Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
nagyapám szokta mondani ,hogy aki nagy hangon bizonygat valamit előre, az fél valamitől. Érdekes hogy az nv oldalról nem hallani ilyen olyan ,,elő" teljesítmény teszteket(legalábbis én aki a ph-t, techpowerup-ot, kitguru-t, tomshardware-t rendszeresen olvassa) s az amd nyomatja most nagyon(megint). Mint a dx12 esetében h mondták h akkor majd kenterbe verik az nv-t(nem így mondták de a lényeg ez volt) aztán most mi van? 10% előny ha van annyi vagy nem rosszabb! és igen én most már óvatosan kezelem az ilyen dolgokat főleg amd részről mert grafikonokon elv övék a legerősebb gpu, a legfejlettebb stb de a gyakorlatba meg 3 nv tulajra jut egy amd-s....
0
0
0
0
Bronson avatar
de könyörgöm, eddig is amd cpu-k voltak a konzolokban és ért valamit...? nem. annak az optimalizálásnak semmi köze az ég világon ahhoz a végeredményhez, ami a pc-re jön ki két külön világ a kettő. nem azt mondom hogy kizárt dolog hogy az amd végre felzárkózik évek után, csak félek hogy megint pofáraesés lesz belőle, kár előre inni a medve bőrére...
0
0
0
0
danee23 avatar
*Mondjuk ezt aláírom hogy nem beelőzte hanem utolérte a 980Ti-t.

Jóslásnak meg annyi hogy ott van az xbone meg ps4, meg ott lesz xbone .5 meg ps neo meg nintendo nx mind amdvel szerelve. És mivel a pc game-k nagy része konzol port ez valószínűsíti hogy melyik gyártó vgajára lesz először optimalizálva.

Na de amúgy azt is aláírom hogy nem kell temetni nvidiat amikor sokkal rosszabb volt minden szempontból a termékük mint az amd(ati)-jé (gtx 400 vs hd 5000) akkor is éppen csak hogy nagyobb volt a piaci részesedése ati-nak - kb 52%. Szóval nem kell félteni az embereket, még egy jó ideig élni fog a intel + geforce a nyerő, még akkor is ha már esetleg nem is lesz igaz.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azért elég információ van már ahhoz, hogy lehessen biztonsággal, jó közelítéssel jósolni, de persze attól a jóslás még jóslás marad.
De, mivel elég régóta foglalkozom döntés előkészítéssel (persze más témában), úgy gondolom, hogy bőven elegendő adat van már ehhez most is. Persze épp emiatt azt is tudom, hogy utólag lehet csak igazán okos az ember. Ám, ha ma vásárolok, akkor ezeket már figyelembe tudom venni, hiszen nem egy-két hónapra szóló döntést kell meghozni most például egy VGA kiválasztásánál, tehát érdemes az adatokat, még ha nem is teljes körűek, figyelembe venni.
0
0
0
0
Bronson avatar
oké, ez tiszta sor, de azon a meglévő pár játékon kívül, ami eddig dx12 alatt jobb volt, mit lehet felmutatni...? Semmit. és most nem azt mondom hogy ez nem változhat a jövőben, de még kár jóslatokba bocsátkozni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Az Nvidia szív, ez nem is vitás. A képhez azonban hozzá tartozik, hogy itt nem arról van szó, hogy ne maradt volna a legjobb a 980Ti, csupán arról, hogy dx 12 alatt utolérte az AMD. Nem megelőzte, csupán utolérte és csak dx12 alatt és ott sem mindenhol, csak ott, ahol megfelelően készült el a játék. Az Nvidia ettől még simán tudja tartani a lépést, csak a csúcson befogta az AMD "megfelelő csillagállás" mellett.
0
0
0
0
Funes avatar
Ahha tehát szerinted minden rendbe az Nvidiával és csak a fejlesztők tehetnek róla, hogy gyengén muzsikál Dx12 alatt...😊
0
0
0
0
Bronson avatar
Mindenki temeti az nvidiát a dx12 miatt, de miért is...? Mert kijött pár szintetikus teszt, meg egy maréknyi rosszul optimalizált játék...? ennyiből azért vonnék le világmegváltó következtetéseket... 😊
0
0
0
0
danee23 avatar
Sok a tényező, nehéz jó választ adni, hiszen nem csak cpu fronton érkeznek újdonságok hanem gpu fronton is, júniusban már jön a polaris az amd új architektúrája amiről nagyon jókat csiripelnek. Másrészt az nvidia eddig nem szerepelt valami jól dx12 alatt és mivel a jövő arra tart én nem vennék most nvidiat. Persze ez változhat az 1000-es széria megjelenésével, de ez is csak a jövőben derül ki.

Én a jövőt egy i5/i7 vagy ha jó lesz az amd zen és egy radeon 300/400ban látom. Úgyhogy én 370/380-at vennék ha belefér és elbírja a táp, mert azok többet esznek a 750ti/950-nél.

*a 370 szerintem kellene hogy menjen gond nélkül, most nézem 110W az nem vészes
0
0
0
0
Bronson avatar
vagy... itt van ez. athlon cpu, egy alap deszkával, +r7 360 ami 750ti egy szint és minden kijön 60-ból.

[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
redglobe: Megvenném a 950-et és később váltanék platformot. Év végére jön ki az AMD is az újabb processzorokkal, az Intel is bemutat párat az új készletből, ami kicsit átrendezheti a piacot. Nem rossz a B terv sem, de a fentiek miatt, mivel amúgy is türelmes vagy, ahogy írod, inkább várj egy kicsit.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kéni Tőletek. A napokba meghalt a videókártyám.
Két variáció jutott eszembe, ami szóba jöhetne. A rendelkezésre álló keret 50-60e Ft.

A)
Megmarad a lap (Gigabyte P35C-DS3R) meg a proci (Core2Duo E8400 3GHz) és veszek egy GTX750Ti vagy GTX950 vga-t. Tudom-tudom nem hajtja ki. Későbbiekben platformot váltanék. Valószínűleg AMD-re.

B)
Most platformot váltanék FM2+ -ra. Pl egy ASUS A88X-GAMER (29e) lap, bele egy AMD A10-7850K 3.70GHz (31e) proci ami ugye integrált vga-s. DDR3 ramom van. Későbbiekben pedig vennék bele vga-t.

Szerintetek melyik verzió lenne használhatóbb amíg nem érek a továbbfejlesztéshez?
Ha jól informálódtam akkor az integrált gpu hozná azt a szintet ami pár nappal ezelőttig az E8400 + Radeon 5670-el volt.

Természetesen egyéb ötleteket, variációkat is szívesen veszek.
Köszi előre is, szép napokat 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Dave: kb ilyesmit lehet kihozni annyiból, amire kell neked, arra elég lesz! későbbiekben mehet mellé rendes vga is, bővíthető, tuningolható...

[LINK]
0
0
0
0
assassinangel avatar
köszi 😀 !Zoli73 ! tud valaki valami új karit a jövőben ? "mert ezek a DIÉGOS fiuk ...mindég ki tanálnak valamit !"
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Nem vagyok egy nagy számítógép zseni de szeretek játszani... 😃 néha ha rossz az idő jó leülni és játszadozni egy kicsit 😀 Véleményt szeretnék kérni tőletek, ti milyen konfigot ajánlotok nekem ha FIFA-zásohoz, Rocket Leauge-hez, esetleg GTA-hoz és képszerkesztésre (Lightroom) szeretném használni a gépet. Nem egy akkora igény ez de szeretném ha nem lowon menne minden kb 100.000FT-t szeretnék rá költeni. Köszi a tippeket. 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
a dx12 miatt meg a vram miatt én is a 390-re szavazok. a fogyasztás és a hőtermelés miatt viszont meg kell válogatni melyik modell jöhet számításba... a mostani játékok egyre több vramot kérnek, 4gb-ot fullhd mellett is meg lehet tölteni, de összességében nem kell temetni még a 970-et az is egy jó kis kártya a 3,5+0,5 vram dolgot leszámítva...
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Mennyire lehet érezni 390nél a 8gb VRAM-ot? Persze a 970nek csak 4gb-van, illetve mennyire elég az a 4giga? Ki lehet meríteni, vagy FHD felbontásnál semmi esetre sem? Mi a helyzet a 1440p -vel?
0
0
0
0
csuz-li avatar
A 390 lenne a jobb választás szerintem is.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
hát ha most akarnék kártyát venni már megvárnám az új generációt de am r9 390 időtállóbbnak tűnik most mint a gtx970 aztán kitudja
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Asus Strix GTX 970 illetve az Asus Strix r9 390 között vacillálok, nem tudok dönteni. Ti melyiket ajánljátok?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
assasinangel:Csak felső és csúcs kategóriás kártyákban érdemes két vagy több kártyás rendszerben gondolkodni. Filmre teljesen felesleges. Szerintem már a közép kategóriás kártyáktól felfelé mindegyik megbirkózik a 4K-val is játéknál már más a helyzet. Ha sli vagy cf ben gondolkozol, akkor szerintem Nv oldalon GTX 980 tól felfelé érdemes Radeon oldalon meg R9 390-től felfelé.
0
0
0
0
assassinangel avatar
Melyik a legjobb videó kártya jelenleg a piacon játékra és filmre? és érdemes e két VGA-t beletenni ,ha csak egy monitorom van ?
vagy csak akkor érdemes,ha két monitort használ valaki ?
vagy élvezhetem a 4K egy monitoron 2karival ? / persze a mostani monitor nem 4k-ás /😞
0
0
0
0
Kenny79 avatar
Az elég magas,nekem a 6970-es produkált ilyen értékeket.
Ami meg most van nekem,azt meg az 56fok megállítja terhelés alatt.De mondjuk ez a teljesítménye miatt van.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Rásegítés nélkül (Ami nálam a kártya alatt lévő ventit jelenti) megüti a 80 fokot is 100%-os venti fordulatszám mellett.
0
0
0
0
Kenny79 avatar
Mert a phantomnak rossz a hűtése?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Reméld, hogy a Giga hűtése jobb mint a Gainward Phantom... 😆 Mert ez egy okádék.
0
0
0
0
Kenny79 avatar
zsoltdeak17: Ezért sem sajnáltam érte a pénzt,de persze csak ész szerű határokon belül értem ezt 😀
Ráadásul 3 ventis úgy hogy majd házat is cserélhetek 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Hát nem volt éppen a legjobb vétel. De a teljesítményében úgy gondolom nem fogsz csalódni. GTX 750-től nem kicsit erősebb... 😃
0
0
0
0
Kenny79 avatar
zsoltdeak17 :Végül 58 lett a vége és a postát is ő állja 😀
Már csak abban bízok,hogy ki húzza egy darabig.............
0
0
0
0
Puffin avatar
Nekem semmi problémám nincs az AMD driverekkel. Ha a 970 és az R9 390 közül kellene választani hosszabb távra akkor egyértelműen az utóbbi.
0
0
0
0
no avatar
skeeno: ez a kérdésed kb egy vallásháborúval ér fel 😀

HA nekem lenne ilyen gondom, GTX 970 lenne, de csak mert a korábbi kártyáim mind GTX-ek voltak és hozták az általam elvárt szintet. Jelenleg még w7-en vagyok így a wX gondokkal nem találkoztam, ellenben az ATI driver hibáját itteni kollégáktól folyamatosan hallom. Mostantól 2020ig tervezni meredek. Nekem a GTX 650-em 3 évíg bírta kb , mondjuk bírná ma is, de tavaly nyugdíjaztam. Én megvárnám a Computex kiállítást hogy, melyik cég mit tesz ott le az asztalra és az alapján mennék tovább.
Elképzelhető hogy az új szériákból mindkettő olyat mutat hogy megérheti várni.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Kenny3: Tényleg jó kártya a 770, de 59 ezer sok érte. Az én kártyámat 45 ezerért vesztegették, ugyan gari nincs de 59 ezret én akkor sem adnék érte, garancia ide vagy oda... Akkor már inkább 60 ezerért új GTX 960 4GB.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

egy gép építésében vagyok éppen,és két videókártya között ingadozok.

r9 390 és a GTX 970 között
ami szempont:
-mai napig bezárólag a megjelent játékokat legalább high grafikai beállítások mellet vigye,ez ha jól végeztem a kutatást kb. teljesül is( a proci egy i5 6600k,kezdésnek 1x8Gb DDR4 ram lesz a gépbe pakolva,igény esetén duplázom )
-videórögzítés ne fogja meg.Őszintén szólva nem igazán vágom,hogy egy videófelvétel pontosan mennyire fogja meg a gpu-t,és cpu-t,de az nvidia shadowplay-ről rengeteg jót hallottam ebből a szempontból,ezért is hajlok efelé egyrészt.
-hosszútávra tervezek.2020-ig minimum nem akarok más vga-t venni,és szeretném ha addigra se kellene 600x800-ban low-on játszani.(természetesen tudom,hogy addigra az ultra se fog menni,de egy arany középút jó lenne a kettő között,értitek mit akarok mondani na 😀 )Emiatt viszont az r9 inkább tűnik esélyesnek a nagyobb vram,és jobb dx12 támogatás miatt
-a 4k-t leszarom,egy régi Samsung monitorom/tv-m van,ami max 1080p-t tud,és nem tervezem lecserélni.

A keret kb. 110 ezer forint.

Bónusz kérdéseim:
-egy helyen olvastam ilyet,hogy a 970 win10 alatt sokkal rosszabbul fut,helyenként simán BSOD-val eldobja a rendszert,ez igaz?
-tényleg annyira hulladékok az amd driverek mint ahogy írják
-mi értelme van a 390x-nek😃 ?a gpuboss adatai alapján alig 50hz- órajelkülönbség ,és egy kicsit jobb részecskeszimulációs érték.
-a radeon majdnem dupla akkora TDP-je mennyire érezhető egy villanyszámlán? 😃

Ha tudnátok nekem segíteni a döntésben,esetleg hozzászólna valaki akinek volt egyik/egyikről váltott másikra nagyon hálás lennék.110ezer pénz nekem nem kis téma,szóval szeretném jól elkölteni.
Előre is köszi a segítséget!
0
0
0
0
Kenny79 avatar
Igen,az már elég jó beállítás 😀
Csak azon vagyok meg akadva,hogy a 770 használt mondjuk októberig garis........
0
0
0
0
Thespartan avatar
Szerintem a 770 jobb,én nekem is 770 van és megvagyok vele elégedve maximálisan,ráadásul a 2gb-os 😀 Igaz többet fogyaszt,mint egy gtx 970 ami erősebb is jócskán,de ez is jó és szerintem a 960-at le is pipálja.Hát nekem pl. a crysis 3 very high-on 4x-es smaa élsimítással kb 40fps ami azért valljuk be elég jó.
0
0
0
0
Kenny79 avatar
Lenne egy költői kérdésem és nem tudok dönteni 😕
Találtam egy GTX770-et használtan,amit 59.000-ért árulnak:

[LINK]

Viszont újonnan meg már kinéztem egy Gigabyte Geforce GTX960-at:

[LINK]

Szóval nem tudom most mi legyen,használtan vegyem meg a 770-et vagy újonnan a 960-at? 😕
0
0
0
0
no avatar
Az remek, akkor a tápcsatlakozóval nem lesz gond.
Mondjuk én nemrég cseréltem kártyát GTX650-ről GTX750Ti-re, de a következő lépcső nálam az új sorozatból lesz majd egy középkategóriás. Addig meg kibírom a 750-essel.
A GTX960-as nem rossz választás, és a 128bit az nem egy nagy probléma szerintem sem. Nyugodtan bevállalhatod, ha a gépedbe fizikailag belefér. (GTX570-essel jártam úgy hogy nem igazán fért bele a gépbe)
0
0
0
0
Kenny79 avatar
A táppal nincs gond,mert 2x8 pin-es amit lehet variálni úgy,hogy mind a két csatlakozóról le tudsz választani 2-őt így jó minden kártya típushoz.De azért köszönöm a tippeket 😀
0
0
0
0
no avatar
Na meg a tápon van-e megfelelő csatlakozó, ha jól látom a GTX960hoz Táp csatlakozó: 6 pin + 8 pin.
Táp honlapján:
8PIN PCIe (6+2): 1
6PIN PCIe: 0
http://www.chieftec.eu/images/stories/produkte/psu/smart_series/gps/files/GPS-600A8_PSU-DATASHEET-EN.pdf
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem addig felesleges várni... a 128bit ne zavarjon, szóval te döntöd el mennyire szimpatikus, egyikkel sem jársz majd rosszul szerintem!
0
0
0
0
no avatar
Kenny3: kérdés hogy mennyire sürgős a dolog. Év vége felé lehetnek újabb alternatívák.
0
0
0
0
Kenny79 avatar
A 60ezer már azért meg állít 😀
Csak most nem tudom,hogy amd oldalon mennyivel lenne jobb a 256bites ugyan abban az árkategóriában.Mert ha lehetne maradnék Nvidiáék 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
ha zavar, akkor ott az r9 380 4gb... változó melyik játékban melyik erősebb, sacc/kb egy szint. és látod, a bitek már nem is számítanak annyira. de 70-ért van 380x ami már kétségtelenül jobb, mint a 960, ha belefér a keretbe, egész jó választás!
0
0
0
0
Kenny79 avatar
Nézem én is ezt a GTX960-at de zavar a 128-bites sávszél 😕
Azért egy ilyen vga-ba már igazán pakolhattak volna 256-ot minimum 😊

[LINK]
0
0
0
0
noname86 avatar
Piero: 😃 Egyenlőre HeroesIII , Heroes V. De ezeket a mostani is elpöszörgeti. Viszont a HIIIHD-hoz pl kevés szegény. HD filmet/videót. Diablo III, illetve hasonló újabb játékokat is kipróbálnék, amiket mutogattak már nekem a cimbik, de mikor mondtam nekik mi a jelenlegi konfig, néztek rám, hogy "az még működik?!" És van egy, aminek hatalmas világa van és elég szabad mozgást biztosít, de az pont nem jut eszembe...ejj...
0
0
0
0
Puffin avatar
noname86: akkor azt mond mivel szeretnél játszani! 😃
0
0
0
0
noname86 avatar
Piero: A keret momentán 0, mert elment a péz' ablakra, ajtóra, de ...lila gőzöm sincs a mostani árakról...mind1 az ára 😃 Hasítson 😃 Majd összekaparom 😃 Mi való egy ilyen lapba, ilyen procihoz, 8-16Gb memóhoz...Úgyse most lesz a napja, hogy bemegyek a boltba, vagy szétnézek a használt kártyák közt...
Köszi
0
0
0
0
Puffin avatar
noname86: mekkora a keret?
0
0
0
0
noname86 avatar
Üdvözlet!
Nemrég vettem egy Asus P5Q3 Deluxe lapocskát és van mellé, illetve bele egy Q9550 procim. A kérdésem/kérésem az lenne, hogy milyen videokártyát szerváljak hozzá, hogy összhangban legyenek? Miket javasoltok?
Köszönettel:
Moa
0
0
0
0
Bronson avatar
igazából minden szegmensben 2-3 kártya verseng azonos teljesítményen belül, másképp, meg hogy lehet érteni... 😊
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció