Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
hát... tápra várom a javaslatokat!
FSP400-60GHN
FSP SAGA II 500W
Chieftec CTG 500
Ezek nagyon megérik.A 400-as a leghallkabb és a legjobb hatásfokú.(azaz kicsit kevesebbet fogyaszt a gép)
köszi!
Amúgy már két éve van ez a tápom és nem volt vele gondom, előtte meg szintén évekig ilyenem volt és nem volt gond, aztán egyszerűen megállt. megszokásból tetettem aztán bele ilyet. Arról fogalmam sem volt, hogy a Codegen ennyire nem népszerű...
hát... tápra várom a javaslatokat!
FSP400-60GHN
FSP SAGA II 500W
Chieftec CTG 500
Ezek nagyon megérik.A 400-as a leghallkabb és a legjobb hatásfokú.(azaz kicsit kevesebbet fogyaszt a gép)
Igen a codegen elég szar, már bocs. Sztem vegyél egy Athlon II X4 645-öt és egy Gigabyte HD5770 1GB SO-t
[LINK]
[LINK]
És egy ilyen tápot: [LINK]
Iy jönnél ki a legolcsóbban, bár nem tom mennyi keret. És ez elég jó gép lenne igy olyan 1-2 talán 3 évre is
[LINK]
[LINK]
És egy ilyen tápot: [LINK]
Iy jönnél ki a legolcsóbban, bár nem tom mennyi keret. És ez elég jó gép lenne igy olyan 1-2 talán 3 évre is
Hello!
Van egy:
CPU: AMD Athlon II X2 250 ( 3000 mhz )
Alaplap: MSI 770 G45 AM3
Mem: Kingstone 4 gb. 1333
Táp 480 watt
gépem, ebben most ketyeg egy MSI 4770 cyclone tennék bele egy erősebb kártyát. 5770 nem olyan nagy előre lépés, GTX 460 vs 6850-nél meg az a helyzet, hogy az nvidia gyengébb procinál jobban teljesít a tesztek alapján. Az atinak legalább egy phenom x6 kéne, hogy megverje. Na most a 460-nál tartok attól, hogy a tápom kevés lesz. Ha leadnám a cyclone-t, akkor mondjuk még tudok venni egy 4 magos Athlon II-t, vagy egy kétmagos phenomot 20-25 k-ért. A GTX 460-nál mondjuk még megnézegetem a teszteket a 3 verzióra ( sima, 768 mb-os, SE )
1680X1050-ben használom a gépet és természetesen játékra😀
Kérdéseim:
1: Szerintetek a táp bírná-e vagy az is új kéne?
2: GTX 460 ezzel a procival megérné-e, vagy inkább 5770, ill egyéb
Egyéb tanácsokért észrevételekért is hálás lennék!
Köszi!
Hali!
Kösz a jó tanácsokat, kiegészíteném az adatokat azzal, hogy codegen 480-as tápom van, tehát az első kérdésemre mindenképpen választ várnék a hozzáértőktől!
akikkel beszéltem, mind azt mondták, hogy inkább 1 gigás kártyát vegyek...
http://vgaspeed.hu/graph5.php?page=1&mode=compare&p2=bFaYanabgx&p3=boaUanabgn&p4=bra2anabhl&p5=bza3anabhA
itt vannak a tesztek
alul a nyilakkal viszed
Hát úgy nézem az SE-t veri a 768-as, pedig az Se a drágább valamivel. de egyértelműen a GTX 460 1 gb a nyerő a háromból. már csak a tápkérdés aggaszt...
hát azt is nézd, hogy ár/teljesítmény arányban a 768-as a jobb
http://vgaspeed.hu/graph5.php?page=1&mode=compare&p2=bFaYanabgx&p3=boaUanabgn&p4=bra2anabhl&p5=bza3anabhA
itt vannak a tesztek
alul a nyilakkal viszed
Hát úgy nézem az SE-t veri a 768-as, pedig az Se a drágább valamivel. de egyértelműen a GTX 460 1 gb a nyerő a háromból. már csak a tápkérdés aggaszt...
HD4870=5770=GTX260? na ez necces egy kicsit 😃
Ezt sosem így kell nézni, egyes tesztekben az egyik jobb, másikokban a másik, de mivel a hd5770 már 40nm-es és jobban húzható és dx11-es ezért én azt választanám😃
Hello!
Van egy:
Táp 480 watt
gépem, ebben most ketyeg egy MSI 4770 cyclone tennék bele egy erősebb kártyát. 5770 nem olyan nagy előre lépés, GTX 460 vs 6850-nél meg az a helyzet, hogy az nvidia gyengébb procinál jobban teljesít a tesztek alapján. Az atinak legalább egy phenom x6 kéne, hogy megverje. Na most a 460-nál tartok attól, hogy a tápom kevés lesz. Ha leadnám a cyclone-t, akkor mondjuk még tudok venni egy 4 magos Athlon II-t, vagy egy kétmagos phenomot 20-25 k-ért. A GTX 460-nál mondjuk még megnézegetem a teszteket a 3 verzióra ( sima, 768 mb-os, SE )
Kérdéseim:
Köszi!
Hát azért sok változás lenne, mivel a hd5770 a hd4870-el van kb egy szinten...
akkor egy GTX260 elverni
Nem feltétlenül, de a hd5770 egy elfogatható dx11-es kártya😃
Hello!
Van egy:
Táp 480 watt
Kérdéseim:
Köszi!
akkor egy GTX260 elverni
Hello!
Van egy:
Táp 480 watt
Kérdéseim:
Köszi!
itt vannak a tesztek
alul a nyilakkal viszed
Van egy:
Táp 480 watt
Kérdéseim:
Köszi!
am itt a teszt [LINK] crysis warheadban nagyon elhúz.....
Mindenki elvárta hogy hú de erős lesz meg mitugyam én mik... a HD6970 elveri DX9ben "kis" felbontáson a cod6-ban...
a GTX580-tol vagy 20%-al ha erősebb... akkor inkább a GTX590 lesz a jobb.. mert egy mag ami erős majdnem azt tudja mint 2.
mondjuk ha arányába nézzük a vantage-ben 9ezer pontot ver rá a GTX580ra.. de sztem mindneki többet várt
én a Palit cuccokról azt hallottam, hogy rossz az áramvezetése, nem tudom mi igaz ebből, de elvileg ezért olcsóbb a többinél...
Nem az a baj, hogy rossz a kártya, hanem nem lehet jól tuningolni ez miatt.
Az nekem nem gond igazából 😀
Nem az a baj, hogy rossz a kártya, hanem nem lehet jól tuningolni ez miatt.
Szasztok! nekem az lenne a gondom, hogy cserélni akarom a videókártyám (9600 GSO, mai játékok már nem igazán mennek szépen 😀 ) és már találtam is egy jót, PALIT GTS450 1GB GDDR5 HDMI PCIE. Azt szeretném tudni, hogy jó-e vagy keressek mást? Max 30ezer amit rá tudok szánni.
Előre is köszönöm. Mellesleg gépem ki van töltve, ha valami kérdés merülne fel.
Jó kártya ennyiért, vagy még ebben a kategóriában ott van a Radeon 5770, avgy ha esetleg hozzádobnál még picit, már van 786mb-os gtx 460 ami meg azért jóval erősebb a fent említetteknél!
Pl: Palit GeForce 460GTX 1024MB ? Mert azt hiszem ez még belefér. Köszi srácok!
Na az már lényegesen jobb, mint a GTS450!! 😀 Közel másfélszer erősebb.
Szasztok! nekem az lenne a gondom, hogy cserélni akarom a videókártyám (9600 GSO, mai játékok már nem igazán mennek szépen 😀 ) és már találtam is egy jót, PALIT GTS450 1GB GDDR5 HDMI PCIE. Azt szeretném tudni, hogy jó-e vagy keressek mást? Max 30ezer amit rá tudok szánni.
Jó kártya ennyiért, vagy még ebben a kategóriában ott van a Radeon 5770, avgy ha esetleg hozzádobnál még picit, már van 786mb-os gtx 460 ami meg azért jóval erősebb a fent említetteknél!
Pl: Palit GeForce 460GTX 1024MB ? Mert azt hiszem ez még belefér. Köszi srácok!
hát a 9600GSO valameik 8800 átnevezése, sztem a 8800GS, ugyan az bennük a mag, a GTS250 és a GTS450 között nem sok a külömbség és a GTS250 is G92-es
mi a véleményetek a Gigabyte 5770 1Gb kártyáról?érdemes megvenni?
Az attól függ mennyi pénzért vennéd,de egyébként jó választás 30ezer környékén.
Nekem a legszimpatikusabb megoldás mégis egy refhűtős 6950 flashelve +20%
Ugye ezt a verziót lehet tuningolni : SAPPHIRE 21188-00-40R HD6950 2GB ?
Üdv!
60-70 ezerért kéne jó kari
A videókártyák amik közt gondolkodom:
EVGA GTX560 Ti (szeretjük a PhysX-et, de lassan kevés lesz az 1GB VRAM)
Sapphire HD6950 (2GB)
2 opció:
-Az egyedi hűtős darabot. (műszakilag rosszabb a refhűtősnél?, elvileg a nyák is más és ezt nem biztos, hogy lehet flashelni)
ehhez nem nyúlnék hozzá
-A refhűtős darabot. 6970-es BIOS-al flashelve
Mindkettő nagyon jó kártya szerintem, de mivel a refhűtős 6950-ek moddolhatóak ezért szerintem jobb vétel! (nekem is sikerült😃😉
Lizard
Megint osztom véleményed.
6950=6970
ott a pont, csak a bios más, de van a 2 gigás, ameikel át lehet frissíteni 6950-es 6970-é. az 1 gigásokat már nem
Megint osztom véleményed.
6950=6970
Üdv!
Sapphire HD6950 (2GB)
2 opció:
-Az egyedi hűtős darabot. (műszakilag rosszabb a refhűtősnél?, elvileg a nyák is más és ezt nem biztos, hogy lehet flashelni)
ehhez nem nyúlnék hozzá
Mindkettő nagyon jó kártya szerintem, de mivel a refhűtős 6950-ek moddolhatóak ezért szerintem jobb vétel! (nekem is sikerült😃😉
Sapphire HD6950 (2GB)
2 opció:
ehhez nem nyúlnék hozzá
de tényleg, 2 szer akkora az átlagnál... de akkor hol jukadunk ki a VGA méretek terén?
vagy már mint a 7950GX2 vagy a GTX295, 2 nyákra 😆
de tényleg, 2 szer akkora az átlagnál... de akkor hol jukadunk ki a VGA méretek terén?
vagy már mint a 7950GX2 vagy a GTX295, 2 nyákra 😆
venni akarok egy gtx 580-ast
szerintetek jo kártya?
ja és mikor lesz kb 30e Ft ?
😆😆😆😆
Pont akkor lesz 30e, amikor már nagyon nem lesz értelme megvenni... 😜
szerintetek jo kártya?
😆😆😆😆
Pont akkor lesz 30e, amikor már nagyon nem lesz értelme megvenni... 😜
szerintetek jo kártya?
😆😆😆😆
viszonyításképpen mikor volt a 8800ultra 120 ezer ft? és most vagy olyan árba, nézd meg mennyi idő 😆
A régi avim megtekinthető NAGYBAN a profilomnál.
És ezt miért kellett beírnod több olyan témába is, amihez semmi köze??
Mert szinte minden ember az avimat kérte nagyban.
Ebben és még 2 témában kérték. Gondoltam ott teszem közzé ahol kérték.
Amúgy bocs a nem ide való dolgokért! 😀