Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hiába kötekedsz 😃 Nem azt írtam hogy egy szinten van, ha nem hogy kb.
Mire is költene? Nagyon félre értelmezhettél valamit.
Én azt írtam hogy ami most van a gépébe proci+lap az újonnan 100ezer, ha eladná 70-80ezerért, abból tudna venni egy (új) Asus P8Z77-V LX alaplap 22ezer + (használt) i7 2600k legyen 45ezer, ez így 67ezer. Később vehet bele i7 3xxx procit.
Meg mi az hogy ugyan ott lenne vele? Ember 😃 a i7 2600k bármelyik fx procit megeszi játékban, nem értelek de mind1.
Elmondom neked a i7 2600k és a i7 4770k között játékban kb 5-10fps a különbség.
De nem kell itt vitatkoznunk, én befejeztem, úgy is mindenki a saját igazát mondja.
Használtat meg nem mindenki vesz. pl én sem.
+ mivel az i7 2600k egy szinten van az i7-4770K-val szerinted (szerintem ugyan nem, de mindegy), akkor megint csak ott tartunk hogy felesleges lecserélni, mert jobb nem lesz, csak költesz rá és a nyűg van vele feleslegesen. Miért kellene bárkinek is vevőt keríteni egy régi lapra és procira, venni egy új lapot és procit, kiszerelni, beszerelni, ha a végén ugyan ott vagy, ahonnan elindultál?
(Amúgy még a te jelenlegi processzorod is elég egy r9 290 alá... )
Csak azt elfelejtetted értelmezni, hogy használtan van i7 2600k 40-50ezer ft között ami kb egy szinten van a i7 4770k-val, a 2600k-hoz újonnan lap 22ezer, eladná a lapját és a procját, és még maradna is pénze,ha jó áron megveszik, ahogy néztem a mostani lapja 50ezer újonnan és a fx is.
Nem azt állítom, hogy ha a két processzor közül választhatok szabadon, akkor nem az i7-et kérném, hanem azt, hogy nem költenék i7-re, ha már meg van az fx 8350. Mert nem adnék ki, gyakorlatilag feleslegesen 100e Ft-ot.
Sőt, ha meg kell venni, akkor a kettő közül a fele annyiba kerülő fx-et venném, mert nagyjából ugyan azt kapom játékok alatt, meg várhatóan később is elég lesz. Azért 50e Ft, az 50e Ft. A semmiért ennyivel nem költenék többet. Más lenne a kérdés akkor is, ha a gép nem csak játékra kellene.
Teljesen igazad van, használtan nagyon jó árban van az i5-i7, sokkal jobban megéri mint venni újonnan egy fx-et mert hogy az a olcsó.
csuz-li
Az fx 8350 a r9 270 kártyát még kibírja hajtani, még a r9 280 is úgy ahogy, de onnantól már jönnek a bajok.
Szóval most hiába írtad hogy van benne tartalék, nagyobb kártyával párosítva, cpu limit lesz a vége.
Nem áll szándékomban fikázni sőt videó konvertálásba például jobb volt az I5-nél.
És mint mondtam a minimum és az átlag fps-em nőtt nem a maximum.
De ha az árrol beszélünk akkor I7 2600K-t lehet venni 40 ért és nem egy kategória az FX-el egyikkel sem.
Amennyiben az I5 kevés les akkor veszek majd egy I7-et.
Nekem például egy fillérbe sem került a platform csere.
[LINK]
Az ilyenek miatt gondolom többek közt, hogy nem érdemes dupla annyit kiadni az i7-4770K-ra.
Battlefield 3 multiban 70-90% volt a kártya kihasználása.
Aztán cseréltem I5 2500K-ra és láss csodát alapon 90-99%-on megy a kártya az említett játék alatt és a minimum FPS-em is sokkal magasabb mint az AMD előtt.
Lehet hogy be fog érni az FX ezt nem vitatom, de jelen állás szerint egy 2-3 éves I5 az ellenfele és akkor még ott vannak az újabb I5 és I7 procik.
Elárulok neked egy titkot, az amd nem képes erős kártyákat kihajtani, és cpu limit lesz.
Az i5-i7-nél ilyen gond már nincs. Akár több kártyákat is kihajtanak.
Hogy játékok alatt mi fog működni két három évig, az jó kérdés. Innentől amit írok, az jóslás, ami a jelen állapotok projekcióján alapul, ennél többet senki sem tehet felelősséggel.
Régebben a játékok ajánlott gépigényénél nagyjából i5 - fx 8350-es párosok voltak. Ezek teljesítményben egy szinten vannak. Újabban megjelentek oylan gépigények, ahol az fx-ek i7-3xxx-es CPU-kkal vannak párban. Holott teljesítményben azok az i7-ek bőven felette vannak az fx-eknek. Ennek az oka az, hogy PC-re konzolos portot kapunk. A konzolokban meg nyolcmagos AMD-k vannak, amiből 6, illetve 6,5 magot használhat egy játék. Tehát a játékmotorokat eleve úgy készítik, hogy hat magot használjanak. i5-ben pedig a mag a kevés és nem a teljesítmény. Várhatóan a játékok CPU igénye nem fog az fx fölé menni egy darabig, mert azt a konzolok sem bírnák. A Mantle, amit az AMD kiadott elsősorban azt szolgálja, hogy a konzolos kód egy része simán másolható legyen PC-re, másik része meg pár hónap alatt átírható legyen. Viszont a mantle ugyan adott az Intelnek és az Nvidiának is, mint lehetőség, de hogy, hogysem AMD-s GPU-kon és sok magos processzorokon érzi jól magát. A DX 12 is a sok mag kihasználására épül szintén azért, hogy megkönnyítse a konzol -> Pc portot. A régebbi konzolok időszakában azért szált el a CPU igény, mert a DX11-ig minden DX verzió csupán egy magot használt, arra ült rá, és azt használta. Így értelem szerűen az egy magban erős Intelek jobban is teljesítettek, miközben sok Ghz-es AMD-k kellettek. Viszont a Mantle és a DX 12 ezen változtatni fog. Magyarul várhatóan a CPU igény nem nagyon fog FX fölé menni, viszont egyre inkább kelleni fog a sok mag. Ezért gondolom, hogy még egy jó darabig elég lesz az FX is. (És ezért érdemesebb megtartani az R9 290-et is, egyrészt azért, amit gabrow is írt, másrészt a Mantle miatt, harmadrészt meg addig, amíg ki nem jön élesben a dx12 és az ezt kihasználó kártyák, kivárnék a váltással)
Szóval, amit én tennék a helyedben: megtartanám az R9-et, mert ma még mindenre elég, egészen addig, amíg ki nem jön a dx12 és akkor nézném meg az aktuális felhozatalt. Megtartanám az fx-et is és megnézném, hogy a dx12 és Mantle alatt is elég-e a teljesítmény (2016-ig még biztos elég lesz, később meg valószínűleg), aztán, ha az új grafikus api-k mellett mégiscsak kevés lesz, ráérek akkor lecserélni egy i7-re.
Viszont a 970 jobb mivel újabb, kevesebb fogyasztás, full DX12 támogatás.
A VGA-k közül a 780Ti az erősebb. (A 290-est meg postázd nekem, ha amúgy is kidobnád... 😀 )
r9 290 nél erősebb vga de nvidia? gtx 780ti erősebb mint a 970en?
Olvastam itt-ott a CM 212 EVO-t, de aztán valaki javasolta az Arctic Freezer A30-t, mert csendesebb, de talán nem jobb. Szerintetek? Esetleg harmadik alternatíva ebben az árkategóriában?
Ebben már csak használtan tudsz procit venni.
ár olyan 40 45 ezerig lehet. (és szeretném újan venni.)
Ezek mennek olyan áron Hardver.aprón
Itt van 1 link, hogy milyen procikat támogat az alaplapom: http://www.asrock.com/mb/Intel/G31M-VS2/index.hu.asp?cat=CPU
Nem olyan rég beszéltem egy hozzá értő emberrel, és azt mondta, hogy 2 magos processzorral nagyon jól tudna futni. Sajnos a keret sem bő, cirka 10-15 ezer forint 😞 :/
i5 4440