Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
Feki1991 írta:
😆ANONEx írta:
Akkor ő lesz az 😃 : http://www.alza.sk/gigabyte-r485zl-512h-zalman-d99350.htm

Én nem venném meg.
Mert?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
😆ANONEx írta:

Én nem venném meg.
0
0
0
0
ReSeth avatar
0
0
0
0
kakas avatar
😆ANONEx írta:
Én most akarok 4850-et venni.. csak nemtom meik márkából. GIGABYTE vagy ASUS ?

Igazából mind1,amelyik olcsóbb azt vedd!
0
0
0
0
ReSeth avatar
Én most akarok 4850-et venni.. csak nemtom meik márkából. GIGABYTE vagy ASUS ?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
DarthRoni írta:
nem rendelek netről... csak megy a b@szakodás ha használnom kell a garanciát, és ez mivel jobb am?

Mivel az ASUS lessz a kövi lapod ajánlanám hogy ASUS VGA-t is vegyél! Sajnos tapasztalok Én is pár hiányosságot abban hogy ASUS a lapom s MSI a VGA-m sok + funkciótól elmaradok amelyeket csak külön progikkal tudok behozni vagy azokkal sem, s ráadásul annak a Gigának gagyi hűtése van kb olyan mint az Én 250esmnek csak van rajta egy dekli, ahogy látom nincsenek hűtve a VR-ek sem (nagyban függ az OC sikeressége) s az ASUS-osnak a legjobb s leghalkabb hűtője van, azért is tudják az OC-s 450est is oly magas frekiken futtatni.
0
0
0
0
azbizony avatar
kakas írta:
azbizony írta:
A 4770 a 9800GT hez vagy a GTS 250 hez ál közelebb teljesítmény szempontjából?

Inkább a 9800GTX-hez hasonlítanám!

Értem, köszi a választ 😀
0
0
0
0
kakas avatar
azbizony írta:

Inkább a 9800GTX-hez hasonlítanám!
0
0
0
0
azbizony avatar
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:
azzal nem lesz 30 fps-em a forma-1ben, valamiért olyan kicsi FPS-eim vannak.... ennyire gyenge a GT220? 😞

Ennyire
0
0
0
0
DarthRoni avatar
azzal nem lesz 30 fps-em a forma-1ben, valamiért olyan kicsi FPS-eim vannak.... ennyire gyenge a GT220? 😞
0
0
0
0
azbizony avatar
DarthRoni írta:
oks😀 na de amúgy jó kártya lenne nem?😀 főleg egy GT220 után 😃

Szégyeld magad hogy eladod a tőlem vett GT220 at 😆. Jól teszed!!én is jobban meg vok elégedve a HD4770 Formulával 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
oks😀 na de amúgy jó kártya lenne nem?😀 főleg egy GT220 után 😃
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:
hát 2 ezer forint a különbség házhozszállítással, és ha baj lenne a kártyával, sokkal egyszerűbben lenne intézni a garanciát.

Ebben igazad van,azt vedd amelyik neked kedvezőbb!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát 2 ezer forint a különbség házhozszállítással, és ha baj lenne a kártyával, sokkal egyszerűbben lenne intézni a garanciát.
0
0
0
0
Cooley avatar
Egyetértek kakassal. Vedd a olcsóbbat, aztán otthon majd fölhúzod magadnak az órajeleket. Mondjuk lehet, hogy kicsit melegebb lesz a kártya, de egy ilyen kaliberű kártyánál ez nem jelent túl nagy hőt. 😀
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:
nem rendelek netről... csak megy a b@szakodás ha használnom kell a garanciát, és ez mivel jobb am?

Annyival,hogy olcsóbb!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
0
0
0
0
kakas avatar
http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_n450_1gi_gts450_1gb_pcie/160044
Inkább ezt vedd!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Na én meg úgy néz ki találtam vevőt a GT220-amra, szal szerintetek ez jó választás? [url]http://lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=11128&back=VGA%20K%E1rtya[/url]

😀
0
0
0
0
Davenator avatar
Na végül becseréltem a 8500GT met egy 9600GT-re. Nem kellett soat fizetni érte és később ha jobban állok anyagilag meg csökkennek az árak is majd akkor veszek 1 jobbat.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
szerintem a te gépedet egy 400-as jobb minőségű táp símán elviszi, vagy vegyél egy xilence 480W-osat, az olcsó, és biztos elég
0
0
0
0
BBELSO avatar
akkor tudnátok mondani nekem olyan tápot amivel biztos menne ez a videokártya Zotac nVidia GT240 512MB DDR5 PCI-e
0
0
0
0
DarthRoni avatar
szerintem a GTS450 kb. 1600-as felbontásig jó, 1280x1024-hez tökéletes
0
0
0
0
villamdavid avatar
kakas írta:
GTS450 jó kártyának sikeredett!Olcsó+keveset fogyaszt+nem melegszik annyira!Kell ennél több?
Egyetlen hátránya van,magasabb felbontásnál kevés lesz physx mellet!De kisebb felbontáson tökéletes!

Kíváncsi lennék,hogy 1280*1024-be még jó -e ez a kari High-on a mai játékoknak,meg a késöbbiekre,mit gondoltok,ez a karit kb hanyas felbontásra lőtte be a gyártó?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát most ezért a pénzért csodát nem érdemes várni, az árát abszolút megéri😃
0
0
0
0
kakas avatar
GTS450 jó kártyának sikeredett!Olcsó+keveset fogyaszt+nem melegszik annyira!Kell ennél több?
Egyetlen hátránya van,magasabb felbontásnál kevés lesz physx mellet!De kisebb felbontáson tökéletes!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Tesla GoD írta:
gyenesmartin írta:
almos írta:
gyenesmartin írta:
Megér ennyi árkülönbséget a dx11?[LINK] másik [LINK]

Itt nemcsak árkülönbség van azért,mert a GTS 450 jobb mint a 4770,szóval szerintem megéri.
Nade több mint 10ezret?
a GTS 450 vaci új, 2x annyi, 2x akkora sávszélességű memőriája van, magasabbak az órajelei, és húzni is jobban lehet...
Hát akkor 450-es lesz.Max 3 hónap múlva akkor meglesz.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
gyenesmartin írta:
almos írta:
gyenesmartin írta:

Itt nemcsak árkülönbség van azért,mert a GTS 450 jobb mint a 4770,szóval szerintem megéri.
Nade több mint 10ezret?
a GTS 450 vaci új, 2x annyi, 2x akkora sávszélességű memőriája van, magasabbak az órajelei, és húzni is jobban lehet...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
almos írta:
gyenesmartin írta:

Nade több mint 10ezret?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
gyenesmartin írta:
a GTS 450 alapból erősebb és modernebb kártya, azért mindenképp megéri, DX11 jelenleg csak bónusz
0
0
0
0
almos avatar
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
BBELSO írta:
most néztem meg az egyik oldalon hogy elég neki a 300w-os táp is😀 majd kiderül hogy tényleg jó e
Nem az a fontos jelen esetben hogy hány Wattos hanem hogy milyen a márkája!! Mert egy szarmárkájú táp hazavágja az egész gépet könnyedén!
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Vagy nagyon ingadoznak a V ágai amik tönkre vágják a HDD-t stb..
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
azért leadja az is a 300-at, csak teljes terhelésnél 500-at fogyaszt😂
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
na igen de nem véletlenül kérdetem az a 300w-s táp ha szar akkor még 200W semad le egy jó minőségű 300W-s táp meg 260-270 w ad le, de ha kipróbálos és nem elég akkor az sz@pás 😆
0
0
0
0
BBELSO avatar
most néztem meg az egyik oldalon hogy elég neki a 300w-os táp is😀 majd kiderül hogy tényleg jó e
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
háát megmondhatnád milyen márkája van annak a tápnak ha codegen vagy m-tech akkor szemembe kuka de ha fsp, vagy gigabyte, enermax akkor akkor elbírja
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
BBELSO írta:
segítséget szeretnék kérni most akarok venni egy Zotac nVidia GT240 512MB DDR5 PCI-e és ehez elég egy 300w-os táp?mert nem értek hozzá😕
Milyen márkájú?Ha minőségi akkor elbírja ha nem akkor legalább alaplapcsere lesz majd.
0
0
0
0
BBELSO avatar
segítséget szeretnék kérni most akarok venni egy Zotac nVidia GT240 512MB DDR5 PCI-e és ehez elég egy 300w-os táp?mert nem értek hozzá😕
0
0
0
0
Hitoshi avatar
de -200 fokra nem hűlnek le az elkatrészek max -40 -20 -ra mert a folyékony nitrogén egyből felmelegszik a levegőn (elpárolog), így kizárt a -200 fok

de ettől függetlenül nagyon kegyetlen ez az 1300Mhz főleg GF106-al 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
almos írta:
Nah az nagyon érdekes kérdés,van neki adva szerintem 1,3V felett is!

Ilyen majdnem -200fokos hőmérsékleten kevesebb feszültséggel is beéri. 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
feki nekem megjeleníti és tényleg annyi ez picit erős.....1340/1200/2680
0
0
0
0
Cooley avatar
Igazad van Feki. 😀 Elnézést, rosszul fogalmaztam. Tehát a TOP tovább már nem nagyon húzható. 😀
A nagy OC-s emberkék, akiknek ez a munkájuk, nap mint nap érnek el ilyen eredményeket. 😀 Egy kis folyékony nitrogén, jó alkatrészek, némi szerencse, és már meg is van. 😜
0
0
0
0
almos avatar
Nah az nagyon érdekes kérdés,van neki adva szerintem 1,3V felett is!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Ezt írtad: "a TOP már tovább nem húzható" s Én erre rácáfoltam 😉

almos: nem jeleníti meg :/ - nem szóltam 😀
megnézném hogy mennyivel van túlfeszelve 😃
0
0
0
0
almos avatar
[url]http://hwbot.org/signature.img?iid=446224&thumb=false&iehack=.jpg[/url] Itt van,nagyon durva,énis alig hittem a szemem. Ennél csak a 1,5GHz-s 5870 a durvább!
0
0
0
0
Cooley avatar
almos: Folyékony nitrogén, ez egyértelmű.
Feki: GPU +56MHz? 😆 És az mire elég? 😃 Egy jobb hűtéssel rendelkező 5770-et 1GHz-ig is ki lehet húzni, az +150MHz. Kicsit komolyabb, mint az 56. 😜 Persze a TOP alapórajele is már brutál emelésen esett át, de így érte el az 5770-et, ami hasonló mértékű emeléssel ott hagyja, mint a sz*rt. Ezektől függetlenül én is a GTS450-et választanám. 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció