Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Első kérdésem: miért csak 24?
Azért mert elvinnék a 4770 emet 20 ért és így 24 et kéne rádobnom 😃 44 ezer a teljes ára abban a boltban ahol vásárolni szoktam. de ha iponon venném lehet olcsóbb lenne
mondjuk erre csak 20 at kellene adnom +ba [LINK]
A PC-re mindig ezt mondják, mégis versenyképes ma is... Nincs még olyan alternatívája, ami minden felhasználási területen helyettesítő terméke lenne. Csak a játékokat nézve is megvan az előnye, hogy mivel gyakrabban fejlesztenek rá, mint a konzolokra, szebb képi világ érhető el, persze ennek ára is van. Én meg tudom oldani, hogy viszonylag kis befektetéssel mindig használható gépem van (persze ezek az igények mindenkinél máshol vannak). A konzolokat nem lehet bütykölni, moddolni, alakítani, nem tudom annyi mindenre használni, mint egy PC-t.
a PC versenyképesebb mint akárki gondolná. A játékoknál és a videokártyánál van viszont a legnagyobb gond, mégpedig az, hogy a játék gyártók meg rekedtek a PS3 szintjén, ami valljuk be egy erős mostani PC konfiguráció mellett nagyon gyenge, és mivel a PS-ben van a pénz, nem is akarnak jobb grafikát össze hozni sem PC-re, sem PS-re, még ha a PC bírná is.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Elöre is köszi
Az tény,hogy meg lehet oldani, az állandó versenyképességet-én pont nem erről az oldaláról próbáltam megközelíteni. De teljesen igazad van! 😀
na akkor minek vegyek 1gigásat, mindenki azzal jött h adjak érte majdnem 10k-val többet
Majd mikor csökkenni kezd az FPS-ed,akkor jusson eszedbe,hogy miért mondtuk,hogy vedd meg az 1GB-osat!
Maximum FullHD-ben szidná a 768MB-t, de az alatt tuti nem. Én kipróbáltam a Mafia 2-t 3D-ben (ami dupla felbontást jelent, mivel 2 képet kell "egymásra" rakni) + Medium Physx + minden maxon, és még ezek a brutális körülmények sem vezettek oda, hogy az FPS ne csökkenjen 25FPS alá, szóval nagyon megéri 40e FT-ért a 768Mb-os.
Még 1,2 évig biztos nem fogja ezt érezni,1280 felbontás mellett!
hát egy darabig monitort nem tervezek venni, am meg sztem k.rvára nem ér annyival többet az a pár FPS... meg szerinted Kakas egy GT 220 utána olyan szarul esne h nem 1 gigás hanem csak 768-as? húúú mingyárt elbőgném magam... amúgy a HD 6850 felé kacsintgatok, hogy miért?
[url]http://www.vortez.co.uk/articles_pages/asus_eah6850_directcu_review,1.html[/url]
felhúzva mit tud a 6870 ellen 😀
Hát, 1280-ban nem fog elfogyni a vram, a teljesítnménye meg tuninggal növelhető. Szóval ésszerű kompromisszumnak tűnik a 768-as. Én 1680-ra szerintem 1gb-osat fogok venni (vagy 6850et 😀 )
De bizony elfogy! Tapasztalat, a 250esemben jóval több erő van, de VRAM hiányában nem tudtam feljebb tenni a Detailokat 1280-nál, szal legalább 768/896MB RAM kell oda is s ha AA-t is akarsz akkor minimum 1GB, a FullHD-ről ne is beszéljünk, oda 512MB RAM... 😶 😶
na akkor minek vegyek 1gigásat, mindenki azzal jött h adjak érte majdnem 10k-val többet
Majd mikor csökkenni kezd az FPS-ed,akkor jusson eszedbe,hogy miért mondtuk,hogy vedd meg az 1GB-osat!
Maximum FullHD-ben szidná a 768MB-t, de az alatt tuti nem. Én kipróbáltam a Mafia 2-t 3D-ben (ami dupla felbontást jelent, mivel 2 képet kell "egymásra" rakni) + Medium Physx + minden maxon, és még ezek a brutális körülmények sem vezettek oda, hogy az FPS ne csökkenjen 25FPS alá, szóval nagyon megéri 40e FT-ért a 768Mb-os.
Még 1,2 évig biztos nem fogja ezt érezni,1280 felbontás mellett!
Jah valszeg gyengébb lesz vmivel, persze az a pár % nem sokat számít, de mégis 😀 Marketing szempontból pedig jó húzás, ez egy új vga, ráadásul 1gb-os, amit sokan máris csábítónak érezhetnek (768mb<1gb).
Egy jól felhúzott 768Mb-os simán legyűrheti majd azt a SE csodát.
És persze jó drágán adják majd, mivel "1Gb"- os verzió...
Egy jól felhúzott 768-as simán veri a mostani 1gb-osat is 😀
amúgy én 1280-on tolom, ezért nem is látom értelmét 9 ezerrel többet adnom az 1GB-osért
Linkelhetnéd azt a tesztet, amiben ezt a jelenséget láttad 😀 Kíváncsivá tettél 😊
Jah valszeg gyengébb lesz vmivel, persze az a pár % nem sokat számít, de mégis 😀 Marketing szempontból pedig jó húzás, ez egy új vga, ráadásul 1gb-os, amit sokan máris csábítónak érezhetnek (768mb<1gb).
Egy jól felhúzott 768Mb-os simán legyűrheti majd azt a SE csodát.
És persze jó drágán adják majd, mivel "1Gb"- os verzió...
768as gtx-et nem fogják már okáig gyártani, helyette "butított" 1gb-os lesz 288 cuda maggal, 460GTX SE néven.
és az erősebb lesz a 768-astól? vagy mennyivel lesz gyengébb a teljes 1 gigástól?
gyengébb lesz a 768Mb-tól is, mivel sokat számítanak a CUDA magok, többet mint az a 1Gb-os memória...
768as gtx-et nem fogják már okáig gyártani, helyette "butított" 1gb-os lesz 288 cuda maggal, 460GTX SE néven.
és az erősebb lesz a 768-astól? vagy mennyivel lesz gyengébb a teljes 1 gigástól?
9%-t már felkerekítettem 10re😃
hát szerintem 9 ezer forintot nem igazán ér meg az a 10%, annyi a különbség a 768-as és az 1 gigás közt
9%-t már felkerekítettem 10re😃
hát szerintem 9 ezer forintot nem igazán ér meg az a 10%, annyi a különbség a 768-as és az 1 gigás közt
5- 10%-al kb
Szerintem is megéri 1gb-sba fektetni, énis azt venném.
10% már sok, maximum 9% különbség van. Amúgy meg nem rossz kártya 768Mb-os GTX 460. 😉
Szerintem is megéri 1gb-sba fektetni, énis azt venném.
nem hiszem hogy a gt 220 után akkora csalódás lenne, mert mennyivel erősebb az 1 gigás?
5%-al kb.
hát egyenlőre a 768-as a favorit, de majd kiderül mit bírok összehozni😀
Szerintem inkább vedd meg az 1GB-os GTX460-at,mert később jól fog jönni az a + kicsike teljesítmény!
de mondom hogy 40-nél többet nem költök VGA-ra
Te tudod,lehet,hogy később meg már bánni fogod,hogy nem költöttél rá még egy kicsit többet.