az lcd az liquid cristal display lényegében van két üveg vagy plexi lap és ilyen redözöttek amik közé a fojadék krisály befolyik és elektromosság hatására színek jelennek meg kb ilyesmi a TFT az pedig a Thin film Tranzistor (vékony film tranzisztor) Minden egyes képponthoz egy apró tranzisztor csatlakozik és azok generálják a színeket lényegében minőségre ugyan azok de inkább az LCD-t javaslom ha jól tudom újabb is és jobb!
És mindezt fejből bizony😆 Valamire jó ez az iskola!😆 Számtechből mindig 5 ös voltam😆
Ha több és részletesebb infó kell akkor Google illetve wikipedia
Samsung[LINK]
BenQ led
[url]
http://www.edigital.hu/Monitor/BenQ_G922HDL_185_LED_monitor-p50073.html#[/url]
És itt van még 1 BenQ ledes, 1000-el drágábban, 0,5'-al nagyobb. 😀
[LINK]
30k-nál nem nagyon akarok többet rákölteni, de 1-2k annyira nem számít.
Na én mindenképpen a Benq-ek valamelyike közül választanék, és azok közül is az 1000-rel drágábbikat választanám nagyobb a maximális képfelbontás és van digitális bemenete (DVI). Most már csak az a kérdés hogy neked a grafkártyán van-e DVI kimenet. Ha igen akkor érdemes.
Van DVI kimenet a karin, úgyhogy nincs gond! 😃
És szerintem azt is fogom megvenni, mert jónak tűnik, nagyon sokan dícsérik és nekem is tetszik. 😀
Samsung[LINK]
BenQ led
[url]
[LINK]
Na én mindenképpen a Benq-ek valamelyike közül választanék, és azok közül is az 1000-rel drágábbikat választanám nagyobb a maximális képfelbontás és van digitális bemenete (DVI). Most már csak az a kérdés hogy neked a grafkártyán van-e DVI kimenet. Ha igen akkor érdemes.
amúgy nem akarok senkit megsérteni, de jópáran igen erősen hangsúlyozták itt az oldalon, hogy csak HDMI-set vegyek, mert az sokkal jobb mint a DVI, de nem sértésnek, csak úgy érdekesség képpen mondtam^^
Tévedsz Catcho!..a DVI s a HDMI ad ugyanolyan képet, a D-Sub az hanyagolandó technológia!..a DVI s a HDMI között csak annyi a különbség hogy a HDMI-n hangot is tudunk átvinni!
Ha érdekel én egy kicsit jobban értek a monitorokhoz.
Tehát 300 fényerő alatt semmiképen ne válasz, aztán a következő ami fontos tényező az a 2 pont közti távolság az akkor jó ha 0,3 mm alatt van, ezután jöhetnek olyan apróságok mint a kontraszt ami minimum 10ezer legyen. Az alaplapokat nem kell figyelni mivel az majdnem mindegyikben TN+ esetleg valami extra, csak a drágábbak használnak más fajtát, az meg felesleges mert a TN is tudja azt amire te fogod hasznélni. Ezután már csak a frissítési sebesség van ami minimum 5ms , de jobb ha 2 ms.
remélem segített egy kicsit a keresésben.
1c3t34 írta:
A 300-as és a 700-as fényerő között nagy különbség van? 😕
Mert a Samsungnak, amit linkeltél, jobb a felbontása, de a BenQ-nak meg 700-as fényereje van, de nem igazán tudom, hogy mennyi az annyi. 😀
Itt van ugyan az a samsung csak 30K ért és ingyen szállítják 15 000ft felett és nagyon jó bolt
[LINK]
Mert a Samsungnak, amit linkeltél, jobb a felbontása, de a BenQ-nak meg 700-as fényereje van, de nem igazán tudom, hogy mennyi az annyi. 😀
Szeretnék a közeljövőben beruházni egy új monitorra [vagy összejön, vagy nem...].
Kérdésem az lenne, hogy mit tudnátok ajánlani, mindenféleképp 30k alatt.
Iponon ezt találtam legolcsóbbnak, egész jónak tűnik...
[LINK]
Eléggé az ár számít, mert nem igazán állok jól pénz ügyileg, viszont a mostani 17'-es CRT-m utálom és szar, nagyon le szeretném cserélni...
Ha tudnátok hasonló minőségben olcsóbbat, akkor várom a tippeket. 😀
Köszi! 😀
Ricko írta:
Sziasztok! egy monitor vásárlásán gondolkodok és nem tudom h mekkora a különbséga 20" és a 22" között és mondanátok egy jó monitort mert ezekhez nem értek annyira :S??
Szerintem a lenyeg, h FULL HD-es legyen, ma mar ez alap, szvsz. 22"-osok a legkissebbek asszem FULL HD-ban, szal en a 22"-osokat javaslom.
LG es az ACER monitorok vannak legtobbszor jo arban es persze minosegben is,szvsz. Persze kifoghatsz akciosan jot pl. Philips-bol is akar, sok szerencset a vasarlasohz ! 😀
En ezt a FULL HD-est vettem nemreg, 109 angol fontert (kb. 40 ezer Forint), megvok vele elegedve:
[LINK]
Tévedsz! 😜..a legkisebbek FullHD-s monitorok a BenQ 21,5ösei 😜 😃..s ár/minőségben is a BenQ-t ajánlanám 😉
Ricko írta:
Sziasztok! egy monitor vásárlásán gondolkodok és nem tudom h mekkora a különbséga 20" és a 22" között és mondanátok egy jó monitort mert ezekhez nem értek annyira :S??
Szerintem a lenyeg, h FULL HD-es legyen, ma mar ez alap, szvsz. 22"-osok a legkissebbek asszem FULL HD-ban, szal en a 22"-osokat javaslom.
LG es az ACER monitorok vannak legtobbszor jo arban es persze minosegben is,szvsz. Persze kifoghatsz akciosan jot pl. Philips-bol is akar, sok szerencset a vasarlasohz ! 😀
En ezt a FULL HD-est vettem nemreg, 109 angol fontert (kb. 40 ezer Forint), megvok vele elegedve:
[LINK]
am. most gondolkoztam, csak az a bajom h utálok várni, és most fogok dolgozni, és össze akarom hozni a VGA-t és a monitort is sulikezdet előtt, de valszeg csak szeptember után lesz monitor, de kibírom addig, és akkor veszek egy értelmeset😃
DarthRoni írta:
szerintetek jók a HKC monitorok? mert láttam egy jó adottságút, ami árban is nagyon kedvező [LINK]
nincs rajta pixelhiba gari, ha megrendelem neten, és pixelhibás, van lehetőségem kicseréltetni vagy valami?
Mivel nincs rajta garancia nem fogsz tudsz reklamálni ha "hibás"!
szerintetek jók a HKC monitorok? mert láttam egy jó adottságút, ami árban is nagyon kedvező [LINK]
nincs rajta pixelhiba gari, ha megrendelem neten, és pixelhibás, van lehetőségem kicseréltetni vagy valami?
Kmisi99 írta:
Nekem meg régen 22y coloshoz volt egy haldokló viszavett órajelű Geforce FX5200!
Az a fontos, hogy hha é új játékot szeretné gényesebb grafón nyomni azt nem biztos ,hogy HD-ba tesem, tehát a érdés lényegében: HD-t érdemes, vagy kiicst kisebb felbontásút?De szerntem inkább ezt fogom venni, mert ezzel már megbarátkoztam😃
Minek kisebb felbontásút? Hát nem egy adott felbontáson üzemelnek legalább majd a gyengébb játékokat full hd ban tolhatod! Ami meg már akad (nem sok ilyen játék létezik ma!) Azt meg lejjebb veszed!
Kmisi99 írta:
Nekem meg régen 22y coloshoz volt egy haldokló viszavett órajelű Geforce FX5200!
Az a fontos, hogy hha én új játékot szeretnék gényesebb grafón nyomni azt nem biztos ,hogy HD-ba teszem, tehát a kérdés lényegében: HD-t érdemes, vagy kiicst kisebb felbontásút?De szerntem inkább ezt fogom venni, mert ezzel már megbarátkoztam😃
[LINK] (link javítva)
-én ezzel barátkozom...HD5750-hez megéri venni, vagy kisebb felbontásút ajánlatok.Ez ledes monitor, amiről azt hallottam, hogy teljes felbontáson szép csak a képük, ha veszek egy kisebb felbontású ledes monitort az szebb lesz azon a szinten, mint a nagyobb felbontású párja?
Ducky írta:
Sziasztok!😀
Most jelenleg egy LG w1934s-bn monitorom van, aminek a felbontása 1440×900. Ezzel a GTAIV 25fps-el fut. Most kinéztem egy Asus vh222d monitort, ami 22"-os, és 1920×1080-as a felbontása. Full HD tehát h fog futni a GTAIV, be fog-e lassulni a felbontástól?😀
Köszi előre is!😀
A felbontás jelentősen befolyásolja az FPS-t!..szal ha jelenleg 25fps, akkor a 22es monitoron a jelenlegi grafikai beállítással jelentősen kevesebb FPS-t fogsz elérni (kb 15 körül)..s FullHD-s monitorokon nem valami jó FullHD-nél kisebb felbontáson játszani!
u.i.: Én mindig is a felbontást tettem fel, aztán a detailokat! 😉
Sziasztok!😀
Most jelenleg egy LG w1934s-bn monitorom van, aminek a felbontása 1440×900. Ezzel a GTAIV 25fps-el fut. Most kinéztem egy Asus vh222d monitort, ami 22"-os, és 1920×1080-as a felbontása. Full HD tehát h fog futni a GTAIV, be fog-e lassulni a felbontástól?😀
Köszi előre is!😀
LG 22" W2253V-PF ez milyen?
Előre is kösz.
És mindezt fejből bizony😆 Valamire jó ez az iskola!😆 Számtechből mindig 5 ös voltam😆
Ha több és részletesebb infó kell akkor Google illetve wikipedia
SAMSUNG E2020N erről a monitorról mi a véleményetek?
Ezt a monitort menyiért nézted??? mert szerintem más gyártótól ugyanazon az áron találsz jobbat is.
Köszi a tippeket! 😀
És ezek közül melyik lenne a jobb? 😀
Samsung[LINK]
BenQ led
[url]
[LINK]
Van DVI kimenet a karin, úgyhogy nincs gond! 😃
És szerintem azt is fogom megvenni, mert jónak tűnik, nagyon sokan dícsérik és nekem is tetszik. 😀
Köszi a tippeket! 😀
Samsung[LINK]
BenQ led
[url]
[LINK]
Samsung[LINK]
BenQ led
[url]
[LINK]
Tehát 300 fényerő alatt semmiképen ne válasz, aztán a következő ami fontos tényező az a 2 pont közti távolság az akkor jó ha 0,3 mm alatt van, ezután jöhetnek olyan apróságok mint a kontraszt ami minimum 10ezer legyen. Az alaplapokat nem kell figyelni mivel az majdnem mindegyikben TN+ esetleg valami extra, csak a drágábbak használnak más fajtát, az meg felesleges mert a TN is tudja azt amire te fogod hasznélni. Ezután már csak a frissítési sebesség van ami minimum 5ms , de jobb ha 2 ms.
remélem segített egy kicsit a keresésben.
Az iponon a fényerősségre azt írják, hogy 700. [[LINK]]
Az Edigitalon 300. [[LINK]]
A BenQ oldalán meg 200. [[LINK]]
Akkor most mennyi? 😆 Birom az ilyeneket.
Itt van ugyan az a samsung csak 30K ért és ingyen szállítják 15 000ft felett és nagyon jó bolt
[LINK]
Szeretnék a közeljövőben beruházni egy új monitorra [vagy összejön, vagy nem...].
Kérdésem az lenne, hogy mit tudnátok ajánlani, mindenféleképp 30k alatt.
Iponon ezt találtam legolcsóbbnak, egész jónak tűnik...
[LINK]
Eléggé az ár számít, mert nem igazán állok jól pénz ügyileg, viszont a mostani 17'-es CRT-m utálom és szar, nagyon le szeretném cserélni...
Ha tudnátok hasonló minőségben olcsóbbat, akkor várom a tippeket. 😀
Köszi! 😀
Szerk.: Októberben lesz a vásárlás, 90%. 😀
Ez jó monitor???
és olyan 35E FT -ig olyat?
[LINK]
Tévedsz! 😜..a legkisebbek FullHD-s monitorok a BenQ 21,5ösei 😜 😃..s ár/minőségben is a BenQ-t ajánlanám 😉
[LINK]
Mivel nincs rajta garancia nem fogsz tudsz reklamálni ha "hibás"!
[url]http://www.elektrooutlet.eu/index.php?menu=termek&tipus=49&marka=4&keszlet_kod=612[/url]
Az a fontos, hogy hha é új játékot szeretné gényesebb grafón nyomni azt nem biztos ,hogy HD-ba tesem, tehát a érdés lényegében: HD-t érdemes, vagy kiicst kisebb felbontásút?De szerntem inkább ezt fogom venni, mert ezzel már megbarátkoztam😃
Minek kisebb felbontásút? Hát nem egy adott felbontáson üzemelnek legalább majd a gyengébb játékokat full hd ban tolhatod! Ami meg már akad (nem sok ilyen játék létezik ma!) Azt meg lejjebb veszed!
Az a fontos, hogy hha én új játékot szeretnék gényesebb grafón nyomni azt nem biztos ,hogy HD-ba teszem, tehát a kérdés lényegében: HD-t érdemes, vagy kiicst kisebb felbontásút?De szerntem inkább ezt fogom venni, mert ezzel már megbarátkoztam😃
-én ezzel barátkozom...HD5750-hez megéri venni, vagy kisebb felbontásút ajánlatok.Ez ledes monitor, amiről azt hallottam, hogy teljes felbontáson szép csak a képük, ha veszek egy kisebb felbontású ledes monitort az szebb lesz azon a szinten, mint a nagyobb felbontású párja?
Remélem nem faragom be 😃
most rendeltem egy HKC 2219A-DVI monitort
http://www.pcx.hu/termek/hkc-2219a-dvi-49461
Tulajdonságok:
Méret: 21.6"
Maximális felbontás: 1920 X 1080
Válaszidő: 2ms
Kontraszt:
5000 : 1
Fényerő: 300cd/m2
Látószög: 170/170
Csatlakozók: DVI + D-SUB
ja ér 1000 thc fekinek hogy segitet kiváasztani 😀 !!
Nincs mit! 😉
Részletesebb leírás: [LINK]
u.i.: Lehet hogy az 5k-s kontraszt kevésnek tűnik, de nem lessz az!..a 2ms és a látószög kárpótol mindenért! 😉
most rendeltem egy HKC 2219A-DVI monitort
http://www.pcx.hu/termek/hkc-2219a-dvi-49461
Tulajdonságok:
Méret: 21.6"
Maximális felbontás: 1920 X 1080
Válaszidő: 2ms
Kontraszt:
5000 : 1
Fényerő: 300cd/m2
Látószög: 170/170
Csatlakozók: DVI + D-SUB
ja ér 1000 thc fekinek hogy segitet kiváasztani 😀 !!
Sziasztok!😀
Köszi előre is!😀
A felbontás jelentősen befolyásolja az FPS-t!..szal ha jelenleg 25fps, akkor a 22es monitoron a jelenlegi grafikai beállítással jelentősen kevesebb FPS-t fogsz elérni (kb 15 körül)..s FullHD-s monitorokon nem valami jó FullHD-nél kisebb felbontáson játszani!
u.i.: Én mindig is a felbontást tettem fel, aztán a detailokat! 😉
Köszi előre is!😀