Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gaborw avatar
GTX 970-en Fx 4.6-on 98-99%-on megy! Ugyanez a kártya berakva i5 mellé próba képpen minimális volt a különbség! 8-10 játékkal tesztelve! Ahol kevés volt a kártya oda i5-el is kevés volt! Szabad szemmel észrevehetetlen volt a különbség. Jobb esetben 5-8 fps a különbség az i5 javára! De ez is 100fps fölötti értékeknél! Ahol leesett az fps szám i5nél is lesett. Nem 26-27-re hanem 30-32-re! De ott ugyan úgy zavaró mindkettőnél! Ha a nyers fps számokat nézzük tény és való van különbség. De szabad szemmel észrevehetetlen. Egy egész délutánt ezzel töltöttünk el. Hozzáteszem nem alapórajeles Fx 8350-en! Húzott, turbó core kilőve Apm stb minden ilyen kikapcsolva! Alapórajelen valószinű biztos nagyobb a különbség, bár az i5 is húzva volt. Ismerősöm most akarja i7-re cserélni gépét, az is egy egész délutános teszt lesz! Ott már lesz különbség! 😀
0
0
0
0
kiszpista90 avatar
ahogy néztem a teszteket amd sincs lemeradva se 2600k és a 4770k -tol ! (max 5-10fps) persze rendes beállitás mellet fhd -n legalább és avval én se értenék egyyet h nem hajtsa ki mert nekem pl a bf 4 alatt 95% megy a vga a proci meg 60% max ! szoval akkor most miert is van? ja és alap orajel ! nem érdemes váltani szerintem sokat gondolkodom rajta ! 😞
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Az előző hozzászólásomba még a válaszod előtt beletettem utólag egy videót, meg lejjebb is van már egy (10:23:25-nél), ami mind azt mutatja, hogy nem vagy előbbre semelyik i7-el igazán.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
Hiába kötekedsz 😃 Nem azt írtam hogy egy szinten van, ha nem hogy kb.
Mire is költene? Nagyon félre értelmezhettél valamit.
Én azt írtam hogy ami most van a gépébe proci+lap az újonnan 100ezer, ha eladná 70-80ezerért, abból tudna venni egy (új) Asus P8Z77-V LX alaplap 22ezer + (használt) i7 2600k legyen 45ezer, ez így 67ezer. Később vehet bele i7 3xxx procit.
Meg mi az hogy ugyan ott lenne vele? Ember 😃 a i7 2600k bármelyik fx procit megeszi játékban, nem értelek de mind1.
Elmondom neked a i7 2600k és a i7 4770k között játékban kb 5-10fps a különbség.

De nem kell itt vitatkoznunk, én befejeztem, úgy is mindenki a saját igazát mondja.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Ott az eredeti kérdés 2015. 02. 12. 20:06:34 -nál...
Használtat meg nem mindenki vesz. pl én sem.
+ mivel az i7 2600k egy szinten van az i7-4770K-val szerinted (szerintem ugyan nem, de mindegy), akkor megint csak ott tartunk hogy felesleges lecserélni, mert jobb nem lesz, csak költesz rá és a nyűg van vele feleslegesen. Miért kellene bárkinek is vevőt keríteni egy régi lapra és procira, venni egy új lapot és procit, kiszerelni, beszerelni, ha a végén ugyan ott vagy, ahonnan elindultál?

(Amúgy még a te jelenlegi processzorod is elég egy r9 290 alá... )
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
Csak azt elfelejtetted értelmezni, hogy használtan van i7 2600k 40-50ezer ft között ami kb egy szinten van a i7 4770k-val, a 2600k-hoz újonnan lap 22ezer, eladná a lapját és a procját, és még maradna is pénze,ha jó áron megveszik, ahogy néztem a mostani lapja 50ezer újonnan és a fx is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mindez igaz, de itt ugye arról van szó, hogy érdemes-e lecserélni egy már meglévő fx-8350-et egy i7 4770K-ra csupán játékok miatt... Szerintem nem.
Nem azt állítom, hogy ha a két processzor közül választhatok szabadon, akkor nem az i7-et kérném, hanem azt, hogy nem költenék i7-re, ha már meg van az fx 8350. Mert nem adnék ki, gyakorlatilag feleslegesen 100e Ft-ot.
Sőt, ha meg kell venni, akkor a kettő közül a fele annyiba kerülő fx-et venném, mert nagyjából ugyan azt kapom játékok alatt, meg várhatóan később is elég lesz. Azért 50e Ft, az 50e Ft. A semmiért ennyivel nem költenék többet. Más lenne a kérdés akkor is, ha a gép nem csak játékra kellene.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Luiboy
Teljesen igazad van, használtan nagyon jó árban van az i5-i7, sokkal jobban megéri mint venni újonnan egy fx-et mert hogy az a olcsó.

csuz-li
Az fx 8350 a r9 270 kártyát még kibírja hajtani, még a r9 280 is úgy ahogy, de onnantól már jönnek a bajok.
Szóval most hiába írtad hogy van benne tartalék, nagyobb kártyával párosítva, cpu limit lesz a vége.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Tapasztalatból mondom nem csak azért hogy fikázzam az AMD-t.
Nem áll szándékomban fikázni sőt videó konvertálásba például jobb volt az I5-nél.
És mint mondtam a minimum és az átlag fps-em nőtt nem a maximum.

De ha az árrol beszélünk akkor I7 2600K-t lehet venni 40 ért és nem egy kategória az FX-el egyikkel sem.
Amennyiben az I5 kevés les akkor veszek majd egy I7-et.
Nekem például egy fillérbe sem került a platform csere.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Erősebb kártyával sem vérzik annyira el azért:
[LINK]

Az ilyenek miatt gondolom többek közt, hogy nem érdemes dupla annyit kiadni az i7-4770K-ra.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Nekem Fx 8150-em volt 4,3Ghz-n járatva és kevés volt a HD7970 alá.
Battlefield 3 multiban 70-90% volt a kártya kihasználása.
Aztán cseréltem I5 2500K-ra és láss csodát alapon 90-99%-on megy a kártya az említett játék alatt és a minimum FPS-em is sokkal magasabb mint az AMD előtt.
Lehet hogy be fog érni az FX ezt nem vitatom, de jelen állás szerint egy 2-3 éves I5 az ellenfele és akkor még ott vannak az újabb I5 és I7 procik.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nekem ugyan csak r9 270-es kártyám van, de a CPU, az négy maggal 30-50%-on nyaral még a leginkább processzorigényes játékok alatt is, tehát van még abban tartalék...
0
0
0
0
ddkk22 avatar
kiszpista90
Elárulok neked egy titkot, az amd nem képes erős kártyákat kihajtani, és cpu limit lesz.
Az i5-i7-nél ilyen gond már nincs. Akár több kártyákat is kihajtanak.
0
0
0
0
csuz-li avatar
kiszpista90: Azt az elején leszögezném, hogy az i7 jobb, mint az fx.
Hogy játékok alatt mi fog működni két három évig, az jó kérdés. Innentől amit írok, az jóslás, ami a jelen állapotok projekcióján alapul, ennél többet senki sem tehet felelősséggel.
Régebben a játékok ajánlott gépigényénél nagyjából i5 - fx 8350-es párosok voltak. Ezek teljesítményben egy szinten vannak. Újabban megjelentek oylan gépigények, ahol az fx-ek i7-3xxx-es CPU-kkal vannak párban. Holott teljesítményben azok az i7-ek bőven felette vannak az fx-eknek. Ennek az oka az, hogy PC-re konzolos portot kapunk. A konzolokban meg nyolcmagos AMD-k vannak, amiből 6, illetve 6,5 magot használhat egy játék. Tehát a játékmotorokat eleve úgy készítik, hogy hat magot használjanak. i5-ben pedig a mag a kevés és nem a teljesítmény. Várhatóan a játékok CPU igénye nem fog az fx fölé menni egy darabig, mert azt a konzolok sem bírnák. A Mantle, amit az AMD kiadott elsősorban azt szolgálja, hogy a konzolos kód egy része simán másolható legyen PC-re, másik része meg pár hónap alatt átírható legyen. Viszont a mantle ugyan adott az Intelnek és az Nvidiának is, mint lehetőség, de hogy, hogysem AMD-s GPU-kon és sok magos processzorokon érzi jól magát. A DX 12 is a sok mag kihasználására épül szintén azért, hogy megkönnyítse a konzol -> Pc portot. A régebbi konzolok időszakában azért szált el a CPU igény, mert a DX11-ig minden DX verzió csupán egy magot használt, arra ült rá, és azt használta. Így értelem szerűen az egy magban erős Intelek jobban is teljesítettek, miközben sok Ghz-es AMD-k kellettek. Viszont a Mantle és a DX 12 ezen változtatni fog. Magyarul várhatóan a CPU igény nem nagyon fog FX fölé menni, viszont egyre inkább kelleni fog a sok mag. Ezért gondolom, hogy még egy jó darabig elég lesz az FX is. (És ezért érdemesebb megtartani az R9 290-et is, egyrészt azért, amit gabrow is írt, másrészt a Mantle miatt, harmadrészt meg addig, amíg ki nem jön élesben a dx12 és az ezt kihasználó kártyák, kivárnék a váltással)

Szóval, amit én tennék a helyedben: megtartanám az R9-et, mert ma még mindenre elég, egészen addig, amíg ki nem jön a dx12 és akkor nézném meg az aktuális felhozatalt. Megtartanám az fx-et is és megnézném, hogy a dx12 és Mantle alatt is elég-e a teljesítmény (2016-ig még biztos elég lesz, később meg valószínűleg), aztán, ha az új grafikus api-k mellett mégiscsak kevés lesz, ráérek akkor lecserélni egy i7-re.
0
0
0
0
gaborw avatar
R9 290-et biztos nem cserélném le GTX 970-re! Az nem lenne váltás!
0
0
0
0
kiszpista90 avatar
ha következő 2évben ki fogja hajtani a gpukat és mondjuk elég lesz a játékoknak bár véleményem szerint tuti h igen sőt még az amd is 😀
0
0
0
0
rtitusz avatar
Soha nem volt AMD-m. Volt Pentium III procim kb 5 évig, Pentium 4 négy évig, Core 2 Duo 3 évig, és a jelenlegi i7 éppen most lett három éves, de még marad egy darabig. Nem tudom, hogy neked mi számít időtállónak.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Időtállóság szempontjából az i7 tuti jobb. Azzal egy jó darabig nem lesz gondod.
0
0
0
0
kiszpista90 avatar
engem csak az érdekelt hogy érdemes e lenni cserélni (csak game) mármint időtálobb lenne az i7? mint az amd ! ??? sokan azt mondták nem képes kihajtan r9 290et a az amd ! mennyi az igazság ebből?
0
0
0
0
rtitusz avatar
Nem kell évente procit/lapot cserélni. Kell egy jó hűtő, aztán mikor már kevéske kezd lenni, húzni kell az órajelen. Nekem a második generációs i7 röhögve elfut 4,5GHz-en, nincs játék amihez kevés lenne.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
970-enl egy szinten van 780Ti.
Viszont a 970 jobb mivel újabb, kevesebb fogyasztás, full DX12 támogatás.
0
0
0
0
kiszpista90 avatar
nem akarom kidobni 😃 akkor nem érdemes lecserélni az amd azt mondod? nem akarok évente lapot procit cserélni 😃 nem tudom az intel és az amd kb menndig lenne jo 😀?!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát az az i7 mindenképpen erősebb annál az fx-nél, de ha csak játszom, akkor nem feltétlenül cserélném le. Persze, ha van rá lehetőséged, akkor ne habozz!
A VGA-k közül a 780Ti az erősebb. (A 290-est meg postázd nekem, ha amúgy is kidobnád... 😀 )
0
0
0
0
kiszpista90 avatar
i7 4770k mennyi ideig szolgálna ki? (játékra használnám) és érdemes lenne cserélni? amd fx 8350-ről! csak játék!
r9 290 nél erősebb vga de nvidia? gtx 780ti erősebb mint a 970en?
0
0
0
0
Puffin avatar
Thermalright Macho 120
0
0
0
0
no avatar
FX 6300-ashoz szeretnék új hűtőt!

Olvastam itt-ott a CM 212 EVO-t, de aztán valaki javasolta az Arctic Freezer A30-t, mert csendesebb, de talán nem jobb. Szerintetek? Esetleg harmadik alternatíva ebben az árkategóriában?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Valamivel jobb lenne, de kellene hozzá ugye egy másik alaplap is. A DDR3-at tudja kezelni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Jelenleg egy amd A8 6600k proci dübörög a gépemben egy hd 7870-el. Azt szeretném kérdezni hogy ha én egy Intel Core i7-960-ra adom a fejem, mennyire látnám a javulást? megérné? DDR3-as ramjaimat tudná kezelni? Minden segítséget köszönök előre! 😂
0
0
0
0
Payphoner avatar
Igen! Egyébként ezt vettem Asus X555LD-XO052D. Eleg jónak tűnik. i5 4210U -- Nvidia 820m -- 4GB 1600MHZ
0
0
0
0
Payphoner avatar
Rendben. azt köszönöm is 😀 Egyébként megrendeltem magamnak az i5-ös notit.. remélem faja lesz
0
0
0
0
Payphoner avatar
Had tegyem hozzá hogy nekem a GPU nem számít mert az i5 mellett ott van egy 820m. És az i5 van Turbo is.. Bármilyen tetszet néztem az i5 verte
0
0
0
0
Payphoner avatar
Sziasztok. Szerintetek melyik a jobb egy intel core i3 4000m vagy egy i5 4210u. Az u-s procikol azt hallottam nem tul jok. Jateknal es atlagos hasznalat mellett erosebb lenne az i5?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ebben a topikban írtam pár mondatot a jótállásról (2015. 01. 28. 10:00:35). Azt érdemes megfontolni használt elektronikai cikk vásárlásakor. Amúgy a hardver apró tényleg egy jó oldal, ott érdemes nézelődni, főleg, ha megfogadod piero86 tanácsát és beszélsz az eladóval.
0
0
0
0
Puffin avatar
Deefoom: garanciával nem nagyon találni olyan régi procikat már. H.aprón nyugodtan nézz körül, ha találsz akkor beszélj az eladóval. Én is vásároltam már ott.
0
0
0
0
no avatar
oké. Köszönöm szépen. 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hát ez rajtad múlik mennyit szánsz rá, lapot 20felett érdemes nézegetni, proci meg 52nél kezdődik. Inkább használtan nézegessél i5 2400-2500 olyan 25-35ért mennek.
0
0
0
0
no avatar
Igazad van. akkor menyit kéne még gyűjteni egy i5-höz + alaplaphoz?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Yeti001
Ebben már csak használtan tudsz procit venni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Szerintetek melyik a legjobb proci ebbe a lapba? : FUJITSU SIEMENS D2812-A1 itt van hogy miket támogat: http://www.evercase.co.uk/PDFFilesandForms/D2812-A.pdf
ár olyan 40 45 ezerig lehet. (és szeretném újan venni.)
0
0
0
0
Deefoom avatar
piero86 : Köszi a gyors választ. 😀 De én nem nagyon találom ezeket a processzorokat 25 ezer FT alatt. Ez a Hardver apró mennyire megbízható oldal? Vagy esetleg valaki tudna küldeni 1 használt, garanciás oldalt? 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Deefoom: Intel Core2Quad Q9300, Q9400 négymagos procik
Ezek mennek olyan áron Hardver.aprón
0
0
0
0
Deefoom avatar
Sziasztok! Van 1 Asrock G31M-VS2 alaplapom. (Tudom eléggé régi, de sok helyről azt a vissza jelzést kapom, hogy jó 😃D 😀😉 Ebbe szeretnék egy nem túl drága, de nem is gyenge processzort. Az a helyzet, hogy ötletem nincs milyen lenne jó. :/ 😞

Itt van 1 link, hogy milyen procikat támogat az alaplapom: http://www.asrock.com/mb/Intel/G31M-VS2/index.hu.asp?cat=CPU

Nem olyan rég beszéltem egy hozzá értő emberrel, és azt mondta, hogy 2 magos processzorral nagyon jól tudna futni. Sajnos a keret sem bő, cirka 10-15 ezer forint 😞 :/
0
0
0
0
cseszka avatar
I5 4440....kolegának van,és nagyon elégedett vele.Erösebb mint a 6350.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bocs! Nem akartalak megbántani.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció