Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
hogy passziv v aktiv?? hát ha van jó hütésed passziv is lehet de aktivot ajánlok... ja és milyen alaplapod van mert az fontos hogy tudjam bele e megy a 2.0 és a 2.1 am meg tökre nem mind1
0
0
0
0
no avatar
És az előző kérdésre tod a választ?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
GIGABYTE SUPERB 460W 10000FT
0
0
0
0
no avatar
Már mindenki elmenekült innen ? 😃😃😃
0
0
0
0
no avatar
😃 Bocs hogy ilyen sokat kérdezek de egy videókártyánál mit jelent az hogy ATX méret???. És hogy a csatolófelülete PCI e x16 és 2.0 vagy 2.1 es az tökmind1?? belemegy a slotomba? mind2 fajta? a 2.0 és a 2.1 is? mi a különbség?
0
0
0
0
no avatar
Vagy ajánjatok valamit ilyen 8-9 e FT magasságában. Ha tudtok!
0
0
0
0
no avatar
És passzív v aktív kell?? 😃D
0
0
0
0
Feki1991 avatar
battyan írta:
apetit1989 írta:
Ilyenkor szoktam leírni, hogy egy 400W-s Eurocase táp vitte a konfigomat: wolfdale+2g1066+5850+wd500gb+dvd.
De inkább vegyetek nagyobb tápot.

Nekem is viszi a konfigomat egy Eurocase 400w-os táp, de gondolkodom egy minőségibben, rem. még időben döntésre jutok 😆

Nekem egy 450W-os EuroCase-m volt, amely nagyobb terhelelésnél elkezdett gerjedni 😆..nem mertem vele OC-zni nehogy vigye a gépet 😶
0
0
0
0
battyan avatar
apetit1989 írta:
Ilyenkor szoktam leírni, hogy egy 400W-s Eurocase táp vitte a konfigomat: wolfdale+2g1066+5850+wd500gb+dvd.

Nekem is viszi a konfigomat egy Eurocase 400w-os táp, de gondolkodom egy minőségibben, rem. még időben döntésre jutok 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Enyémet 360as viszi, tuningolva minden. Utána kell számolni a dolgoknak, egy 400-as minőségi táp elég combos konfigot is elvisz.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
8-10 000 től kezdődnek a jó tápok egy 10 000 res táp egy átlag játékos gépet simán visz!
0
0
0
0
no avatar
noPublicFG írta:
pisti20 írta:
Császtok!

Nekem ilyen tápom van. ATX-250PA(1PF).
Akarok uj videókarit, GTS 250, vagy ehhez hasonlót.
Problémám lehet így ezzel, a táp dologgal??

És ha nagyon szar lenne, új videókarihoz, akkor mit ajánlotok??

Ezt a tápot felejtsd is el. 😜 Kevés a teljesítménye.
Ha gts250-et akarsz meghajtani, akkor kb 450 W-os tápegységet kell nézned, olyat, ami 80, 85% -os hatásfokkal dolgozik. Ill. vehetsz olcsóbbat is, csak akkor nagyobb teljesítményüt kell keresni.
pl. Thermaltake TR2 RX W0146RE 450W
egy ideig nem lesz vele gondod, feltéve nem gyárihibásat fogsz ki. Az enyém is tr2, lasasn 6. vagy 7. éve. és már akkor volt rajta sata tápcsati. lol? nem kicsit 😀

És milyen árban van egy jo táp.?
0
0
0
0
noPublicFG avatar
pisti20 írta:
Császtok!

Ezt a tápot felejtsd is el. 😜 Kevés a teljesítménye.
Ha gts250-et akarsz meghajtani, akkor kb 450 W-os tápegységet kell nézned, olyat, ami 80, 85% -os hatásfokkal dolgozik. Ill. vehetsz olcsóbbat is, csak akkor nagyobb teljesítményüt kell keresni.
pl. Thermaltake TR2 RX W0146RE 450W
egy ideig nem lesz vele gondod, feltéve nem gyárihibásat fogsz ki. Az enyém is tr2, lasasn 6. vagy 7. éve. és már akkor volt rajta sata tápcsati. lol? nem kicsit 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
DarthRoni írta:
Sziasztok, csak filmnézésre meg videózásra meg netezésre kellene AGP-s VGA, a lehető legolcsóbb, szerintetek ezek közül valamelyik megfelel a célnak? [LINK]
[LINK]

akadás nélkül, biztosan lehessen vele filmezni, vagy ha tudtok olcsón, akkor ajánlhattok, köszi 😀

van egy jó erős ATI Sapphire Radeon HD 2600 Pro kártyám, kb 2-3 éves, de semmi baja, most lett megtakarítva, újra pasztázva, ha kell írj privit. 😉
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
adok 1 9550es radeont csak gyere ide érte...filmet még tán lehet vele nézni😆
0
0
0
0
DarthRoni avatar
olyan rohadt drágák az AGP-s karik -.- köszi a tippet
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Egyikse nehogy már ilyen szart vegyél ilyen drágán! Én 4 ismétlem 4 éve vettem fx5200 at 3 ismétlem 3000 forintér! Vegyél használtat ennyiért már sokkal jobbat kapsz. hardverapro.hu
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, csak filmnézésre meg videózásra meg netezésre kellene AGP-s VGA, a lehető legolcsóbb, szerintetek ezek közül valamelyik megfelel a célnak? [LINK]
[LINK]

akadás nélkül, biztosan lehessen vele filmezni, vagy ha tudtok olcsón, akkor ajánlhattok, köszi 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
pisti20 írta:
Kmisi99 írta:
táp márkája teljesitménye? Hány wattos?

Hát valami FSP GRoup van ráírva és sztem 250 W os de nemtom.

Hogy lehet megnézni hogy hány wattos?? 😃😃

Mondjuk programmal, mer nemigen látom a tápon. Nem angol nyelvű 😃😃😃😃

Leveszed a gép oldalát és megnézed mi a pontos neve és hogy hány W van ráírva
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99 írta:

Hát valami FSP GRoup van ráírva és sztem 250 W os de nemtom.

Hogy lehet megnézni hogy hány wattos?? 😃😃

Mondjuk programmal, mer nemigen látom a tápon. Nem angol nyelvű 😃😃😃😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
no avatar
Császtok!

0
0
0
0
battyan avatar
Ha neked árban megfelel, és mindenképpen újat akarsz venni akkor ok, de ha még hozzápótolsz 13 pengőt akkor már egy HD4870 VAPOR-X-et vehetsz! [url]http://www.focus.sk/product.asp?search=&strom=0&act=show&mazpoz=1&kod=PVG43&vyrobca=[/url]
0
0
0
0
ReSeth avatar
Találtam egy VAPORX-eset. http://www.focus.sk/product.asp?ID=11403
0
0
0
0
battyan avatar
Csak az a baj,h ez a termék jelenleg nem elérhető a pixmanian. A legolcsóbb hely ahol megtudod venii az a qcomp.
[LINK] de szerintem ez már egy picit drága.
Esetleg itt van egy használt: [LINK]
Vagy még itt nézz szét: [LINK]
0
0
0
0
ReSeth avatar
THX! Ha nem sok a postadij, akkor talán innen veszem és ezt : http://graficke-karty.heureka.sk/sapphire-radeon-hd-4850-vapor-x-1gb-ddr5/
0
0
0
0
battyan avatar
Ha nekem kell vmi akkor én mindig a www.heureka.sk oldalon keresem. Pl.: [url]http://www.heureka.sk/?h[fraze]=hd+4850+vapor-x[/url]
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
értem...akkor nem toom lehet a többiek jobban tudnak arra felé....de amugy internet meg google a barátod....
0
0
0
0
ReSeth avatar
Hát igen vannak. Csak ahol én szokok vásárolni nincs 4850 ami VAPOR X-es..
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hááát nem toom irj nekik.....de szlovákiába is vannak ilyen boltok...ott nem nagyon vagyok ismerös....
szerk,: mennyit szánnál vga-ra faka?
0
0
0
0
ReSeth avatar
Aha. De kihozzák a dolgokat szlovákiába is ?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Bocsi 😆ANONEx amugy pixmania.com on-nézz szét ott van ja és a vapor x az +3-4ezer
0
0
0
0
no avatar
oké 😆 akk mondom az adatjait sry a félreértésért:2 magos 2.5GHZ-es
0
0
0
0
kakas avatar
Jobb lenne egy Vapor-X-es verzió,azt aztán húzhatod😉
0
0
0
0
ReSeth avatar
Na akkor most melyik jobb ?😃 pls help😃
És én nem fogom húzni, mert nem szeretném még véletlenül se kisütni. Még eddig semmit nem húztam a gépembe, és nem is fogok ! 😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
Ugyan úgy itt sincs hűtés a ramokon!

A RAM-okat hűti a venti, szal azok el vannak, de szegény VR-ek, azok aztán tudnak főni de kegyetlenül!..olyan hólyagot kaptam az ujjamra anno hogy csak no!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ugyan úgy itt sincs hűtés a ramokon!
0
0
0
0
kakas avatar
😆ANONEx Ha 4850-et akarsz, akkor ezt ajánlom neked: http://www.alza.sk/asus-eah4850-2di-1gd3-d161274.htm
0
0
0
0
ReSeth avatar
Akkor Feki aztmondod megéri az a kari ? Vagy még spóroljak egy 4870-esre?
Quadgame94 amit linkeltél ezt irja : You don't have permission to access /hu/hu/04892330/art/sapphire-technology/radeon-hd-4850-1-gb-gddr3-pci-express-2-0-11132-51-20r.htmlx on this server.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
😆ANONEx[LINK] ez 26 kiszállitással 28 de gondolom belehet érte mennyi is.....
0
0
0
0
Feki1991 avatar
😆ANONEx írta:
Aha. És akkor honnét vegyek 4850-et? mert máshol nemtaláltam ezen az áron :S Segíthetnél Feki 😀. kösz előre is

Nem tudom, Én csak az Alzát ismerem s megbízok bennük! 😉..nem annyira nagy hiba ha nincs a VR-eken hűtő, de akkor a VGA OC-ről lemondhatsz, hacsak kinem akarok sütni!

u.i.: Persze lehet "szerkeszteni" oda hűtőt 😎
0
0
0
0
ReSeth avatar
Aha. És akkor honnét vegyek 4850-et? mert máshol nemtaláltam ezen az áron :S Segíthetnél Feki 😀. kösz előre is
0
0
0
0
Feki1991 avatar
😆ANONEx írta:
Mi a véleményetek erről a kariról?
http://www.alza.sk/gigabyte-r485oc-1gh-d99353.htm
Most van is rá pénzem. Gondoltam beújitok a közeljövőben egy erősebbet, és le lenne a gondom pár évig.. 100 euróm van. Aki tudna jobbat, az ajánlhat.

Jó kis kártya, csak nincs a VR-eken hűtő s az nagy hiba!
0
0
0
0
ReSeth avatar
Mi a véleményetek erről a kariról?
http://www.alza.sk/gigabyte-r485oc-1gh-d99353.htm
Most van is rá pénzem. Gondoltam beújitok a közeljövőben egy erősebbet, és le lenne a gondom pár évig.. 100 euróm van. Aki tudna jobbat, az ajánlhat.
0
0
0
0
villamdavid avatar
Jól mondja DarthRoni! Ebből csak az derül ki,hogy 2 magos Athlon... jó lenne ha ilyen 3 GHz körül lenne az órajele , egyébként a GTX 450 150 Dollár alatt várható,egyenlőre annyit lehet tudni,hogy állítólag 128 bites bus-al fog rendelkezni és a GTS 250-260 közé várják,tehát szerintem úgy 5750-5770 környéke!
Itt a hír: [LINK]
0
0
0
0
DarthRoni avatar
faka nem biztos hogy az segít hogy küldesz egy képet magáról a prociról, cooley szerintem a tulajdonságait kéri, pl. órajel meg ilyesmik 😀
0
0
0
0
no avatar
értem cooley akkor megmutatom a procit:http://www.simonreed.me/Y2Shop/images/AMDcpu.jpg
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Jól mondja Quadrox és david!..ha egy kicsit hozzá tudnál adni akkor vegyél GTX460-at!..a 4830al van egy szinten, brutál jó kari!..vagy esetleg várd meg a GTS450et hisz augusztus közepefelé itt lessz 😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Ez a kérdés inkább proci függő. Milyen proci lesz bele?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció