Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ors11 avatar
ATI Mobility Radeon HD 5470 mennyi a GPU órajele?
0
0
0
0
Osynho avatar
Jó, picit többért van ennél is jobb vga. Nagyon sűrű a középkategória, 5-ezrenként van egy erősebb vga. 5670-től egészen 6950-ig el lehet játszani ezt a "jajj, csak kicsit drágább, de erősebb kari" játékot 😆

Hiába magasabb a memória órajele, ha 128bites...
0
0
0
0
Josi12 avatar
41-ért van 6850

Chip gyártó ATI
Gyártó Sapphire
Memória típus DDR5
Memória méret 1024 MB
Csatoló felület PCI-E 2.0
Memória órajel 4000 MHz
Memória interfész 256 bit
Chip órajel 775 MHz
Chip hűtés Aktív
Portok DVI, HDMI, Displayport
Max. felbontás 2560x1600
Támogatott szabványok ATI Crossfire, Shader Model 5.0, DirectX 11, OpenGL 3.2
Garancia 2 év

5770 34k ez 41k

Bár az 5770-nek magasabb a Memória órajele,viszont csak 128bit.
Nehéz döntés.
0
0
0
0
hojofor avatar
Már nem tudom mit vegyek. Mind gyárt sírok... 😆

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hojofor írta:
LOL 8 fajta 5770-es Sapphire ati radeon van -.-
400w-os táp vinné amúgy? o.O
Igen vinné.
0
0
0
0
hojofor avatar
LOL 8 fajta 5770-es Sapphire ati radeon van -.-
400w-os táp vinné amúgy? o.O
0
0
0
0
hojofor avatar
Má a szemem fordul ki a sok VGA-tól 😆DDD
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kmisi99 írta:
gyenesmartin írta:
hojofor írta:
Minél jobb hűtést szeretnék 😀 És ez a vraptor-x állítólag nagyon jó.
Ha jobban megnézed ugyanolyan ventilátor van rajta mint a vapor-x en.Csak egy kicsit nagyobb hűtője van mint a vapor-x nek.

Az most csak egy dolog hogy a venti ugyan olyan a vapor-x nem attól olyan jó hanem mert gázkamrás hűtése van
Nemcsak ennyit írtam.Még a hűtőbordája is sokkal nagyobb mint a vapor-x é.+ kb annyiba kerül mint az 5750 vapor-x
hojofor:Igen az, de rossz képet raktak fel.Mert az a hűtése van mint ami az ipon-on látszik.
0
0
0
0
hojofor avatar
gyenesmartin írta:
hojofor írta:
Ha jobban megnézed ugyanolyan ventilátor van rajta mint a vapor-x en.Csak egy kicsit nagyobb hűtője van mint a vapor-x nek.

Ez az a VGA? http://www.aqua.hu/sapphire-radeon-hd5770-1gb-gddr5-pciexpress-11163-17-20g-79643.html/?hely=5
Utálom az IPON specifikációit. Semmi leírás...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
gyenesmartin írta:
hojofor írta:

Az most csak egy dolog hogy a venti ugyan olyan a vapor-x nem attól olyan jó hanem mert gázkamrás hűtése van
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hojofor írta:
0
0
0
0
hojofor avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hojofor írta:
Sapphire ATI Radeon HD 5770 Vapor-X 1GB GDDR5 PCIE- Lehet még belefér. De erősen kétlem 😀
Miért pont vapor-x?Van rev3-as sapphire 5770-es.Azt vedd meg.Olcsóbb mint a vapor-x és még jobb is.[LINK]
0
0
0
0
Osynho avatar
hojofor: h[url]ttp://www.argep.hu/main.asp?suche=hd5770&sort=preis[/url]
0
0
0
0
hojofor avatar
Sapphire ATI Radeon HD 5770 Vapor-X 1GB GDDR5 PCIE- Lehet még belefér. De erősen kétlem 😀
0
0
0
0
Josi12 avatar
Metro 2033/lost planet 2/maffia 2/just cause 2/

Ezeket nem bírta max beállításon.

Bulletstorm 47fps fullon 8xélsímítás

Crisys 2 beta 45fps hardcoron...

Am szvsz 6950 2Gb jó vétel 60 ropiért,arra hajtok én is.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Josi12 írta:
http://kephost.hu/share-F96F_4D70F360.html

5770 vapor-x megéri az árát,1 éve használom,mindent visz full hd ba,nem lehet hallani,hogy ott van ahol😆
az így igaz hogy mindent visz fullHD-ba, csak nem mind1 h milyen beállításokon és hány FPS-el, mert ott már kilóghat a lóláb, mindenesetre 30 ropiért nagyon jó kis kari
0
0
0
0
Josi12 avatar
http://kephost.hu/share-F96F_4D70F360.html

5770 vapor-x megéri az árát,1 éve használom,mindent visz full hd ba,nem lehet hallani,hogy ott van ahol😆
0
0
0
0
Cooley avatar
twoKgames írta:
Már várom, hogy megjelenjenek az új VGA-k, mert akkor csökkenni fog a mostaniak ára 😃
talán még a gtx560 is összejön, ha lemegy 50e FT-ra az ára

Az új VGA-k? A GTX560 Ti kategóriájában nem mostanában jön újabb kártya, úgyhogy jó sokat kell várnod ahhoz, hogy lemenjen az ára 50eFt környékére.
0
0
0
0
hojofor avatar
Akkor maradnak ezek:
-CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W-10.312 Ft
-SAPPHIRE 11164-04-20R HD5750 1GB DDR5 VAPOR-X PCIE-29.219 Ft
+szállítás-2.500 Ft

5770? Az milyen? Nekem nem kell olyan erős VGA. Csak 1024x768-ban fogom pörgetni a játékokat. Ahhoz meg nem kell olyan erős.
0
0
0
0
twoKgames avatar
Már várom, hogy megjelenjenek az új VGA-k, mert akkor csökkenni fog a mostaniak ára 😃
talán még a gtx560 is összejön, ha lemegy 50e FT-ra az ára
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tasiadam írta:
Osynho írta:
tasiadam írta:
klubtag vagyok a Sapphire weboldalán, ahol sorsolnak ki dolgokat meg hasonló dolgot, és onna töltöttem le hogy mi minek az ellenfele, a 6970 a GTX570ra van írva, az 5770 a GTS450 és GTX460

Sapphire az AMD elsőszámú partnere, mit vártál, hogy majd az nVidiát fogják nyomni? 😂

azt nem mondtam, de ide azt írták, de te mondod hogy az nem úgy van mert izé meg hozé
hát oda az van írva, de a valóságban teljesen más ár és teljesítmény kategória a 2 kártya, és a sajátjában mind2 eléggé jó
0
0
0
0
Osynho avatar
hojofor írta:
Osynho írta:
Mennyiért vennéd az 5750-et? (remélem nem a Codegen-re akarod rákötni az új vga-dat)

29.219Ft-ért veszem 😀 És csak az új táppal veszem ami egy: CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W -Ez elbírja és megbízható.(Tudtommal)

Így is már kicsit furcsa a hangja a TÁP-nak.

Annyiért 5770 is van.
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Osynho írta:
tasiadam írta:
klubtag vagyok a Sapphire weboldalán, ahol sorsolnak ki dolgokat meg hasonló dolgot, és onna töltöttem le hogy mi minek az ellenfele, a 6970 a GTX570ra van írva, az 5770 a GTS450 és GTX460

Sapphire az AMD elsőszámú partnere, mit vártál, hogy majd az nVidiát fogják nyomni? 😂

azt nem mondtam, de ide azt írták, de te mondod hogy az nem úgy van mert izé meg hozé

Ezt megfogalmaznád újra? Mert egyáltalán nem értem ezt a mondatod. 😆
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Osynho írta:
tasiadam írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
tasiadam írta:

0
0
0
0
hojofor avatar
Osynho írta:
Mennyiért vennéd az 5750-et? (remélem nem a Codegen-re akarod rákötni az új vga-dat)

29.219Ft-ért veszem 😀 És csak az új táppal veszem ami egy: CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W -Ez elbírja és megbízható.(Tudtommal)

Így is már kicsit furcsa a hangja a TÁP-nak.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
az 512es sima és az 1 gigás vapor-x is a GTS450 ellenfele, az 5770 ugyan úgy, de az már a GTX460nak is egy kicsit a konkurenciája

Az 5770 a GTX460 konkurenciája? Még csak egy kicsit sem. 😃 A GTX460 1G közel másfélszer erősebb az 5770-nél, és a 768-as sincs sokkal lemaradva az 1gigástól. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
az 512es sima és az 1 gigás vapor-x is a GTS450 ellenfele, az 5770 ugyan úgy, de az már a GTX460nak is egy kicsit a konkurenciája
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
én nem venném meg, megnézem hogy minek az ellenfele (a gyártó szerint) és leírom
0
0
0
0
R4ZER avatar
jó VGA az 5750, egyáltalán nem ócska.
0
0
0
0
hojofor avatar
Még a Sapphire HD5750 is kemény árban van.
Le kell húznom pár rokont így is.
A Sapphire HD5750-el megelégedhetek ugye? Az bírna mindent. Jobban mint ez eddigi terveim.
Vagy ez is ócskaság? =/
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
használtan HD4870x2 35 ezer ft
vagy használtan keress garis VGA-t
0
0
0
0
Osynho avatar
30 alatt kapni 5770-et. Az ilyen hiperszupertuning 5770-nek nem sok értelme van. Egyrészt azért, mert 2 kattintás otthon az oc, másrészt azért, mert GTX460 768mb árban vannak...
0
0
0
0
hojofor avatar
De akkor ahoz is csapjuk hozzá és lesz jobb is =/
Nekem már túlon túl drágák ezek.
0
0
0
0
Cooley avatar
hardX írta:
hojofor írta:
Török ha szakad maradok ennél: Sapphire ATI Radeon HD 5750 1GB GDDR5 Vapor-X PCIE
Atom beleszerettem 😃
Inkább eladok még pár kacatot 😀
Még a telcsim is leadom ha kell 😆
Most komolyan intel mellé ha ilyet veszek no problem ugye? 😃
Nem akarom visszapostázni 😆 (Ha meglesz)

Amit én küldtem hd5750 oc az erésebb mint a vapor-x. Vagy ha +3-5k-t rászánsz már hd5770-et is kapsz, ami nagyon jó:[LINK]

A Sapphire-t ugyan úgy fellehet húzni arra az órajelre. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
KB Mert Vapor-X, csinálok én nekem annál durvább kinézetű VGA-t is, 8800GTX vagy ultra + Susashi hűtő (nem tudom leírni helyesen)
0
0
0
0
_AsheXp avatar
hojofor írta:
Török ha szakad maradok ennél: Sapphire ATI Radeon HD 5750 1GB GDDR5 Vapor-X PCIE
Atom beleszerettem 😃

Amit én küldtem hd5750 oc az erésebb mint a vapor-x. Vagy ha +3-5k-t rászánsz már hd5770-et is kapsz, ami nagyon jó:[LINK]
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
most 10.2-es driverrel megy, és plug and play-két mindenhol X1650 van írva
0
0
0
0
R4ZER avatar
hojofor írta:
Atom beleszerettem 😃

nem lesz baja. mert olyan nincs hogy az ATi csak AMD-vel az Intel meg nVidiaval menjen.
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Tesla: Nekem a VGA-mnak csak anyi baja van hogy nincs hozzá konkrét driver, ezért X1650es driverrel kel használni, emiadt a cod6 és a cod7 DX hibás... de eddig ahol játszottam ott visított a ops és haldoklott a cod6

Nincs hozzá konkrét driver? o.O Letöltöd a legújabb Catalystot/drivert, és kész. Az az összes Ati videokártyához jó visszamenőleg talán egészen a 9xxx szériáig.

hojofor írta:
Atom beleszerettem 😃

Dehogy probléma. Nekem pl AMD+nV párosom van, és tökéletesen megy minden. 😀
0
0
0
0
hojofor avatar
Atom beleszerettem 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Tesla: Nekem a VGA-mnak csak anyi baja van hogy nincs hozzá konkrét driver, ezért X1650es driverrel kel használni, emiadt a cod6 és a cod7 DX hibás... de eddig ahol játszottam ott visított a ops és haldoklott a cod6
0
0
0
0
Cooley avatar
hojofor írta:
Én az órajeleket és a DDR-t nézem jah meg, hogy PCI-E legyen 😃
Hmmm ez nagyon zsíros VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5750 1GB GDDR5 Vapor-X PCIE (Máris megszerettem 😜)
Kár, hogy szegény vagyok mint a templom egere 😆
El kell adnom a webkamerám is már 😆
Kinek kell? HD-s notebook webcan 😃 13k-ért vettem vadonat új!
=/
Még van egy kis időm mire megveszem a VGA-t úgyhogy nyomjátok mit vegyek és miért azt vegyem! 😃
Melyik játékhoz csapna oda jól fullon. 😀

A Vapor-X az milyen hűtés? Mi olyan extra rajta?

Hőkamrás hűtés. Egész jól hűt, és viszonylag halk. 😞 Amúgy önmagában az órajel és a memória típusa semmit sem jelent. Memóriánál a teljes sávszél a fontos. A GPU-nál meg kismillió dolog(lényegében, hogy egy órajel alatt mekkora teljesítményre képes, mert van olyan videokártya, ami mondjuk 500MHz-en erősebb, mint egy másik, ami meg 1GHz-en pörög...). Legegyszerűbb, ha teszteket nézel, és az alapján döntesz. 😀 A techPowerUp-on a tesztek végén összesítik a teljesítményt, és a teljesítmény/fogyasztás és ár-at is. Én mindig az alapján döntök.

hardX írta:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]

Ezek közül nézz, kb ez a te árkategóriád, amit most keresel, bár lehet h vmelyik tól sok lenne.

Meg ne a bluechip-ről vedd, mert az ipon-nál nem találsz olcsóbbat, max ha megrendeled az ati gyárból 😂

Na a 4850 egy jó választás. Ugyan nem DX11-es, de az 5670/5750/GTS450 úgyis túl gyenge a DX11-hez. 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]

Ezek közül nézz, kb ez a te árkategóriád, amit most keresel, bár lehet h vmelyik tól sok lenne.

Meg ne a bluechip-ről vedd, mert az ipon-nál nem találsz olcsóbbat, max ha megrendeled az ati gyárból 😂
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció