nekem is nagyon ba**za a csőrömet... én manuálisan kikapcsoltam az update-et... nagyon sok dolgot személyre kell szabni, ami 7-esnél például alapvető dolog volt! a privát beállítások szinte elvesztek, minden nyilvánosra van állítva és mindent az oprendszer akar eldönteni. ez a módszer már a 8.1-nél felütte a fejét, és azóta csak tovább erősödött bennem a kétely... igencsak gondolkodok hogy ez miatt megyek vissza 7-esre... a dx12 engem úgysem érint, szóval...
0
0
0
0
KERKO avatar
remélem, hogy lesz hozzá valami használható frissítés ami segít a gondomon.
0
0
0
0
winrar avatar
Egyébként lesznek frissítések bőven, szóval nagy valószínűséggel megoldják a gondokat egyeseknél. Anno az XP sem volt tökéletes megjelenéskor...
0
0
0
0
3franky avatar
Eddig 2 gépen frissítettem, mindkettő tökéletesen működik (hogy a pozitív tapasztalatok is gyarapodjanak 😀 ).
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azért megnyugtató, hogy másnak is jól megy. Persze érthető hogy sokan panaszkodnak hiszen egy ilyen fórumon nem azt írja le senki, hogy minden jó, hanem inkább tanácsot kér arra, ami nem működik.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
csuz-li akkor mégse vagyok egyedül. Már-már azt hittem csak nekem működik jól.
0
0
0
0
winrar avatar
Nem találtam semmi bajt. Minden tökéletesen fut, persze még szokni kell az egészet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nekem szerencsére szoknom sem nagyon kellet, mert win7 volt itthon és win7-el dolgozom, mellette nagyon sok 8.1-es gép is megfordult a kezem között, nem volt nehéz megtalálni a dolgokat, mert úgy néz ki, hogy a kettőből gyúrtak egyet, ráadásul úgy, hogy főleg csak a jó dolgokat tartották meg.
0
0
0
0
Bukta avatar
Még én sem találtam semmit bajt. Még szoknom kell pár dolgot pl. a gépházban mi hol van. De nekem semmi bajom nincs vele.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Érdekes, hogy páran inkább visszaváltanak a "sok bug" miatt. Csak én vagyok az egyetlen, akinek semmi gondja nincs?
0
0
0
0
Danys avatar
Nekem tetszik 😀 8.1 -ről tértem át és mintha picit gyorsabb lenne.

Zoli73: már a 8 ba sem volt; mert nincs értelme.
0
0
0
0
winrar avatar
Amúgy lesz valamikor magyar nyelv a hírek között?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
CsabCharger lehet állítani tálca színt. Nincs sok, de kb 30 színből lehet válogatni. Viszont nagyon megéri fölrakni már csak a gyorsabb működés miatt. Win7-hez képest mérföldekkel gyorsabb, és a játékok is jobban futnak. A kinézet nem rossz. Start menüt ugye visszakaptuk, és Win8 Metro felületével kombinálták, ami szerintem nem rossz. Sőt nekem így még jobban is tetszik mint az elődje. Úgyhogy én csak ajánlom hogy telepítsd föl, nem fogod megbánni. Egy hátránya van még, hogy van akinek nem úgy működik ahogy kéne. De hogy ez miért van, vagy hogy néz ki nem tudom mert nálam minden gond nélkül fut immár 3. napja.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
CsabCharger:A windows 10-nél is bármely színt adhatsz a tálcának vagy beállíthatod hogy a háttérképhez rendelje a képet amilyen szine van a háttérképnek olyan lesz a tálca színe is.
A windows 10-nél nálam több fps-em van mint volt 7 és 8.1-nél.
0
0
0
0
winrar avatar
Én Win7-ről váltottam. Beállítottam az ablakszegélyeket sötétkékre és így nekem nagyon tetszik. A játékok kicsit jobban futnak (kisebb a rendszerigénye, mint a 7-esnek).
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Gyerekek a Win 10 ben az élményindex hol található? Vagy ebbe már nem rakták bele?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Akkor ötletem sincs. Nálam minden tökéletesen fut. CCC is, updatek is simán fölmentek.
0
0
0
0
Audus99 avatar
Nekem viszont ugyan az a hiba.
0
0
0
0
Jongir avatar
Sikerült megcsinálnom helyreállítással, ment a webstore, frissítés és úgy befrissített, hogy lehalt a gép. Egyenlőre megy vissza a 7es... Talán 1-2 év múlva (talán)visszatérünk még egy próbára.
0
0
0
0
Audus99 avatar
chrono02 Megpróbálom
0
0
0
0
DAW6969 avatar
esetleg egy linket kaphatok ahonnan le tudom tölteni ezt a progit? 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
winrar én Tört win7-re raktam fel TÖRT win10-et és ms fiókkal használom. Szerintem Ms nagyban leszarja hogy milyen verzióra telepíted.

DAW6969 ha telepítés közben írja ki akkor hagyd ki azt a lépést, és ha föltelepült akkor kms-el beaktiválod, és mehet a móka.

RyanSkull nálam tökéletesen megy AMD CCC. Próbáld meg teljesen letörölni (drivereket, CCC-t mindent) és föltelepíteni újra.
0
0
0
0
DAW6969 avatar
én külön usb-ről telepitettem de ki írja hogy aktiváljam 😞 van rá lehetőség hogy eredeti legyen meg vásárlás nélkül? 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Ha telefonosan aktivált Win 8.1-ről frissítettem (hogy eredeti vagy tört így, azt nem tudom, bár a Windows szerint aktiválva van...) akkor érdemes a Win10-et felhasználói fiókkal együtt használni, ahol. pl. megvan adva a teljes nevem? Nem szeretném, ha bármi bajom lenne belőle.
0
0
0
0
Audus99 avatar
Sziasztok
Az lenne a problémám hogy, leszedtem az AMD 15.7.1 Catalyst drivert feltelepíti, de a Catalyst Control Center indításakor azt írja hogy nincs AMD Driver telepítve vagy nem működik megfelelően. Másnak van ilyen problémája?
0
0
0
0
KERKO avatar
Milyen drivereket érdemes leszedni hozzá, ami megszünteti a régebbi játékok szaggatását (nfs underground 2)
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Nálam mind a kettő jól működik.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Jongir: Nekem működik, én gond nélkül megkapom a frissítéseket.
0
0
0
0
Jongir avatar
Másnak is van ilyen problémája?? (nekem 2 napja ez van (amióta telepítve lett))
Ez normális?
(Update)
[LINK]
(Webáruház)
[LINK]
0
0
0
0
DDarkness avatar
chrono02: Nem ugrok bele 😆 de láttam benne vmi igazságot és azért osztottam meg.
0
0
0
0
no avatar
Semmi. Remélem csak a szerver leterheltsége (vagy valami ilyesmi) miatt nem jöttek még és nem azzal van a gond, hogy kalóz verzió.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Algatros01 frissítéseket én már kaptam, tegnap telepítettem is 2-3-at. Gépházban, frissítéseknél nézd meg hogy van-e valami.

A játékok nálam is jobban futnak. Emlékszem anno Far Cry 3-at csak medium grafikán tudtam játszani, de úgy se volt a legjobb. Most FC4-el játszok, szintén medium grafikán és fényévekkel jobban fut mint az elődje, pedig azért van különbség a kettő között.
0
0
0
0
weber90 avatar
Nálam minden simán ment. Eddig 1x volt Kék halálom. Mert átállítottam a Tálca és a betű méretett 100% - 125% -re majd vissza és nem jelentkeztem ki amit ő felajánlotta, és később kijelentkezésre nyomva kaptam egy Memory_Manage hiba kódot.
Kompatibilitás 3 gépnél eddig csak a legújabb gépemnél a Gigabyte EasyTune 6 és a @Bios program ami hibát ír ki de elindul.
Dx12 Nvidia kártyásoknak csak a Tier 1 kapta meg, az az GTX600 felett.
Tier 2 GTX400-tól hamarosan jön nekik is egy új Driver, és a Windows 10 is kap egy nagyobb frissítés ezen a héten. Abba lesz benne az Edge végleges változata is.
Egyéb hibákkal még nem találkoztam. Nálam minden játék jobban teljesít mint 8.1-en.
Ja és én csak Windows 10-re frissitettem, nem formáztam! 😀
0
0
0
0
no avatar
Nekem sem volt idáig problémám vele, csupán annyi a gond, hogy sem a rendszerhez, sem a Defenderhez, sem a Wordhoz nem kaptam még egy frissítést sem.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
zsoca1199 akkor nagy szarban lehetsz, mert nálam már lassan 3. napja fut win10 és semmi baja nincs, minden tökéletesen működik. Játékok is, programok is. Telefonomat tegnap előtt este gépről frissítettem, és azzal se volt baj. Valamit nagyon elcseszhettél akkor.
Az előbbire meg: ugorj a kútba. Bele ugrasz?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Az mitől van win 10 en i5+gtx 970 bf4 multi 20-30 fps el megy?amikor 8.1 en 90fps volt a minimum!vga megy 99% on proci 60% on!Legújabb nvidia driver van fenn ami már a 10 hez jött!Régebbi driver al is ugyan olyan xar!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció