Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
winrar avatar
tihanz6: Mint i5-4460 tulajdonos, megosztanám veled a véleményem a prociról. Nagyon jó, nincs az a játék, ami lefogná. Nagyon ajánlom, ez a proci+SSD együtt valami iszonyat durva kombó. Videózásról nem tudok véleményt írni.
0
0
0
0
winrar avatar
Bőven elég lesz, inkább a vga lesz kevés.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Bőven jó,igazából ennél sokkal keményebb vga val is el lenne!
0
0
0
0
Istvan1995 avatar
Sziasztok.
Egy Nvidia ASUS GTX 750 2GB GDDR5-ös Videókártyához Processzort szeretnék venni.
És egy Intel Core i5 3330 processzorra gondoltam. Főleg játékokhoz kellenne. Pl.: Euro Truck Simulator 2, F1 2014. Szerintetek elég lesz hozzá? Mert meg szeretném szüntetni, az apró szaggatásokat. Köszönöm előre a válaszokat.

(Nézzétek meg a gépem adatait.)
0
0
0
0
no avatar
tihanz6: szerintem jó proci, megvagyok vele elégedve!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
tihanz6: Jó proci olyanon van. Sony vegas renderelésnél 100%-ig ki használja és elég gyorsan megcsinálja a videókat. játékok alatt is jól szuperál. 😀 szerintem jó féle cpu 😀
0
0
0
0
tihanz6 avatar
Sziasztok !! I5 4460-ról vélemények ? Ha valakinek van megvan vele elégedve ?
0
0
0
0
Subaru avatar
matyu20: mennyid lenne rá? mert szerintem lapot is kéne cserélned
0
0
0
0
matyu20 avatar
Sziasztok a gépembe tudnátok mondani valamilyen procit? Legfőképpen arra szeretném hogy tudjak live streamelni twitch.tv-re.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Helyedben inkább hardveraprón próbálnám meg eladni. Tuti hamarabb elviszik mint itt.
0
0
0
0
szlacus avatar
Nem engedte szerkeszteni , csak törölni . Kitöröltem az AMD, azért nem igazán kapkodnak, beragtam helyette az I5 , hát ha ezt előbb megveszi valaki. Köszönöm azért!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Adásvételbe, még a korábbi 6300-as procim van fent, oda akartam kirakni az I 5-öst de nem engedte, azért raktam ide.

Mert nem enged kétszer egymás után posztolni, de a jobb oldalon látható kis lefelé mutató háromszögre kattintva ki tudod választani a "szerkesztés" opciót és beleírhatod az eredetibe is.
0
0
0
0
szlacus avatar
Kezd egyre jobb idő lenni, gondolkoztam, hogy eladom a saját gépemet, de szerintem nem kapnék érte annyit, mint amennyit szeretnék. Egy Trek mountebike-ot néztem ki. Jó pér I5 proci ára, de már nem sok kell hozzá 😀

-----------------------------------
Adásvételbe, még a korábbi 6300-as procim van fent, oda akartam kirakni az I 5-öst de nem engedte, azért raktam ide.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Adásvételre van külön topic.
0
0
0
0
Bronson avatar
ez így már mindjárt más, öröm hallani ha valaki a gépéből bicajt vesz, nem fordítva! 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Aki megveszi garantáltan jól jár.

Az biztos.
0
0
0
0
szlacus avatar
A 8350 játékra használtam, de mivel jön a jó idő, igy nem igen fogok játszani, sőt csak netezni, amikor lesz időm. Új kerékpárt akarok venni, igy a proci árát bele tenném, az ára meg azért ennyi, mert nem szeretném hetekig vagy hónapokig árulni. Aki megveszi garantáltan jól jár.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Lentebb volt már egy hasonló futam ott i7-es cseréről lett volna szó. Akkor azt mondtam, hogy ha lenne rá lehetőség én is meglépném, de jelenleg csak a játékok miatt költeni nem költenék rá. Lentebb (2015. 02. 13. 10:23:25- nél) be is van linkelve egy összehasonlító videó fx vs i7 témában. Szerintem pont ezért i5-re sem érdemes váltani, ha i7-re sem feltétlenül szükséges.
Van már egy rakat játék, ami 8 magot akar. (Az új konzolokra megjelent játékok PC portjai egyre inkább ilyenek) Visszalépés lenne a négymagos az újabb játékok miatt, bár az i5 izomból képes pótolni a maghiányt, de ki tudja meddig.
0
0
0
0
Bronson avatar
annyival valóban nem erősebb, de mivel ingyen volt és csak lapra kéne beruházni ezért megfontolandó szerintem...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Annyira nem erősebb, hogy érdemes lenne venni egy alaplapot is hozzá. Mondjuk elég áron alul akarja eladni szerintem, de ez egy más kérdés. Mondjuk csak márkahűségből tényleg nem szabad ilyen döntéseket hozni. De márkahűségtől függetlenül nem lenne előbbre a cserével, persze attól függ, mire van használva a gép, de gondolom játékra, úgyhogy ott a 8350-es jobb egy fokkal.
0
0
0
0
Bronson avatar
persze... kaptál egy i5-ös procit ingyér' te meg csak a lojalitás végett nem szeretnéd lecserélni. erősebb az a proci, ha nem tudnád... 😉
0
0
0
0
szlacus avatar
Bronson: Már mint az én részemről hülyeség?
0
0
0
0
Bronson avatar
elég nagy hülyeség részedről, de mindegy, te tudod...
0
0
0
0
szlacus avatar
Tesómtól kaptam egy I5 processzort ajándékba. Én nem tudok vele mit kezdeni mivel AMD párti vagyok és ez miatt nem fogok új alaplapot venni. Tehát , ami eladó lenne :
INTEL CORE i5-3470 3,2GHz (3,6GHz) 6MB LGA1155
2,5 év garancia van még rá, erediteleg volt 3 év , számla, doboz.
Húzva meg piszkálva sem volt, tesómnál jött egy dili, hogy neki I7 kell, hát vett.
Neten utánnanézve, mostani ára 57.000 és 62.000 Ft között mozog.
Ára legyen 28.000 Ft , ami elég korrekt ár , úgy gondolom.
Érdeklődni Privátban lehet!
Személyesen Szentmártonkátán vehető át vagy utánvétes postával tudom elküldeni !
0
0
0
0
csuz-li avatar
Attól függ, mennyit szánsz a házra. Én egy Zalman ZM-Z3 Plus-t használok, az ~13e Ft. Négy gyári ventivel kapható, alsótápos és 360mm-es VGA fér bele. Egy fx-8350-es proci van bent gyári hűtővel és így sem melegszik túl. A felső két ventilátor helyére meg vízhűtés is szerelhető, ha kell. Van rajt elől a tetején 2 USB2.0 és egy USB3.0 kimenet, meg persze a füleshez a lukak.
0
0
0
0
no avatar
csuz-li:
Tudom, hogy ez nem az a téma, de esetleg valami jó házat ezekre tudnátok mondani?
0
0
0
0
csuz-li avatar
A gyári hűtő mindig elég, ha jó a ház és nem húzod a processzort.
0
0
0
0
no avatar
psandor:
És a processzor hűtése? Vagy az alap elég? Nem szeretném turbón használni, alap használathoz.
0
0
0
0
psandor avatar
Z87/97-es alaplapba való a K-s processzor, mert tuning processzorhoz, tuning alaplap passzolna.
Úgy jó lesz! (Z97M-DS3H + i7-4790k) 😃
(nekem is azért van Z97-es alaplapom, mert majd 2-3 hónap múlva szeretnék egy K-s cpu-t, csak előre gondolkoztam és így nem kell majd alaplapot cserélni 😃😉
0
0
0
0
no avatar
psandor:
Mindenképp erős processzort szeretnék, akkor esetleg egy GIGABYTE Z97M-DS3H s1150 alaplapra?

Vagy manapság elég egy i7-4770 sima is?
0
0
0
0
psandor avatar
B85-ös alaplapra nem érdemes i7-ből K-s processzort rakni!
Az Intel gyári hűtője megteszi!
0
0
0
0
no avatar
rtitusz:
Köszi! Érdemes lecserélni a hűtőjét? Vagy a gyári elég rá? Ha érdemes lecserélni milyet vegyek?

Mi a helyzet a i7-4790k-val? Nem éri meg jobban?
0
0
0
0
rtitusz avatar
4770K. 100-ért ilyet vegyél. 5770K-t még nem kapni, és drágább is lesz.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Szeretnék egy új gépet. A kiszemelt videokártya egy gtx 760. E mellé gondolkodok egy
ASUS B85M-G Alaplapot, s erre szeretnék egy I7-es processzort lehetőleg 100.000Ft környékén, annyi fajta processzort néztem már, hogy nem tudom mit csináljak.. Valaki tudna valami ötletet adni?
0
0
0
0
kisteker avatar
Köszi srácok, akkor marad az i3 plusz körülnézek használt 2600k fronton is 😀
0
0
0
0
joey0119 avatar
kisteker. A i3 4160 nem rossz, vagy egyIntel Core i3-4360 3.7GHz 4MB egy Asrock B85 Pro4-el. mondjuk jobb lenne egy i5 de ha nincs keret akkor szerintem ez jó választás kb 60+
0
0
0
0
rtitusz avatar
Az a proci ami nekem van (i7-2600K), használtan már nem drága, van benne grafikus chip és még egy darabig elég lesz mindenre. Pár hozzászólással lejjebb volt is erről szó.
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani nekem egy alaplap+proci kombót maximum 60 ezerért (ha kell processzorhűtő akkor beleértendő az árba), ami teszem azt minél több játékot elvisz? Ezenkívül fontos hogy legyen benne IGP, mivel a videokártyát csak később veszem meg hozzá. Ha még nem túlzok, jó lenne ha képes lenne kihajtani egy 660/750 Ti-t, vagy hasonló erősségű Radeont. Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek előre is! :3

Kisteker

Ps.: Van egy 2015-ös tervkonfigom, az abban lévő kombó jó lenne?
0
0
0
0
Subaru avatar
starwolf: ha van rá +4ezred megéri ha nincs akkor nem 😃
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
starwolf: Szintén 4460 proci + R9 280 tulaj vagyok!
0
0
0
0
joey0119 avatar
starwolf:
Minimális a különbség:
[LINK]
Ha azt a + 4 ezer forintot másba bele tudod fektetni akkor elég a 4460. De ez az én véleményem. amúgy nekem is 4460-am van egy r9 280-nal...
0
0
0
0
starwolf avatar
Itel core i5 4590 és Itel core i5 4460 között szerintetek van észlelhető különbség ? az első +4 ezer ft .... Szerintem megérné.. 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hogy a win mire értékeli, az egy dolog. (pl: az én r9 270-es VGA mat a maximum 7,9-re értékeli, akkor gondolom az R9 290-et is, pedig nem ugyan az a kettő.) Ez a proci úgy nagyjából a Core 2 négymagos verziójának a szerverbe szánt tesója. Sima felhasználásban kb ugyan annyit is tud. A sima alatt azt értem, hogy játékok, netezés, filmnézés, meg ilyenek. Persze, hogy a win felértékeli, mert egy jó teljesítményű proci, hiszen szerverekbe szánták. Sokkal több memóriát és memóriaszlotot kezel, meg egybe lehet fűzni belőle egy tucatot is, de erre is van kiélezve és nem arra, hogy a grafikus API-kat kiszolgálja.
0
0
0
0
KENI07 avatar
a windows 7 7.5 re értékelte ugyan annyira mint a 2550K mat
0
0
0
0
csuz-li avatar
Attól függ, mire? Szerverbe kisebbekbe jó csak, munkaállomásnak kiváló.
0
0
0
0
KENI07 avatar
CSuzli szerinted jo proci ez?
0
0
0
0
csuz-li avatar
keni07: Szervert építesz? Amúgy szerintem csak DDR2-t támogat, de csak 16 szlotot és max 128GB-ot. (Az utóbbi két adatban nem vagyok biztos, régen volt)
0
0
0
0
KENI07 avatar
sziasztok az intel xenon x 5460 támogatja a ddr 3 at?
0
0
0
0
csuz-li avatar
gabrow: i7-el sem lesz túl nagy különbség. Lentebb 2015. 02. 13. 10:23:25-nál linkeltem egy videót. Ott is fx-8350 van összeeresztve egy i7-4770K-val (mindkettő húzva). Nincs szignifikáns különbség játékok alatt. De nagyon kíváncsi vagyok az eredményre, mindenképpen írd le nekünk!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció