Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
OrdaSss avatar
szintén a hd4670-est ajánlom
én is olyat veszek és az árához képest nagyon jól viszi a játékokat már több száz HQ videót néztem róla youtube-n
0
0
0
0
ReSeth avatar
akkor inkább 4670 😃
0
0
0
0
bumblebee avatar
jaja szerintem is .. a 96-osak naon jok 😀 ..
0
0
0
0
jumbo avatar
😆ANONEx írta:
ATI R3650-OC 512mb DDR3, 128bit VS ATI HD 4650 512MB GDDR3 RAM,128 bit

melyik jobb? mind a 2 használt, és 40euró (40euróért tervezem a Grafikuskarit)

Hát nem biztos hogy megéri lecserélned a jelenlegit........
Kicsit még gyüjtögessél hozzá és egy 9600-ost vagy egy 4670 est vegyél.
0
0
0
0
ReSeth avatar
ATI R3650-OC 512mb DDR3, 128bit VS ATI HD 4650 512MB GDDR3 RAM,128 bit

melyik jobb? mind a 2 használt, és 40euró (40euróért tervezem a Grafikuskarit)
0
0
0
0
albert2 avatar
bumblebee írta:
nem... csak némejjiken .. a csomagoláson ha látod a nVIDIA Physix logot akkor azon van 😀

THX! 😀
0
0
0
0
bumblebee avatar
attol fugg mellik ha a kakibb kiadas az nem oan jo mint a Golden Sample de mind ketto szerintem megfelelo... de ahoz kell proci is meg ram is h minden jo legyen 😀 szóval én a Golden Sample-t ajánlom .. vagy már ha húzatni is szeretnéd akkor az MSI-tol vegyed az OC verziot 😀
0
0
0
0
no avatar
Csá,szerinted ez a videó kártya elég jó ahhoz hogy vigye a 2010-es játékokat? :GAINWARD 9600GT 512MB DDR3-as.
0
0
0
0
bumblebee avatar
nem... csak némejjiken .. a csomagoláson ha látod a nVIDIA Physix logot akkor azon van 😀
0
0
0
0
albert2 avatar
Hello!
Minden nVidia (8-as sorozattól kezdve) kártyán van Physx?
0
0
0
0
samu89 avatar
Thx akkor azt fogom használni 😀
0
0
0
0
pomrum avatar
Kmisi99 írta:
Ferrari írta:
samu89 írta:
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy mi a különbség ha a sima vga csatlakozón keresztül van a gépem az LCD TV-re kötve vagy ha a HDMI kimeneten keresztül? Ez lenne a kérdésem hogy más ha a HDMI-n keresztül használom? Mert szerintem a felbontáson nem naon változtat most 1360x768-on van. Előre is köszi a választ.

HDMI-n keresztül szebb és tisztább képet kapsz mint a vga csatlakozóval😉

Hát mondjuk ez is nagy előny😆😆

A legnagyobb külömbség a digitális kép-ben van a hdmi az már digitális ez által jobb, mig a d-sub csati az csak analóg.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ferrari írta:
samu89 írta:
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy mi a különbség ha a sima vga csatlakozón keresztül van a gépem az LCD TV-re kötve vagy ha a HDMI kimeneten keresztül? Ez lenne a kérdésem hogy más ha a HDMI-n keresztül használom? Mert szerintem a felbontáson nem naon változtat most 1360x768-on van. Előre is köszi a választ.

Hát mondjuk ez is nagy előny😆😆
0
0
0
0
Ferrari avatar
samu89 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A hdmi hangot is küld a sima meg csak képet
0
0
0
0
samu89 avatar
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
szedd le a gép oldalát kikapcsollt állapotban.szedd ki a ramokat és tedd be újra.hány mhz-s ramjaid vannak?

800 MHz ramok
0
0
0
0
Ferrari avatar
Norbi177 írta:
de nekem felismeri a 2 gb-ramot akkor is a ram van rosszul csatlakoztatva?

igen akkor is, nekem is felismerte rendesen a 4 gigát, ezé nem is gondoltam h az lehet a hibás. De aztán 1 fórumon irták h próbáljam meg h kiveszem a ramokat, aztán visszateszem és jó lett. Addig nyomd bele a ramokat, mig az az izé rá nem kattan a szélén.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
szedd le a gép oldalát kikapcsollt állapotban.szedd ki a ramokat és tedd be újra.hány mhz-s ramjaid vannak?
0
0
0
0
no avatar
de nekem felismeri a 2 gb-ramot akkor is a ram van rosszul csatlakoztatva?
0
0
0
0
Ferrari avatar
nem a táp kevés hanem a ram van rosszul csatlakoztatva, mondom.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Az everesten csak annyit lehet megnézni, hogy hány voltot ad le a tápegység.Ha 11v alatt van akkor kevés, de nem hiszem.
0
0
0
0
no avatar
Proci: Intel Celeron D 336 2800 MHz (21x133), 2GB ram,512 mb videokari[a videokari shader model 4-es, AGP 8X, 300 watt or greater power supply]

Ha a tápegység a kevés azt meglehet nézni az EVERESTEN hogy mennyi?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Bazz, megelőztél Ferrari, pont akartam irni hogy mivel vett új RAMokat, nézze át őket! 😆😆
0
0
0
0
Ferrari avatar
Norbi177 írta:
Hát valamikor már akkor mikor betöltödik valamikor meg játék közbe.Leggtöbbször már 1-2 perc után le fagy

én tudom mi a problémád velem ugyan ez volt mikkor megvettem a gépet. Összeraktam minden, bekapcsoltam, gameeltem, 1-2 perc és kifagyott. Nem a táp a ludas hanem a ram. Az 1ik ramod rosszul van csatlakozva, nem érintkezik rendesen a csatlakozóba. Rakd be rendesen és akk megoldódik a fagyásprobléma. Nefélj nekem kb 1 fél hétbe tellett míg rájöttem h mi a tököm baja lehet 😃😃
windows vagy 3x-4x átinstaláltam 😃😃
0
0
0
0
roberto888 avatar
Lehet hogy a táp lesz a ludas, de ha adnál egy részletes leírást a gépről, akkor előrébb lennénk!
0
0
0
0
no avatar
Hát valamikor már akkor mikor betöltödik valamikor meg játék közbe.Leggtöbbször már 1-2 perc után le fagy
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Norbi177 írta:
Segitsetek!! Vettem a gép be ujramot ami 2x1 gb az-az 2gb, meg vettem ATI RADEON HD 3450-videokarit és minden müködik csak 1 a baj valamiért minden játék lefagy, ezt mi okozza?

Mennyi idő után??..meglehet hogy túlmelegszik a géped és azért fagy le!!
0
0
0
0
no avatar
Segitsetek!! Vettem a gép be ujramot ami 2x1 gb az-az 2gb, meg vettem ATI RADEON HD 3450-videokarit és minden müködik csak 1 a baj valamiért minden játék lefagy, ezt mi okozza?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
s 4850x 2 őt itthon is sok helyen lehetett kapni
0
0
0
0
zaraki avatar
sagesz93 írta:
bumblebee írta:
aaazt tudom .. azé oan lame nem vok 😆 csak gondoltam h a everest apu is segíthetne 😃

everest hogy segítene? 😃
Az csak a villanyt adja, semmi köze a géphez. Haver is egyszer kérdezte hogy táphoz kell-e driver... 😃 Ilyen nehezedre esik leszedni azt az oldallapot....😠
Amúgy 3850x2 nincs is, csak 3870x2, ami egy kazánház. 400W-s táp nem hajtja ki, ha ilyen codegen márka akkor meg le is ég. Szóval felejtős, de a 4850 is, inkább olcsóbbat és spórolj procira, vagy egyéb hardverre.
4730,4830, ezeket nézd.

bocs de ha nem hallottál valamiről attól még nem biztos hogy nincs is, 3850 x2 van csak itthon nem hozták forgalomba, van 4850 x2 is és itthon azt sem lehet kapni, az meg ha valaki feltesz egy hülyének látszó kérdést az nem azt jelenti hogy ő maga is hülye, hanem azt hogy ő nem ért hozzá, ezért megkérdezi azoktól akik tudják a választ
0
0
0
0
sagesz93 avatar
bumblebee írta:
aaazt tudom .. azé oan lame nem vok 😆 csak gondoltam h a everest apu is segíthetne 😃

everest hogy segítene? 😃
Az csak a villanyt adja, semmi köze a géphez. Haver is egyszer kérdezte hogy táphoz kell-e driver... 😃 Ilyen nehezedre esik leszedni azt az oldallapot....😠
Amúgy 3850x2 nincs is, csak 3870x2, ami egy kazánház. 400W-s táp nem hajtja ki, ha ilyen codegen márka akkor meg le is ég. Szóval felejtős, de a 4850 is, inkább olcsóbbat és spórolj procira, vagy egyéb hardverre.
4730,4830, ezeket nézd.
0
0
0
0
bumblebee avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát a 3850 x2 már jó régi nem tudom melyik az erősebb de én inkább a 4850 venném a tápot meg úgy tudod megnézni hogyha leveszed a gép oldalát és megnézed
0
0
0
0
bumblebee avatar
hááát most csak ram-ra meg karira futja ... a tápom nevét nemtom .. everest ki mutassa ??? akkor szerinted mellik ati ?? 4850 vagy 3850 x2 ?
0
0
0
0
sagesz93 avatar
bumblebee írta:
ja de nkem elég lenne egy 1280x1024 minden high-on ... ver is ... találtam egy ATi Saphire 4850-est 65euro-ert .. szerintetek ???

Simán jó.
Inkább ati mint nvidia, már 3 számozáson túl van a g92, szóval elég régi cuccról van szó, felejtős.
Gondolom SK-ban is vannak, használt-piac fórumok(mint itt a hardverapro.hu, vatera stb), na ott nézelödj 4870-t, eléggé lement az ára. Főleg használtan.
Mod: most látom a konfigod, a procid nagyon gyenge lesz a 4850-hez. Legalább egy 6000+ kell alapjáraton hogy kihajtsa, de a 4000+ szénné tuningolva se hajtja ki a 4850-t.
A 400W-s táp márkája? Nehogy elpukkanjon.
0
0
0
0
bumblebee avatar
ja de nkem elég lenne egy 1280x1024 minden high-on ... ver is ... találtam egy ATi Saphire 4850-est 65euro-ert .. szerintetek ???
0
0
0
0
zaraki avatar
egyébként csak úgy mellékesen megjegyezném, hogy a crysis a legjobb gépeket is képes megakasztani, olyan gépet szerintem még nem csináltak ami teljesen maxon tudná tükör simán futtatni😂
0
0
0
0
Ferrari avatar
igen mivel nem az efektív órajele van kiirva😉
nézd csak meg ezt a tesztet: [LINK]
0
0
0
0
bumblebee avatar
én má komolyan ki vok tisztára akadva... nézegetem a videokat egész nap meg a sok tesztet ... és semmi ... láttam egy Zotac 98GT-t de azon kevesek a orajelek.. utána a csávesz 2 napja nem ir vissza a mail-emre ez a 98GTX ... van az a 3850 x2 .. de nemtom ... nkem az kell h a crysis maxon fusson.. nem h kis taknyos vok h jaj most full .. de azota miota kijott kedvenc game.. és nemtom kiélvezni a grafikáját ... mer fos a gépem .. szoval naon erre kellene .. meg term utána johet a ghostbuster-s is meg a tobbi ijen formájú gém .. szoval segítsetek má komolyan... ja meg vissza térve az ebay-ra hát annak a gts 250-nek kib**** kicsi az orajele.. szoval semmi féle képpen ..
0
0
0
0
Ferrari avatar
bumblebee írta:
hát koszi szépen de nemtom nem merek naon innen rendelni mert ki tudja mennyi a szálitás mert én Szlovákiábol vok .. meg minden ... de lenne itt az a 3850 x2 amit emlitettem ... szerintetek ?? vinné a gémeket maxon ??? folleg a crysis-re kellene 😜

én is SK-ból vagyok, és házhoz hozzák a cuccot, már rendeltem innen pár dolgot. Házhozszállitás minden terméknél változó.
250 GTS-nél, HD4850-nél és 9800 GTX-nél ingyenes, mig a 9800GX2-nél 7 dollár 50 cent. Nagyon megéri sztem..., bár azt veszel amit akarsz és onnan ahonnan akarsz 😃😆
0
0
0
0
zaraki avatar
bumblebee írta:
hát koszi szépen de nemtom nem merek naon innen rendelni mert ki tudja mennyi a szálitás mert én Szlovákiábol vok .. meg minden ... de lenne itt az a 3850 x2 amit emlitettem ... szerintetek ?? vinné a gémeket maxon ??? folleg a crysis-re kellene 😜

hát a tesóm gépében egy szimpla 3850 van, és ez is a legtöbb játékot fullon viszi, crysis is elég jól ment high-on, szóval egy x2-es mindenképp jó vétel
0
0
0
0
bumblebee avatar
0
0
0
0
Ferrari avatar
bumblebee írta:
na fiúk.. most bizonytalanottam el.. az a 98GTX amit venni akartam a csávo nem ir vissza az email-re szoval nemtom ... vannak még itt sok kártyák de nemtom .. nézegettem a 96-ost 88-ast 98gt simát .. de hát .. a 88-as veri feszt a 96-ost a 98gt sima meg nem vmi nagy szám ah hallom szoval nemtom .. vmi jo kartya kene 70euroig... de nemtom ...

találtam neked vmit ebayon: [LINK]

250 GTS és kijön 70 euróból. Tuiszta új, még nem is volt hsználva!

vagy HD4850: [LINK]

vagy 9800 GX2 már 1 kicsit drágábban: [LINK]

vagy 9800 GTX: [LINK]
0
0
0
0
bumblebee avatar
na fiúk.. most bizonytalanottam el.. az a 98GTX amit venni akartam a csávo nem ir vissza az email-re szoval nemtom ... vannak még itt sok kártyák de nemtom .. nézegettem a 96-ost 88-ast 98gt simát .. de hát .. a 88-as veri feszt a 96-ost a 98gt sima meg nem vmi nagy szám ah hallom szoval nemtom .. vmi jo kartya kene 70euroig... de nemtom ...
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
a hd 4860-assal egyenlő.Az a 15% pedig csak 5%.

ja bocs elfelejtettem hogy tesztfüggő .....😎
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
a hd 4860-assal egyenlő.Az a 15% pedig csak 5%.
0
0
0
0
gara66 avatar
ez egy pontos meghatározás volt, THX!
0
0
0
0
no avatar
gara66 írta:
hát én ink a hd4850hez hasonlítanám teljesítményben az 5770et mivel a 4870től gyengébbnek mondható...

kb 15%-al gyengébb a 4870-től
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció