Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
azbizony avatar
almos írta:
Első kérdésem: miért csak 24?

Azért mert elvinnék a 4770 emet 20 ért és így 24 et kéne rádobnom 😃 44 ezer a teljes ára abban a boltban ahol vásárolni szoktam. de ha iponon venném lehet olcsóbb lenne

mondjuk erre csak 20 at kellene adnom +ba [LINK]
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ha nem gázos a cucc, annyiért mindenképp vedd meg, ha mást nem, kereshetsz rajta pár ezer zsetont ha eladod
0
0
0
0
almos avatar
Első kérdésem: miért csak 24?
0
0
0
0
azbizony avatar
Mit szólnátok hozzá ha 24 ezerért vennék egy 768 as GTX 460 at 😃(Gigabyte) Azon kívül hogy ilyen szar procival semmire sem mek vele 😆 Várom a válaszokat 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Osynho írta:
A PC-re mindig ezt mondják, mégis versenyképes ma is... Nincs még olyan alternatívája, ami minden felhasználási területen helyettesítő terméke lenne. Csak a játékokat nézve is megvan az előnye, hogy mivel gyakrabban fejlesztenek rá, mint a konzolokra, szebb képi világ érhető el, persze ennek ára is van. Én meg tudom oldani, hogy viszonylag kis befektetéssel mindig használható gépem van (persze ezek az igények mindenkinél máshol vannak). A konzolokat nem lehet bütykölni, moddolni, alakítani, nem tudom annyi mindenre használni, mint egy PC-t.

a PC versenyképesebb mint akárki gondolná. A játékoknál és a videokártyánál van viszont a legnagyobb gond, mégpedig az, hogy a játék gyártók meg rekedtek a PS3 szintjén, ami valljuk be egy erős mostani PC konfiguráció mellett nagyon gyenge, és mivel a PS-ben van a pénz, nem is akarnak jobb grafikát össze hozni sem PC-re, sem PS-re, még ha a PC bírná is.
0
0
0
0
Osynho avatar
Erős lesz és drága 😀
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
osynho mit tudsz a gtx500 ról???
0
0
0
0
Osynho avatar
Kérj egy 6870-et. Kb egy árban van, gyorsabb valamivel, meg újabb fejlesztés.
0
0
0
0
zsivko avatar
Valaki tudna nekem segíteni a választásban? Van egy HD5850 vapor-x-em és az most a szervizben csücsül mert behalt és felajánlották nekem hogy vagy ugyan ilyen adnak vagy hozzáfizetéssel vehetek jobbat. Szeretnék megint HD58xx venni de olyat amibe lehet a feszt állítani meg nincsenek limitálva az órajelei.
Elöre is köszi
0
0
0
0
Osynho avatar
Ez nem ilyen egyszerű. Mindig megvannak az időszakok, amikor olyan a vga piac, hogy érdemes befektetni. A mostani is ilyen. Van árverseny, kijött mind a 2 oldal egy erős középkategóriával. Ilyenkor mérlegelni kell, hogy az éppen használt vga mennyire kevés, mennyiért lehet eladni, mennyit bukik rajta az ember. Én most várok, mert karácsony lesz, ami felveri az árakat + most jön ki a csúcsketegória az AMD-nél és az nVidiánál is, mellesleg a 4830al elvagyok még. Az 5770 mindig is túlárazott vga volt.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
De ha tegyük fel akarsz venni egy videó kártyát vagy akármilyen hardvert és az most pl,: került 45eFt-be akkor én várjak azért 5-6 hónapot hogy kerüljön 35k-ba? ez hülyeség, nem várhatsz sokat a termékre mert addigra lesz 45k-ért sokkal jobb mint a tiéd mikor 45k volt. pl,: hd 5770 5 hónapja nem kaptál 44k alatt{1gb} most meg 35k, és most 45k-ért már gtx460-at veszel akkor melyiket fogod megvenni??? egyértelmű...
0
0
0
0
lsklsk avatar
Jogos.Én csak felvetettem a véleményem, viszont más pénztárcájában nem kutakodom. Akinek XY kell, az úgyis megveszi.
0
0
0
0
Osynho avatar
Mindenkinek más kell. Akinek csak a kényelem a fontos, hogy rádugja a már meglévő tv-jére a konzolt, és játsszon a fotelben fetrengve, az konzolt fog venni. Ez is egy jó alternatíva. Akinek meg az számít, hogy épp mi duruzsol az asztala mellett, fejlesztgeti, építi, figyeli az újdonságokat, és érdekli, hogy pl full hd-ban 8X AA mellett nyomja, az meg PC-t fog venni. 😉
0
0
0
0
lsklsk avatar
Persze, nem is arról van szó- csak nem kell rögtön megjelenéskor kiadni valamiért 90k-t, ha egyszer 5 hónap múlva már az 60k-ba kerül. De ez csak egy példa, mindenki arra költi a saját pénzét amire akarja.
Az tény,hogy meg lehet oldani, az állandó versenyképességet-én pont nem erről az oldaláról próbáltam megközelíteni. De teljesen igazad van! 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
A PC-re mindig ezt mondják, mégis versenyképes ma is... Nincs még olyan alternatívája, ami minden felhasználási területen helyettesítő terméke lenne. Csak a játékokat nézve is megvan az előnye, hogy mivel gyakrabban fejlesztenek rá, mint a konzolokra, szebb képi világ érhető el, persze ennek ára is van. Én meg tudom oldani, hogy viszonylag kis befektetéssel mindig használható gépem van (persze ezek az igények mindenkinél máshol vannak). A konzolokat nem lehet bütykölni, moddolni, alakítani, nem tudom annyi mindenre használni, mint egy PC-t.
0
0
0
0
lsklsk avatar
Én azt mondom, hogy most feleslegesen ne adjon ki senki nagy pénzeket...A PC nem időtálló pénztárca szempontjából. 😉 Lehet, hogy az én hülyeségem, de ami most 70-80-90k az jövőre már aprópénz lesz...Akkor is ráér, nekem legalábbis. 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
de ha egyszer nem akar 1280-nál magassabban játszani vagy a monitor nem engedi akkor minek vitatkoztok....símán elég a 768 as a haveromnak a hd 5750 512-sén 1280-ban minden elmegy....
0
0
0
0
DarthRoni avatar
kakas írta:
Hitoshi írta:
kakas írta:
DarthRoni írta:
na akkor minek vegyek 1gigásat, mindenki azzal jött h adjak érte majdnem 10k-val többet

Majd mikor csökkenni kezd az FPS-ed,akkor jusson eszedbe,hogy miért mondtuk,hogy vedd meg az 1GB-osat!

Maximum FullHD-ben szidná a 768MB-t, de az alatt tuti nem. Én kipróbáltam a Mafia 2-t 3D-ben (ami dupla felbontást jelent, mivel 2 képet kell "egymásra" rakni) + Medium Physx + minden maxon, és még ezek a brutális körülmények sem vezettek oda, hogy az FPS ne csökkenjen 25FPS alá, szóval nagyon megéri 40e FT-ért a 768Mb-os.

Még 1,2 évig biztos nem fogja ezt érezni,1280 felbontás mellett!

hát egy darabig monitort nem tervezek venni, am meg sztem k.rvára nem ér annyival többet az a pár FPS... meg szerinted Kakas egy GT 220 utána olyan szarul esne h nem 1 gigás hanem csak 768-as? húúú mingyárt elbőgném magam... amúgy a HD 6850 felé kacsintgatok, hogy miért?
[url]http://www.vortez.co.uk/articles_pages/asus_eah6850_directcu_review,1.html[/url]

felhúzva mit tud a 6870 ellen 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
metro 2033 full HD, max detail mellett sem? 😃
0
0
0
0
ntgloc2 avatar
én még 128-ból se fogytam ki😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Elfogy az 512MB vram és ebből azt a következtetést vonod le, hogy 768mb kevés 1280-ban? 😃 Arról ne is beszéljünk, hogy a te vga-d még szenved memória túlcsordulástól...
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Osynho írta:
Hát, 1280-ban nem fog elfogyni a vram, a teljesítnménye meg tuninggal növelhető. Szóval ésszerű kompromisszumnak tűnik a 768-as. Én 1680-ra szerintem 1gb-osat fogok venni (vagy 6850et 😀 )

De bizony elfogy! Tapasztalat, a 250esemben jóval több erő van, de VRAM hiányában nem tudtam feljebb tenni a Detailokat 1280-nál, szal legalább 768/896MB RAM kell oda is s ha AA-t is akarsz akkor minimum 1GB, a FullHD-ről ne is beszéljünk, oda 512MB RAM... 😶 😶
0
0
0
0
kakas avatar
Hitoshi írta:
kakas írta:
DarthRoni írta:
na akkor minek vegyek 1gigásat, mindenki azzal jött h adjak érte majdnem 10k-val többet

Majd mikor csökkenni kezd az FPS-ed,akkor jusson eszedbe,hogy miért mondtuk,hogy vedd meg az 1GB-osat!

Maximum FullHD-ben szidná a 768MB-t, de az alatt tuti nem. Én kipróbáltam a Mafia 2-t 3D-ben (ami dupla felbontást jelent, mivel 2 képet kell "egymásra" rakni) + Medium Physx + minden maxon, és még ezek a brutális körülmények sem vezettek oda, hogy az FPS ne csökkenjen 25FPS alá, szóval nagyon megéri 40e FT-ért a 768Mb-os.

Még 1,2 évig biztos nem fogja ezt érezni,1280 felbontás mellett!
0
0
0
0
Hitoshi avatar
kakas írta:
DarthRoni írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
Hát, 1280-ban nem fog elfogyni a vram, a teljesítnménye meg tuninggal növelhető. Szóval ésszerű kompromisszumnak tűnik a 768-as. Én 1680-ra szerintem 1gb-osat fogok venni (vagy 6850et 😀 )
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
Én pl biztosan nem mondtam ilyet 😀 1280-ra bőven elég a 768as.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Hitoshi írta:
Osynho írta:
Jah valszeg gyengébb lesz vmivel, persze az a pár % nem sokat számít, de mégis 😀 Marketing szempontból pedig jó húzás, ez egy új vga, ráadásul 1gb-os, amit sokan máris csábítónak érezhetnek (768mb<1gb).

Egy jól felhúzott 768Mb-os simán legyűrheti majd azt a SE csodát.
És persze jó drágán adják majd, mivel "1Gb"- os verzió...

Egy jól felhúzott 768-as simán veri a mostani 1gb-osat is 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát nem tom hol néztél és mit? azért azt se feledd már h az egyik 256 bites adatsínnel van, míg a másik csak 192-vel vagy mennyivel, szal ez hülyeség hogy az 1gigásat leveri 😆 max valami agyon OC-zott 768-as a ref 1GB-os ellen....

amúgy én 1280-on tolom, ezért nem is látom értelmét 9 ezerrel többet adnom az 1GB-osért
0
0
0
0
Osynho avatar
Ha utána gondolsz, beláthatod, hogy nem lehet erősebb egy vga "butított verziója", a "teljes értékűnél". Max mérési hiba lehet, ha a 768 megelőzi az 1gb-osat. Nem kell ezen vitázni 😃
Linkelhetnéd azt a tesztet, amiben ezt a jelenséget láttad 😀 Kíváncsivá tettél 😊
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Osynho írta:
Jah valszeg gyengébb lesz vmivel, persze az a pár % nem sokat számít, de mégis 😀 Marketing szempontból pedig jó húzás, ez egy új vga, ráadásul 1gb-os, amit sokan máris csábítónak érezhetnek (768mb<1gb).

Egy jól felhúzott 768Mb-os simán legyűrheti majd azt a SE csodát.
És persze jó drágán adják majd, mivel "1Gb"- os verzió...
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
azt én is túlzásnak tartom h az 1 gigást lenyomja, ott vagy a többi alkatrész az eltérő, vagy a teszttel van valami gáz az 1ik kártyánál.....
0
0
0
0
Osynho avatar
Már hogy nyomná le az 1gb-osat? 😀 Amúgy kisebb felbontáshoz elég a 768-as is, főleg, ha nincs bivaly procid.
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
Hitoshi avatar
DarthRoni írta:
Osynho írta:
768as gtx-et nem fogják már okáig gyártani, helyette "butított" 1gb-os lesz 288 cuda maggal, 460GTX SE néven.

és az erősebb lesz a 768-astól? vagy mennyivel lesz gyengébb a teljes 1 gigástól?

gyengébb lesz a 768Mb-tól is, mivel sokat számítanak a CUDA magok, többet mint az a 1Gb-os memória...
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát nemtudom. Majd ha megjelenik, akkor lesznek tesztek. Mondjuk én inkább vennék egy erősebb gpu-s 768mb-osat, mint egy 1gb-os, de butított gpu-sat. (persze a 192 vs 256bites memvezérlő ugyanúgy megvan).
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Osynho írta:
768as gtx-et nem fogják már okáig gyártani, helyette "butított" 1gb-os lesz 288 cuda maggal, 460GTX SE néven.

és az erősebb lesz a 768-astól? vagy mennyivel lesz gyengébb a teljes 1 gigástól?
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
addigra biztos belövik az árát
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát majd jövőhónap elején tervezem venni, addigra meglátjuk mennyibe fog kerülni
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
DarthRoni írta:
ricshard004 írta:
9%-t már felkerekítettem 10re😃

hát szerintem 9 ezer forintot nem igazán ér meg az a 10%, annyi a különbség a 768-as és az 1 gigás közt
elvileg hozzák még az 1 gigás árát lejjebb is, és hosszú távon megérné az az 1 giga
0
0
0
0
DarthRoni avatar
ricshard004 írta:

hát szerintem 9 ezer forintot nem igazán ér meg az a 10%, annyi a különbség a 768-as és az 1 gigás közt
0
0
0
0
ricshard004 avatar
0
0
0
0
DarthRoni avatar
majd meglátjuk, ha tehetem, azt fogom venni...
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ricshard004 írta:
5- 10%-al kb

Szerintem is megéri 1gb-sba fektetni, énis azt venném.

10% már sok, maximum 9% különbség van. Amúgy meg nem rossz kártya 768Mb-os GTX 460. 😉
0
0
0
0
ricshard004 avatar
5- 10%-al kb

Szerintem is megéri 1gb-sba fektetni, énis azt venném.
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:
nem hiszem hogy a gt 220 után akkora csalódás lenne, mert mennyivel erősebb az 1 gigás?

5%-al kb.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
nem hiszem hogy a gt 220 után akkora csalódás lenne, mert mennyivel erősebb az 1 gigás?
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:
kakas írta:
DarthRoni írta:
hát egyenlőre a 768-as a favorit, de majd kiderül mit bírok összehozni😀

Szerintem inkább vedd meg az 1GB-os GTX460-at,mert később jól fog jönni az a + kicsike teljesítmény!

de mondom hogy 40-nél többet nem költök VGA-ra

Te tudod,lehet,hogy később meg már bánni fogod,hogy nem költöttél rá még egy kicsit többet.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció