Forma 1

Szerző: PrekopDavid1993, 2009. May 29., téma
Fórum » Sport
Minden, ami az F1-el kapcsolatos!
Esély latolgatások, tippek, kedvenc pilóták, videók, szabályok stb...
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
RedRabbit avatar
sacpatrik:

Mikor volt motorerő, és fülvédő nélkül kiszakadt a dobhártyád...

Hozzák vissza a régi szabályokat, korlátlan mennyiségű motor, váltó, tankolás, szabad és korlátlan fejlesztés, tesztelés, mai formájában már nem F-1...😢
Most az a nyerő, aki a legjobban alkalmazkodik a szabályokhoz, régen az nyert, aki a legjobb autót építette.
0
0
0
0
no avatar
Kilehet békülni ezekkel a hangokkal. Sokkal rosszabbra számítottam.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
19ati93: Most már értem, kösz szépen az infót. 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
100kg/órás üzemanyag átfolyás miatt... meghaladta az előirtat és hát ZERO tolerancia,végülis helyes nem kell kivételezés,de kár érte.Kevin viszont 2. 😆
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Amúgy miért zárták ki Ricciardot? Úgy néz ki lemaradtam valamiről.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
csenke: Igazad van. Szerintem is szánalmas és nevetséges lett az F-1. De ez nem most kezdődött. Schumi érában 2004 után jöttek a nagy szabály módosítások, miután tönkre verték a komplett mezőnyt. Mostani állapotokat a környezettudatosságra fogják, én ajánlom nekik, hogy a versenyek közti utaztatást végezzék lovakkal, tengerentúlra pedig menjenek kenuval, így kb 100 évre elegendő benzint spórolnak, és visszajöhet a 3.0 W10...😆
0
0
0
0
Titan Killer avatar
En ferrari drukker vagyok és kegyetlenul utálom a red bullt.De ezért ne buntessék meg a riciardot.
Itt nem ő a hibás hanem az aki ezeket a szabályokat bevezette,
0
0
0
0
sudosu avatar
Biztos a Red Bull-nak most nem volt pénze arra hogy kihúzza magát a büntetés alól 😃 !
Akármit mondhattok minden sportágba van bunda és ezalól az autósport sem kivétel!
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Ez a benzin sporolás egy vicc.Minek sporolnak van elég.Sporolásra ott vann a formula e vagy nem tudom mi a neve.Csak attol félek hogy lassan a forma 1 el fog abba z irányba menni hogy elektronikus autok lesznek.De ha ilyet vlaki bevezet annak elvenném az audiát és adnák neki egy elektronikus citroent és mondanám jár vele drága a benzin.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
thug85: De 100Kg-ot visz magával, többet nem is vihet. Benzinek kisebb a sűrűsége mint a víznek, egész pontosan egy liter benzin 0,73kg. Literben 136 ami benne van, súlyban 100Kg.😀 Átfolyási mennyiséget a motorerő vissza fogása miatt vezették be, minél több üzemanyagot éget el, annál nagyobb az erő.
Jogosan kapták a büntetést mivel csaltak, utóbbi 4 évben elnézték nekik, épp itt az ideje, hogy őket is büntessék !
0
0
0
0
thug85 avatar
Bár lehet, hogy részben hülyeséget beszélek. Attól, hogy 100 kg/h a maximális átfolyási sebesség, még lehet 100 kg az elhasználható üzemanyag mennyisége is egy futamon. Mert a 100 kg/h adott pillanatban lehet akár 60 is, így kitudnak jönni 100 kiló üzemanyagból, ami literben számolva ott van a 130-140 liternél. Csak a maximális teljesítményen használt motornál nem mehet több üzemanyag át a motoron 100 kg/h-nál.
0
0
0
0
no avatar
borzalom lett az egész
0
0
0
0
turkish avatar
BenjaminHun: Akkor nem írtam volna... 😊
0
0
0
0
thug85 avatar
Nem 100 kg benzinnel mennek, hanem annyi folyhat át óránként a motoron. Kb. 130-140 literrel mennek. De végül is mindegy, mert spórolós így is úgy is.
Az idióta szabályokat az FIA szüli, nem Ecclestone. Tény, hogy kissé aggasztó így a forma 1, de pár hónap múlva már úgy is mindegy lesz. Mindig ez van ha valami komolyabb újítást vezetnek be. elején megy a köpködés, de aztán megszokod, vagy beletörődsz.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Még nem született meg a döntés!
0
0
0
0
turkish avatar
Ricciardot kizárták...
0
0
0
0
Titan Killer avatar
De minek ez a korlátozás nem tudom.Vissza kéne hozni a tankolást.
Lassan már a forma1 nem idoeredményekre lesz.Csak lesz egy verseny és ki birja ki legtovább 100 kg benzinnel.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Spoiler!
Ricciardo bajban lehet https://pbs.twimg.com/media/Bi1rm7KCMAA5yzu.jpg

Egyébként Bernie papának semmi köze a szabályokhoz még mindig,az összes regulát az FIA hozza meg.
0
0
0
0
cseszka avatar
Van nekik tempo,nemsokkal vannak elmaadva a tavaji sebességtl,csak most nem visitanak a motrok,hanem jóval halkabbak,igy nem igazán érzed a sebességet tv-n keresztül.Aki kimegy majd a Magyar nagydijra,annak élöben biztos más lesz.Spoiler!
Rosberg gyakorlatilag megette a mezönyt,senki a közelébe se birt menni.Kár h Hamiltonnak ki kellet állnia,jó csata lehetett volna.Amit én bánok az a motor korlátozás.Miért van megszabva?Pl ha meghibásodik egy érzékelö,már kikell állni a futamrol,mert nemtudják h tényleg hiba,v csak érzékelö gebasz.Ha nemlenne motor szám korlátozás,végig lehetne nyomni akkor is ha jönne egy ilyen hiba,max a motor meghal,kuka,jön a másik a következö futamra.
0
0
0
0
turkish avatar
Mi volt ez a motorhang?! 😕
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Hát ja dezd vicc lenni az F1 miaz hogy csak 100kg üzemanyag fogyhat a futam alatt? Nem a versenyzésről kellene szolna ennek a sportnak? Mert ez már sporolás szerintem... Nem lesz versengés mert nem nyomhatjánk neki rendesen. Vicc az egész. Szerintetek hogy van ez?
0
0
0
0
Titan Killer avatar
A ferrari nekem egy nagy csalodás.Ezek ilyen autót építettek?Ez egyenlő a nullával.Domenicalitt már angyon el kéne távolítani a csapat éléről.Az uj forma1 pedik kiábrándított engem de nagyon.Nagyon vártam de most már kiábrándultam. és fél oraán keresztul megy a puhatolozás döcögnek megy a spórolás aztán még 10 percet mennek egy emberi tempoba de a tavalyi tempo ehhez képest olyan mint ide a hold.Ez már nem forma1.A tempo már lassan a kezd agp2-höz hasonlítani.Ezt mind a bernie papa csinálja.
Nálam a forma ennyitt jelent:Tempó előzés és nem gumi sporolás meg benzinsporolás.
Minnek 100l benzint lehet csak használni?Pedig van elég majd az arabok adnak.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Spoiler!
első körök jók voltak,volt akció meg izgalom bőven,a verseny további része viszon nagyon sporolósba ment át,már már unalmasba,senki nem akart előzni igazán,Bottas szépet nyújtott a hibája ellenére is, ahogy Ricciardo és Magnussen is, Hamiltonra,meg Vettelre kiváncsi lettem volna mit tudnak egy 2vs2 ben Merci vs RB csata😆 na majd Malajziában hátha,szokni kell még az egészet,ennél csak jobb lehet!! túl korán és túl nagy távolságokra szétesett a mezőny 2-3 kör után ez a legnagyobb hátrány jelenleg szerintem,ezáltal nincs sok csata
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Hajrá Ferrari!
En szerintem száraz körülmények között a legjob a mercedes.Aztán jön na ferrari 5-6 tized lemaradással majd a mclaren,red bull,williems.
De verseny körülmények közzött más a helyzet ott a ferrari jo pár éve már erosebb mint a mercedes és a red bull.Majd meglássuk idén mi lesz.A rajtnál a ferrari 2 éve verhetetlen a kuplung miatt reméljuk idén is marad ez a felálás.
Nálam nagy csalodás a lotus nagyon gyenge formában vannak visszaestek közép csapattá.
0
0
0
0
19ati93 avatar
holnapra nem igazán várható eső,inkább csak valami minimális szemerkélés..
0
0
0
0
cseszka avatar
Viszont a valós teljesitményt ma se láttuk az esö végett.Száraz pályán biztos máslett volna a végede nekem igy is jó.Go Lewis!Holnap talán száraz verseny lesz és többet megtudhatunk a csapatok teljesitményéröl.Ok,tudtuk,h a merci az élen van,de h mennyivel senki se tudja még.😕Talán holnap.
0
0
0
0
hdavid avatar
mondtam h lotus sehol se lesz itt már lóvé is kevés lesz az kicsi ami van a pontszerzéshez, jelenleg a Lotus rosszabb mint marussia!
0
0
0
0
thug85 avatar
robinho89

A régi turbómotorok 1500 köbcentisek voltak, és volt bennük erő bőven. Ezekben is lenne, ha nem fojtanák őket a fulladásig. Engem sokkal inkább aggaszt a többi összetevő, értem ezalatt a különböző energia visszanyerő rendszert. Hazatudja vágni az egész versenyét a pilótának, ha bármelyik elszáll. Nagyon a technikára támaszkodik az egész. Nincs az, hogy elmegy a KERS és még végigmegyek úgy. Itt ha elmegy valami, akkor tényleg vége. Az a plusz 150 lóerő több mint fél percig rengeteget számít.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
nem olyan nagyon roszak de a V8 a legjobb 😀 Igen hamar rá érzett az autóra szerencsére 😀
0
0
0
0
sudosu avatar
Hát lement az első időmérő.
Vigyázz spoiler!
Spoiler!
Riccardo teljesítményének mennyire örülök. Úgy néz ki érdemes volt a Red Bull-hoz igazolnia. Meglepődtem az újoncok teljesítményén is, sok sikert a futamra 😀!

Már nekem is nagyjából sikerült megszokni az új motorhangokat, de akkor is jobban tetszik az előző hangja
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Hát kb. Elég fura 😃 de legalább a Ferrari porszívózik 😀 Hajrá Red Bull!
0
0
0
0
19ati93 avatar
én már kb meg is szoktam 😆 elég volt rá 2 edzést meg a kvalit végignézni 😆
Daniel fiú azért ügyes 😆
0
0
0
0
Lizard avatar
Mik ezek a hangok uramatyám😂
Mint valami kiégett szimfónikus zenekar😆
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Na "gyerekek" hamarosan időmérő!
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
ÁÁÁÁÁáááá nem hiszem el, miért kell el*** mindent. Évről évre rondábbak lesznek az F1-es kocsik. De nem elég erre már csak v6-os motorral vannak ellátva a kocsik turbó ide vagy oda pluszban. Nagyon elvan cseszve mondom nektek. Jövőre mit kapunk? Soros 4 hengeres motorral ellátott kocsikat? A motornak nagyon rossz hangja van, nekem egy f1-es kocsi visítson! 😃 Hát lassultak az autók, itt egy példa:

De ez a videó tetszik nekem valamiért:
0
0
0
0
sudosu avatar
Hát igen, nem itt kéne zöldíteni... inkább gyártsanak olyan autókat elérhető áron amik zöldek utcai közlekedésre és vonják be a régebbi autókat. Most komolyan az a kicsi amit kibocsátottak a V8-as motorok. Szerintem annyit se használnak egy évad alatt ezek a V8-asok mint egy nap alatt Pesten az autók. Gondolkodni kéne 😀.
Jó hát nincs mit tenni el kell fogadni!
0
0
0
0
Lizard avatar
Benzinzabáló szörnyeket vissza, vissza😂
0
0
0
0
19ati93 avatar
szerintem pont hogy ez az a sport ahol nem spórolással kéne törődni,hanem színtisztán a szórakoztatással,a sebességgel,az élvezettel...ott a Formula E, minek ide is minden zöldség?😆 ez a királykategória nemde?! akkor had szóljon.. semmi sporolás,tökölés.. ez nem jó irány szerintem
0
0
0
0
Lizard avatar
V8, V10-et el lehet felejteni sajnos...😢
A Forma1 mára egy Zöld alakulattá vált, persze fontos a környezet barát technológia, DE ez akkor is az F1 kérem szépen Burnie bácsi😂
0
0
0
0
19ati93 avatar
Grosjeannak akadtak gondjai.. felfüggesztés probléma volt állítólag
https://i.imgur.com/axlOzMe.gif

azért remélem hogy majd egyszer visszaköszön a régi v8,v10 bármi 😆 de jó is volt 😆
0
0
0
0
Lizard avatar

V10 Powaa😂
Szépen süvitenek a turbok az tény, de azért a fenti az igazi😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerintem érdekes lesz majd.Jóval nagyobb nyomatékot adnak le a motorok,és sokat meg is lepett már eddig,pedig majd csak holnap derül ki mennyivel is gyosabbak mint eddig az edzéseken.
0
0
0
0
sudosu avatar
Hát én megmondom őszintén az előző motorok hangja jobban tetszett, de majd csak megszokom ezt is 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Tényleg jó a hangja,meg a turbó is szépen fütyürészik.Nekem ez a hang is tetszik,bár élöben biztos mégjobb.
0
0
0
0
19ati93 avatar
nem tudom miért de a McLaren hangja megfogott 😆 egészen tetszetős,bár a FI,Mercedes,Williams is Merci motorral megy mégse ilyen szép a hangja.. türhető ez,megszokjuk pár hét alatt a többit is 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Én már várom,most olvasgattam mi is történ a szabad edzéseken.Holnap nekem is meló délelött,2ig,de 2-re már itthon leszek ha minden jólmegy.😆Vasárnap meg délutáni müszak,szal a futamot élöben tudom nézni.
0
0
0
0
sudosu avatar
Ti is várjátok már az év első futamát 😀?
Kíváncsi leszek hogy ilyen éles helyzetben hogy fognak működni az új motorok.

Ja és megjegyzés holnapra : Ha M1-es délutáni ismétlés vége előtt írtok akkor kérlek titeket használjátok a Spoiler-t. Jó én is reggel fogom nézni, csak ne csesszünk ki azokkal akik nem 😀. Tehát ami spoiler menjen csak oda!
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Az első futam előtt van még Bahreinben kétszer négy napos teszt, ott fog bemutatkozni élőben a Lotus. Szóval tud még tesztelni az RBR de tény hátrányba vannak.

sudosu: Az egy hosszú folyamat, még nem ébredt fel. "Csak" elkezdték felébreszteni.
0
0
0
0
sudosu avatar
A hivatalos közlemény szerint tegnap felébresztették Schumacher-t a mesterséges kómából, reméljük hogy nem lesz semmi probléma!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció