Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Recon666 avatar
darkstreet89 írta:
Sziasztok ! Szerintetek még kártya érné meg HD 5770 vagy GTS 450 most 1 Asus 9600GT van de ha teszek bele 2x2 G memót még a kari bírja vagy újítsak azt is ? ez a két kari jöhet szóba anyagilag 😀

Az 5770-et válaszd, már ha a GTS450 nem valami tuningolt változat.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Sziasztok ! Szerintetek még kártya érné meg HD 5770 vagy GTS 450 most 1 Asus 9600GT van de ha teszek bele 2x2 G memót még a kari bírja vagy újítsak azt is ? ez a két kari jöhet szóba anyagilag 😀
0
0
0
0
dani0903 avatar
Rendben,köszi a válaszokat..akkor azt fogom venni 😀
0
0
0
0
repfect avatar
6850-et vedd ha teheted mert sokkalta erősebb
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Csak gúnyolódott, mert ez egyértelműá! A HD6850 sokkal gyorsabb a 5770nél. És még OC-s is szóval emelt az órajele szal ez még gyorsabb nála!
0
0
0
0
dani0903 avatar
h-h nem egyértelmű? 😃
0
0
0
0
szabyy avatar
Gigabyte HD6850 OC ez nem egyértelmű😃
0
0
0
0
dani0903 avatar
Sziasztok! Szerintetek melyik videókártyát érné meg jobban megvenni? a Gigabyte HD6850 OC vagy a Gigabyte HD5770?? előre is köszi!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
arra már akár rá lehet fogni, de sok karira rá szokták írni, h tudja azt a dx 11-et, én is szoktam példának hozni a 8400GS-em, ami elvileg DX 10-es, de nehéz olyan játékot találni, ami DX 10-es, és akár csak DX-9ben is élvezhetően fut full low-on😂
0
0
0
0
szabyy avatar
Hát, de azt mondom, hogy a dx11-es kártyák, aminél i is lehet használni az a hd5750-nél kezdődik...
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
szabyy írta:
vegyél ink egy ilyent: [LINK] kicsivel több csak, és a dx11-et is viszi rendesen...

Mi számít annak, hogy viszi a DX11-et rendesen? 😀 Szvsz a GTX460 és az 5850 alatt egyik kártya sem képes rendesen vinni a DX11-et. De az biztos, hogy az 5750 lényegesen erősebb az 5670-nél! 😀
jó hát az relatív h melyik kártya viszi jól a DX 11-et, 100k körüli kariknál lehet csak azt mondani, h minden játék valóban élvezhetően fut max beállításoknál is, ha meg laggol, az elsők között úgyis a DX 11-et veti el az ember, de egyébként igazat beszélsz, bár ezt te is tudod😂
0
0
0
0
szabyy avatar
Az nem kifejezés, és nem is annyival drágább...
0
0
0
0
Cooley avatar
szabyy írta:
vegyél ink egy ilyent: [LINK] kicsivel több csak, és a dx11-et is viszi rendesen...

Mi számít annak, hogy viszi a DX11-et rendesen? 😀 Szvsz a GTX460 és az 5850 alatt egyik kártya sem képes rendesen vinni a DX11-et. De az biztos, hogy az 5750 lényegesen erősebb az 5670-nél! 😀
0
0
0
0
szabyy avatar
de már 30k-ért már lehet venni hd5770-est is....
0
0
0
0
szabyy avatar
0
0
0
0
laci503 avatar
pockhome írta:
de érted...ha veszel rá egy vaporX-es vagy zalman vagy mit tomén milyen hűtőt akkor megéri, nem??
de nem tom...

mi éri meg és kinek?
0
0
0
0
no avatar
de érted...ha veszel rá egy vaporX-es vagy zalman vagy mit tomén milyen hűtőt akkor megéri, nem??
de nem tom...
0
0
0
0
laci503 avatar
én sosem vennék passzív hűtésű VGA-t...
Sőt ennyit meg nem ér meg szerintem ez a VGA.
HD4870el jobban járnál és mielőtt mondanád hogy nem DC11es a HD5670en se sűrűn tudnál DX11ben játszani
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
olcsó ahoz képest amit tud 😃
0
0
0
0
reqwiem avatar
Halljátok mit gondoltok erről a vga-ról? Sapphire Radeon HD5670 Ultimate 1GB 256bit DDR5 PCI-E
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
én is a de nekem mind1-el...
0
0
0
0
benq avatar
én már lezártam a témát ...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hát ezt már nem most beszéltük meg hogy az a teszt egy kalap....
benq
De nem tudom miért nem lenne jobb egy HD5850, azonos ár mégis gyorsabb ja és a hűtés rajta király!
GTX460 ilye coolerrel 55ezer ha nem több na de mind1
0
0
0
0
Osynho avatar
[LINK]

Ezt pl érdemes végigolvasni, persze ez csak 1 teszt, de én a PH-ban jobban bízok + a teszt után a felhasználók is elmondják a véleményüket, első kézből tapasztalva a helyzetet.

twoKgames: rendben, oc-s kari volt, de 80-90%-ot ver a 6850-re? 😆 Nemááá' 😜
0
0
0
0
benq avatar
mai nap tanulsága: Nem minden arany ami fénylik 😆 kösz skacok!!! pííísz 😀
0
0
0
0
twoKgames avatar
azért nyert a gtx 460, mert WinFast-os a széria és az sokkal többet tud egy mezei 460-nál (azt hiszem tuningolt példány)
0
0
0
0
benq avatar
Szerintem az számít azonos osztályúnak, amelyek kölcsönösen oda-vissza partnerek minden technikai paraméterben ... képesek arra, hogy "kiszolgálják" egymást ... pfu ez tudományos volt ... de ha el van b@aszva ez a cikk, akkor szedjék le, mert az ilyenek miatt vannak a félreértések ... Értem mire akarsz rávezetni ... jogos a két pont ... ezek itt a cikkben leszólják durván a dolgokat, ami valótlan?
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem ütött szíven, dehogy is. Jó a véleményeket kifejteni, erre való a fórum. 😉
"Ebből a példából is jól látszik az a tény, hogy a HD 6850 alá sokkal erősebb gép kell."

Ezt egy kétes tesztre alapozzák, így a TÉNY szó kissé erős, sztem 😀

Szerinted mi számít azonos osztályúnak? Egy Phenom II már nem is jó a 6850 mellé? 😊 Tényleg érdekel.
0
0
0
0
benq avatar
Idézem a cikk végéről: "Ebből a példából is jól látszik az a tény, hogy a HD 6850 alá sokkal erősebb gép kell." Nem arra szerettem volna célozni, hogy szar-e bármelyik gyártó cucca vagy nem. Hanem arra, hogy próbáljon azonos "osztályú" alkatrészeket összevásrolni. Ha ez szíven ütött, nem volt szándékos csak egy példát akartam ... de aztán jól félre sikeredett ...
0
0
0
0
benq avatar
Osynho írta:
Nem, nem értem. Hol látsz te ebben a tesztben gyenge procit? 😲 A QX9650 szerinted az 😊 Pont az a nevetséges benne, hogy ilyen cpu mellett hoznak ki sci-fibe illő eredményeket, full gpu limites beállítások mellett! Ez maga a félrevezetés, és ezért mondom, hogy felejtsük végre el ezt a "tesztet". Aki nézi ezt, az messzemenő következtetéseket von le belőle, ez a baj.
az eredmények az most mellékes

Egy tesztben mellékesek az eredmények? 😊
Nagy részletesség és felbontás mellett, majdnem tökmindegy milyen (rendes, 4 magos) processzor van a gépben, a vga lesz a szűk keresztmetszet. Érdemes megnézni pl a PH ebben a témában készített cikkét (vagy bármely másikat is).

Egyébként Quadgame94 hsz-ére reagáltál, amiben kiemelte, hogy jó vétel egy 5850.
tudom ... de lexion-nak akartam
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem, nem értem. Hol látsz te ebben a tesztben gyenge procit? 😲 A QX9650 szerinted az 😊 Pont az a nevetséges benne, hogy ilyen cpu mellett hoznak ki sci-fibe illő eredményeket, full gpu limites beállítások mellett! Ez maga a félrevezetés, és ezért mondom, hogy felejtsük végre el ezt a "tesztet". Aki nézi ezt, az messzemenő következtetéseket von le belőle, ez a baj.
az eredmények az most mellékes

Egy tesztben mellékesek az eredmények? 😊
Nagy részletesség és felbontás mellett, majdnem tökmindegy milyen (rendes, 4 magos) processzor van a gépben, a vga lesz a szűk keresztmetszet. Érdemes megnézni pl a PH ebben a témában készített cikkét (vagy bármely másikat is).

Egyébként Quadgame94 hsz-ére reagáltál, amiben kiemelte, hogy jó vétel egy 5850.
0
0
0
0
benq avatar
Lexion-nak próbáltam javasolni, mivel még most sincs kitöltve neki a gépterme abszolute ... ezért hoztam fel azt a cikket, amire Te azt modtad, hogy felejtsük már el - , hogy kicsit próbáljak segíteni a srácnak. Ebben az elb@szott cikkben, szerintem azt jól leírják - az eredmények az most mellékes - hogy fölösleges egy izmos karit egy gyenge procihoz tenni. No erre szerettem volna rávezetni Lexion-t, de aztán ez lett belőle ... de most látom, h két oldallal visszább írja a proci márkáját. Így már tiszta sor, de ezt akkor még nem tudtam, ezért úgy voltam vele, ha van egy mondjuk E6600-ja akkor ne tuszmákoljanak rá ilyen drága cuccost ... most már érted?
0
0
0
0
Osynho avatar
Mert te okosabbnak nézel ki mint a többiek.

Íjj, ez azért kemény volt, meg nem is gondolom, hogy így lenne. Az Asus karikra 3 év gar van, szal nem kell félni. Ha a fent említett logikát követjük, akkor se Msi, se Gigabyte vga-kat nem érdemes venni, mert ezek alaplapgyártók. 😃 Nem látom az összefüggést.
Amúgy szívesen 😀
0
0
0
0
lexion avatar
OK.Csak pár hozzászóló írta h az Asus mindig is alaplapgyártó cég lesz.

Ezért téged kérdeztelek. Mert te okosabbnak nézel ki mint a többiek.

Kösz a gyors választ.
0
0
0
0
Osynho avatar
Kedves Benq! Pont azt nem értem, hogy miért hozol fel egy gtx460 vs 6850 tesztet, amikor 5850-ről volt szó. 😕

A teszt pedig egyértelműen hibás. Érdemes józan paraszti ésszel végiggondolni, Nem fogok vitatkozni Veled. Gyakorlatilag az összes többi teszt mást mutat. valamint a felhasználók tapasztalatai is mások, mint ami a tesztben látható.

Szerinted magas felbontásban, AA-val (tehát gpu igényes beállítások mellett) egy erős Core 2 Quaddal lehetséges 80-90% különbség 2, egy kategóriába tartzó vga között? Ugye ezt te sem gondolod komolyan. 😀 Nem kell mindent készpénznek venni. A Radeon egyértelműen le volt korlátozódva valamiért. Driver, vagy pci-e csati sávszélre gyanakszom.

"amd forewer" --->had melegedjen a cuccos

Ezt mire érted? 😊

lexion: ez elég nagy általánosítás, de nemhiszem, h bármi gond lenne az Asussal 😀
0
0
0
0
benq avatar
Osynho írta:
Ezt a tesztet jó lenne már elfelejteni... 😕 El van b@szva, úgy, ahogy van. Ráadásul semmi köze az 5850-hez. Az 5850 közel azonos áron jobb vétel, mint a gtx460, és mivel 53-ért linkeltek 5870-est, nincs is miről beszélni...
dehogy van elb@szva ... am 5850-et linkelt de mind1. reqwiem majd eldönti, h milyen karit vesz ... kinek a Pap kinek a Papné ... "amd forewer" --->had melegedjen a cuccos 😂😂
0
0
0
0
lexion avatar
OSYNHO:Szerinted jó videokártya gyártó az Asus?
0
0
0
0
benq avatar
Jan88 írta:
benq írta:
almos: ezt azért nem mondanám, gyakorlatilag ugyanott vagy ha csak egy valamit veszel. pestről míg felhozzák a futár az olyan 2k min ... ennyivel drágábban meg magkapon itthon is, akko mé rendeljek? 😕ha több mindent veszel akkor már megéri a dolog ...

Én pont tegnap néztem, hogy egy Pesti nagykernél a VGA amit meg akarok venni kb 5k-val olcsóbb mint itt nálunk! Nekem az a mákom, hogy két tesóm is Pesten lakik, így ők elhozzák nekem a cuccokat, és nem kell a szállításért fizetnem.😜😎
jó neked, nekem is lehet kéne egy tesót szerválni pestre ... 😂
0
0
0
0
Osynho avatar
Ezt a tesztet jó lenne már elfelejteni... 😕 El van b@szva, úgy, ahogy van. Ráadásul semmi köze az 5850-hez. Az 5850 közel azonos áron jobb vétel, mint a gtx460, és mivel 53-ért linkeltek 5870-est, nincs is miről beszélni...
0
0
0
0
benq avatar
Quadgame94 írta:
MSI R5850 TWIN FROZR II 51 ezer, és két db venti van rajta, szét tuningolhatod, ja és alapon gyorsabb mint a GTX460...lambdacomputeren ennyi
Látom te "nagy" hozzáértő vagy 😆 ... aláírom lehet gyorsabb, de mihez képest ... szerintem az a nem mindegy, hogy milyen proci alá veszi azt a videokártáyát, mert hogyha fejre áll sem fogja kipörgetni a kariból a maxot egy gyengébb proci ... és lehet pont a "gyengébb" karival járna jobban ---------->Ajánlom figyelmedbe: http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=344
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
MSI R5850 TWIN FROZR II 51 ezer, és két db venti van rajta, szét tuningolhatod, ja és alapon gyorsabb mint a GTX460...lambdacomputeren ennyi
0
0
0
0
benq avatar
Quadgame94 írta:
benq
nem is mondta almos hogy pestről akar hozni cuccot, csak azt hogy kár h nem it lakik...
52ezer a GTX? melyik tipus az egy linket adj

http://www.argep.hu/trend/GIGA/Gigabyte-GV-N460SO-1GI-GTX460-1GB.html én valsz ezt fogom venni mivel a deszka is gigab ... ez nálunk itthon 55k ... árban ugyan ott vagyok
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
benq
nem is mondta almos hogy pestről akar hozni cuccot, csak azt hogy kár h nem it lakik...
52ezer a GTX? melyik tipus az egy linket adj
0
0
0
0
benq avatar
almos: ezt azért nem mondanám, gyakorlatilag ugyanott vagy ha csak egy valamit veszel. pestről míg felhozzák a futár az olyan 2k min ... ennyivel drágábban meg magkapon itthon is, akko mé rendeljek? 😕ha több mindent veszel akkor már megéri a dolog ...
0
0
0
0
almos avatar
Quad:Jah jóval drágábbak a vidéki boltok...
0
0
0
0
benq avatar
Quadgame94 írta:
reqwiem mennyiért veszed?
az a típus amit én néztem az 52k-tól már kapható
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
reqwiem mennyiért veszed?
0
0
0
0
benq avatar
reqwiem írta:
Mit gondoltok az Sapphire Radeon HD5770 1GB 128bit DDR5 vga-ról?
megéri venni egy olyan a 9600gt helyett??
Hali! Nem rossz választás, de a helyedben inkább 256bit-es cuccon gondolkodnék, mondjuk egy GTX460-on. Én is hasonló helyzetben vagyok am ...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció