Ramok különbsége
Én azt szeretném kérdezni hogy A 667MHZ-es ramok és A 800MHZ-es ramok között mennyi a különbség.
Vagy mennyi a sebesség növekedés 667MHZ-ről 800-ra.
Remélem nem baj ogy új témát nyitottam XD:P:-/
Vagy mennyi a sebesség növekedés 667MHZ-ről 800-ra.
Remélem nem baj ogy új témát nyitottam XD:P:-/
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Am jah válaszidő
egy égető kérdésem lenne, szerintem tudtok segíteni benne (kb én is tisztában vagyok vele de nem akarom megszívatni magam ezért inkább megkérdezem).
Szóval van nekem egy ASUS P8P67 LE Rev 3.0 alaplapom amelyben 2 db Kingston DDR3-RAM 2GB PC3-10667 (KVR1333D3N9/2G) memória leledzik. Úgy néz ki hogy akad egy kis pénz a hónap elején és gondoltam belerakok még 2 modult. De nem találok ugyanilyet semerre (régebbi széria) ezért arra gondoltam hogy veszek bele 2 db Kingston 4GB DDR3 1333MHz HyperX Fury Blue HX313C9FK2/8 memóriát. A késleltetés és az órajel is azonos, szóval elméletben passzolnia kell a gépbe (viszont a kis könyvben nincs benne a támogatott memóriák között ez a típus).
A kérdésem annyi lenne csupán, hogy nyugodt szívvel megvehetem vagy inkább ne? Remélem tudtok segíteni, kicsit bennem van a félsz hogy kirakok egy rakat pénzt az ablakon és nem lesz eredménye....
kösz a segítséget 😃
Bár az is igaz, hogy ha két RAM-od van, annak meg van az az előnye is, hogy egy RAM hiba után egyszerűen ki tudod szűrni, hogy melyikkel van a gond és még mindig marad egy a gépedben, hogy működjön.
közeljövőben bővíteném a gépem új RAMokkal, mert ma már kevéslem a 4GB-t.
a kérdés, szerintetek inkább vegyek 2x4Gb-ot és menjen dual channelben, vagy vegyek 1x8Gb-osat?
2db DDR3 slot van az alaplapon, így ha később esetleg bővítenék, akkor az 1 db 8GB-os jobb választás lenne, vagy mégis inkább a 2x4 lenne jobb a dual channel miatt? 😲 észrevehető különbség lenne a single és dual között?
Ha ezután sem változik, akkor 4-et kaptál ,és örülj neki 😃
Nekem pedig az lenne a kérdésem találkozott-e már valaki olyannal hogy több RAM-ot mutat a gép mint amennyinek lenni-e kellene. 😃
Szóval volt 4Gb ram a gépemben, vettem mellé még egy 2GB-s Ramot. Most a sajátgép->jobb klikk, tul. fül alatt, azt írja hogy 8GB ram található. Hogy lehetséges ez?
Válaszokat előre is köszönmöm!
Azt néztem hogy árkülönbség minális az 1600-as és a 2400-as modulok közt, de az alaplapnál azt írják hogy OC-olni kell hogy a 2400-at ki is hajtsa 😞
htcevo3d egy vírusirtót futtass le. Nézz utána a feladatkezelőben hogy mi eszi a ramodat ennyire és zárd be vagy töröld le. (bal ctrl+bal shift+esc)
CL10-es és CL11-es késleltetésű RAM-ok működhetnek együtt egy gépben? Újításba vagyok és jön az alkatrészekkel 8 giga, ha lehetséges, akkor hozzáraknám a mostani gépemből a 4 gigás modult pluszba. "Sajnos" az Adobe Lightroom bekéri mindet, így nem gond ha több van. 😃
Elixir márkju ddr3-as ramok jó minőségűek?csak azért kérdem,mert sose halottam még róla! 😃
Ha nem használja fel semmi akkor az illesztőprogramot érdemes megnézni (frissítsd, ha nem jön be telepítsd újra,ha ez sem jön be az egész operációs rendszert telepítsd újra). Ha egyik sem jön be akkor kérj kölcsön valakitől próbáld meg azzal működik-e... Ha nem vagy biztos a dolgodban, nézesd meg szerelővel.
Lenne egy olyan kérdésem hogy az alaplapom 2133mhz-ig kezeli a ddr3as ramot de véletlen 2400mhz-at vettem attól még elindul majd a gép avval,csak nem fog olyan frekvencián menni ugye?
Amúgy pl a Dying Light-ban kezd el a lapozófáljra irni, és akkor nézem, 50 FPS, elforditom a "fejem", 0 fps.. majd gondolkodik.
Nézegettem RAM-okat, a mostani 1066 Mhz-es mellé semmiképp nem akarok 800Mhz-est venni. A kérdés. Van értelme + 2x1 gigás RAM-nak, vagyis összesen 6 gigának, ha csak HD-ba játszom?
Mert a 2x2 gigás kit horrorisztikus áron van..
Konfig:
Intel Core 2 Quad Q9400 2.6GHz
AMD Radeon HD 6850 1GB
RAM-ok amiket teszteltem:
Kingmax DDR2-1066MHz KLEE88F-B8 (2db)
Kingmax DDR2-800MHz KLDE88F-B8KB5 (2db)
Samsung DDR2-800MHz M378T5663QZ3
Az eredmények:
Mint látható a 4GB 1066Mhz-es konfig leverte az összes 800MHz-est. Én azon a véleményen vagyok most, hogy marad a gépemben a 4GB RAM. A 8GB RAM-ot még bele is raknám a gépbe, de sajnos a két 800 MHz-es Kingmax nem az enyém. A Samsung pedig lassítja a rendszert. Elméletben, gyakorlatban és papíron is. Tudom a különbségek nem észt vesztőek, de azért meglepőek.
Nektek mi a véleményetek? Lelassítanátok az egész rendszert plusz 2GB RAM-ért?
Szal azt nem tudom mire írják :/ de remélem belemegy és akkor be is rendelném sztem a 2x4Gb-ot
[url]http://www.amazon.de/gp/product/B00A77202C/ref=s9_simh_gw_p147_d1_i1?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=center-7&pf_rd_r=0K8D2VYTPAVSNXAE6RXC&pf_rd_t=101&pf_rd_p=455354247&pf_rd_i=301128#productDetails[/url]
És mit jelent az a 240 Polig? mert más memóriáknál látom oda van írva, ennek amit linkeltem nincs oda írva szóval nemtudom mi ez :_D kösz előre is! 😀
meg hallottam olyat hogy vmelyik ram nem kompatibilis intellel vagy amd vel ebből mi igaz?
Csak kérdeztem hogy a 4GB össze férne e a 8GB-val. Írtam azt is hogy aránylag friss a gépem, így a többi hardvert nem akarom cserélni egy darabig. Fejleszteni pedig fogok ha van rá lehetőség, így szóval csak a ram jön lehetőségbe most nálam. Írtam azt is, a ram után a procit, majd a VGA-t tervezem cserélni. Másik dolog. Jelenleg FIFA14,Mortal Kombat, DEad island, NFS Shift. amiken játszok, maxon megy a gépemen, szóval nincs miért cserélni VGA-t és procit. Nincs full HD monitorom, nekem meg teszi ez. Vagy 4GB-át vagy 8at veszek, a 4 mellé. Ez függ attól is hogy mennyi pénzem lesz.