Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nem baj, de a 256bites memóriavezérlő sokkal jobba teljesítményt hozna.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
philips20 írta:
akkor az nembaj ugye ? mert amugy minden ben jobb mint a mostani

Nem, nembaj.
0
0
0
0
philips20 avatar
akkor az nembaj ugye ? mert amugy minden ben jobb mint a mostani
0
0
0
0
Feki1991 avatar
philips20 írta:
amit néztem gts450 az 128 bites elvileg az gáz ? mert amostani 9800 am az 256 bites

Nem. Általában az összes DDR5-ös RAM-okkal felszerelt VGA 128bites vagy Crossbar-os (ATI) vagy hubvezérelt (nV)
0
0
0
0
philips20 avatar
amit néztem gts450 az 128 bites elvileg az gáz ? mert amostani 9800 am az 256 bites
0
0
0
0
ReSeth avatar
Énis a GTX 460-at ajánlom. PCGURU-ban volt egy teszt, amint a GTX 460 verte az 5830-at!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
igen, szerintem is a Gigabyte féle GTX 460, esetleg egy 768 megás verzió ha kissebb felbontáson akarsz játszani...
0
0
0
0
almos avatar
GTX460 Gigabyte OC 51ezerért
0
0
0
0
no avatar
Üdv.

Melyik érné meg joban?

MSI R5830 Twin Frozr II ~ 48 ezer
GIGABYTE GV-R583UD-1GD HD5830 1GB ~ 44 ezer
SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 ~ 38 ezer
Sapphire HD5830 ~ 48 ezer
460GTX 1Gb Gigabyte OC DDR5 GV-N460OC-1GI ~ 51 ezer

lehetőleg a minél olcsóbbat és minél jobbat szeretném.

köszönöm bYee

0
0
0
0
philips20 avatar
igen elég jo orajele van néztem énis és elég erösnek is van rva már amit énlátam tesztet
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
persze, az nagyon erős az árához képest, az nv most durván ráment az alsó szegmens fejlesztésére...
0
0
0
0
philips20 avatar
akkor a gts450 az jolessz 33 ért ugye ? ddr5 ös 1gb os
0
0
0
0
almos avatar
Hát akkor ha ennyire futja,akkor ezt vedd meg,ezzel sincs az ég adta világon semmi gond,csak ajánalni tudom!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
amúgy én is így vagyok, nem is húznám én ezt agyon, csak ne melegedjen túl alap órajelen, és csak ennyi pénzt tudok összeszedni, szerintem 40 ezerért jó választás, inkább vegyek egy agyon húzottan is jóval gyengébb GTS450-et?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
almos írta:
Szerintem inkább szánj rá kicsivel többet és birsz venni MSI Cyclone-t,annak nagyon jó a hűtése,és jól tuningolható!
Én már többet nemtudnék rááldozno.Erre se keveset kéne nekem.
0
0
0
0
almos avatar
Szerintem inkább szánj rá kicsivel többet és birsz venni MSI Cyclone-t,annak nagyon jó a hűtése,és jól tuningolható!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
gyenesmartin írta:
[LINK]Én most ezzel szemezgetek nagyon.

azta mindenit, ennyiért néztem GTS450-et............ jaj de tetsziiiiik, szerintetek ez jóóó kártya és nem lenne gond a hűtésével? és mennyivel erősebb mint az ASUS GTS 450 TOP?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
olcsó, az MSI HAWK verziója pl 65k körül van, mondjuk azt azért keményebben lehet húzni...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
[LINK]Én most ezzel szemezgetek nagyon.
0
0
0
0
almos avatar
Hát igen,majd akkor derül ki minden,ha letesztelik.Ha október végén jelennek meg,akkor kb. megjelenés előtt 1héttel biztos lesznek tetsztek róla!
0
0
0
0
kakas avatar
almos írta:
Nem tudom milyen árban lesz az új AMD,de a 6770 nagyon erős lesz,erősebb mint egy 5850,éshát középkategóriás kártya,de semmiképp sem felsőkategória,igy az ára sem lesz szerintem 50k-nál több,de biztos verni fogja a GTX460-at! Nagyon várom már az új kártyákat 😃

Egyenlőre úgy néz ki hogy veri,de normális tesztet kérek róla😃
0
0
0
0
almos avatar
Nem tudom milyen árban lesz az új AMD,de a 6770 nagyon erős lesz,erősebb mint egy 5850,éshát középkategóriás kártya,de semmiképp sem felsőkategória,igy az ára sem lesz szerintem 50k-nál több,de biztos verni fogja a GTX460-at! Nagyon várom már az új kártyákat 😃
0
0
0
0
kakas avatar
Lehet,hogy a jövőbe beújítok még egy 5850-be!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát nem jobb a gigabyte semmivel elmondom.... ha az bírja, akkor a xilence méginkább
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szerintem se cseréld le, nincs vele tapasztalatom, de annyira nem lehet vészes hogy mindenképp beáldozz 10k-t egy újra...
0
0
0
0
DarthRoni avatar
nekem is xilence 480W van, nagyon meg vagyok vele elégedve, jó az is
0
0
0
0
no avatar
Gigabyte Superb 460W 10k-ért szerintem elég hozzá...
0
0
0
0
ReSeth avatar
Xilence ?😀 sztem elég jó
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
bőven, de ne noname legyen....
0
0
0
0
ReSeth avatar
Mekkora táp szükséges egy GTS 450 -hez ? (itt a kártya : [LINK] )
480W elég lenne neki ?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
asszem nekem is ideje állást foglalnom, GTS 450, az a 3x ezer forint nem pénz érte😃
0
0
0
0
azbizony avatar
Én is a GTS 450 re szavaznék 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
régebbi játékoknál persze még jó, de az újaknál már azért más a helyzet, de ahhoz képest h milyen olcsó(mert tényleg az) nagyon jó a teljesítménye
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Tesla GoD írta:
szerintem GTS 450-esnél felesleges PhysX-ről beszélni, nem valószínű hogy bárki is használná vele, amúgy mind a 2 kártya durván az árát hozza....

Én a 250esemmel is használtam pl a Mirrors Edgenél, a Batman AAnál, a Warmongersnél, a Sacred 2nél (perpillanat ennyi jutott eszembe) s a 450es egy picit erősebb mint a 250es vagyis nem felesleges a PhysXről beszélni. 😉
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szerintem GTS 450-esnél felesleges PhysX-ről beszélni, nem valószínű hogy bárki is használná vele, amúgy mind a 2 kártya durván az árát hozza....
0
0
0
0
almos avatar
Ez igaz,de nemsok PhysX-es játék van,a Cuda nagyon jó dolog,sok erő rejlik még benne,de alapon az 5770 leveri azért a GTS450-et,csak az ASUS TOP ér fel egy 5770-el,de azt már nem nagyon lehet OC-zni,de az 5770 lehet még az alapról felhúzni!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát én biztos nem vennék 5770-et, ha vehetnék GTS450-et, én is a kettő közül választok, de szerintem a GTS450 jobb, physx, Cuda és barátai....
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kakas írta:
gyenesmartin írta:
kakas írta:
gyenesmartin írta:
almos írta:
Szerintem inkább 5770!
A processzorom nemhajtsa ki úgyse.A physx meg ugye rásegít a processzorra így azok a játékok jobban mennének mint ATI-n.Én meg szinte csak physx-es játékokkal játszok.Ezért nehéz a választás.

Csak az a baj,hogy nagy felbontásnál gyenge physx-re a GTS450,,
Nem segít rá a procira,csak leveszi róla a terhet,és ezért kap a cpu több pontot..de ki,hogy érti a dolgot..
Amúgy sztem is az 5770!
Hát akkor 5770-es lesz.Mert majd később lesz egy full hd-s monitorom.

Full HD-hoz is kevés az 5770! Később CFX-be mehetne!De akkor lapot is kell cserélned
Először legyen meg a vga.Én már annak is örülnék.
0
0
0
0
kakas avatar
gyenesmartin írta:
kakas írta:
gyenesmartin írta:
almos írta:
Szerintem inkább 5770!
A processzorom nemhajtsa ki úgyse.A physx meg ugye rásegít a processzorra így azok a játékok jobban mennének mint ATI-n.Én meg szinte csak physx-es játékokkal játszok.Ezért nehéz a választás.

Nem segít rá a procira,csak leveszi róla a terhet,és ezért kap a cpu több pontot..de ki,hogy érti a dolgot..
Amúgy sztem is az 5770!

Full HD-hoz is kevés az 5770! Később CFX-be mehetne!De akkor lapot is kell cserélned
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kakas írta:
gyenesmartin írta:
almos írta:
Szerintem inkább 5770!

Amúgy sztem is az 5770!
0
0
0
0
kakas avatar
gyenesmartin írta:
almos írta:
Szerintem inkább 5770!

Amúgy sztem is az 5770!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
😆ANONEx írta:
És akkor vegyem inkább ezt ? http://www.alza.sk/asus-eah4850-cucore-top-2di-1gd3-d168324.htm
Inkább ezt.
0
0
0
0
ReSeth avatar
És akkor vegyem inkább ezt ? http://www.alza.sk/asus-eah4850-cucore-top-2di-1gd3-d168324.htm
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
almos írta:
Szerintem inkább 5770!
0
0
0
0
almos avatar
Szerintem inkább 5770!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Szerintetek melyik a jobb?
1:[url]http://aruhaz.triak.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=5613&bt=pdlist&pi=_39400&ck=0[/url]
2:[url]http://aruhaz.triak.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=5611&pf=25&bt=pdlist&pi=_39262&ck=0[/url]
0
0
0
0
kakas avatar
2 ok miatt énse venném meg:
1.512MB Vram..
2.Nem teccik a hűtő megoldás..
0
0
0
0