Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gatya123 avatar
vagy veszek megint az ebayröl aszt annyi.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
az nem lehet hogy azért nem működött mert neki "szerviz pack 1"-es a win7 nekem pedig szerviz pack 3 volt???
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bioritmus: chrono02-nek részben igaza van. Ugye tényleges szűztelepítést nem lehet csinálni, hiszen az ingyenes frissítés csak a frissítésre vonatkozik értelem szerűen. Ha nem eredeti, - sőt, még ha eredeti is - sokkal jobban jársz egy olyan frissítéssel, ahol csak a fájlokat tartod meg a telepített szoftvereket meg nem. Így csak a szoftvereket kell újratelepíteni, minden más megmarad, nem hiszem, hogy akkora érvágás lenne pár szoftvert újrarakni.
Szerk: Hát azért, mert nem állította vissza a loadert is a mocsok windows, mikor visszaállította a rendszert... 😀

gatya123: Hát, ha OEM-es volt a win7, akkor azt is bukod egy alaplapcserével. Ilyen értelemben meg tényleg mindegy neked, hogy a frissítettet bukod-e, mert az új alaplaphoz amúgy is új OEM wint kell venned, az meg akár 10-es is lehet.
A "módosított win" nem létezik. Az innen-onnan leszedett win7 telepítők is ugyan azok, amiket a Microsoft ad eredetiben. A loader az, ami az oprendszer egyik hibáját kihasználva aktiválja. Egyébként, ha van legális kulcsod, akkor azzal aktiválod és nem loaderrel. Ennyi a különbség.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bioritmus elméletileg nem. Aktiválja be, mondjuk kms-el, és úgy próbáljon tiszta telepítést. Én asszem kms-el aktiváltam be anno, és most win10 is "eredeti". De ha nem is lesz aktív telepítés után kms-el már be tudja aktiválni utána is és működni fog.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
csuz-li: az én win 7-em is aktivált kalóz verzió volt ugyan úgy mint haveromnak és nekem gond nélkül feltelepült ami problémák voltak vele az a kevés ram miatt volt. Viszont ami érthetetlen hogy az eddig aktivált (eredetinek érzékelt) win 7 hogyan lett "nem eredeti" ? csak mert ugye visszaállította haverom rendszerét win 7-re és már írja neki hogy a "windows ezen példánya nem eredeti" ez most mi? 😲

chrono02: és ha most azt írja neki hogy "a windows ezen példánya nem eredeti" és most indít egy tiszta telepítést akkor a windows 10 se lesz eredeti ha felmegy neki ugye?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bioritmus akkor az lesz a baj. Ha csak simán frissít akkor bajok lehetnek, mondjuk ilyen, főleg ha tört windows. Ezért érdemes inkább tiszta telepítést végezni, akkor elkerülhetőek ezek a hibák.

gatya123 mennyire módosított? Ha csak egy sima torrentről leszedett win7 akkor is tudod aktiválni. Az hogy veszel egy kulcsot nem kötelez arra hogy egy meghatározott win7-et aktiválj vele. Így akár egy torrentről leszedett win7-et is simán tudsz aktiválni és utána ténylegesen eredetinek érzékeli.
0
0
0
0
gatya123 avatar
ok, értem amit mondasz, de azáltalh veszek 1 új alaplapot nem követek el illegális dolgot, nem rövödítem meg a microsofot, ezért faxság szerintemh nemtarthatom meg a win-emet. nem kell bemásolnod a licensz szerzödést, ez csak a saját véleményem 😀 am OEM win 7-et vettem ebay-en 10 euroért, amivel simán aktiváltam 1 módosított wint, ez hogyis van akkor?
0
0
0
0
Bioritmus avatar
ráfrissít mert nagyon sok olyan cucca van felrakva amit nagyon nehéz és hosszú folyamat lesz visszaszerezni
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bioritmus: Ha nem sikerül a telepítés, akkor előfordul, hogy automatikusan visszaáll a régebbi verzióra. Egyébként ezt később is meg lehet tenni, tehát vissza lehet állni, ha nem tetszik a 10. Ha meg ugye kalóz példány volt, akkor miért csodálkozik a haverod, hogy a gép nem eredetinek érzékeli? Amúgy, ha nem eredeti a win, akkor eleve érdemes a frissítésnél azt választani, hogy csak a fájlokat tartsa meg, így tapasztalatok szerint nem bukik el a mutatvány.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
A telepítést hogy érted? Csak simán ráfrissít vagy tiszta telepítéssel csinálja?
0
0
0
0
Bioritmus avatar
egyik haverom most telepíti és neki a telepítés végén azt írta ki hogy a "windows előző verziójának visszaállítása" és elkezdte tölteni...ez miért van? 😲O és a visszaállítás után úgy érzékeli a gép hogy nem eredeti a windows 7 ami rajta volt a gépen 😲 (eredetileg egy aktivált kalóz példány volt rajta neki) valaki tud valami megoldást? :/
0
0
0
0
csuz-li avatar
gatya123: Ez nem probléma. Ezzel a feltétellel adta a frissítést. Nincs mit megoldani. Az, hogy neked mi jött le, vagy mi nem, az - nem megbántani akarlak, de - senkit nem érdekel.
Eleve az is kérdés, hogy milyen az eredeti win7-ed, mert ha OEM volt, akkor eleve nincs is miről beszélni, hiszen azt sem rakhatod újra egy másik alaplapra. Márpedig nálunk eleve csak az OEM-et szokás venni, ha egyáltalán vesz bárki is oprendszert.
Ha dobozosod van, akkor meg továbbra is szabadon használhatod és telepítheted azt az oprendszert, amit megvettél, azzal a megkötéssel, amit már vásárláskor is tudtál, hiszen bent volt a licencszerződésben, hogy egyszerre csak egy gépen lehet, tehát senki nem veszi el tőled azt sem. Amiért fizettél, az a tied. Eleve nem is értelmezhető ebben a helyzetben az, hogy bárki bármit is elvesz tőled.

Szerk: Amúgy, ha pontosak akarunk lenni, a windows semmiképen sem a te tulajdonod. Ha veszel egyet, azzal csupán a használat jogát vásárolod meg. Hiszen nem kapod meg sem a forráskódot, sem annak lehetőségét, hogy eladd, vagy módosítsd, csak azt, hogy módosítás nélkül használhatod.
0
0
0
0
gatya123 avatar
onnantólh a jogtiszta win 7-et felfrissítem win 10-re, az új win a tulajdonom akár ajándékba kaptam, akár nem, legalábbis a microsoft szavaiból ítélve nekem így jött le. így már elég gázh úgymond visszaveszik ha pl. elromlik az alaplapom. az okh hardverhez kötik, de ez 1 olyan általános probléma amire mindenképp megoldást kellene találni.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Valaki lenne olyan szíves és kipórblná a Mafia2-őt (töret) a windows10-en? nekem sehogy sem. Mindent megpróbáltam amit csak lehett. 1 ismerősöm is kipróbálta windows 10-en neki sem ment. Ha ezen mulik megveszem 2000 FT-ért hozzá jutok de valaki kipróbálná még?
0
0
0
0
csuz-li avatar
gatya123: Azért ez kicsit árnyaltabb.
1. Ha van egy jogtiszta dobozos win7-ed, vagy win8-ad, akkor azt vetted és a Microsoft csak megajándékozott az ingyenes frissítéssel. Tehát az eredeti jogtiszta szoftveredet nem veszik el tőled, bármikor használhatod a 7-es, vagy 8-as Windowsodat, amit megvettél, azt bármikor feltelepítheted egy újabb gépre, ha a régi tönkrement. Viszont a frissítést, azt az adott géphez kötik érthető módon, hiszen nem lett ingyenes a win10, az továbbra is pénzbe kerül.
2. Ha OEM verziót vettél, akkor azt az adott gépre (értsd: alaplap) vetted, azért is olcsóbb, mint a dobozos. Ott sem "veszik el tőled", csupán a licenc feltételekben megszabott korlátok között használhatod. Ha például OEM win7-et vettél, azt már eleve sem rakhattad át egy másik gépre, hiszen az csak azon a gépen (alaplapon) legális, amire először fel lett telepítve.
Szóval semelyik esetben sem veszi el tőled senki a jogtiszta Windowsodat.
0
0
0
0
gatya123 avatar
erre a hardver csere dologra kellh legyen valami hivatalos megoldás, nehmá azé vegyék el a jogtiszta windowsomat mer lecseréltem az alaplapot...
0
0
0
0
winrar avatar
Ha alaplapcsere volt, érdemes a Microsoft-al megdumálni, hogy tönkrement az alaplap és szervizben újat adtak és kérni új kulcsot.
0
0
0
0
FoLey avatar
Igen csak azzal az alaplappal,de ha másikat cserél akkor ugrott.
0
0
0
0
no avatar
Bioritmus:Nem csak egy évig lehet rá ingyen frissíteni,de aztán ha kiírod egy dvd-re vagy pendrivera akkor mikor újratelepíted nem kér kulcsot mert beaktiválódik magától.Vagyis ÖRÖKRE a tiéd marad a legális verzió.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Szép estét!
Az mennyiben igaz hogy 1 évig ingyenes ugye a windows 10 és ha 1 év után nem veszed meg akkor kalóz verziónak fog minősülni?? 😲O
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
PH-n is van egy-két ember aki panaszkodott...mind chrome-ot használt
próbáld ki hogy IE vagy Firefox-nál is csinálja e!

Húúú mennyi embernél van hibajelenség...
Hála én tiszta telepítést csináltam, gyári oldalról szedtem le minden újat és tökéletesen megy....nekem bejött....kicsit szokni kell de nekem tetszik 😀
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
ez miez? 😃Mért csinálja ezt? https://i.imgur.com/IkR99QQ.jpg
0
0
0
0
Thomaz avatar
Kipróbáltam ezt a bitdefender antivírust és hát egy nagy darab kaka az egész!😠 Mi az hogy a legjobb teljesítményű antivírus a piacon?
Ez hazugság!
Van egy Vsserv.exe ami maga az antivírus és nem hiszem el:
megeszik 400-500 mb a ramból Windows 10 alatt.
Szóval ennyit erről visszatértem a nod32-höz az meg épp hogy csak 100mb foglal le.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
winrar drivert is és illesztőprogramot is fölraktam újra, 2x is. Tegnap este frissített win10 azóta van ez a hiba, előtte tökéletesen működött. Van egy másik fejhallgatóm az, ugyan ezekkel a beállításokkal tökéletesen megy. Egerem is USB-s, próbáltam hogy ugyan abba a portba bedugom, és működött. Másik USB portba is bedugtam az átalakított, és ott se működik rendesen. Úgyhogy USB portok biztos jók.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
köszönöm srácok 😃
0
0
0
0
winrar avatar
chrono02: Szóval USB. Chipset drivert felraktad?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Tegnap este írtam egy hibáról ami nálam jelentkezett. Pontosabban: a fejhallgatóm egyik pillanatról a másikra nem működött rendesen. Most leteszteltem másik gépen is, és ott perfektül megy, hallom rendesen a teszt csipogását mind a két oldalról. A fejhallgatómat USB-Jack átalakítóval használom mert az alaplapi jack ajjzat nem az igazi, és baromi halk úgy a fejhallgató. Most próbálok rájönni a megoldásra, ha találok valamit leírom, hátha másnak is lesz ilyen problémája és gyorsan meg tudja oldani 😀
0
0
0
0
nirvana67 avatar
Így van, az csak a visszaállítás miatt van, nyugodtan törölhető.
Legszebb megoldás rá a lemezkarbantartóval történő eltávolítás, tehát vagy kikeresed startból a lemezkarbantartót vagy futtatásba (Win+R) beírod, hogy "cleanmgr" (idézőjelek nélkül), kiválasztod a C:-t, rákattintasz a rendszerfájlok törlése gombra, utána kiválasztod a listából a korábbi Windows telepítések pontot, nyugtázod és kész is. 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Ha minden fontosat átmentettél, nyugodtan törölheted.
0
0
0
0
Underworld avatar
de szerintem megmarad,mert átmásolódtak az új windowsra,az azért van csak,ha visszaszeretnéd állítani az előző windowst!
0
0
0
0
Bioritmus avatar
igen..szóval én ezt a windows.old mappát nem merem eltávolítani mert az foglalja elméletileg magába a win7-et és haverom mondta hogy ha törlöm akkor semmi nem fog működni amit a win7-ről tartottam meg (én hülye meg úgy raktam fel a win10-et hogy minden adatot átmentettem a win7-ről :S)
0
0
0
0
winrar avatar
Bioritmus: Mármint a Windows.old mappából mentett dolgok?
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Jó reggelt 😃
Azt hallottam egyik ismerősömtől hogy ha törlöm a windows 7 mappáját meg úgy az egész win7-et hogy ne foglalja a helyet akkor amiket a win 7-ről mentettem át az nem fog működni..tehát kb semmisem..ez mennyire igaz? vagy törölhetem nyugodtan?? :/
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mondjuk már az IDE lassan ki fog kopni. Talán még 1156os lapokon van, de újabbnál szerintem már nincs.
Szerintem még annyira nem "ősi" hogy csak úgy kilehetne hagyni a támogatásból.
Ha már a 775ös gépek tényleg totálisan kikopnak, akkor már el lehet ezt hagyni.
0
0
0
0
Underworld avatar
where all bitches
jah nekem is volt olyan,meg fagyogatott pár secig,mikor nem állítottam át Achi-módba satás winyót😃 mire rájöttem kellett pár nap😃 de az nem most volt . Most a win10el volt a gondom😃

Am régebben még win 7et használtam ides hddt én is,és nem volt gond vele! Pedig azt mondják ezek az újabb windows-ok már nem szeretik az idet,hát ment szépen pedig! 😃
0
0
0
0
no avatar
bence493 hát nekem csak ata-ás van :/ :/
chrono02 testvérem tapasztált ilyet de ő neki el utána meg a 8.1-nél a filmek igy be laggoltak vagy hogy mondja be lassultak egy kis másodperce :/
0
0
0
0
Underworld avatar
where all bitches: Igen meg arra kell figyelni,hogy biosba ne ide módba menjen,mert akkor is befagyhat a kép pár secre akadozhat,ha satát hdd van a gépbe és ide módba fut,sajnos mai napig úgy adják ki a lapokat,hogy alap beállításba IDE van😃 vicc... Lényeg át kell állítani Achi-ra ha satás hdd van gépbe!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Na nálam úgy tűnik felmerült az első olyan probléma amire nem találok még választ. A lényeg: játszottam, majd hirtelen a fejhallgatóm jobb oldala elhallgatott, a bal természetesen szólt rendesen. Állítgattam a hangot a jobb oldali részen (külön-külön lehet állítani mind a két oldalon), de nem szólt. Majd egyszer csak gondolt egyet megint szólt egy kicsit. Kiléptem a játékból mondom megnézem mi a baj. Csak nem akart összejönni. Na mondom driver reinstall. Realtek oldaláról leszedem a drivert, elkezdem fölrakni, és kéri az újraindítást. Újraindítom és közben látom hogy frissítéseket telepített a gép. Kipróbáltam másik fejhallgatót az most úgy tűnik működik, ugyan azokkal a beállításokkal. Más is tapasztalt ilyet?
A fejhallgató nem gondolom hogy hibás lenne, mert nincs fél éve hogy vettem és nem szar minőség (a gagyi tescos is majd 1.5 évig bírta, nehogy pont ez ne bírja fél évnél tovább o.O ).
0
0
0
0
no avatar
bence493 nekem is ez volt de át mentem win 7-re 😀
Azt szeretném mondani hogy win 10 fel telepítetem és a végénél full le vagy az egész telepítés problémára rá jöttem aztán fel telepítetem a win 8.1 Pro és azt simán fel telepítettem de egy idő utána minden le fagyott nekem és az volt a hiba hogy Hardiskem csak ATA-ás és ezeknek a új win-eknek már a SATA kell nekik 😀 erre is rá jöttem 😀 és most nekem a Win 7 Professional van fent 😀.
0
0
0
0
Subaru avatar
Coach
ilyen volt nekemis, tegnap jött hozzá egy új frissítés, az megoldotta nekem
0
0
0
0
Underworld avatar
Nekem olyan problémám volt,hogy egy idő után lefagyott a gép! Most hogy visszaraktam a win 8.1et megszűnt a fagyás!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Coach: Megoldás sajnos nem tudok csak ujjra indítottam és kész..2 hét alatt egyszer fordult elő.
0
0
0
0
Coach avatar
Próbáltam megoldásokat keresni a google-n. Pl a powershell-es parancssort. De az nekem nem müködik. Valami megoldás a reinstall helyett?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Coach: Nekem megnyitni eddig mindig nyitotta bár olyan volt hogy a kereső nem talált semmit..
0
0
0
0
Coach avatar
Valakinek volt olyan problémája,hogy egy bizonyos idő után nem nyitja meg a keresőablakot a tálcán, se a startmenüt? *Avast nincs telepítve, nem is volt.
0
0
0
0
Belchior10 avatar
NBA az nem megy Win 10-el. Egyébként még jelenleg nincs sok értelme. Majd jövőre már lesz a DX12 miatt.
0
0
0
0
ShaDo_OW avatar
3 éve én is avast használok, de soha többet nem fogom még 1x felrakni
0
0
0
0
winrar avatar
Én letiltottam a Defendert. Rosszabb, mint az ESET, mindenre kiakad. A Smartscreen a másik, ami idegesítő.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
nekem is avast van a gépen és hibátlanul működnek együtt 😃 bár én sem vagyok a vírusirtók híve de nem merem letörölni :SS erről a windows defenederről már kutattam egy picit de nem tudom :/ ki használja? mik a vélemények?
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Amit én írtam arra valaki tudna valamit ? Keresgéltem de semmi.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció