Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ezeket a teszteket sokszor kicsit más szemszögből lövik be, én is láttam már h ahány zeszt, annyi féle képpen dolgoznak a mellékszereplők😃
A nagy oldalakon az adott gyári frekvenciáján tesztelnek (amit OC-znak s úgyis letesztelik), vagyis meglehet hogy egy kisebb oldalon egy OC-zett 5830al vetik szembe a ref. GTX460at ahol perszehogy az 5830 jön ki győztesen s a "tesztelők" pedig csöndben vihognak magukban.
Amit eddig láttam teszteket,abból az derül ki,hogy a GTX 460 szinte tök 8 hogy milyen,akkor is leveri csúnyán az 5830-at és még az 5850-et is,néhány helyen még a 5870 közelébe is van,de nagyon, másik oldalon a 465 -öt megveri és ott liheg a GTX 470 nyakába
ezeket a teszteket sokszor kicsit más szemszögből lövik be, én is láttam már h ahány zeszt, annyi féle képpen dolgoznak a mellékszereplők😃
A nagy oldalakon az adott gyári frekvenciáján tesztelnek (amit OC-znak s úgyis letesztelik), vagyis meglehet hogy egy kisebb oldalon egy OC-zett 5830al vetik szembe a ref. GTX460at ahol perszehogy az 5830 jön ki győztesen s a "tesztelők" pedig csöndben vihognak magukban.
hali!! új kérdésem van felétek😃D
Zotax gt240 amp! edition 512
vagy
sapphire 5670 512
válaszotok várom!!
Én a sapphire-t venném,kb 10-15 %-al erősebb,de itt egy teszt:http://www.ultimatehardware.net/ati/sapphire_radeon_hd_5670_page2.htm
Zotax gt240 amp! edition 512
vagy
sapphire 5670 512
válaszotok várom!!
http://ipon.hu/elemzesek/radeon_hd5450_a_legkisebb_dx11_es/668/
egy kis 5450 teszt
ui.: am röhej ez a teszt, az egyik tesztben sokkal jobban teljesít a GTX 460 mint az 5850, most meg az 5830 szintjét se hozza, ez nekem gyanús 😠
Feki most így látva azokat a teszteket amiket linkeltél sli-ben jó ez a kártya te! rem össsze jön az SLI! :D
Néztem Proharvderen GTS 450 tesztet és 2%-al gyorsabb a HD5750-nél de 15%-ak lassabb a HD5770-től szóval aki azt akar venni gondolja meg!
Feki1991 irta:
Csak a ref. GTS450 olyan "gyengusz" a gyári OC-sok (amelyek egy picit jobban vannak OC-zva) bőven lenyomják az 5770et majdnem a 4890et érik el szal ha OC-s VGA-t még jobban fel OC-zod simán hozhatja a 4890 teljesítményét vagyis egy nagyon jó kari a GTS450! Wink
Bizonyíték:
Igazad van bár én azt irtam hogy aki AZT akarja megvenni akkor gondolja
meg szóval nem éri meg ref. GTS450-et venni! de az am igaz hogy OC-vel már jó kis kari!
Én azt akarok venni s jól átgondoltam, egy kis OC után ütős kari 😀
u.i.: Mivel Én SLI GTS 450ben gondolkozom, tényleg nagyon jó választás lessz mivel 2 GTS450 majdnem hozza a GTX480-at!
[LINK]
Sőt! egy kis OC után a 2 kari lenyomja a GTX480at CF 5770et s majdnem eléri teljesítményben az 5870et!!
[LINK]
Már most imádom 😃
és ezekben a tesztekben már saját driverrel van tesztelve? 😜 mert ahogy jönnek majda driverek hozzá, egyre jobb lesz , örülünk h tetszik Feki 😃
Néztem Proharvderen GTS 450 tesztet és 2%-al gyorsabb a HD5750-nél de 15%-ak lassabb a HD5770-től szóval aki azt akar venni gondolja meg!
Feki1991 irta:
Csak a ref. GTS450 olyan "gyengusz" a gyári OC-sok (amelyek egy picit jobban vannak OC-zva) bőven lenyomják az 5770et majdnem a 4890et érik el szal ha OC-s VGA-t még jobban fel OC-zod simán hozhatja a 4890 teljesítményét vagyis egy nagyon jó kari a GTS450! Wink
Bizonyíték:
meg szóval nem éri meg ref. GTS450-et venni! de az am igaz hogy OC-vel már jó kis kari!
Én azt akarok venni s jól átgondoltam, egy kis OC után ütős kari 😀
u.i.: Mivel Én SLI GTS 450ben gondolkozom, tényleg nagyon jó választás lessz mivel 2 GTS450 majdnem hozza a GTX480-at!
[LINK]
Sőt! egy kis OC után a 2 kari lenyomja a GTX480at CF 5770et s majdnem eléri teljesítményben az 5870et!!
[LINK]
Már most imádom 😃
Feki1991 irta:
Bizonyíték:
Csak a ref. GTS450 olyan "gyengusz" a gyári OC-sok (amelyek egy picit jobban vannak OC-zva) bőven lenyomják az 5770et majdnem a 4890et érik el szal ha OC-s VGA-t még jobban fel OC-zod simán hozhatja a 4890 teljesítményét vagyis egy nagyon jó kari a GTS450! 😉
Bizonyíték:
[LINK]
Hitoshi: Nem szabad egy oldal tesztjei után véleményt alkotni, főleg nem ilyen kis oldalokon alkotott teszteken, ha teszt oldal akkor Guru3D s Techpowerup. 😉
Van benne valami, de a legkisebb is számít 😜😆
Csak a ref. GTS450 olyan "gyengusz" a gyári OC-sok (amelyek egy picit jobban vannak OC-zva) bőven lenyomják az 5770et majdnem a 4890et érik el szal ha OC-s VGA-t még jobban fel OC-zod simán hozhatja a 4890 teljesítményét vagyis egy nagyon jó kari a GTS450! 😉
Bizonyíték:
[LINK]
Hitoshi: Nem szabad egy oldal tesztjei után véleményt alkotni, főleg nem ilyen kis oldalokon alkotott teszteken, ha teszt oldal akkor Guru3D s Techpowerup. 😉
a hd5450-es mennyire faxa kari? a régi hd3650-esemmel nem volt gond akkor ez erősebb annál nem?😜
kb egyszinten vannak
Hali,
Asus GTX465 2DI/1GB DDR5 hogy tetszene az új gépembe?
Gondolom jobb, mint a HD 5830, és jobb, mint egy GF GTX460 1gb GDDR5... Csak gondolom! 😃
Ja és egy kérdés:
a "2DI" az mit jelent a nevében?
Előre is köszi!
Mennyiért vennéd?
Hamarosan (egyenlőre) egy (később két) ASUS ENGTS450 DIRECTCU DI/1GD5 tulajdonosa leszek, mit szóltok a VGA-hoz? Elvileg az 5770el van egyszinten. Főleg a 2 Way SLI-s teljesítményre leszek kíváncsi.
Szerk.: Már találtam Single-s s SLI-s tesztet, nagyon tetszik az eredmény! 😀
A TOP verzió már szinte az 5830 szintjén van. Sőt DX11 esetén alig marad le az 5850-től a jobb nV-s tesszelláció miatt. Mindez kevesebb, mint 40eFt-ért, ha minden igaz. 😀
Amit Én kinéztem az 132,6EUR vagyis olyan 38k FT körül van s egymaga is nagyon jól teljesít s ahogy néztem, 2 hozza a GTX470 szintjét sőt valahol túl is lépi szal szerintem megleszek vele/ük elégedve. 😀
Hali,
Gondolom jobb, mint a HD 5830, és jobb, mint egy GF GTX460 1gb GDDR5... Csak gondolom! 😃
Ja és egy kérdés:
Előre is köszi!
Nekem a GTX465 nem jön be, inkább egy jobb hűtésű 1Gigás GTX460 amit szénné lehet OC-zni 😀
A "2DI" annyit jelent hogy 2 DVI kimenet van a hátulján.
Ja és egy kérdés:
Előre is köszi!
Ez a TOP verzió, a sima nyilván ez alatt van pár wattal.
Itt van egy minimális OC-vel rendelkező példány: [LINK]
És tudja valaki, hogy mennyit fognak fogyasztani ?
Hamarosan (egyenlőre) egy (később két) ASUS ENGTS450 DIRECTCU DI/1GD5 tulajdonosa leszek, mit szóltok a VGA-hoz? Elvileg az 5770el van egyszinten. Főleg a 2 Way SLI-s teljesítményre leszek kíváncsi.
A TOP verzió már szinte az 5830 szintjén van. Sőt DX11 esetén alig marad le az 5850-től a jobb nV-s tesszelláció miatt. Mindez kevesebb, mint 40eFt-ért, ha minden igaz. 😀
Szasztok.
Tervezem h lecserélem az Ati X1550 esemet, egy HD5470 -es re. Azért döntöttem e mellett mert 14k van rá max, és ez az egyetlen ami támogatja a DX11-et. De ha van jobb ötletetek h mit vegyek várom szíves tanácsotokat. Köszi😀
HA ragaszkodsz egy új kártya vételéhez, mindenképp rá kellene dobnod pár ezret, mert ha egy DDr2-es kártyát veszel, azzal gondjaid támadhatnak a mai játékok minimális futtatásakor is. Ezért mindenképp egy DDR3-ast kellene nézni, mondjuk úgy egy 4670-et.
HA a használttól sem riadsz vissza, akkor egy HD3870 (az jó kártya 😆😉, vagy esetleg egy HD4830/4850 lenne a jó választás.
100%-ban ahoz hell már egy gtx460 vagy hd 5850, de egy hd 4650 már jobb! nem dx11 de a crysis elmegy rajta nem kell annak dx11! te4sómnak hd 4770-e van és a dirt2 vel simán játszik! vagy gyűjts még mert még ki sem jött vegyél egy olyan karit ami elbirja a dx11-et mert ez nem fogja!
használtan 8800 GT, 9600 GT, Ati 3870...
De mondom, ennyi pénzből nem fogsz Crysis 2-zni. Inkább várj egy picit, úgy sem jön még idén a játék...
Szasztok.
Tervezem h lecserélem az Ati X1550 esemet, egy HD5470 -es re. Azért döntöttem e mellett mert 14k van rá max, és ez az egyetlen ami támogatja a DX11-et. De ha van jobb ötletetek h mit vegyek várom szíves tanácsotokat. Köszi😀
Szep dolog, h dX11-et szeretnel, de inkabb 1 erosebb dX10-es karival jobban jarnal szerintem, a HD 4 ezres szeriabol, ha tobb penzed nincsen ra jelenleg ! 😉
5470-essel ugy sem lenne annyira elvezetes dX11-ben jatszani, szerintem.
Jó mondjuk 14k-ért nem vártam húúú de nagy élményt. Meg az is igaz hogy 16k ért már vagy HD4650-es. De pl nálam vezető követelmény h a Crysis 2 elfusson. (ez nálam egy rögeszme. kész 😃 😃😉És ahhoz úgy olvastam h DX11 kell. Meg őszintén szólva, én nem olyan típus vagyok, akinek mindenféleképpen olyan karija legyen amitől fúúú most szétszakad minden mert ez a graf hasít. Nálam a lényeg hogy elinduljon, és játszani tudjak. Kész. Ha meg ha ez lenne a cél, akkor 30 ért vennék meg egy HD5750-est. De jelenleg ennyim van. Sajna... 😞
Szasztok.
Szep dolog, h dX11-et szeretnel, de inkabb 1 erosebb dX10-es karival jobban jarnal szerintem, a HD 4 ezres szeriabol, ha tobb penzed nincsen ra jelenleg ! 😉
5470-essel ugy sem lenne annyira elvezetes dX11-ben jatszani, szerintem.